Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Βήμα στους αναγνώστες μας !


                                

Το  SAGINI3 
                          με την ευκαιρία της επετειακής επιτυχίας των    200 000      αναγνωστών μας,  αλλά   στην προσπάθεια για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση , εγκαινιαζει  την δημοσίευση  σε όλα τα επώνυμα άρθρα η σχόλια των αναγνωστών μας , καθώς και τις απαντήσεις η τον αντίλογο από άλλους. Πιστεύουμε ότι  με τον τρόπο αυτόν προάγουμε τον ειλικρινή διάλογο,  για σοβαρά θέματα-προβλήματα που αφορούν στην ζωή όλων μας  στην Άνδρο . Περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις σας για να τις κάνουμε τελικά πράξη ,  όλοι μαζί.

                                                                    

Επιστολή αναγνώστη  3/6/2014

     Καλησπέρα και  πάλι.
Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ , απλά τα πράγματα.  Άρθρο 14 παράγραφος 5 του μνημονίου.
 Ο δανειολήπτης από τη στιγμή που δεν μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του αυτόματα κάνει ότι του ζητούν για να το πούμε απλά και  κατανοητά.
Το υπέγραψαν αυτοί που κόπτονται ότι διαπραγματεύτηκαν.
 Δηλαδή πουλάνε οτι είναι δημόσιο όπως η ΔΕΗ , όπως το νερό, θα δείτε σε λιγάκι τα πηγάδια σας τι θα γίνουν είτε τα έχετε δηλώσει είτε όχι,  γιαυτό ας γίνει κάνα έργο για το νησί με δεξαμενές να μην πηγαίνουν τα νερά χαμένα.
Γιαυτό πρέπει να βοηθήσει και  ο ντόπιος κόσμος να βοηθήσει την τοπική αρχή όταν του ζητηθεί.
Πως τα κάνουν όλα αυτά θα μου πείτε ?.
Παλι απλά τα πράγματα. Στην αρχή χορηγούν δάνεια που δεν μπορεί μια χώρα να τα αποπληρώσει ποτέ,  γιαυτό παρότι παίρνουμε δάνεια δεν μειώνεται το χρέος.
 Όλα τα δάνεια που παίρναμε επί χρόνια κάποιοι πλούτιζαν άπαυτα και  κάποιοι άλλοι χρεώνονταν.
Μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκετε οι περισσότεροι.
Αφού λοιπόν δεν μπορεί μια χώρα να πληρώσει το δάνειο έρχονται και  σου λένε δώσε πετρέλαια δώσε νερά ,  δώσε στρατό για το Ιρακ κλπ.
Αυτά δεν τα σκέφτηκα εγώ , δε μου κόβε τόσο,  μέχρι πρόσφατα έτυχε πριν κάνα 2 χρόνια και  είδα μια συνέντευξη του John Perkins , ενός οικονομικού δολοφόνου,  μου φαίνεται της Goldman Sachs και   έφριξα.
Χάνουμε λοιπόν δημόσιο πλούτο που τον κατέστρεψαν οι πολιτικοί μας και  τα τσιράκια τους για να τα πουλήσουν τα πάντα , δικαιολογημένα πλέον με τη βοήθεια των καναλιών και  των δημοσιογράφων διεξάγοντας psy ops ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Ο Steve Forbes δεν ήρθε τυχαία πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Εκμυστηρεύτηκε σε έναν γνωστό του χρηματιστή Αμερικάνο ότι είναι η ευκαιρία της ζωής τους που έπεσαν στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Τα είπε μετά σε εκπομπή ο άνθρωπος αυτός γιαυτό τα μάθαμε.
Α.. να μην το ξεχάσω ο Forbes βγάζει το γνωστό περιοδικό στην Aμερική με τη λίστα των πιο ισχυρών του πλανήτη.
H ''μικρή'' ΔΕΗ  λοιπόν , θα πουληθεί περίπου στο 1/100 της άξιας της.
Γιαυτό άντε να ξυπνήσουμε λιγάκι γιατί πολλοί τρώνε ακόμα πολύ κουτόχορτο μου φαίνεται στα καφενεία.
                                                                                                                        ευχαριστώ.
                                                                                                                     Αντώνης Γιαννούλης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

        Αντώνη........ , πιστεύω ότι ελάχιστοι διαφωνούν με αυτά που γράφεις .
Η χώρα μας σήμερα , έχει εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα σε τρίτους . Αυτό και μόνο , περιορίζει την άσκηση μιας πολιτικής με πυξίδα το συμφέρον του λαού μας. Αυτή  είναι η σημερινή πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε και ζούμε καθημερινά  . Δυστυχώς .
Πρέπει λοιπόν , αφού πρώτα  συνεννοηθούμε μεταξύ μας , να  αντιμετωπίσουμε  , αυτή την δύσκολη κατάσταση , για να επιβιώσουμε σαν λαός . Το πρόβλημα είναι δικό μας . Είναι του καθενός μας.       
        Πρέπει όπως λες να βοηθήσουμε όλοι,  με συγκεκριμένες πράξεις και χωρίς εύκολους αφορισμούς .
 Αντώνη , ας αρχίσουμε , όλοι μαζί  από τον μικρο και πανέμορφο τόπο μας , την Άνδρο.
Εμείς από το SAGINI3   , σαν μια πρώτη ιδέα προτείνουμε τις εθελοντικές δράσεις σε θέματα τουριστικής προβολής της Άνδρου , αλλά και στην έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος από κάθε είδους απειλές.
 Ξεκινάμε λοιπόν και ζητάμε από τους φίλους αναγνώστες-τριες , προτάσεις και νέες ιδέες  για τα καθημερινά άπλα , που μας απασχολούν όλους.
     ΥΓ.    Σε παρακαλώ να μας στείλεις  τα Link με τις  παραπομπές στα συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρεις παραπάνω , π.χ.  (για το αρθ. 14 του Μνημονίου , συνέντευξη John Perkins , κλπ )

                                                                                                                           Γ.Β.Μαντζώρος


4/6/2014  Αντώνης Γιαννούλης

John perkins  confessions of an economic hitman στο you tube.
Επίσης στο you tube μπορεί να δει όποιος θέλει αναρτημένο απο 24gr.blogspot.com το βίντεο με τίτλο Έλληνες ενα βίντεο που πρέπει να δείτε όλοι.Έχει πολλές αναφορές γιαυτα που έγραψα.Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα βρω που τα είχα δει,αν κ κάποιος μπορεί να βρει πολλές αναφορές για ολα αυτά απο το δημοσιογράφο το Μπογιοπουλο στον eniko.gr κ τον Δελαστικ είναι αξιόλογοι και  βοηθούν.
Καλό βράδυ άντε να φτάσετε και το 1 εκατομμύριο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
      Σε ευχαριστούμε Αντώνη !!!
                                        Γ.Β. Μαντζώρος