Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΕΛΛΟΥ - ΠΙΣΩΛΙΜΙΏΝΑ της ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΑΝΔΡΟΥ !
   

      Μέσα στον βαρύ φετινό χειμώνα  , φήμες διέδιδαν , ότι κατασκευάζεται στην περιοχή μας ένας καινούργιος δρόμος από μπετόν.
 Γινόταν  δηλ.  τσιμεντόστρωση  αρκετών χιλιομέτρων και κυβικών ,  του υπάρχοντος χωματόδρομου, από τον οικισμό του Φελλού , προς την πανέμορφη παραλία του Πισωλιμιώνα  της Δ.  Άνδρου .
     Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα  ακριβό έργο  , που θα είναι κοινής ωφέλειας  .
Πράγματι έχει κατασκευαστεί ήδη ,  περίπου το 70% του έργου , με έτοιμο μπετόν  γνωστής Ανδριώτικης εταιρείας εργολαβιών και έτοιμου σκυροδέματος .
 Το έργο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει χρηματοδοτηθεί από την ''γνωστή''   Γαλλίδα,  σοβαρή επενδύτρια της περιοχής μας , των πολλών εκατ.ευρω , σε πολυτελή  ακίνητα , με σκοπό να βελτιώσει την πρόσβαση προς τις κατοικίες που η ίδια , έχει κατασκευάσει στην παραλία του Πισωλιμιώνα .
Ξαφνικά όμως , μάθαμε ότι …..το έργο σταμάτησε από την Αστυνομία , επειδή μετά από επώνυμες  καταγγελίες , διαπιστώθηκε η  έλλειψη πολεοδομικής μελέτης και άδειας κατασκευής του δρόμου .
Η  καταγγελία  έγινε , από   μια υποψήφια παράταξη  για τον Δήμο Άνδρου  στις ερχόμενες εκλογές.
Δεν γνωρίζουμε αν όντως έγινε επώνυμη η ανώνυμη ,  γραπτή η προφορική , καταγγελία,  στην  Αστυνομία  Άνδρου και από ποιον .
 Αυτό έγινε μάλλον  παρασκηνιακά,  αφού καμία ανακοίνωση  δεν βγήκε από αυτήν την παράταξη για το θέμα . Τους λόγους τους γνωρίζουν οι ίδιοι και αυτό δεν μας αφορά .
Φυσικά  έχουν την ηθική υποχρέωση  όπως και κάθε πολίτης,  να ελέγξουν  την  εξουσία , όταν αυτή παρανομεί  .
 Δεν γνωρίζουμε επίσης ,  αν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος , η έγιναν μηνύσεις  αυτεπάγγελτες  από την Αστυνομία .
 Καλό θα ήταν να γίνει και μια δημόσια ενημέρωση για το θέμα από την Αστυν .Διευθ. Σύρου .
         Εδω λοιπόν , αρχίζουν τα λογικά ερωτήματα  προς τον Δήμο Άνδρου ,  ο οποίος φέρει την νομική  ευθύνη για όλες τις πολεοδομικές άδειες που εκδίδονται για έργα στο νησί μας . Όλοι γνωρίζουν ότι η πολεοδομία Άνδρου ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου .
Α. Γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα , δημόσια ανακοίνωση-ενημέρωση  για το έργο από τον Δήμο Άνδρου ?
Ενημερώστε μας κε Δήμαρχε , αν έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για έκδοση πολεοδομικής άδειας   . Περιμένουμε να πληροφορηθούμε αν έγινε η όχι ,  αποδοχή δαπάνης δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου , το ύψος του ποσού  και τον τρόπο  καταβολής αυτού .
Β. Εκδόθηκε  η όχι ,  νόμιμη άδεια από την πολεοδομία Άνδρου , με αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη  για το έργο τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού Φελλού-Πισωλιμιώνα ?
Γ. Ποιος είναι ο επιβλέπων του έργου ?
Δ. Σε περίπτωση  έλλειψης νόμιμης άδειας  , ζητάμε από τον δήμαρχο να μας πληροφορήσει , πως είναι δυνατόν να εκτελείται δημόσιο έργο  στην Άνδρο , χωρίς άδεια , από μια  εργοληπτική εταιρεία ?
Ε. Τελευταίο και σπουδαιότερο .
Γιατί κε Δήμαρχε της Άνδρου δεν προστατέψατε ως οφείλατε , τον δωρητή επενδυτή . Τέτοιοι   λανθασμένοι και επιπόλαιοι  χειρισμοί , εκθέτουν  και προβληματίζουν τον κάθε πιθανό δωρητή –ευεργέτη του νησιού μας .

                                                                                 Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