Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

PROPAGANDA

 

 

  '' Τρώνε πολλοί από την πράσινη απάτη.''

 

Πολλά τα λεφτά.
Επιστήμονες που δουλεύουν   ''φασόν''.
Ανώτατα ιδρύματα , σχολές και καθηγητές που κάνουν ''έρευνα κατά παραγγελία''  για λογαριασμό Πράσινων  Τραπεζών (Eurobank, Πειραιώς, κλπ ),

ΜΜΕ (ΣΚΑΙ κλπ ), Υπουργείων, ( ΥΠΕΚΑ κλπ ), Κρατικών ιδρυμάτων  (ΚΑΠΕ,κλπ ), οικολογικών  ΜΚΟ (WWF , Green Peace ), πολυεθνικών  (  SIEMENS,VESTAS ,κλπ)  και καλοπληρώνονται  όλοι.
Καθηγητές , ερευνητές ,φοιτητές .
       Πρέπει βέβαια τα αποτελέσματα  να εναρμονίζονται και να  επιβεβαιώνουν πάντοτε τους επερχόμενους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή,  να καλλιεργούν φόβο και ενοχές στους πολίτες και να φέρουν πάντα ''βαρειες'' υπογραφές από ''μεγάλουςκαι διάσημους '' επιστήμονες , που το ίδιο λόμπι έχει φροντίσει να τούς κάνει ''μεγάλους και διάσημους'', δίνοντας τους απεριόριστη δημοσιότητα και πλαστό  κύρος.
Η επιβίωση και η ιδια η υπαρξη του , εξασφαλίζεται απο την δημοσιότητα που φέρνει  ευρεία απήχηση  και  κύρος στον  επιστήμονα αρκει να εχει δηλωσει  πράσινος .
Αυτό είναι το εύκολο εισιτήριο για να βγει κάποιος επιστήμονας από την  αφάνεια σήμερα.
Είναι πλέον ο δικός τους άνθρωπος και αυτοί γνωρίζουν άριστα να τον χειρίζονται. 

   Οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια , καλούν δημοσιογράφους, κανάλια , εφημερίδες , πολιτικούς, φορείς της αγοράς, κλπ. με τη χορηγία πάντα των ίδιων, που υποτίθεται ότι για το καλό μας η τάδε πχ τράπεζα η εταιρεία , πληρώνει τα έξοδα και ''αγωνίζεται πχ  για την μείωση των εκπομπών CO2 ''   και έτσι θα σώσει εμάς και τον πλανήτη.

 Βέβαια όταν πχ η Τράπεζα Εθνική αναθέτει μια μελέτη , στο  Μετσόβιο Πολυτεχνείο  για τις ανεμογεννήτριες  και τα φωτοβολταϊκά , στα οποία θα επενδύσουν οι πελάτες της , που η ίδια θα χρηματοδοτήσει  με το αζημίωτο βέβαια,  γνωρίζει εκ των πρότερων, ότι το αποτέλεσμα της ''ερευνας'' του Μετσόβιου , σε καμία περίπτωση δε θα είναι αρνητικό για τις ΑΠΕ.

Από εκεί και πέρα,  η μελέτη και τα ονόματα των επιστημόνων που υπογράφουν , θα γίνει το εργαλείο και η σημαία , για την αύξηση των πωλήσεων της Τράπεζας .,

Έτσι ''βολεύονται'' όλοι.  Τους  επιστήμονες μετά θα τους αναλάβουν οι δικοί τους δημοσιογράφοι και τα κανάλια και έτσι θα  μάθουν οι πολίτες ότι αυτές είναι οι  αυθεντίες,  που αγωνίζονται να μας σώσουν από την κλιματική αλλαγή που εμείς  οι άφρονες δημιουργήσαμε . Θα φάνε και αυτοί.

Τα ίδια κάνουν και οι πολυεθνικές που πουλάνε ΑΠΕ . Τα ίδια κάνουν και τα υπουργεία που αγοράζουν ΑΠΕ . Τα  ίδια κάνουν και οι ΜΚΟ που προμοταρουν ΑΠΕ.

 Είναι ένα καλά στημένο Γαϊτανάκι όπου η Γερμανία (ηγεμώνας )  στη ΕΕ σέρνει πρώτη , γιατί οι Γερμανική οικονομία πρωτίστως  ωφελείται.. 

