Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΥΣΟΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΟΥΣΚΑ

    

        Ο Ούγκο Τσάβες διέταξε την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας να φέρει πίσω στη χώρα τους 211 τόνους χρυσού αξίας $11 δις που φυλάσσονται σε τράπεζές του εξωτερικού.
Ο Υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας είπε ότι η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, η παρ’ολίγον πτώχευση της αμερικανικής οικονομίας και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης απειλούν τις αποταμιεύσεις της Βενεζουέλας, οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς στην ίδια τη Βενεζουέλα ή σε χώρες-συμμάχους (Κίνα-Ρωσία).
Ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες αυτής της κίνησης του Τσάβες; Aς αρχίσουμε με τον πασίγνωστο Μαξ Κάιζερ:
Ο Μαξ Κάιζερ μας λέει ο χρυσός της Βενεζουέλας και άλλων χωρών δεν φυλάσσεται μόνο σε κεντρικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά και σε άλλες τράπεζες όπως η JP Morgan. . Το μυστικό είναι ότι κάποιες από αυτές τις τράπεζες δεν τον έχουν πια τον χρυσό και θα πρέπει να βγουν στα χρηματιστήρια να τον αγοράσουν για να τον επιστρέψουν στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Μόνο που είναι πρακτικά χρεωκοπημένες και η συσσώρευση περαιτέρω χρέους μπορεί να οδηγήσει στην τελική τους κατάρρευση.
Μπορεί να δούμε την πτώση της JP Morgan η οποία, με $80 τρις δολάρια (!) στοιχήματα στα επιτόκια και $92 τρις (!) στην αγορά παραγώγων (πηγή) είναι, σύμφωνα με τον Μαξ Κάιζερ και άλλους οικονομολόγους, ένας από τους βασικούς παγκόσμιους “οικονομικούς τρομοκράτες” - γνωστή και ως JP Morgue.
Για πολλά χρόνια η θεωρία αυτή – ότι ο χρυσός δεν είναι πλέον εκεί ή αν είναι υπάρχουν πολλαπλοί τίτλοι ιδιοκτησίας  για κάθε ράβδο χρυσού – φαινόταν να είναι άλλη μια παλαβή “θεωρία συνωμοσίας”. Μετά την ανακοίνωση του Τσάβες, η θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνεται πλέον από πολλές πηγές.
Η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας έχει ήδη ζητήσει επισήμως από την Τράπεζα της Αγγλίας την αποστολή των 99 τόνων του δικού της χρυσού που φυλάσσονται εκεί. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει (θεωρητικά) να τον έχει τον χρυσό. ΑΝ τον έχει, γιατί υπάρχει και η θεωρία ότι ο λόγος που κατακτήθηκε ακριβώς τώρα η Τρίπολη από τους αντάρτες είναι ότι ο Καντάφι έχει 143 τόνους χρυσού που είναι απαραίτητοι στο Λονδίνο για να iκανοποιήσει το αίτημα της Βενεζουέλας για “φυσικό” χρυσό! (το άρθρο έχει μεταφράσει από τα ιταλικά το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ). Σύμφωνα με αναλυτές, η λεηλασία του χρυσού της Λιβύης από το ΝΑΤΟ έχει ήδη ολοκληρωθεί (πηγή).
     Όμως άλλοι 10,6 τόνοι Βενεζολάνικου χρυσού είναι στη JP Morgan και, σύμφωνα με τον διπλανό πίνακα (πηγή) η JP Morgan έχει στα θησαυροφυλάκιά της ακριβώς αυτή την ποσότητα – 338.303 ουγγιές ή περίπου 10,6 τόνους! Αυτός ο ίδιος χρυσός έχει “πουληθεί” στα χαρτιά περίπου 100 φορές και αν και οι 10,6 τόνοι είναι της Βενεζουέλας δεν μένει για κανέναν άλλον!
Η JP Morgan θα καταφέρει να δώσει πίσω στον Τσάβες το χρυσό του, όμως τι θα γίνει αν και άλλες κεντρικές τράπεζες χωρών που ανησυχούν για το γκρέμισμα του τραπεζικού συστήματος ή για πιθανή κατάσχεση του χρυσού τους από κράτη-πιστωτές ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο; Επ’ ευκαιρία να θυμηθούμε ότι ο χρυσός που εικάζεται ότι έχει η FED δεν έχει ελεγχθεί από καμία ανεξάρτητη αρχή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν υπάρχει πραγματικά.

