Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Sigmar Gabriel ) . Οι Γερμανοί θα μας βγάλουν από την κρίση , αρκεί να αγοράσουμε Γερμανικές ΑΠΕ .


                                      Αποτέλεσμα εικόνας για γκαμπριελ
 
 
        Πιστεύουμε ότι στη χώρα μας δεν τρώνε όλοι σανό και δεν  παρακολουθούν  όλοι τα φερέφωνα και τα βρωμοκαναλα της απροκάλυπτης πράσινης προπαγάνδας που αντι ''πινακίου φακής ''  , ξεπουλάνε πρόθυμα την πατρίδα μας .

Η Γερμανική οικονομική πολιτική για την Ελλάδα .

        Προσηλωμένοι σταθερά στην άνοδο των εξαγωγών τους , οι Γερμανοί έχουν οργανώσει και στην χρεοκοπημένη,  χώρα μας ένα πολύπλοκο σύστημα προπαγάνδας , που προωθεί  συνεχώς τις πωλήσεις της Γερμανικής βιομηχανίας ΑΠΕ .
Οι πιέσεις κάθε μορφής γίνονται μέσα από το κέλυφος της συμμόρφωσης  στην προσχηματική μείωση αερίων ρύπων , την  οποία οι ίδιοι εδώ και χρόνια , έχουν επιβάλλει στα κράτη μέλη της ΕΕ με τον νόμο EEG .
Αφήγημα είναι , η δήθεν σωτηρία του πλανήτη , που έφερε τεράστια κέρδη .
Αυτή η καταναγκαστική πολιτική μας έχει κοστίσει αρκετά δις ευρω υπερχρέωσης , που  πληρώνουν και θα πληρώνουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες πολίτες ,για την αγορά  Γερμανικών ΑΠΕ .
Το χειρότερο όμως είναι οτι οι πανάκριβες ΑΠΕ και η τεχνολογία τους , αποδείχτηκαν άχρηστες και αναποτελεσματικές  για ηλεκτροδότηση . Πολλές χώρες σήμερα κόβουν τις επιδοτήσεις ΑΠΕ και στρέφονται στους παλαιούς  σίγουρους και φθηνούς τρόπους ηλεκτροδότησης .

   Τον Μάρτιο του 2010,  ο εξωαποδώ πρωθυπουργός  μας ,  ο ΓΑΠ , υπέγραψε πρίν από το μνημόνιο,  συμφωνία με την Καγκελάριο Μέρκελ για ενθάρρυνση της (επανα)λειτουργίας στην Ελλάδα των Γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων . ΕΔΩ  . 
Ετσι  το 2012  όλα τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα εγκαινίασαν εκ νέου τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.     
Όλα τα Γερμανικά ιδρύματα , που προπαγανδίζουν με καθε τροπο τα Γερμανικά συμφέροντα  ,  συνδέονται με τα κόμματα της Γερμανικής βουλής και χρηματοδοτούνται από τον Γερμανικό προϋπολογισμό .

Οταν  2011 , όταν  η κυβέρνηση του ΓΑΠ κατέρρευσε και τον διαδέχτηκε ο Λ. Παπαδήμος , η Γερμανική Βουλή , ενέκρινε νέα  κονδύλια για τα Γερμανικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

1.   Το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ''Κόνραντ Αντενάουερ'' (συνδεδεμένο με το δεξιό κόμμα της Μερκελ  CDU)   έλαβε επιχορηγήσεις ύψους 2 400 00  εκατ. ευρώ.

2.  Το  ίδρυμα   Friedrich-Ebert-Stiftung Athen , «Φρίντριχ Εμπερτ» ( συνδεδεμένο με το σοσιαλιστικό κόμμα   του SPD του επισκεπτη μας αντικαγγελαριου  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Sigmar Gabriel), επιδοτήθηκε με  2 600 000  εκατ. ευρώ.

3.  Το ίδρυμα  Friedrich Naumann , «Φρίντριχ Νάουμαν» του κόμματος των  Φιλελευθέρων, επιδοτήθηκε με    834 000 ευρώ.