Η προπαγάνδα και η πλύση στα μυαλά των λαών , έφερε γρήγορα αποτελέσματα και οι κυβερνήσεις αφού μπήκαν στην σειρά,  τώρα σπρώχνονται για να μην    ''χασουν το τραίνο της  πράσινης αναπτυξης''.

Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη και φρόντισαν από τον καιρό του Κολ , να επιβάλλουν δια νόμου ( νόμος των ηλίθιων ) στους λοιπούς εταίρους τους στην ΕΕ , την ευρεία ανάπτυξη των ΑΠΕ ως το μοναδικό και αναγκαίο δήθεν εργαλείο για να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου από τις εκπομπές CO2. 

  20-20-20 για ολα τα κράτη της ΕΕ.

Για τους απείθαρχους υπάρχουν τα πρόστιμα  ρύπων  . Βαρύτατος φόρος υποτέλειας. Η τον πληρώνεις η σου κλείνω την ρυπαρή σου επιχείρηση.

  Οι ΑΠΕ  είναι ακριβές , ενίοτε δε πολύ ακριβές. Το προϊόν τους κοστίζει πολλά δις . Άλλωστε εκεί ακριβώς ,  στηρίχτηκε η ''πρασινη απατη''.  Δεν παίζουν με πενταροδεκάρες, θέλουν ολόκληρους προϋπολογισμούς κρατών χρεωμένους . Για πολλά χρόνια . Πουλάνε ακριβά τα άχρηστα μηχανήματα τους .  Αλλά τα πουλάνε με το ζόρι .

Όλα τα παραπάνω ισχύουν βασικά στην ΕΕ και τελευταία στην Αυστραλία (νέα πράσινη κυβέρνηση εκεί ) . Τον υπόλοιπο κόσμο δεν κατάφεραν ακόμα να τον υποτάξουν. 

Χώρες σαν τις ΗΠΑ ,τον Καναδά ,την Κίνα,την Ρωσία ,την Βραζιλία,την Ιαπωνία ,την Ινδία δηλαδή  μεγάλες και παγκόσμιες δυνάμεις αρνήθηκαν να παίξουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των  λαών τους .

Η υποκρισία της ΕΕ των Γερμανών,  είναι απύθμενη  αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το 10% των παγκοσμίων εκπομπών CO2  εκπέμπεται από την ΕΕ .

Και μην βιαστείτε να καταλογίσετε έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας στις χώρες που δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια '' πράσινη  απάτη'' .

Αυτοί ξέρουν καλά ότι η κλιματική αλλαγή είναι απόλυτα φυσιολογική, ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, ότι ο ήλιος προκαλεί τις μεταβολές στην ατμόσφαιρα , αλλά κυρίως δεν αποδέχονται τα στημένα δήθεν επιστημονικά συμπεράσματα του ΟΗΕ και της Διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή  της IPCC  , όπως προέκυψε από την διαρροή της αλληλογραφίας του Βρετανικού πανεπιστήμιου East Anglia.

  Σίγουρα η προπαγάνδα όμως δεν άφησε ανέγγιχτες αυτές τις χώρες όπου και εκεί εγκαταστάθηκαν ΑΠΕ , σπαταλώντας  πολλά δις χωρίς αποτέλεσμα.

Η αλήθεια  είναι μια και μοναδική. 

Όσες χιλιάδες ΑΠΕ,  πλην υδροηλεκτρικών και να εγκαταστήσει μια χώρα για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος , αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα θερμικό εργοστάσιο κάρβουνου, λιγνίτη, η φυσικού αερίου . Τα υδροηλεκτρικά απαιτούν ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες για να κατασκευαστούν.

Ας επιστρέψουμε στην πολύ  φτωχή πλην όμορφη πατρίδα μας. 

 

ΠΡΑΣΙΝΗ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ακούει ο Έλληνας εδώ και χρόνια αυτά που λένε οι πολιτικοί που ψήφισε, για την'' κλιματική αλλαγη'',  το ''φαινομενο του θερμοκηπίου'',την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'',το'' λιώσιμο των πάγων και τόσες άλλες επερχόμενες καταστροφές και φυσικά τα πιστεύει. 

Τα ίδια του λένε οι οικολογικές οργανώσεις, τα ίδια τα κανάλια σαν τον ΣΚΑΙ, τα ίδια ο Τζέφρι που έφτιαξε και υπουργείο κλιματικής αλλαγής και οργανώνει με τον αδελφό του οικολογικά συνέδρια στην Αθήνα,  τα ίδια ο Δημας του Σαμαρα .

