Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί απο το ΔΛΤΑ στους 10 μήνες του 2024 , κ. Σουσούδη ?

 

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ 


     Ξοδεύτηκαν μέσα σε 10 μήνες του 2024  ,  τεράστια ποσά για τα δεδομένα της Ανδρου,       από τα διαθέσιμα χρήματα του  ΔΛΤΑ. 

Με τέτοιους ρυθμούς κακής  διαχείρισης , σύντομα το Ταμείο μας , σύντομα   θα μείνει …άδειο !!!

    Διανύουμε τον δέκατο μήνα του 2024  και σε δύο μήνες κλείνει η χρονιά ! 


Στην Ανδρο έχουμε δυο ξεχωριστά Ταμεία . α) Ταμείο του Δήμου Ανδρου και β) Ταμείο του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου . Το δεύτερο δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα , με τα κεφάλαια του διαχωρισμού των λιμενικών Ταμείων Ανδρου και Τήνου.

 Οι δημότες της Ανδρου , δεν πληροφορήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα , το ύψος των ταμειακών διαθέσιμων του νεου Λιμενικού Ταμείου Ανδρου , αφού ποτέ  , δεν έγινε μία δημόσια ενημέρωση για το θέμα αυτό , από τον νόμιμο  διαχειριστή των χρημάτων μας ,  τον πρόεδρο του    ΔΛΤΑ τον κ. Σουσούδη και δήμαρχο Ανδρου . 

 ( αν και φορτικά το ζητήσαμε ΕΔΩ ….  https://sagini3.blogspot.com/2024/09/blog-post_10.htm)  
    Γιατί άραγε, ο κ.Σουσούδης , που καθημερινα διαφημίζει τα έργα του ΕΔΩ ..https://www.facebook.com/dimos.androu , πεισματικά αρνείται να κάνει το αυτονόητο?
Προφανέστατα υπάρχουν σοβαροί λόγοι , που δεσμεύουν τον κ. Σουσουδη  να μας    ενημερώσει , όπως οφείλει.
Δυστυχώς  απο επίσημα στοιχεία , που εμείς έχουμε στην διάθεσή μας , προκύπτει και τεκμηριώνεται απόλυτα,  ένα εξωφρενικό ποσόν  δαπανών  , από τα χρήματα του ΔΛΤΑ τους πρώτους .......δέκα 10 μήνες του 2024 .
Δαπάνες αδικαιολόγητες με την υπογραφή του κ. Σουσούδη , για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες , διαφάνειας !

       

Δαπάνες ιδιαίτερα υψηλές,  για τα δεδομένα και τις πραγματικές ανάγκες της Ανδρου , που για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει επαρκή  ταμειακά διαθέσιμα , μετά  τον διαχωρισμό του κοινού μας Ταμείου με την Τήνο .
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει  οτι αυτά τα χρήματα , μπορούν να ξοδεύονται χωρίς σοβαρούς λόγους  και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις .
Αγαπητέ Κε. Σουσούδη , πολύ σύντομα , θα σας καλέσουμε δημοσίως , να δικαιολογήσετε τα χρήματα κάθε μίας δαπάνης , αλλά και τον τρόπο που ενεργήσατε .
Πρέπει να δώσετε απαντήσεις στους δημότες .
Οι δημόσιες προτάσεις μας,  για συνετή διαχείριση των κεφαλαίων του ΔΛΤΑ  αποδείχθηκαν μάταιες .Φωνή βοώντος ….. 


Διαπιστώνουμε σπατάλη των χρημάτων του ΔΛΤΑ  , για προσωπική διαφημιστική δημοσιότητα , του έργου του Δημάρχου , με …..ξένα λεφτά!!!! 
Τα χρήματα του ΔΛΤΑ προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες συντήρησης και ανάπτυξης των λιμανιών μας και όχι για τις ανάγκες του Δήμου Ανδρου .
Αυτό ορίζει ο Νόμος !
Το πρώην κοινό Λιμ. Ταμείο στην Τήνο,  είχε Ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν........................ έξι 6.000.000  εκατομ .ευρώ , το 2022 .
Ο Δήμος Τήνου…..  ‘’δεν είχε βάλει χέρι στο Λιμ. Ταμείο’’ .
Τα 1.800.000 ευρώ μετρητά , που  εισέπραξε η Ανδρος , μετά τον διαχωρισμό , αποτελούν το  35%  ,  των  6.000.000 ευρω που υπήρχαν στο κοινό Ταμείο Τήνου- Ανδρου  το 2022 .
 Απο τότε ,  εδώ και δυο χρόνια ,προσθέτουμε  στα 1.800.000 ευρώ ,  αυτά που εισπράττουμε κάθε μήνα από τα εισιτήρια .
    

Τα μικρά η μεγάλα έργα είναι αναγκαία  , όμως πρέπει να γίνονται , μόνον  στους χώρους ευθύνης του ΔΛΤΑ , όταν γίνονται με χρήματα του ΔΛΤΑ . 
Με συλλογικές αποφάσεις ,επαρκή αιτιολογία , διαφάνεια  και ηθικές επιλογές ,  όπως προβλέπουν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες  , για το δημόσιο χρήμα .
Ένα παράδειγμα , προκλητικής   σπατάλης , αποτελεί  ο  τρέχων διαγωνισμός καθαριότητας λιμένων Ανδρου 2024-2025 , με χρήματα του ΔΛΤΑ  ύψους …… 273.000 ευρω !!!  https://sagini3.blogspot.com/2024/09/blog-post_27.html   
      Θα εκπλαγείτε, όταν  δείτε σύντομα  δημοσιευμένες,  όλες αυτές τις σπατάλες των χρημάτων μας , που εγιναν μέσα στους  10 μήνες του 2024 , απο το ΔΛΤΑ !
                                                                                                                                      Γ.Β.Μ.



Τα ΔΛ