Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ο Μάρδας αγωνίζεται να μας φέρει την ...ανάπτυξη με εξαγωγές ΑΠΕ !!!


Αποτέλεσμα εικόνας για μαρδας δ
O Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Μάρδας Δ.

Ο κ. Μάρδας φαντάζομαι , ότι σαν μέλος της κυβέρνησης προσπαθεί ,
ανάλογα με τις ικανότητες του , να μας βάλλει σε κάποια τροχιά ...ανάπτυξης !!!
Η συγκεκριμένη δράση του όμως , δείχνει για άλλη μια φορά προχειρότητα , ανοργανωσιά και ανικανότητα . Ο άνθρωπος δεν το έχει . Απλά θέλει υποκριτικά .......'' να λέει ότι κάτι εκανε'' .
Όλοι γνωρίζουν ότι οι πανάκριβες ΑΠΕ κατασκευάζονται από πολυεθνικές στην Ευρώπη και στην Κίνα και κατόπιν εισάγονται στην Ελλάδα .
Είναι λοιπόν σαφές ότι την τεχνολογία αυτήν , άλλοι την εκμεταλλεύονται οικονομικά , και οι δικοί μας είναι άπλα μεσάζοντες με ποσοστά .Αυτούς λοιπόν ,τους πλασιέ εισαγωγείς της συντεχνίας των ΑΠΕ , (από 2ο χέρι φυσικά) , είδε την Παρασκευή 29/7/16 , ο κ. Μάρδας .
Θέλει λέει να προωθήσει τις πωλήσεις των ΑΠΕ , σε χώρες ''στόχους'' της Αφρικής !!!!
Αφού άφησε στην άκρη το χαζοπροτζεκτ του , με τους ταλαίπωρους ''επενδυτές μετανάστες" στην Ελλάδα , μάζεψε μερικούς Απετζηδες και τους είπε ότι έχει μιλήσει σχετικά με την κυβέρνηση της Κένυα , για να εξάγουμε εκεί ΑΠΕ . (από 2ο χέρι φυσικά).
(Είχε παει στην Κένυα πριν λίγους μήνες ).
Το ανησυχητικό είναι ότι η γελοία αυτή ''ειδηση'' καλύφθηκε από το CNN Greece !!!!

Έτσι γίνονται οι ''δουλειές'' και χάνονται οι ελπίδες μας !!!

http://www.cnn.gr/news/politiki/story/41056/epektasi-ellinikon-epixeiriseon-ston-tomea-ton-ape-se-afriki-kai-m-anatoli


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τι κρύβει η επίσκεψη Γκάμπριελ . Ηρθε να πουλήσει τις ''νέες μπαταρίες'' ......για ΑΠΕ !.





Ζιγκμαρ Γκάμπριελ 
 Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας  SPD.

 ............ '' ένα σημαντικό σκέλος της επίσκεψής μου είναι το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη Γερμανία κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε τη μεγάλη στροφή στην ενέργεια. Πάνω από 30% του ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην Ελλάδα, οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Η χώρα έχει μεγάλο  δυναμικό, πρόκειται για τεράστια αγορά ανάπτυξης στην Ελλάδα, που είναι ταυτόχρονα και οικολογική. Θέλω η Γερμανία και η Ελλάδα να συνεργαστούν στενά και είχα μία σειρά από επιχειρήσεις στην αποστολή μου, οι οποίες θέλουν ακριβώς το ίδιο. Θέλουν να επενδύσουν και ακριβώς τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιήσουμε.''      ΕΔΩ

     
       Εντάξει λοιπόν όλοι καταλάβαμε  , τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης . Το ίδιο τροπάριο .Χωρίς αντίλογο φυσικά . 
Οι Γερμανοί  θα μας  πουλάνε ΑΠΕ ( έχουν τον τρόπο τους ) και οι Γερμανοτσολιάδες  στην Ελλαδα , θα υπογράφουν τις συμφωνίες ( που πιθανότατα συνεταξαν οι ......Γερμανοί  )  ,  μετά θα πανυγυρίζουν στα βρωμοκάναλα και θα  χρεώνουν τους  ....''εύπιστους''  Ελληνες  .  ΕΔΩ   
    
