Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου .


                                                        
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕ κλεφτες
           Την Πέμπτη, 30 Απριλίου, έγινε στο Δημαρχείο Άνδρου Δημοτικό Συμβούλιο  , όπου συζητήθηκαν επείγοντα και σοβαρά θέματα , οικονομικού ενδιαφέροντος .

         Εκεί αποκαλύφθηκε το  μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με τις ενοικιάσεις μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων,  στην περιοχή Κορθίου απο τον τέως Δήμο Κορθίου .

    Πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθήκαμε στο σκάνδαλο αυτό  μέσα από το   SAGINI3    .

Διαβάστε εδώ τις καταγγελίες μας απο το 2013 !!!
http://sagini3.blogspot.gr/2013/11/blog-post_14.html


     Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά . Επι Δημαρχίας Ι.Γλυνου στον τέως Δήμο Κορθιου Άνδρου , συνετάγησαν απο το 2001 παρακαλώ , πολλά επίσημα συμβόλαια στον Συμβολαιογράφο Κορθίου , μεταξύ του Δήμου Κορθιου και ιδιωτών ιδιοκτητών αγροτικής γης . Τα συμβόλαια αυτά αφορούσαν την μακρόχρονη μίσθωση και παραχώρηση μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων αγροτικής γης , στο Δήμο Κορθιου  , έναντι μηνιαίου μισθώματος . Στα συμβόλαια αυτα οι ιδιόκτητες , εξουσιοδοτούσαν τον Δήμο Κορθιου να επινοικιασει την γη τους σε εταιρείες αιολικής ενέργειας , που τυχόν θα έδειχναν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες  μέσα στις ιδιοκτησίες τους  . 

Τα οικονομικά δικαιώματα της όποιας επινοικιασης δεν θα αφορούσαν τους ιδιόκτητες αλλά τον ....Δήμο Κορθιου!!!! . 
   Σημειώνουμε οτι οι εκτάσεις αυτές είχαν ''επιλεγει'' από ανθρώπους του Δήμου  , με βάση το υψηλό  αιολικό δυναμικό τους  και έτσι οι ΑΠΕ τεωνες ''επενδυτες'' αλλά και οι ''ανθρωποι τους'' , θα είχαν εξασφαλίσει τα κέρδη τους . 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον τρόπο που έγινε η επιλογή των εκτάσεων .  
 Σε μια σχετικά φτωχή περιοχή του νησιού μας , ήταν λογικό όλοι οι ιδιοκτητες εκτάσεων να ενδιαφερθούν και για την δική τους συμμέτοχη στο ''πρόγραμμα του Δήμου '', αφού οι υποσχέσεις εύκολου μελλοντικού πλουτισμού από τις εταιρείες αιολικών , δίνονταν απλόχερα από τους Δημοτικούς άρχοντες ( κοτζαμπάσηδες ) .
 Όλοι ήξεραν άλλα κανείς δεν μιλούσε δυνατά , γιατί ήλπιζε οτι θα είναι ο επόμενος τυχερός.
 Υπήρξε λοιπόν μεγάλη προσφορά γης  , αλλά προκρίθηκαν οι εκτάσεις με ''πολυ αερα'' .
 Αιολικό δυναμικό το λένε !!!.
 Το γελοίο της διαπλοκής και διαφθοράς, είναι οι ιστορίες που σήμερα διηγούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Κορθιου . '' Ερχότανε παραμονές εκλογών ο  χχχχχ και  μοίραζε τα λεφτά για τα νοίκια , λέγοντας , ψηφίστε μας για να εισπράξετε τα λεφτά και του χρόνου απο την παράταξή μας , ....αλλιώς !!!  ''
   Τα χρόνια πέρασαν ,οι επενδυτές δεν τα βρήκαν με τον Δήμο Κορθίου , αλλά τα συμβόλαια υπήρχαν και ειδικά όταν καταργήθηκε ο Δήμος Κορθιου και η Άνδρος έγινε ένας ενιαίος Δήμος ,  νέος δήμαρχος Άνδρου εξελέγξει ο ...Ι.Γλυνος . Ξέχασε όμως να ενημερώσει το νέο Δημοτικό συμβούλιο για τα πεπραγμένα του στο Κορθι , σχετικά με τα παραπάνω συμβόλαια.
 Φτάσαμε λοιπόν στο Δημοτικό συμβούλιο της 30/4/15 του σημερινού Δήμου Άνδρου , με νέο Δήμαρχο και τον Ι.Γλυνο απόντα , αφού η παράταξη του έχασε στις τελευταίες εκλογές.
Φυσικά ποτέ δεν φρόντισαν να εκπληρώσουν,  τις παραπάνω νομικές και οικονομικές  υποχρεώσεις τους .
      Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε επισήμως πλέον στο Δ Σ της 30/4/2015 , όπου  ο συμβολαιογράφος Κορθιου , ( ο ίδιος που συνέταξε τα παραπάνω συμβόλαια )  νομίμως και δικαίως αναζητά  τα χρήματα για το Ταμείο Νομικών , που του οφείλει ο Δήμος Άνδρου , δηλαδή   13.948,99 ευρώ με τον νόμιμο τόκο , από την    1/10/2007  . 
  Σημειώστε , ότι στην απογραφή σύστασης του νέου ενιαίου  Δήμου  Άνδρου , την 1/1/2011  , δεν είχαν συμπεριληφθεί οι σχετικές υποχρεώσεις που αφορούσαν τόσο το Ταμείο Νομικών,  όσο και τα μισθώματα προς τους ιδιοκτήτες - μισθωτές της αγροτικής γης .
    Το χειρότερο ήταν ότι δεν υπάρχουν στα αρχεία του Δήμου οι σχετικές συμβάσεις.  
  Τεράστιο πρόβλημα , αφού  εμπλέκει σε νομικές και  οικονομικές περιπέτειες τον Δήμο, αφού όλοι όσοι νοίκιασαν τις περιουσίες τους στον Δήμο θα απαιτήσουν δικαστικά τα μισθώματα.      
-     Αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση δικηγόρου για την αντιμετώπιση της πρώτης αγωγής εναντίον του Δήμου μας,  από ιδιοκτήτη αγροτικής γης, την οποία είχε μισθώσει  στον τέως Δήμο Κορθίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών το 2001. 
Η απαίτηση του ιδιώτη προς τον Δήμο ανέρχεται σε 15.943,66 ευρω , με τον νόμιμο τόκο από το 2001.
 Εκκρεμούν οι απαιτήσεις και άλλων είκοσι και πλέον  ιδιωτών, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακριβώς την έκταση του σκανδάλου .  Πιστευουμε οτι ηδη εχει ενημερωθει η Εισαγγελεια απο τον σημερινο Δήμαρχο κο Θ.Σουσούδη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