Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ...............ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα χρηματοδότησης των φωτοβολταϊκών
        Τυπική περίπτωση μικροεπενδυτή που αδυνατεί να πραγματοποιήσει την επένδυσή του σε φωτοβολταϊκά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αποτελεί η επιστολή που έστειλε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Νικόλας Γραμματικάκης,  στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Είναι αμφίβολο αν η επιστολή έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού ΠΕΚΑ, ωστόσο την δημοσιεύουμε αυτούσια καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μικροεπενδυτές, ενώ περιέχει και ενδιαφέρουσες προτάσεις για το "δια ταύτα". Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Ανάμεσα στις προτάσεις των φορέων για το χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ, ακούστε και τη γνώμη του λαού που η δική μου τυπική περίπτωση την εκφράζει.
Μικροεπενδυτές των λίγων εκατοντάδων KW, παραπλανημένοι από τις εξαγγελίες του κράτους, μπήκαν στην περιπέτεια των φωτοβολταϊκών και αφού επί τέσσερα και πέντε χρόνια πάλεψαν με τα θηρία της γραφειοκρατίας, ξοδεύοντας στις πλείστες των περιπτώσεων, όλες τους τις οικονομίες ή τα δάνεια τους, για να αποκτήσουν τις πολυπόθητες συμβάσεις με το ΔΕΣΜΗΕ ή τη ΔΔΝ, βρέθηκαν και βρίσκονται μπροστά σε μια απόλυτη άρνηση χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Επιπλέον έρχεται το ΥΠΕΚΑ και δηλώνει πως θέλει να μειώσει τις τιμές ακόμα και αναδρομικά σε όλους ή μόνο σ' αυτούς τους άτυχους που έχουν υπογράψει μεν συμβάσεις πώλησης αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν το χρήμα για να υλοποιήσουν τα έργα τους κι από πάνω τους αποκαλεί μη σοβαρούς και θέλει να τους αδειάσει ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα ποντικάκια για να χορέψουν μόνοι τους οι αρουραίοι.
Ένας τέτοιος φαιδρός είμαι κι εγώ που ξόδεψα πέντε χρόνια απ' τη ζωή μου και 600.000 ευρώ δουλεμένα στην αλλοδαπή, για ν' αποκτήσω επτά άδειες των 100KW, για τις κόρες μου, αγοράζοντας οικόπεδα και ποτίζοντας τον αδηφάγο κρατικό μηχανισμό. Όλοι πήραν από εμένα, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, υποθηκοφυλακεία, εφορία, περιβαλλοντολόγοι, μελετητές, πολιτικοί μηχανικοί, εκσκαφείς, Δήμος, Επαρχείο, Νομαρχεία, Περιφέρεια, ΔΕΗ (μόνο αυτή πήρε 110.000 ευρώ), πολεοδομία και άλλοι. Μόνο εγώ δεν έχω πάρει πίσω τίποτα ακόμη. Έχει δίκιο το υπουργείο πρέπει να είμαι ένας φαιδρός τύπος και μαζί μου είναι φαιδροί όσοι περιμένουν μ' αγωνία να δουλέψουν στα έργα μου. Τουλάχιστον καμιά 35αριά όλων των ειδικοτήτων, που τρέμουν στην σκέψη του επερχόμενου κατοχικού χειμώνα, που δε θα' χουν πως να θρέψουν τις οικογένειες τους.
Επίσης είναι απορίας άξιον το γεγονός πως ενώ το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε με λάβαρο την πράσινη ανάπτυξη, μόλις έγινε κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταργήσει την επιδότηση προς τις ΑΠΕ.
Την ίδια ώρα απαγορεύεται (άραγε γιατί;) η νόμιμη και φορολογημένη πώληση των πανάκριβα αποκτηθέντων αδειών με αποτέλεσμα να πωλούνται πίσω απ' την πλάτη του κράτους, για ένα κομμάτι ψωμί, στους Κινέζους Γερμανούς και άλλους, που αλωνίζουν τη προς ξεπούλημα, πλούσια σε πόρους αλλά φτωχή σ' ανθρώπους, χώρα.
Γνώμη μου είναι πως θα μπορούσατε ακόμα και τώρα αν το θέλατε, να ξανακάνατε την πράσινη ανάπτυξη τη λοκομοτίβα της εκτροχιασμένης ελληνικής οικονομίας.