       Όμως ο εξαίρετος φίλος και συνεργάτης του http://sagini3.blogspot.gr/                          κος Απόστολος Ευθυμιαδης  , διακεκριμένος ειδικός  επιστήμων σε θέματα ηλεκτροπαραγωγής και ηλεκτροδότησης , έθεσε και τεκμηρίωσε μια διαφορετική εκδοχή ,για την επίσκεψη του Γερμανού πολιτικού .
 Διαβάστε ......


Απόστολος Ευθυμιαδης .

    ..........'' Προσοχή, αυτή την φορά οι Γερμανοί προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα ισχυριζόμενοι ότι οι ΑΠΕ στα νησιά σε συνδυασμό με μονάδες συσσωρευτών για την αποθήκευση αλλά και την ρύθμιση της συχνότητας και της τάσεως,  μέσω ταχείας εξισορροπήσεως της ζητήσεως και της προσφοράς, είναι τεχνικά αλλά και οικονομικά βιώσιμες.

      Η αλήθεια είναι ότι στα απομονωμένα νησιά του Αιγαίου είναι όντως οικονομικά βιώσιμη η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και συσσωρευτές έναντι του πετρελαίου το οποίο έχει μεγάλα έξοδα μεταφοράς.  

      Είναι επίσης σαφώς προτιμότερη έναντι της θηριώδους διασυνδέσεως των νησιών με το Ηπειρωτικό σύστημα, το οποίο είναι αφ' ενός πανάκριβο εγχείρημα και εφ' εταίρου μη τεχνικά βιώσιμο , διότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εξισορρόπηση της ζήτησης και της προσφοράς ούτε στο νησιωτικό ούτε στον Ηπειρωτικό χώρο με τόσες πολλές στοχαστικές ΑΠΕ!!!

       Το ερώτημα εδώ είναι γιατί θυμήθηκαν αυτό τώρα και δεν μας το πρότειναν όλα αυτά τα χρόνια. Τι έχει μεσολαβήσει;;;

       Η απάντηση είναι μία : πρόσφατα δημιουργήθηκαν εταιρείες συσσωρευτών στην Γερμανία με τεχνολογία Redox Βαναδίου, (όπως είναι π.χ. ηhttp://energy.gildemeister.com/en/store/cellcube-fb-200) οι οποίες μπορούν πλέον για πρώτη φορά να στηρίξουν τεχνικά αυτά τα υβριδικά συστήματα τα οποία μέχρι σήμερα τα υποστήριζαν μόνο Αμερικάνικες, Καναδικές και Ιαπωνικές εταιρείες.          Τώρα τρέχουν οι Γερμανοί να μας πουλήσουν νέα τεχνολογία συσσωρευτών μαζί με τις ΑΠΕ και άρχισαν από την Ελλάδα η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό αυτόνομων και διεσπαρμένων συστημάτων στον κόσμο ολόκληρο!!!!

       Επί του θέματος έχουμε ήδη αρθρογραφήσει πάνω από μία δεκαετία αλλά φαίνεται ότι μόνο οι Γερμανοί διαβάζουν τις δημοσιεύσεις μου. 

     Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα όλες τις δυνατότητες να εξελίξει αυτή την μόνη βιώσιμη εφαρμογή των ΑΠΕ : στα μικρά αυτόνομα συστήματα με ακριβό καύσιμο πετρέλαιο λόγω υψηλού τιμήματος μεταφοράς του πετρελαίου. 
      Η δυνατότητα αυτή δεν πρέπει να παραδοθεί σε κανένα αλλά θα πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης από Έλληνες μηχανικούς και να αναπτυχθεί κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού για την ανάπτυξη φθηνών συσσωρευτών με τελικό τίμημα κάτω των 500 € ανά kWh αποθηκεύσεως.

