Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Σώστε τις μέλισσες !!!!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,Δισεκατομμύρια μέλισσες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν. Αυτό βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη τη διατροφική μας αλυσίδα. Η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών ανάγκασε την ΕΕ να απαγορεύσει τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε εδώ. Η χρήση των δολοφονικών φυτοφαρμάκων συνεχίζεται στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόσθεσε τη φωνή σου εδώ:
Δισεκατομμύρια μέλισσες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν.
  Η ραγδαία μείωση του πληθυσμού τους βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη τη διατροφική μας αλυσίδα. Η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών ανάγκασε την ΕΕ να απαγορεύσει τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε εδώ.
 Η δηλητηρίαση των μελισσών συνεχίζεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ΕΕ απαγόρευσε τη χρήση αυτών των φυτοφαρμάκων για δύο χρόνια. Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά οι γιγαντιαίες βιομηχανίες φυτοφαρμάκων Bayer και Syngenta πιέζουν ασφυκτικά για να υπονομεύσουν την απαγόρευση και να κρατήσουν τα θανατηφόρα προϊόντα τους στην αγορά. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να στέλνουμε ‘σμήνη’ διαμαρτυρίας προς τους ηγέτες της Ευρώπης. Όχι μόνο για να μη λυγίσουν στα συμφέροντα των βιομηχανιών αλλά και για να ενθαρρύνουν κι άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να βάλουν την υγεία μας και το περιβάλλον μας πάνω από τα κέρδη των λίγων.

Οι φωνές μας ακούστηκαν: πέρσι, οι 1,2 εκατ. υπογραφές που μαζέψαμε ανάγκασαν τις ΗΠΑ να ανοίξει μια επίσημη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τα φυτοφάρμακα και οι 2,6 εκατ. υπογραφές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Ευρωπαϊκών χωρών. Ας φτάσουμε λοιπόν τα 3 εκατ. για να πιέσουμε τους ηγέτες και των άλλων κρατών να μας απαλλάξουν από αυτά τα δηλητήρια. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες!

http://www.avaaz.org/en/save_the_bees_global_nm_sh_greek/?bnXgYfb&v=33680

Οι μέλισσες δεν παράγουν απλά μέλι, αλλά είναι απαραίτητες για τη ζωή στον πλανήτη μας. Κάθε χρόνο επικονιάζουν το 90% των φυτών και των καλλιεργειών. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, πολλά από τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να εξαφανιστούν απ’το τραπέζι μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα μερικά είδη μελισσών έχουν ήδη εξαφανιστεί! Οι επιστήμονες εδώ και καιρό ψάχνουν για απαντήσεις. Ένας κεντρικός οργανισμός της ΕΕ υποστηρίζει ότι τα τοξικά, νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα μπορεί να ευθύνονται για τους θανάτους των μελισσών. Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τρία από αυτά τα δηλητήρια μελισσών, αλλά κολοσσιαίες βιομηχανίες χημικών προϊόντων, όπως η Bayer και η Syngenta, συνεχίσουν να εξάγουν τα δηλητήριά τους σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ας κάνουμε τη δύναμη των πολιτών του κόσμου να υπερισχύσει αυτής των βιομηχανιών για να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα προς τους ηγέτες των κρατών, και στη συνέχεια προώθησε αυτό το email στους πάντες.

http://www.avaaz.org/en/save_the_bees_global_nm_sh_greek/?bnXgYfb&v=33680

Το κίνημα του Avaaz συσπειρώνεται και πάλι για να υπερασπιστεί τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τον πλανήτη μας κατοικήσιμο και τόσο θαυμαστό. Είτε με την μάχη για την απαγόρευση της φαλαινοθήρας, είτε με τη μάχη για την προστασία των μελισσών, αγωνιζόμαστε βήμα-βήμα για τον κόσμο που όλοι θα θέλαμε.

Με ελπίδα,
Iain, Luis, Ari, Alice, Ricken, David, Alaphia, και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ

Ποια φυτοφάρμακα αφανίζουν τις μέλισσες στην Ελλάδα - Econews
http://www.econews.gr/2013/01/29/melissokomia-melisses-farmaka-95145/ http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=206593&catid=7

Απαγόρευση σε τρία φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες (Newsit.gr)
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=206593&catid=7

Οι μέλισσες στα πρόθυρα εξαφάνισης - Honeybees on the Verge of Extinction (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/evaggelos-vallianatos/honeybees-on-the-verge-of_b_4326226.html

Η BASF αμφισβητεί την απαγόρευση των φυτοφαρμάκων - BASF challenges EU pesticides ban (tce Today)
http://www.tcetoday.com/latest%20news/2013/november/basf-challenges-eu-pesticides-ban.aspx#.UpSkgGRd...

Περισσότερες αποδείξεις: φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες - More proof: Pesticides are killing honeybees (Natural News)
http://www.naturalnews.com/041819_honeybees_pesticides_colony_collapse.html

Μελέτες κατηγορούν την Bayer για το θάνατο των μελισσών - Studies fault Bayer in bee die-off (Christian Science Monitor)
http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off