Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΑΦΑΤΟΙ         Διορία έως 30/09 για να δηλωθεί η πραγματική χρήση σκαφών αναψυχής
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής - τα οποία ενώ είναι ιδιωτικά δηλώνονταν ως επαγγελματικά - να δηλώσουν την... πραγματική χρήση των σκαφών, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά καταβάλλοντας μόνο τους αναλογούντες φόρους από ΦΠΑ και καύσιμα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, με την οποία δίδονται σχετικές οδηγίες στις Εφορίες και τα Τελωνεία, που καλούνται να ενημερώνουν κάθε δέκα ημέρες τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου, αναφορικά με τον αριθμό των ιδιοκτητών που προσήλθαν και τα ποσά των φόρων που καταβάλλονται.

Στην ίδια εγκύκλιο, ορίζεται ότι κατ' εξαίρεση της σχετικής διάταξης νόμου, στη ρύθμιση μπορούν να υπάγονται και περιπτώσεις σκαφών για τα οποία πριν από τη δημοσίευση του νόμου (19 Αυγούστου) έχει εκδοθεί απόφαση παύσης ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί αλλά δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.