       Σήμερα οι συσσωρευτές αυτοί προσφέρονται από Γερμανία αλλά και Καναδά στην τιμή των 1000 €/kWh η οποία καθιστά τα υβριδικά συστήματα αυτά μη ανταγωνιστικά με το πετρέλαιο.

      Μόνο με συντονισμένη εθνική προσπάθεια η τιμή αυτή μπορεί και πρέπει να πέσει κάτω των 500 €/kWh και έτσι η χώρα να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτή την τεχνολογία με οικονομικά βιώσιμο τρόπο!!!




CellCube FB 200 storage system from GILDEMEISTER energy solutions

   Το μέγεθος των 1000 €/kWh είναι απολύτως σωστό και εξακριβωμένο με προσφορές εταιρειών κατασκευής μπαταριών Redox με Βανάδιο. 

     Σε μία ενδεικτική μελέτη μας αποδεικνύαμε ότι ενώ το πετρέλαιο μαζούτ ως καύσιμο της ΔΕΗ στα μεγάλα νησιά έχει τίμημα περί τα 19 λεπτά ανά kWh, το ελαφρύ πετρέλαιο που καίνε οι αεριοστρόβιλοι για να εξισορροπούν την στοχαστική παραγωγή των αιολικών με ένα τίμημα 700 €/m3 ήτοι 0,07 €/kWh και με ένα βαθμό αποδόσεως Α/Σ της τάξεως του 27% (δια λειτουργία υπό μερικό φορτίο) τότε το παραγόμενο τίμημα μίας κιλοβατώρας λόγω καυσίμου ανέρχεται στα 0,07/0,27 = 0,26 = 26 λεπτά / kWh.
     Εάν εις το τίμημα αυτό περιληφθούν και οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρηση των σταθμών της ΔΕΗ καθώς και οι αποσβέσεις του παραγωγικού εξοπλισμού, τότε το μέσο τίμημα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα νησιά φθάνει στα 30 λεπτά/kWh ενώ στα μικρότερα μπορεί να φθάσει και να υπερβεί τα 80 λεπτά/kWh.

     Στην συνημμένη μας μελέτη αποδεικνύουμε ότι ένα υβριδικό σύστημα με κόστος μπαταρίας περί τα 500 €/kWh και αιολικό με κόστος 1000 €/kW, μπορεί να έχει ανηγμένο κόστος παραγόμενης κιλοβατώρας περί τα 30 με 40 ευρώ ανά κιλοβατώρα ήτοι τίμημα ανταγωνιστικό στα περισόττερα μικρά νησιά της χώρας.

      Δια τούτο είναι σημαντικό η χώρα να πρωτοστατήσει διεθνώς εις την έρευνα και την ανάπτυξη φθηνών μπαταριών είτε οξέως μολύβδου (βλέπε εργοστάσιο SUNLIGH στην Ξάνθη) ή μπαταριών οξειδωαναγωγής (τύπου βαναδίου ή ζιρκονίου, κλπ) κυρίως παρέχοντας την τεράστια αγορά της δια τέτοιου είδους συστήματα και δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας δια τους παραγωγούς. 

    Η Ελλάδα όπως και σε άλλους τομείς, μπορεί στον τομέα των υβριδικών συστημάτων να αναπτύξει δική της τεχνογνωσία και όχι να αγοράζει πανάκριβη τεχνογνωσία από τρίτους οι οποίοι στην πραγματικότητα αποσκοπούν να αναπτύξουν εδώ αυτήν την τεχνολογία, διότι μόνο η Ελλάδα έχει τόσα πολλά αυτόνομα συστήματα!!!

http://library.tee.gr/digital/m2387/m2387_efthimiadis.pdf


       Φίλτατοι ούτε το Ελ Ιέρο, ούτε το υβριδικό της Ικαρίας θα λειτουργήσει, διότι και τα δύο πάσχουν έλλειψη συστημάτων εξισορροπήσεως και προσαρμογής της στοχαστικής ηλεκτροπαραγωγής πάνω στην ζήτηση. 

