Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ........ΟΤΑ


                                       

      Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται θεσμός υψηλής αναξιοπιστίας από την έρευνα της εταιρείας δημοσκόπησης Opinion Poll για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης και του ιστότοπου aftodioikisi.

Σύμφωνα με την έρευνα,  οι  πολίτες σε ποσοστό πάνω από 80% πιστεύουν ότι η διαφθορά ενδημεί στους ΟΤΑ και  το ....
70% πιστεύει ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 83% εκτιμούν ότι υπάρχει διαφθορά στους ΟΤΑ.
Σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ.

Επίσης, 52% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι ΟΤΑ οφείλουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τα οικονομικά ανοίγματα που δημιουργούν.
Τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλοι και αποτελούν την Ελληνική ζοφερή πραγματικότητα .

                                                            
                                                            
   
                                               
οτι η Περιφέρεια Κρήτης - Ενεργειακό Κέντρο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση στις 23 Μαΐου 2013 και ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΤΕΔΚ (οδός Χορτατσών) στον Άγιο Νικόλαο, με θέμα την ...
Ενημέρωση στους Δήμους της Κρήτης για τις ΑΠΕ   ,
τον Βιώσιμο Ενεργειακό Σχεδιασμό σε Δήμους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των Δημάρχων», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, 
 Covenant CapaCITY: 
“Ανάπτυξη των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση Τοπικών Ενεργειακών και Κλιματικών δράσεων - από το σχεδιασμό ως την δράση και την παρακολούθηση», και απευθύνεται σε στελέχη και στις....

ενεργειακές ομάδες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

  
   

Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων, παραδείγματα και εμπειρίες άλλων Δήμων της Κρήτης για την εκπόνηση του Βιώσιμου Ενεργειακού Σχεδιασμού καθώς και την προετοιμασία στους απαραίτητους από το Σύμφωνο των Δημάρχων τομείς, ώστε οι Δήμοι του Λασιθίου να αρχίσουν την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης τόσο για την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων όσο και για την προετοιμασία σχετικών έργων για ένταξη τους στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης-Ενεργειακού Κέντρου ώστε όλοι οι δήμοι της Κρήτης να καταστούν ενεργειακά βιώσιμοι και ικανοί να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.                                                      
                                                       

                                              

    Πιστεύετε εσείς ότι είναι πιθανόν οι ΟΤΑ της Κρήτης να μην συμπεριλαμβάνονται στη παραπάνω έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης   ? Όχι βέβαια .

 Θέλουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις -επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων και από εθνικούς πόρους και μάλιστα σήμερα που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.
 Κανένας Δήμος , ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο , δεν μπορεί να γίνει ενεργειακά βιώσιμος με ΑΠΕ. 
Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα και υπάρχουν μόνον για τις επιδοτήσεις που πληρώνουν οι δυστυχείς καταναλωτές ρεύματος . Όσο για την καθαρή ενέργεια την αειφορια και το ατέλειωτο δυναμικό ,  αυτά είναι για ηλίθιους και απατεώνες .
  Όλα αυτά τα βαρύγδουπα και ακατανόητα , αποτελούν την συνηθισμένη πλέον προπαγάνδα της ''πρασινης απατης'' .   
   Εμείς τα συνοψίζουμε στην φράση ...

     ''Βαλτε όλοι οι ΟΤΑ ,  νέες ΑΠΕ  (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) για να τα  ''κονομησουμε'' όλοι μαζί ''.

...που εκφράζει μόνον την συντεχνία τους .