Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΝΔΡΟΣ . Οι μεθοδεύσεις της ΜΚΟ Δάφνης και ''άλλων'' , για Περιφ.Πάρκο Άνδρου και χωροθέτηση ανεμογεννητριών στα νησιά μας.(1 )

                        
                                                                                                                      
                                              
Τίποτα τυχαίο δεν γίνεται σε αυτόν τον τόπο . Γνωριζόμαστε όλοι .
     Κάποιοι έχουν δουλέψει τόσα χρόνια , μεθοδικά και με το αζημίωτο για να βρούνε και ενοικιάσουν μεγάλες  εκτάσεις στην Άνδρο  και να φέρουν  για λογαριασμό των εταιρειών ,  τις ανεμογεννήτριες.
    Υπογράψανε συμβολαιογραφικές πράξεις  , σε συμβολαιογράφους  Κορθίου, Χώρας,Υδρουσας κλπ .
      Δώσανε μαύρα χρήματα κάτω από το τραπέζι σε ιδιοκτήτες , μοιράσαμε παραπλανητικές υποσχέσεις δήθεν σίγουρου πλουτισμού για τις ανεμογεννήτριες που θα έρθουν.
Υπάρχουν  συμβόλαια , με ονόματα και αποδείξεις .
      Εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί στο Κορθι και αλλού , γνωστοί  σε όλους , μοιράζανε τα  μαύρα λεφτά των ενοικίων και αόριστες υποσχέσεις .
Άλλοι  ( γνωστοί σε όλους, Γερμανοί και γκαρσόνια ) έκαναν τα ίδια στην ΒΔ Άνδρο .
      Με κρυφές οικονομικές δραστηριότητες ,   επιδεικνύουν δημόσια  τον πλούτο που προσφάτως απέκτησαν ,  οι χυδαίοι. .
       Μεσάζοντες ρυθμιστές . Ρεγουλατόροι.  Κάνανε τη βρώμικη δουλειά .
     Συμβόλαια , προσύμφωνα μακροχρόνιας παραχώρησης δικαιωμάτων ιδιοκτησίας γης , σε μονοπροσωπες εταιρείες , που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα αιολικών πολυεθνικών. Όλα αυτά ήταν γνωστά τόσα χρόνια . Τώρα οι ιδιοκτήτες γης , κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους , αλλά να κληθούν για εξηγήσεις  και από την εφορία .

Τώρα όμως, οι ανεμογεννήτριες έρχονται στην Άνδρο.
Δόθηκαν οριστικές άδειες εγκατάστασης.
    Καμιά  εκατοστή θηριώδεις τουρμπίνες των 113 μ , σε όλα τα βουνά μας .
Θα δοθούν μάχες , όπως στην Κρήτη, στην Σκύρο, στην Πελοπόννησο , στην Μακεδονία κλπ.

Ποιος αλήθεια από όλους αυτούς ενδιαφέρθηκε για την επερχόμενη καταστροφή του μοναδικού μας περιβάλλοντος ???

 Το αστείο ειναι ότι μιλάνε υποκριτικά για ΄΄πρασινη αναπτυξη'' και προστασία περιβάλλοντος.


Ο σκοτεινός ρόλος της ΜΚΟ  ΔΑΦΝΗ στην  'Ανδρο.

    Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ , εκτός των άλλων , προωθεί και μεθοδεύει μεγάλα αιολικά συγκροτήματα , ( ανεμογεννήτριες ) και φωτοβολταϊκά  στα νησιά μας .
       Το 2013 , η   ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ  με Πρόεδρο  του Δήμαρχο Άνδρου  Γ. ΓΛΥΝΟ    και Γενικό Διευθυντή τον Ηλ.Ευθυμιόπουλο της     ( Greenpeace ) , εκπόνησε μέσω του    ''Ενεργειακού Γραφείου  Αιγαίου'' που  ( ανήκει στη ΔΑΦΝΗ ) , ρυθµιστικο σχέδιο για '' χωρική κατανοµή στα νησιά και συγκέντρωση αιολικών πάρκων''  με χρηματοδότηση από το  Πράσινο Ταµείο του ΥΠΕΚΑ.
      Το σχέδιο αυτό , αν δεν έγινε κατ εντολή των δανειστών ,  βασικά  διευκολύνει και ανοίγει τον δρόμο  , στους επίδοξους εισβολείς-επενδυτές και τα σχέδια του Γερμανού Κομισάριου Υπουργού Φούχτελ ,  να εγκαταστήσουν τα θηριώδη Γερμανικά  αιολικά συγκροτήματα στα νησιά μας, αφού τους υποδεικνύει με σχετική ακρίβεια τα γεωγραφικά σημεία όπου ''επιτρέπεται'' η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών .
   Αυτό βέβαια αποφασίστηκε μόνο από την ΔΑΦΝΗ και τον Γ.Γλυνό , χωρίς να γίνει διάλογος η ενημέρωση των πολιτών.
      Ποτέ δεν μάθαμε το ύψος της αμοιβής που πήρε η ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ , από το Πράσινο Ταμείο για την παραπάνω ''δουλειά''. Ψιλά γράμματα , θα πείτε.   Και φυσικά δεν πρόκειται να απαντήσει κανένας τους.