Θα μπορούσατε να διαπραγματευτείτε ένα δάνειο, ένα με ενάμιση δισ. ευρώ, με την COMMISSION της Ε.Ε. ή την ΕΚΤ, ειδικά για την υλοποίηση όλων αυτών των βαλτωμένων έργων, που θα το αποπλήρωναν οι ίδιοι οι παραγωγοί με το εισόδημα τους, χωρίς να επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία , αντιθέτως προσφέροντας τα μέγιστα στην σωτηρία της πατρίδας που δυστυχώς χαροπαλεύει.
Επίσης θα μπορούσατε να ζητούσατε απ' την Ε.Ε., που λέει πως νοιάζεται για την γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, να επιδοτήσει αυτή τα έργα των ΑΠΕ όπως το έχει κάνει και εξακολουθεί να το κάνει σ 'όλες τις άλλες χώρες της , ενώ εδώ εσείς τρέξατε με μεγάλη σπουδή να της εξοικονομήσετε τους πόρους που θα παίρναμε εμείς και κατ επέκταση και η Ελλάδα.
Πρόταση μου και γνώμη του λαού είναι πως πρέπει να μειώσετε δραστικά την ταρίφα σ' αυτούς που έχουν εκατοντάδες και χιλιάδες MW που ακόμα και χωρίς καμιά επιδότηση της τιμής μπορούν να έχουν τα υπερκέρδη που συνεισφέρουν στην ευημερία της Ελβετίας και άλλων φορολογικών λιμανιών και παραδείσων.
Να αφήσετε τις τιμές ως έχουν για τους μικρούς, που είναι η μόνη ελπίδα των τοπικών κοινωνιών. Διότι το χρήμα τους σ' αυτές ανακυκλείται. Αν κατεβάσετε την ταρίφα στους μικρούς είναι σαν να θέλετε να τους εξαφανίσετε. Είναι άραγε αυτό που επιδιώκετε;
Μπορείτε επίσης να τοποθετείτε σε ένα ειδικό ταμείο το ΦΠΑ και τους φόρους που παράγονται από τη πώληση και κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος των ΑΠΕ. Πρέπει επιτέλους το τέλος των ΑΠΕ να πηγαίνει στις ΑΠΕ κι όχι να χρηματοδοτεί τις ρυπογόνες (παντός τρόπου) διαδικασίες παραγωγής ενέργειας.
Εν κατακλείδι κύριε υπουργέ σας εύχομαι να βρείτε το θάρρος να τα βάλετε μ' αυτούς που έχουν φέρει τη πατρίδα μας σ' αυτά τα χάλια και που τώρα βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να αφαιμάσσουν τον λαό έτι περαιτέρω. Προστατέψετε όμως τους μικροεπενδυτές γιατί αυτοί είναι η αγελάδα που τρέφει το κόσμο. Αν ψοφήσει αυτή τότε ο πεινασμένος λαός θα σηκωθεί και θα σας φάει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε , μετά απ' όλη αυτή την ταπείνωση, περιφρόνηση, εξαθλίωση κοροϊδία, πόση οργή έχει μέσα του ο Έλληνας. Είναι ένα καζάνι που βράζει.
Νομίζω πως μιλώ εξ ονόματος όλων των μικροεπενδυτών καθώς και των αγροτών και σας καλώ να βρείτε γρήγορα μια λύση για να υλοποιήσουμε τα έργα μας για το καλό όλων μας».

http://www.energypress.gr        Αλήθεια  πόσοι φουκαράδες  Έλληνες '' Γραμματικακηδες '' βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση από τους πράσινους απατεώνες που τους τάζουν ''τα άστρα του ουρανού'' για να τους βάλλουν στο χέρι και να τους φάνε τις οικονομίες τους η να τους υποθηκεύσουν τα σπίτια τους.
Εκατοντάδες πλασιέ φωτοβολταϊκών περιφέρονται και αναζητούν θύματα για ''φωτοβολταικες επενδύσεις-απάτες'', (3.000 ευρώ λέγεται ότι είναι η μίζα για κάθε θύμα ) ως  δήθεν επιστημονικοί συνεργάτες εταιρειών εγκατάστασής φ/κ.
Τους μιλάνε πάντα για το τυρί ,και ποτέ για τη φάκα.
Σε μια χώρα διαλυμένη ,ο κάθε Γραμματικακης  είναι εν δυνάμει θύμα.
Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη που έταζε στους αφελείς Έλληνες ο ΓΑΠ. 
                                                                                                               SAGINI2 σχόλια:

  1. Λες και αν το επαιρνε το γραμμα, στα χερια του ο ΥΠΕΚΑ ,θα ελυνε το προβλημα των Γραμματικακηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πεσει πολυ κλαμα απο εδω και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