Γι' αυτό ήρθε ο Γκάμπριελ στην Ελλάδα. 
       Θέλει τώρα να πουλήσει νέα τεχνολογία συσσωρευτών βαναδίου (Μπαταρίες οξειδωαναγωγής) οι οποίες πέραν της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας έχουν την δυνατότητα να εξισορροπούν την ζήτηση με την προσφορά σε κλάσματα δευτερολέπτου.
       Το πρόβλημα είναι οι Γερμανοί θέλουν να μας πουλήσουν αυτές τις μπαταρίες σε πολύ υψηλή τιμή περίπου 1000 €/kWh αντί για 300 έως 400 €/kWh όπου θα ήταν οικονομικά βιώσιμες έναντι της ηλεκτροπαραγωγής με πετρέλαιο ντήζελ.

¨      Ήρθαν βεβαίως στην Ελλάδα διότι η χώρα μας διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτόνομων συστημάτων στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο και οι Γερμανοί τώρα τρίβουν τα χέρια τους διότι εάν πετύχουν εδώ μετά θα εξάγουν αυτήν την τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.

        Η χώρα μας δεν θα πρέπει να παραχωρήσει αυτήν την αναπτυξιακή ευκαιρία σε κανένα παρά μόνο σε Ελληνικές εταιρείες και Έλληνες μηχανικούς. 

 Η χώρας μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα εργοστάσια συσσωρευτών οξέος-μολύβδου στον κόσμο (στην Ξάνθη συγκεκριμένα) και μπορεί επομένως να εξελίξει η ίδια την τεχνολογία αυτή καλύτερα από τον καθένα.
 Στα νησιά δεν χρειάζεται να βάλουμε ανεμογεννήτριες ....για να εξάγουμε ρεύμα.
 Αυτό θα σήμαινε την τέλεια οικολογική καταστροφή του Αιγαίου. 
Αρκούν μόνο μερικά MW ίσα με 2 έως 3 φορές την θερινή αιχμή εκάστης νήσου για να καλύψουν ένα 70% του φορτίου και το υπόλοιπο θα καλύπτεται είτε με πετρέλαιο είτε με βιοκαύσιμα ελληνικής προελεύσεως. 
Κάθε άλλη σκέψη όπως η επικρατούσα σημερινή σκέψη διασυνδέσεως της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου με το Ηπειρωτικό σύστημα είναι εκ του πονηρού, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί χιλιάδες ανεμογεννήτριες, ισχύος δεκάδες φορές την θερινή αιχμή της νήσου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το υψηλό αιολικό δυναμικό του Αιγαίου.

     Αυτό δεν πρέπει να γίνει και ούτε τελικά θα γίνει διότι εκτός από την τέλεια περιβαλλοντική καταστροφή των νησιών της χώρας θα είναι και η τέλεια οικονομική καταστροφή διότι τόσο το σύστημα των νησιών και της Κρήτης όσο και το διασυνδεδεμένο σύστημα θα υποφέρουν από προβλήματα ευστάθειας με αποτέλεσμα να μην εντάσσουν τα αιολικά πλέον στο σύστημα   !!!    ''


                                                                                                                Απ. Ευθυμιάδης .


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Sigmar Gabriel ) . Οι Γερμανοί θα μας βγάλουν από την κρίση , αρκεί να αγοράσουμε Γερμανικές ΑΠΕ .


                                      Αποτέλεσμα εικόνας για γκαμπριελ
 
 
        Πιστεύουμε ότι στη χώρα μας δεν τρώνε όλοι σανό και δεν  παρακολουθούν  όλοι τα φερέφωνα και τα βρωμοκαναλα της απροκάλυπτης πράσινης προπαγάνδας που αντι ''πινακίου φακής ''  , ξεπουλάνε πρόθυμα την πατρίδα μας .