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε όλοι από πράσινες  ειδήσεις για πράσινη ανάπτυξη, για πράσινα ταμεία,  πράσινη ενέργεια, πράσινα σπίτια , πράσινη οικονομία, πράσινη επιχειρηματικότητα , πράσινες λύσεις, πράσινους δήμους, πράσινη επανάσταση στον πράσινο πλανήτη.  Σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να σε κοροϊδεύουν. Σκέφτεσαι ότι και εσύ πρέπει να βοηθήσεις την πράσινη ανάπτυξη διότι φταις  εσύ για την κλιματική αλλαγή.  Οι οικολογικές οργανώσεις ''ενημερώνουν '' τους μαθητές στα σχολεία για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 

Ποιος να τους εμποδίσει αφού το κάνουν για ''καλό σκοπό''.

Επιζητούν και επιτυγχάνουν την συναίνεση της κοινής γνώμης .

Τους λένε ότι ο αέρας είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. Τους λένε ότι ο ήλιος είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. Λογικό ακούγεται . Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ρεύμα από ΑΠΕ είναι τσάμπα και αποθηκεύεται με κάποιο τρόπο .

Αφού πότε κανένας μα κανένας από όλους αυτούς τους υπέρμαχους της ''πρασινης απατης'' εσκεμμένα δεν λέει τίποτα για το τεράστιο κόστος των ΑΠΕ.

Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο . Μας κάνανε όλους Βορειοκορεατες. 

Η προπαγάνδα εξασφάλισε την σιωπηρή συναίνεση για το αποτρόπαιο έγκλημα που γίνεται σε βάρος των λαών της Ευρώπης πως θα έλεγε και ο Νόαμ Τσόμσκι.

                                                                                                                    SAGINI    

 ΥΓ

Παρτε ένα δείγμα προπαγάνδας

1.    «Η ενεργειακή και η χρηματοπιστωτική κρίση εκτείνονται ενώ παράλληλα εξελίσσεται και η περιβαλλοντική κρίση» επισημαίνει ο κ. Χ. Ζ στην «ΗτΣ», υπογραμμίζοντας πως «η πράσινη ανάπτυξη σέβεται το περιβάλλον και το αντιμετωπίζει ως ενεργειακό απόθεμα που αποτελεί παγκοσμίως τη μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση»

  ( Ο  Χ. Ζ  ειναι Δ/νων Σύμβουλος της ew Planners που πουλάει ΑΠΕ.)


2.    Πρόγνωση για μεγάλη συρρίκνωση των οικοσυστημάτων από τη NASA
Από το 2100, η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα μεταβάλλει τις κοινότητες των φυτών σχεδόν στο μισό έδαφος της Γης και θα οδηγήσει στη μεταβολή σχεδόν του 40% των χερσαίων οικοσυστημάτων σε σημαντικές μορφές τους - όπως το δάσος, το λιβάδι ή τούνδρα- προς άλλες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της NASA

.http://www.imerisia.gr/summary.asp?catid=13816


 Σε ενενήντα χρόνια............?
Ποιος ζει ποιος πεθαίνει . Ήμαρτον  πια.......SAGINI


9 σχόλια:

 1. Μας κάνανε όλους Βορειοκορεατες.
  Εξαιρετικο. Καλη χρονιά sagini.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ....

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΔΕΡ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. TO KAKO EINAI OTI OI ''PROPOGANDISMENOI'' ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΛΙΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ .
  Εχουν κηρυξει ''πράσινη τζιχαντ'' σε οποιον πάει κοντρα στα οικονομικά τους συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ότι κάτι πρέπει να γίνει με το περιβάλλον είναι σίγουρο. Δεν θα μπω στο θέμα γιατί δεν έχω γνώσεις ανάλογες. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να δεχτώ ότι, ότι γίνεται έχει σαν βάση το κέρδος. Φυσικά τα μέσα και η τεχνολογία που θα χρειαστούν καδράρουν αυτούς που έχουν συμφέρον.
  "Ουδέν καλόν αμιγές κακού".

