Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΕΡΗ ΘΑΝΟΥ ΤΖΕΚΟ.
Επτά χρόνια μετά το περίφημο τροχαίο την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, βγήκε επιτέλους απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε ενόχους τους δύο ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου αλλά και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Το δικαστήριο δέχεται ότι το τροχαίο δεν έγινε ποτέ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Έδρας.Σκηνοθετήθηκε από τους ίδιους.

Ως γνωστόν, εξαιτίας του τροχαίου οι δύο'' αθλητές'' δεν πέρασαν από αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρήθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δεδομένης αυτής της απόφασης, ένοχοι κρίθηκαν και οι επτά γιατροί του ΚΑΤ που πιστοποίησαν τους τραυματισμούς καθώς και οι δύο που εμφανίστηκαν ως αυτόπτες μάρτυρες του υποτιθέμενου για το δικαστήριο «τροχαίου».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους Κεντέρη και Θάνου και μετά από νέα διάσκεψη, τιμωρήθηκαν με 31 μήνες ποινή φυλάκισης ο καθένας, η οποία είναι εξαγοράσιμη.

 Με 33 μήνες καταδικάστηκε ο Χρ. Τζέκος, που ήταν και ο μόνος που παρίστατο στο δικαστήριο αλλά έφυγε μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την ενοχή του.

Κεντέρης και Θάνου απουσίαζαν   και παραστάθηκαν δια των δικηγόρων τους.

Άλλωστε, ο ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ δεν είχε πάει καμία ημέρα ενώ η Κ. Θάνου παραβρέθηκε μόνο για να απολογηθεί.

H απόφαση είναι πρωτόδικη και επί αυτής θα μπορεί να ασκηθεί έφεση από τους καταδικασθέντες...Τρεις ''απατεωνισκοι''  που επίσης,  διέσυραν την Ελλάδα διεθνώς καταδικάστηκαν.

 Έχουν βέβαια σειρά πολλοί ακόμα. Περιμένουμε.          SAGINI

ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ''ΠΑΡΚΑ'' ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


Αλλα 12 νεα αιολικα παρκα εχουν αδειοδοτηθει απο την ΡΑΕ για την Ανδρο . Ελπιζουμε οτι θα υπαρξει συντομα, ενημερωση των πολιτων του νησιου μας απο τους αρμοδιους, για τα οικονομικα ωφελη που θα προκυψουν απο την εγκατασταση των ανεμογεννητριων στο νησι μας. 3ο    νεο αιολικο ''παρκο'' στην Ανδρο.


Θέση                    ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ =   16
Εταιρεία          '' ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ ΑΕ '' ΚΟΠΕ ΛΟΥΖΟΣ  ,  ENEL GREEN POWER

Αριθμ. 1395/2010 Απόφασης της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό .
Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ο-47021/018.04.2011 βεβαίωση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν του υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-132742/10.02.2011 σχετικού αιτήματος της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε.» λόγω της αλλαγής του αριθμού και του τύπου των ανεμογεννητριών από 18 ανεμογεννήτριες ενδεικτικού
τύπου Enercon E70, ισχύος 2MW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 71m, σε 16 ανεμογεννήτριες
ενδεικτικού τύπου Enercon E70 ισχύος 2,3MW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 71m και ως εκ τούτου ως προς την εγκατεστημένη ισχύ του σταθμού από 36MW σε 36,8MW.
ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ
Η αιτούμενη μεταβολή των στοιχείων της Άδειας σύμφωνα με το ως άνω 14 σχετικό εμπίπτει στις περιπτώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται τροποποίηση της Άδειας. Ως εκ των ανωτέρω η πρώτη περίοδος της Παραγράφου 3 της υπ’ αριθμ. 1395/2010 Απόφασης της ΡΑΕ αντικαθίσταται ως ακολούθως:
Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη θέση «Βασιλικό» του Δήμου Άνδρου, του Νομού Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο χωρίς γεωγραφικό υπόβαθρο (μορφής σκαριφήματος) που κατατέθηκε στη ΡΑΕ με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ I-135489/05.04.2011 έγγραφο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Μέρος 2 παρ. 8 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής.”
31 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
Η εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε.” που είναι κάτοχος άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 36MW στη θέση “Βασιλικό” του Δήμου Άνδρου* του Νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1395/2010 Απόφαση της ΡΑΕ, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω άδειας παραγωγής ως προς τη μετοχική σύνθεση ως εξής:
Προηγούμενη μετοχική σύνθεση:
Δημήτριος Κοπελούζος 25,0%
Κυριακή Κοπελούζου 25,0%
Ιωάννης Σαμαράς 35,0%
Αθανάσιος Παστιρματζής 15,0%
Νέα μετοχική σύνθεση:
Δημήτριος Κοπελούζος 17,5%
Κυριακή Κοπελούζου 17,5%
Ιωάννης Σαμαράς 24,5%
Αθανάσιος Παστιρματζής 10,5%
ENEL GREEN POWER HELLAS A.E. 30,0%

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ???
«Είναι ένας σκουπιδότοπος όπου βγαίνουν ημιμαθείς και σχολιάζουν αναμασώντας τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο...
και οι καλεσμένοι τις περισσότερες φορές είναι γραφικοί και αυτοί που έχουν το ψυχολογικό σύνδρομο της προβολής. Δηλαδή βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους να βγαίνουν και να κριτικάρουν, άνθρωποι που κανονικά οι μισοί θα έπρεπε να είναι στο ψυχιατρείο και οι άλλοι μισοί να γυρίσουν στο δημοτικό! Η τηλεόραση είναι κρεατομηχανή, ειδικά σήμερα».
Αυτή η δήλωση ανήκει στον ταλαντούχο Χάρη Ρώμα και δημοσιεύτηκε στο tv έθνος.