Η Γερμανική οικονομική πολιτική για την Ελλάδα .

        Προσηλωμένοι σταθερά στην άνοδο των εξαγωγών τους , οι Γερμανοί έχουν οργανώσει και στην χρεοκοπημένη,  χώρα μας ένα πολύπλοκο σύστημα προπαγάνδας , που προωθεί  συνεχώς τις πωλήσεις της Γερμανικής βιομηχανίας ΑΠΕ .
Οι πιέσεις κάθε μορφής γίνονται μέσα από το κέλυφος της συμμόρφωσης  στην προσχηματική μείωση αερίων ρύπων , την  οποία οι ίδιοι εδώ και χρόνια , έχουν επιβάλλει στα κράτη μέλη της ΕΕ με τον νόμο EEG .
Αφήγημα είναι , η δήθεν σωτηρία του πλανήτη , που έφερε τεράστια κέρδη .
Αυτή η καταναγκαστική πολιτική μας έχει κοστίσει αρκετά δις ευρω υπερχρέωσης , που  πληρώνουν και θα πληρώνουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες πολίτες ,για την αγορά  Γερμανικών ΑΠΕ .
Το χειρότερο όμως είναι οτι οι πανάκριβες ΑΠΕ και η τεχνολογία τους , αποδείχτηκαν άχρηστες και αναποτελεσματικές  για ηλεκτροδότηση . Πολλές χώρες σήμερα κόβουν τις επιδοτήσεις ΑΠΕ και στρέφονται στους παλαιούς  σίγουρους και φθηνούς τρόπους ηλεκτροδότησης .

   Τον Μάρτιο του 2010,  ο εξωαποδώ πρωθυπουργός  μας ,  ο ΓΑΠ , υπέγραψε πρίν από το μνημόνιο,  συμφωνία με την Καγκελάριο Μέρκελ για ενθάρρυνση της (επανα)λειτουργίας στην Ελλάδα των Γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων . ΕΔΩ  . 
Ετσι  το 2012  όλα τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα εγκαινίασαν εκ νέου τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.     
Όλα τα Γερμανικά ιδρύματα , που προπαγανδίζουν με καθε τροπο τα Γερμανικά συμφέροντα  ,  συνδέονται με τα κόμματα της Γερμανικής βουλής και χρηματοδοτούνται από τον Γερμανικό προϋπολογισμό .

Οταν  2011 , όταν  η κυβέρνηση του ΓΑΠ κατέρρευσε και τον διαδέχτηκε ο Λ. Παπαδήμος , η Γερμανική Βουλή , ενέκρινε νέα  κονδύλια για τα Γερμανικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

1.   Το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ''Κόνραντ Αντενάουερ'' (συνδεδεμένο με το δεξιό κόμμα της Μερκελ  CDU)   έλαβε επιχορηγήσεις ύψους 2 400 00  εκατ. ευρώ.

2.  Το  ίδρυμα   Friedrich-Ebert-Stiftung Athen , «Φρίντριχ Εμπερτ» ( συνδεδεμένο με το σοσιαλιστικό κόμμα   του SPD του επισκεπτη μας αντικαγγελαριου  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Sigmar Gabriel), επιδοτήθηκε με  2 600 000  εκατ. ευρώ.

3.  Το ίδρυμα  Friedrich Naumann , «Φρίντριχ Νάουμαν» του κόμματος των  Φιλελευθέρων, επιδοτήθηκε με    834 000 ευρώ.

