Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο ...................ΠΡΩΗΝ ΣΔΟΑΡΧΗΣ

Εισαγγελέας καλεί ως ύποπτο τον Καπελέρη




 
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και νυν γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Ι.Καπελέρης καλείται από τον εισαγγελέα, Σπ.Μουζακίτη ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών περί ανείσπρακτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες στο Τύπο περί «παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων». 
Η έρευνα είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη καθώς τα δημοσιεύματα «συνέδεαν» την υποβολή παραίτησης του με την ύπαρξη αυτού του παραμηχανισμού.

Η κλήση του κ. Καπελέρη έρχεται μετά την κατάθεση του κ.Σπινέλλη στον ίδιο εισαγγελέα, ενώ στα δημοσιεύματα γινόταν επίκληση «εξαιρετικά επείγουσας» εγκυκλίου του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ι.Καπελέρη, τον περασμένο Αύγουστο, η οποία ανέφερε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων και ζητούσε την αναστολή είσπραξης των ποσών. Ο εισαγγελέας διερευνούσε αδικήματα σχετικά με απιστία.

Πληροφορίες εμφανίζουν τα επίμαχα πρόστιμα να φτάνουν τουλάχιστον τα 15 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν βεβαιωθεί σε πολλές επιχειρήσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά από ελέγχους μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