4.   Το ίδρυμα      «Χανς Ζάιντελ»  ,   του κόμματος των  Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, επιδοτήθηκε με     834 000 ευρώ

5.   Το ίδρυμα  Χάινριχ Μπέλλ  , Heinrich Böll Stiftung- Greece  , του κόμματος των Πρασίνων , επιδοτήθηκε με   834 000  ευρώ.
              Διαβάστε εδώ www.gr.boell.org       πως αυτοπροσδιορίζεται  ...... 
 '' Ο στόχος του Ιδρύματος Χάινριχ Μπέλλ είναι να υποστηρίξει τα άτομα στα οράματα και τις δράσεις τους που έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, κοινωνικό-οικολογικής μορφής της οικονομίας, η οποία να ενδυναμώνει τόσο κατά το παρόν όσο και στο μέλλον την κοινωνική συνοχή και να τους προσφέρει μια αυτοτελή ζωή την οποία να είναι σε θέση να συντηρήσουν με την εργασία τους. 
Μια τέτοια μορφή ανάπτυξης είναι δυνατή και στην Ελλάδα.
 Στα πλαίσια του GreenNewDeal, του Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου, που αποσκοπεί σε μια νέα οικονομικό-οικολογική βιομηχανική επανάσταση, μπορούν να δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας, οι πράσινες μεταφορές, η αειφόρος διαχείριση απορριμάτων. 
Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες πολιτών στηρίζουν και προστατεύουν τα δημόσια  συλλογικά αγαθά, όπως είναι ο καθαρός αέρας, το πόσιμο νερό, ο δημόσιος χώρος, η εκπαίδευση και η υγεία και τους. 
Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπέλλ Ελλάδος στηρίζει το κοινωνικό-οικολογικό και συμμετοχικό πνεύμα που αναπτύσσεται για .....την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση!!!  , με δημοσιεύματα, ταινίες, επιμορφώσεις, ανοικτές συζητήσεις και συνέδρια και με την ενίσχυση της συνεργασίας των Δήμων με τις οργανώσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών.
  
6.   Τέλος το ίδρυμα . «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του κόμματος Die Linke   ( αριστεροί )   , επιδοτήθηκε   468.000 ευρώ.               

        Το   Γερμανικό χρήμα υπάρχει  για  την  προπαγάνδα γενικώς , αλλα και υπέρ των   ΑΠΕ ειδικως  και φυσικά  γυρίζει στην Γερμανία πολλαπλάσιο.   Ισως καλά  κάνουν οι Γερμανοί για τις εξαγωγές τους και την οικονομία  τους . Αλλωστε πρεσβεύουν το γνωστό ''  DEUTSCHLAND UBER ALLES  ''. 

   Βρήκαν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα  , τηλεοπτικους σταθμους , τραπεζες , κυβερνησεις , πρόθυμους πλασιέδες , υπηρέτες και κατηχητές , που μπαίνουν ''μπροστινοί'' και κάνουν την βρόμικη δουλειά , με το αζημίωτο βέβαια . 

Αυτό μας ξυπνάει κάποιες πολύ κακές μνήμες) .

      Όλοι θυμόμαστε  άλλωστε ότι είχε οριστεί από το Βερολίνο ο κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ αρμόδιος υφυπουργός ως επικεφαλής της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής συνεργασίας, αλλά και ότι ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ . 

     Έτσι η σκυτάλη πηγαίνει από την Μπιρμπιλη στον Παπακωνσταντινου στον  Μανιατη στον Παπαγεωργιου  στον Σκουρλετη  . Από το ένα νησί στο άλλο , από το ένα Ίδρυμα στο άλλο , από τον έναν  Δήμαρχο στον άλλο , ταξίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό , δωράκια στους Δήμους  , ευχαριστήρια δείπνα . 

Θυμάστε τις  πληρωμένες  ημερίδες της οργανωσης  ''ΔΑΦΝΗ''   και τα ταξιδακια των προθυμων Δημαρχων στην Γερμανια για ..... ''παροχή υποστήριξης κάθε είδους , πολιτικής , οικονομικής , επιστημονικής, τεχνολογικής , κλπ κλπ.''