Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

20 Μεγάλες Ατάκες του Θανάση Βέγγου (Τρ.3-5-11,καλό ταξίδι!)


10-24 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Η διάρκεια της συνέντευξης θα διαρκεί έως και 25 λεπτά και οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση της απασχόλησης τους.

Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή 


Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως, περιλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν προσωρινά (π.χ. στρατιώτες, ναυτικοί, φοιτητές). Επίσης στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να καταγραφούν φιλοξενούμενοι.

Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους.

Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους.

Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν, καθώς και για όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν (ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν τα 200.000 ευρώ).

Η γενική απογραφή πληθυσμού είναι υποχρεωτική.
skai.grhttp://himaira.blogspot.com/

ΝΕΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


Αλλα 12 νεα αιολικα παρκα εχουν αδειοδοτηθει απο την ΡΑΕ για την Ανδρο . Ελπιζουμε  οτι θα υπαρξει συντομα, ενημερωση των πολιτων του νησιου μας απο τους αρμοδιους, για τα  οικονομικα ωφελη που θα προκυψουν απο την εγκατασταση των ανεμογεννητριων στο νησι μας.

 2ο           Νεο ΑΙΟΛΙΚΟ  ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


ΘΕΣΗ ''ΤΣΟΥΚΑ - ΓΚΑΡΔΙ ΥΔΡΟΥΣΑΣ '' 
ΑΝΕΜΟΓΕ ΝΝΗΤΡΙΕΣ = 16 ENERGON   Ε70        2,3 MW
ΕΤΑΙΡΕΙΑ '' ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΦΟΥΤΣΙ ΑΕ '' Δημ και Κυριακή ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ

Αριθμ. 1391/2010 Απόφασης της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό. Εγκατεστημένης ισχύος 36ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 36MW, ο οποίος αποτελείται από 18 ανεμογεννήτριες ισχύος 2MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στις θέσεις «Τσούκα-Γκαρδί», του Δήμου Υδρούσας του Νομού Κυκλάδων, όπως αποτυπώνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα φύλλων χάρτου ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 και 1:50.000 τα οποία κατατέθηκαν στη ΡΑΕ για την ως άνω αίτηση.
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010,
Δημήτρης Ραχιώτης
Μέλος ΡΑΕ
    Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ο-47020/  08.04.2011 βεβαίωση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν του υπ’αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-132747/10.02.2011 σχετικού αιτήματος της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΦΟΥΤΣΙ Α.Ε.» για τη μεταβολή των στοιχείων της υπ’ αριθμ. 1391/2010 Απόφασης της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό, λόγω της αλλαγής του αριθμού και του τύπου των ανεμογεννητριών από 18 ανεμογεννήτριες ενδεικτικού τύπου Enercon E70, ισχύος 2MW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 71m, σε 16 ανεμογεννήτριες ενδεικτικού τύπου Enercon E70 ισχύος 2,3MW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 71m και ως εκ τούτου ως προς την εγκατεστημένη ισχύ του σταθμού από 36MW σε 36,8MW.