4.   Το ίδρυμα      «Χανς Ζάιντελ»  ,   του κόμματος των  Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, επιδοτήθηκε με     834 000 ευρώ

5.   Το ίδρυμα  Χάινριχ Μπέλλ  , Heinrich Böll Stiftung- Greece  , του κόμματος των Πρασίνων , επιδοτήθηκε με   834 000  ευρώ.
              Διαβάστε εδώ www.gr.boell.org       πως αυτοπροσδιορίζεται  ...... 
 '' Ο στόχος του Ιδρύματος Χάινριχ Μπέλλ είναι να υποστηρίξει τα άτομα στα οράματα και τις δράσεις τους που έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, κοινωνικό-οικολογικής μορφής της οικονομίας, η οποία να ενδυναμώνει τόσο κατά το παρόν όσο και στο μέλλον την κοινωνική συνοχή και να τους προσφέρει μια αυτοτελή ζωή την οποία να είναι σε θέση να συντηρήσουν με την εργασία τους. 
Μια τέτοια μορφή ανάπτυξης είναι δυνατή και στην Ελλάδα.
 Στα πλαίσια του GreenNewDeal, του Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου, που αποσκοπεί σε μια νέα οικονομικό-οικολογική βιομηχανική επανάσταση, μπορούν να δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η βιώσιμη παραγωγή ενέργειας, οι πράσινες μεταφορές, η αειφόρος διαχείριση απορριμάτων. 
Όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες πολιτών στηρίζουν και προστατεύουν τα δημόσια  συλλογικά αγαθά, όπως είναι ο καθαρός αέρας, το πόσιμο νερό, ο δημόσιος χώρος, η εκπαίδευση και η υγεία και τους. 
Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπέλλ Ελλάδος στηρίζει το κοινωνικό-οικολογικό και συμμετοχικό πνεύμα που αναπτύσσεται για .....την έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση!!!  , με δημοσιεύματα, ταινίες, επιμορφώσεις, ανοικτές συζητήσεις και συνέδρια και με την ενίσχυση της συνεργασίας των Δήμων με τις οργανώσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών.
  
6.   Τέλος το ίδρυμα . «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του κόμματος Die Linke   ( αριστεροί )   , επιδοτήθηκε   468.000 ευρώ.               

        Το   Γερμανικό χρήμα υπάρχει  για  την  προπαγάνδα γενικώς , αλλα και υπέρ των   ΑΠΕ ειδικως  και φυσικά  γυρίζει στην Γερμανία πολλαπλάσιο.   Ισως καλά  κάνουν οι Γερμανοί για τις εξαγωγές τους και την οικονομία  τους . Αλλωστε πρεσβεύουν το γνωστό ''  DEUTSCHLAND UBER ALLES  ''. 

   Βρήκαν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα  , τηλεοπτικους σταθμους , τραπεζες , κυβερνησεις , πρόθυμους πλασιέδες , υπηρέτες και κατηχητές , που μπαίνουν ''μπροστινοί'' και κάνουν την βρόμικη δουλειά , με το αζημίωτο βέβαια . 

Αυτό μας ξυπνάει κάποιες πολύ κακές μνήμες) .

      Όλοι θυμόμαστε  άλλωστε ότι είχε οριστεί από το Βερολίνο ο κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ αρμόδιος υφυπουργός ως επικεφαλής της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής συνεργασίας, αλλά και ότι ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ . 

     Έτσι η σκυτάλη πηγαίνει από την Μπιρμπιλη στον Παπακωνσταντινου στον  Μανιατη στον Παπαγεωργιου  στον Σκουρλετη  . Από το ένα νησί στο άλλο , από το ένα Ίδρυμα στο άλλο , από τον έναν  Δήμαρχο στον άλλο , ταξίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό , δωράκια στους Δήμους  , ευχαριστήρια δείπνα . 

Θυμάστε τις  πληρωμένες  ημερίδες της οργανωσης  ''ΔΑΦΝΗ''   και τα ταξιδακια των προθυμων Δημαρχων στην Γερμανια για ..... ''παροχή υποστήριξης κάθε είδους , πολιτικής , οικονομικής , επιστημονικής, τεχνολογικής , κλπ κλπ.''