Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Δεν μας ενδιαφέρει η τύχη των ΑΠΕτζήδων και των Αεριάδων και λοιπών ΑΠΕτεωνων !


http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif
  Ζητάμε  όρους ελεύθερης αγοράς στην ενέργεια .


      Έχουμε γράψει πολλές φορές και το έχουμε αποδείξει , οτι  σήμερα στην χρεοκοπημένη  Ελλάδα η ύπαρξη και  λειτουργία των ΑΠΕ προκαλεί  τεράστια και ανυπέρβλητα οικονομικά  προβλήματα στο σύστημα ενέργειας της χώρας , αλλά και απίθανες χρεώσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών .
Η ίδια ύπαρξη  και η λειτουργία  ΑΠΕ είναι πλέον έγκλημα εναντίον της κοινωνίας μας .
    Οι ΑΠΕ αποδεικνύονται στην πράξη άχρηστες , πανάκριβες και προβληματικές που εκτός απο την παρασιτική τους  ύπαρξη και την καταστροφή του περιβάλλοντος  καταστρέφουν τις υποδομές της ΔΕΗ  στα θερμικά λιγνιτικα  εργοστάσια της  και στα δίκτυα  διανομής.
Λόγω της κρίσης η ημερήσια ζήτηση ρεύματος στη χώρα ,   έχει πέσει περίπου στα 6500 MW,
που  καλύπτεται άνετα  από την παραγωγή της  ΔΕΗ με τα λιγνιτικα και τα υδροηλεκτρικά της εργοστάσια . H τιμή χονδρικής ΟΤΣ βρίσκεται σε πρωτοφανή χαμηλά και αυτό δημιουργεί νέα τεράστια ελλείμματα στον ΛΑΓΗΕ . Φαύλος κύκλος με θύματα τους καταναλωτές.
Δεν χρειάζεται λοιπόν η αγορά ενέργειας ,  την ύπαρξη και λειτουργία  κανενός άλλου παρείσακτου στην παραγωγή ηλεκτρισμού.
    Η  ύπαρξη και λειτουργία παρασίτων όπως είναι οι  ιδιωτικές αιολικές επιχειρήσεις ,οι ιδιωτικές φωτοβολταϊκες επιχειρήσεις και τα ιδιωτικά εργοστάσια με εισαγόμενο φυσικό αέριο , ουδεμία χρησιμότητα έχουν σήμερα στην αγορά ενέργειας και τους καταναλωτές .
Αντιθέτως  τα κοστολόγια λειτουργίας τους και οι πράσινες επιδοτήσεις ΑΠΕ που πληρώνουμε χωρίς λόγο,  είναι καθαρή ληστεία σε βάρος των καταναλωτών.
    Δυστυχώς με την ανοχή του διεφθαρμένου Ελληνικού κράτους οι επιχειρήσεις ΑΠΕ έγιναν υπερβολικά πολλές για την ενεργειακή αγορά μιας χώρας σαν την Ελλάδα που είναι συνεχώς μειούμενη λόγω της φτώχειας και ανέχειας των καταναλωτών .

Είπαμε οτι έχουμε  30 000 διακοπές ηλεκτροδότησης κάθε μήνα και 1,3 δις χρέη καταναλωτών προς την ΔΕΗ .


 Δείτε λοιπόν πως γίνεται  η ''κομπίνα ''.

   ΑΠΕ .       Το ρεύμα που παράγουν οι επιδοτούμενες  ΑΠΕ  αγοράζεται υποχρεωτικά και με προτεραιότητα   από τον επίσημο  διαχειριστή  ενεργείας ,  ΑΔΜΗΕ η  ΛΑΓΗΕ  σύμφωνα με το Νόμο !!!

  ΑΕΡΙΟ.   Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε και άλλη μια μεγάλη παρασιτική  ομάδα  παραγωγών ρεύματος , τους γνωστούς  βαρόνους του φυσικού αερίου.
 ( Βασικά αποκτήσαμε νέα εξάρτηση από...... την Ρωσική  GAZPROM ) .
Οι βαρόνοι του αερίου  λειτουργούν επιδοτούμενοι από εμάς  και πουλάνε με το ζόρι στους διαχειριστές δηλαδή σε εμάς την πανάκριβη παραγωγή  ρεύματος  από το εισαγόμενο φυσικό αέριο των εργοστασίων που κατασκεύασαν με τα λεφτά των φορολογούμενων .
 Ακόμα και όταν λειτουργούν στο ρελαντί  δηλ.στο τεχνικό ελάχιστο εμείς τους πληρώνουμε  (έξοδα και κέρδος )!!!
  Αυτά προβλέπει σε γενικές γραμμές ο Νόμος  της πράσινης απάτης και ληστείας .
  Που υποχρεώνει με τεράστιο κόστος την ΔΕΗ  , να θέτει εκτός λειτουργίας τις μεγάλες θερμικές μονάδες της,  προς όφελος των ανταγωνιστών  της  ιδιωτών.
Αυτή  την καλά οργανωμένη απάτη την ονομάζουν  ''απελευθέρωση αγοράς ενέργειας''  σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γερμανικής Ε Ε  .
Έχουν  ενδιαφέρον  τα επίσημα στοιχεία των ΑΔΜΗΕ και  ΛΑΓΗΕ που δημοσιεύονται και  εδώ

........http://www.energypress.gr/news/Yparhei-agora-me-OTS-sta-33-eyrw   

Απαράδεκτη η πρακτική λειτουργίας του συστήματος .

