Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πάντα θα έχουν δουλειές οι Γερμανικές εταιρείες ,στην Ελλάδα . .



 Πάντα θα πληρώνουν οι Έλληνες τους Γερμανούς .

                        
                        
          



Eletaen.gr         Σήμερα είχε στηθεί στην Αθήνα , μια καλά οργανωμένη  ημερίδα από την συντεχνία των αιολικών ,  ΕΛΕΤΑΕΝ, με στόχο  ασκηθούν οι απαιτούμενες πιέσεις προς την κυβέρνηση , ώστε αυτή να υιοθετήσει   την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην χώρα μας ,  μέχρι και 30%   , έως το 2030  .
      Ήθελε η ΕΛΕΤΑΕΝ  να ενημερώσει την κοινή γνώμη οτι διακυβεύονται πολλά !!! , αν  η  Πολιτεία δεν θεσμοθετήσει φιλόδοξους στόχους για μεγάλη περαιτέρω , διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2030 , και να ''φερει την Πολιτεία και τους πολίτες προ των ευθυνών τους , επειδή ,όπως λέγει, καθυστερεί η πορεία ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα'' .
Η  ΕΛΕΤΑΕΝ πασχίζει να εξασφαλίσει τα κέρδη των μελών της έως το 2030.
    Θεμιτό είναι να αγωνίζεται  η ΕΛΕΤΑΕΝ για τα οικονομικά συμφέροντα της συντεχνίας τους , άσχετο αν αυτά συγκρούονται με τα συμφέροντα των πολιτών .
Αυτά υποτίθεται,  οτι τα προστατεύει η κυβέρνηση που εξελέγη,  όχι από την ΕΛΕΤΑΕΝ αλλά από τους πολίτες.
  Στην ημερίδα καλεσμένος φυσικά ήταν και ο κος  Γ. Μανιάτης υπουργός ΠΕΚΑ . Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία δήλωσε, ότι   η πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ γίνεται δέκτη από την Πολιτεία  και ότι αυτό θα αποτελέσει την επίσημη θέση της Ελλάδας έως το 2030.
    Αποδέχεται δηλαδή την πρόταση της Κομισιον για διείσδυση  των ΑΠΕ στο 30% μέχρι το 2030 και μείωση των εκπομπών αέριων του ''θερμοκηπιου'' κατά 40% έως το 2030. Η απόφαση αυτή είπε ότι θα ληφθεί τώρα .

  Δεν ειπε βεβαια οτι η πρόταση αυτή της Κομισιον  δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη , απλά είναι προαιρετική. 
     Έτσι σήμερα η ΕΛΕΤΑΕΝ   , πανηγυρίζει γιατί πέτυχε χωρίς μεγάλο αγώνα ,να εξασφαλίσει σίγουρα κέρδη για τα επόμενα 16 χρόνια και η Γερμανική αιολική βιομηχανία εξασφάλισε, δουλειά για Γερμανούς εργάτες  και  σίγουρους  πελάτες για την εξαγωγή  της άχρηστης αλλά ακριβής , σαβούρας τους.
     Επιπλέον ο υπουργός ΠΕΚΑ , δήλωσε αυτόβουλα  , ότι μέχρι το 2030 όλοι οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν αγοράσει τους νέους έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής κατανάλωσης άξιας πολλών δις ,υποθέτουμε απο την SIEMENS .
      Επίσης μίλησε για το τεράστιο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης όλων των νησιών και ότι όλες αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν μέσα στο ερχόμενο δίμηνο.
Τέλος είπε οτι οι ΑΠΕ  , βοηθάνε την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες ,αποσιωπώντας φυσικά οτι οι ΑΠΕ αδυνατούν να υπάρξουν χωρίς το εισαγόμενο φυσικό αέριο.
 Αυτό είναι το τίμημα του  δανεισμού της χώρας μας !!!

     Ας μην ξεχνάμε ότι ο υπουργός  ΠΕΚΑ κος Γ.Μανιάτης  είχε πολυ συχνές επαφές με την Γερμανική Πρεσβεια στην Αθηνα  , ηταν ο μονος υπουργός της σημερινής  κυβέρνησης  που αποχαιρέτισε στην οικια του τον τελευταίο Γερμανό πρέσβη  κο  Βολ.Ντολντ ,την 28/1/2014 , οπου και  υπογράμμισε την καλή συνεργασία που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα, αναφέροντας και τα ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια που υπάρχουν, ιδιαίτερα στους τομείς της εξασφάλισης ενεργειακής επάρκειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.



Πηγή:www.capital.gr
http://www.naftemporiki.gr/story/708079/sunantisi-upourgou-peka-g-maniati-me-ton-germano-presbi

    Ας μην ξεχνάμε την απόφαση του ιδίου υπουργού την παραμονή Χριστουγέννων για εγκατάσταση  πολλών δεκάδων Γερμανικών ανεμογεννητριών ,στα νησιά Άνδρο,Τήνο, Παρο , Νάξο ,αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