Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ .....ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

   
                    
                         ''ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ''

                                                    

      Οι βιομήχανοι στοχοποιούν τον ΠΕΚΑ κο  Μανιάτη  , ο οποίος με την πολιτική του οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη του ανταγωνιστικού Ελληνικού λιγνίτη που μας δίνει φθηνή ενέργεια .       Περισσότεροι από 100 διευθύνοντες σύμβουλοι βιομηχανικών ομίλων από όλη την Ευρώπη - μαζί και η ΕΒΙΚΕΝ - συνυπογράφουν υπόμνημα, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως σε συνέντευξη Τύπου που θα οργανώσει στις 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανιών Εντάσεως Ενέργειας IFIEC, και απηχεί την αγωνία όλης της βιομηχανικής και παραγωγικής βάσης της Ευρώπης για τις συνέπειες των πολιτικών για το κλίμα, στην ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Την ανάταξη της χαμένης ανταγωνιστικότητας ως προς το κόστος ενέργειας, που, καταδικάζει δυναμικές, καινοτόμες, εξωστρεφείς επιχειρήσεις και κλάδους σε φυγή από την Ευρώπη, ζητάει από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

          «Ενώ αναλωνόμαστε στη συζήτηση για το κλίμα, έχει ξεχαστεί εντελώς το ζήτημα της επίδρασης αυτών των πολιτικών στο κόστος της ενέργειας.
 Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες (περισσότερες από 30) συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα για ένα ζήτημα που καθημερινά, στην κυριολεξία, κλείνει επιχειρήσεις και αφήνει στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους.
Εντούτοις κανένα ουσιαστικό μέτρο, ακόμα και από αυτά που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία (π.χ. η αντιστάθμιση ρύπων), δεν έχει εφαρμοστεί για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής»,
αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ σε υπόμνημά της, ενόψει των συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 3-4 και 20-21 Μαρτίου 2014.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το υπόμνημα της ΕΒΙΚΕΝ

 ....για να μάθετε .....
     Γιατί απειλούνται ξανά οι Έλληνες καταναλωτές με διπλασιασμό του τέλους ΑΠΕ ?  
     Γιατί εξακολουθούν οι καταναλωτές στην Ελλάδα ,του 6ου χρόνου ύφεσης ,να χρηματοδοτούν εγγυημένες αποδόσεις των ΑΠΕ ?  
      Γιατί ο στόχος της Ε.Ε. οτι το 2020  το 20% της ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ , μεταφράστηκε στην Ελλάδα σε 40% ?
      Για τι καταδικάστηκαν οι καταναλωτές και ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας μας ,σε υπέρογκες επιδοτήσεις των ΑΠΕ ?