Α.    Βλέπουμε για παράδειγμα οτι στις 12/4/13 ,τέθηκαν υποχρεωτικά εκτός λειτουργίας ,    εφτά ( 7) λιγνιτικες μονάδες της ΔΕΗ      ,    ο Άγιος Δημήτριος 1,    η Καρδιά 1,    η Καρδιά 3,    η Πτολεμαΐδα 2,    η Μεγαλόπολη 3,   το Αμύνταιο 1 και    η Μελίτη.
     Από τεχνική άποψη οι λιγνιτικες μονάδες της ΔΕΗ που παρέχουν την απαιτούμενη ''ισχύ βάσης'' , είναι αδύνατον  να αναβοσβήνουν συνεχώς, ανάλογα με τα τερτίπια του αέρα  και των νεφών .
     Η ΔΕΗ λοιπόν εξαναγκάζεται να σταματάει κατ επιλογή ,την λειτουργία των λιγνιτικων της μονάδων και αυτό έχει τεράστιο κόστος στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές ,αφού τα λιγνιτικα δίνουν μακράν το φθηνότερο ρεύμα. Μεγάλες και πανάκριβες μονάδες  που πλήρωσαν με πολλά δις οι Έλληνες μένουν κλειστές για χάρη των.......  ΑΠΕ .

Β.     Από τα εργοστάσια με φυσικό αέριο, υποχρεωτικά   εκτός λειτουργίας μπαίνουν  οι μονάδες....
1. Λαύριο 3, Λαύριο 4 και η Κομοτηνή της (ΔΕΗ ) ,
2.οι Ήρωνες  1 και 2  ( Τερνα - Περιστερης ),
 3. η ΕΝΘΕΣ ( ΕΛΠΕ-Λατσης ).
4. Θίσβη Βιωτιας ( Μπομπολας )                
5. Αλουμίνιο,   Protergia και  Korinthos Power     ( Μυτιληναίος,Βαρδινογιάννης )
       και  θα δουλεύουν στα τεχνικά ελάχιστο  ( εμείς πληρώνουμε το  ΜΑΜΚ ) από τα 130 έως τα 230MW ανάλογα τη μονάδα.
        Τεχνικά οι μονάδες αερίου είναι πιο ευέλικτες ,αλλά και εδώ οι φθορές και τα κοστολόγια είναι μεγάλα αφού η λειτουργία στο τεχνικά ελάχιστο ( ΜΑΜΚ ), πληρώνεται απο τον διαχειριστή δηλαδή τους καταναλωτές. Αρκετά έφαγαν όλοι αυτοί,τόσα χρόνια  .Πρέπει να κλείσουν άμεσα,  δεν έχουμε άλλα λεφτά για αυτούς σήμερα .


Γ.   Τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ ( Φυσικά και δεν είναι ΑΠΕ )  δουλεύουν με πολύ μικρο κόστος  και καλύπτουν  την απαιτούμενη ''ισχύ αιχμής'' φτάνοντας σε κάποιες ώρες της ημέρας μέχρι και τα 6045 MW. ( φέτος είχαμε νερά )
  Αυτά τα εξαιρετικά ακριβά αλλά και πολύτιμα έργα ,θέλουν να πουλήσουν τζάμπα στους βαρόνους  ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ !!!!!.
Δ.  Η λειτουργία των ΑΠΕ  είναι λοιπόν  το μεγάλο σκάνδαλο σήμερα σε καιρούς βαθιάς ύφεσης , ανεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης . Παράγουν τυχαίο  ρεύμα όταν φυσάει και έχει ηλιοφάνεια αλλά το πουλάνε υποχρεωτικά και με προτεραιότητα, έναντι της ΔΕΗ .
 Όμως επειδή έχουν πλέον μεγάλη διείσδυση στην Ελλάδα ,απο την ανύπαρκτη ενεργειακή πολιτική των διεφθαρμένων κυβερνήσεων  έχουν και τεράστιο κόστος λειτουργίας,  για τους χρεοκοπημένους  Έλληνες .
Συμπέρασμα
Η παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει  ΑΜΕΣΑ.
Χωρίς να λειτουργεί η  αγορά  , το κόστος είναι τεράστιο .( επίσημα στοιχεία ΛΑΓΗΕ )
     Όλοι οι ΑΠΕτζηδες και οι Αεριαδες ,θέλουν να λειτουργούν και να παράγουν ( επιδοτούμενοι ) πανάκριβο ρεύμα , αλλά η ζήτηση είναι πλέον  μικρή και   οι καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν . (  1,3 δις φέσια στην ΔΕΗ !!!!!) 
 
      Ο λειτουργός της αγοράς ενέργειας ο ΛΑΓΗΕ  και το ΥΠΕΚΑ , μοιάζει με αυτόν που πετάει καθημερινά , τόνους  ακριβού  μπον-φιλε   σε δεκάδες πεινασμένα σκυλιά που το ένα δαγκώνει το άλλο για να φάνε.
 Και αφήνουν τους  πολίτες να  υποφέρουν από ασιτία.

Η  χώρα έχει άμεση ανάγκη ΦΘΗΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην βιομηχανία μας και στην οικιακή χρήση.

Να γίνει επίσημο αίτημα στους δανειστές . Είναι εθνική ανάγκη επιβίωσης .
Κανένας πολίτης  δεν ενδιαφέρεται πια  για την τύχη που θα έχουν οι ΑΠΕτζηδες και οι Αεριαδες .
 Βάλτε ενα  τέλος στην κλεψιά των καταναλωτών κ κ του ΥΠΕΚΑ !!
 Η λειτουργία των ΑΠΕ και των Αεριάδων , πρέπει να σταματήσει επιτέλους να επιδοτείται από τους καταναλωτές και η αγορά ρεύματος να λειτουργήσει με πραγματικούς όρους αγοράς .