  Αυτό που έχω να καταθέσω είναι σχετικά με τις προβλέψεις του τύπου "100 μετά".
  Αστεία πράγματα.
  Διάβαζα πριν από πολύ καιρό στους 4τροχούς για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν στην Αγγλία πριν ενάμιση αιώνα το πρόβλημα που τοτε τους απασχολούσε. Ήταν η κοπριά των ζώων που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους στο Λονδίνο. Διάφοροι ξερόλες της εποχής με πολλαπλασιασμούς διαιρέσεις, προσθέσεις και αφαιρέσεις, έκαναν αναλύσεις και προβλέψεις για κάμποσα χρόνια μετά ότι το Λονδίνο θα πνιγεί στην κοπριά. Είχαν υπολογίσει μάλιστα και το ύψος της κοπριάς στο κέντρο του Λονδίνου στο 1,5 μέτρα. Που να φανταστούν ότι το "υγρόν πυρ" που χρησιμοποιούσαν να φωτίζουν τα σπίτια και τους δρόμους τους θα τους έπνιγε 150 χρόνια μετά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χρονια Πολλά καπτα-Χρήστο και καλή χρονιά από Ανδρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η Προπαγανδα ειναι το ισχυρό οπλο των ανελεύθερων καθεστώτων.
  Σταλιν,Χιτλερ,Μαο παλαιότερα και η παγκοσμια ελιτ σημερα ,πού ''κατασκευαζει'' τεραστια αλλα ανυπαρκτα θεματα οπως η υπερθερμανση,η τρομοκρατία,η πυρηνική απειλη απο το Ιραν και τα οποια θα αντιμετωπισθούν καλύτερα απο μια παγκόσμια διακυβέρνηση ,συμφωνα με τήν σημερινή προπαγάνδα τους.
  Με την προπαγανδα δικαιολογούν τους αναιτιους πολέμους πχ Ιρακ .
  Δημιούργησαν μια παγκοσμια οικονομικη κριση αυτοι, που ολοι τους χρωστάνε σημερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καπτα Χρηστο....
  Δικο μας το λαθος και ζητάμε συγνωμη,γιατι το σχολιο της 2/1/12 αργησε να αναρτηθει.
  Σιγουρα ολοι πρεπει να φροντίσουμε περισσοτερο το περιβαλλον.Ειναι το σπιτι μας και απολυτα συμφωνουμε.
  Μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά με μηδενικό κοστος ολοι μας.
  Αν βεβαια ειχαμε λεφτα πολλα και ατελειωτα, δεν θα με χαλαγε αν καποιοι θελανε τα παιχνιδακια τους με τον ηλιο η τον αέρα, νά τους τα πληρώνουμε εμεις.
  Σιγουρα οι ΑΠΕ δεν ρυπαίνουν οταν λειτουργούν.
  Ρυπαινουν μονο μεχρι να κατασκευαστουν.
  Εχουν ομως δυο-τρια κακα . Κοστιζουν πανακριβα , παραγουν ελαχιστα και οχι συνεχως.
  Τα φ/κ δουλευουν 4-5 ωρες το 24ωρο
  οταν δεν εχει συννεφια.
  Τα αιολικά δουλευουν μόνον οταν υπαρχει ανεμος.
  Ημερες με απνοια και συννεφια εχουμε αρκετες καθε χρονο,οποτε δεν θα εχουμε και ηλεκτρικο ρευμα.
  Με κερί και μαγκαλι ειναι λίγο ζορικα.
  Θελουμε λοιπον και εργοστάσια ''εφεδριας''.
  Τετοια ειναι αυτά που καινε η πετρελαιο η φυσικό αεριο.
  Και τα δυο καυσιμα τα αγοραζουμε γιατι προς το παρον μονο ο λιγνιτης ειναι τζαμπα.
  10 000 ανεμογεννητριες δεν μπορουν να αντικαταστησουν ενα μεσαιο θερμικο εργοστασιο παραγωγης ρευματος που εχει βεβαια φιλτρα στις καμιναδες του.
  Τωρα μεντιουμ και καφετζουδες με μανδυα επιστημονα γεμισε ο κοσμος.Ας ειναι καλα .....βγαζουν πολυ γελιο.
  Η Τραπεζα της Ελλαδας του Προβοπουλου μας ειπε οτι η μελετη του Ζερεφου και αλλων ''ειδικων'' κλιματικη αλλαγη θα μας κοστισει 700 δις ευρω μεχρι το 2100.
  Ακριβη προυπολογισμο ετους δεν εχουμε ακομα καταφερει να συνταξουμε στην Ελλαδα και αυτοι μας λενε τι θα πληρωσουμε σε 90 χρονια.
  Σαν την κοπριά του....Λονδινου.

  Καληνυχτα καπτα Χρήστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