Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Οι πέτρινοι Φάροι των Ελληνικών θαλασσών !!!                             -Παλαιοί Πέτρινοι Φάροι και Φανοί στις Ελληνικές Θάλασσες-

                                                                                                                   Γ.Φ.Παπαδόπουλος


 Ταξιδέψτε στις θάλασσές μας !!!!!!

      Ένα εξαιρετικό αλλά και μοναδικό λεύκωμα , με όλους τους παλαιούς πέτρινους φάρους των Ελληνικών θαλασσών του  Ανδριώτη , γνωστού συλλέκτη και συγγραφέα Γιώργου Φ.  Παπαδόπουλου , εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις ''ΩΚΕΑΝΙΔΑ'' και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία .
  Πρόκειται για μια θαυμάσια συλλογή , από σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης , αφού οι Φάροι- μνημεία  στις Ελληνικές θάλασσες , συνδέθηκαν στενά με την Ελληνική ιστορία . 
Ακοίμητοι φρουροί στα Ελληνικά νερά οι Φάροι μας , από τους Οθωνούς μέχρι τον Κάβο Μαλιά και από την Κρήτη και το Καστελόριζο μέχρι την Αλεξανδρούπολη .
Ο συγγραφέας παραθέτει προσωπικές στιγμές από τις επισκέψεις του στους Φάρους μας , μαζί με ιστορικά στοιχεία από πλούσια βιβλιογραφία .
    Στο λεύκωμα  , η φωτογραφική απεικόνιση κάθε Φάρου , συνοδεύεται από μια συνοπτική περιγραφή ιστορικών και τεχνικών χαρακτηριστικών , τα όποια είναι μοναδικά για κάθε μνημείο.
                   
                                                                                                              Γ.Β.Μαντζώρος