    Όμως το γαϊτανάκι της μεθόδευσης συνεχίστηκε όπως θα δείτε παρακάτω , από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ( ιδρυτής της ΔΑΦΝΗΣ είναι ο σημερινός Αντιπερειφεριάρχης κος  Γ. Πουσσαίος. Τυχαίο ??? ), αφού η μελέτη της ΔΑΦΝΗΣ και του Ενεργειακού της Γραφείου , έπρεπε να  '' αναβαθμιστεί '' από ένα ''εξιδεικευμένο''  Πανεπιστημιακό Ίδρυμα , για να αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα .
      Έτσι λοιπόν τον περασμένο Νοέμβριο του 2013 σε συνεδρίαση  του  Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου , ανατέθηκε απευθείας και  κατά πλειοψηφία , από την Περιφέρεια  στο  Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας και στον καθ. Δ.Οικονόμου , η νέα  μελέτη για την υλοποίηση του έργου...
... «Εξειδίκευση του χωρικού σχεδιασµού για την ανάπτυξη και χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου». 
      Έγινε η μελέτη ( Νο1 ) αυτή και φυσικά , ''πάτησε'' πάνω στην προηγουμένη της ΔΑΦΝΗΣ και του Ενεργειακού της Γραφείου.

Και αυτή την φορά κανείς δεν έμαθε πόσα πήραν οι μελετητές και ποιος πλήρωσε.

Για τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ν Αιγαίου.......    ΕΔΩ

CARAVEL HOTEL

      
    
      Η  ΔΑΦΝΗ και ο Γ.Γλυνός ,  εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης πολλών συμπολιτών μας , οργάνωσαν μια ενημέρωση-φιάσκο , στο ......ξεν. CARAVEL της Αθήνας , χωρίς τους Ανδριώτες .
 Είχαν καλέσει κόσμο με προσκλήσεις αλλά και μέσω ανοιχτής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου. Προφανώς ήθελαν να δείξουν σε κάποιους ότι το ''προτζεκτ'' προχωράει !
 Ελάχιστοι κάτοικοι Άνδρου παραβρέθηκαν.
    Αρχικά ο Ηλ. Ευθυμιοπουλος και ο Γ. Γλυνός μας είπαν  ''τα μαντάτα '' για το Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου που επίσης είχαν σχεδιάσει χωρίς τους Ανδριωτες.
   Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε,  όταν  αποκάλυψαν δημοσίως ,    ότι διαπραγματεύονται μυστικά , με μια μεγάλη εταιρεία αιολικών ( που δεν θέλανε να κατονομάσουν ).
 Επεδίωκαν δηλ. ,  να συμμετέχει οικονομικά στα κέρδη της,  ο Δήμος Άνδρου και όσοι Ανδριώτες το επιθυμούν , με ένα  ποσοστό χρημάτων , στο νέο αιολικό συγκρότημα , που αυτή πρόκειται θα κατασκευάσει στην Άνδρο. 
Ο ορισμός του Δούρειου ίππου των ανεμογεννητριών δηλαδή.
Φθηνά και χυδαία κολπάκια.
Όπως ήταν λογικό προκλήθηκαν αντιδράσεις και η ενημέρωση έγινε ένα φιάσκο.
Ποτέ δεν μας είπαν γιατί δεν έγινε εξημέρωση στην Άνδρο , ποτέ δεν μας είπαν ποιός πλήρωσε το λογαριασμό και πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν  , στο CARAVEL
Τα συμπεράσματα δικά σας..



1 σχόλιο:

  1. Ποιός έβαλε τη μπουλτόζα και άνοιξε δρόμο επάνω και κατά μήκος της κορυφογραμμής της κουβάρας κ. Γλυνέ. Μήπως η μπουλτόζα ήταν του Δήμου; Γιατί εξαφανίσθηκε όταν έφυγε η ομίχλη και τους πήραν είδηση; Μήπως το σχέδιο της "ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ" προβλέπει ανεμογεννήτριες πάνω στην κουβάρα; Ο κ. Μαλταμπές γνωρίζει προηγούμενη προσπάθεια άλλης εταιρίας να εγκαταστήσει ανεμογεννητριες στην Κουβάρα. Ηταν νομικός σύμβουλος της. Γιατί δεν μιλάει κανένας γι' αυτό. Ποιά είναι η θέση σας κ. Μαλταμπέ; συμμερίζεστε και συμμετέχετε και σεις στο οικολογικό έκγλημα που βαφτίζεται πράσινη ανάπτυξη; με βαθιές όμως ρίζες!!! Πάρτε θέση όλοι σας πριν τις εκλογές. Γιατί αυτή η μουγκαμάρα; ποιούς βολεύει; Αφήστε επί τέλους τις εκθέσεις ιδεών που προβάλλετε στις "προγραμματικές" δηλώσεις σας. Οι Ανδριώτες θέλουν δεσμεύσεις όχι λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