Χρυσός “φυσικός” και “χάρτινος”

Από εδώ πηγάζει ο πανικός που έχει καταλάβει τις αγορές. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Ο πραγματικός, χειροπιαστός χρυσός που υπάρχει και κυκλοφορεί στον κόσμο είναι μια συγκεκριμένη μικρή ποσότητα. Μέσω διαφορων “επενδυτικών προϊόντων” που έχουν εφεύρει οι τράπεζες, όπως τα EFT (Exchange Traded Funds) που δίνουν τη δυνατότητα αγοραπωλησίας του χρυσού σα να ήταν μετοχή, ο χρυσός που “πουλιέται” και “αγοράζεται” καθημερινά είναι πολλαπλάσιος της πραγματικής, υπαρκτής ποσότητας. Οι άνθρωποι καταθέτουν πραγματικά χρήματα σε αυτά τα funds/αμοιβαία κεφάλαια νομίζοντας ότι έχουν αντίκρυσμα σε πραγματικό χρυσό, ενώ στην πραγματικότητα το porfolio τους είναι ένα μίγμα μιας μικρής ποσότητας “φυσικού” χρυσού και πολλών άχρηστων “χάρτινων” παραγώγων (ένα παράγωγο είναι ένα στοιχημα στην μελλοντική αξία ενός ομολόγου ή ενός προϊόντος, όπως ο χρυσός ή το πετρέλαιο).
Μέσω των EFT, μια δράκα τραπεζιτών και διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων χειραγωγεί την τιμή του χρυσού (και του αργύρου) και την οδηγεί προς όλο και υψηλότερα επίπεδα. Διαβάστε εδώ μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία: πώς ξεκίνησε το πρώτο EFT το 2004 και η ιδέα να πουληθεί ο χρυσός ως επένδυση στις μάζες – ιδέα που ξεκίνησε από τις μεταλλευτικές εταιρείες που τότε λιμοκτονούσαν. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να φτιάξουν αυτό το EFT γνώριζαν από τότε ότι θα δημιουργούσαν μια φούσκα, όπως κι έγινε!
Οι ιδιοκτήτες του “χάρτινου” χρυσού νομίζουν ότι έχουν στα χέρια τους χρυσό, όμως έχουν αέρα κοπανιστό. Το σύστημα βασίζεται στην υπόθεση ότι ποτέ οι επενδυτές δεν θα ζητήσουν όλοι ταυτόχρονα το χρυσό τους. Στις 25 Αυγούστου 2011 υπήρχαν στο COMEX συμβόλαια (futures) που υπόσχονταν μελλοντική παράδοση 53.599.600 ουγγιών χρυσού, όμως μόνο   1.788.136 ουγγιές υπήρχαν καταγεγραμμένες στα θησαυροφυλάκια έτοιμες για παράδοση. Στην “αόρατη” αγορά των παραγώγων, 0 λόγος του υποθετικού χρυσού προς τον χειροπιαστό μπορεί να είναι και 100 προς 1 (πηγή). Κι αν τον ζητήσουν;

PonziScheme


Η όλη κατάσταση είναι μια κλασσική αντεστραμμένη πυραμίδα – ένα “Ponzi scheme”, όπως είναι γνωστό στην Αμερική – μπροστά στην οποία τα $65 δις της πυραμίδας του Madoff είναι απλά ψίχουλα. Όταν οι παίκτες αρχίσουν να αποχωρούν, η πυραμίδα καταρρέει. Ο Τσάβες μόλις πήρε το καπελάκι του και είπε “εγώ αποχωρώ”! Επειδή σ’αυτά τα πράγματα η ψυχολογία είναι το παν, είτε πραγματοποιήσει είτε όχι τελικά την “απειλή” του για επαναπατρισμό του χρυσού ο Τσάβες είναι πιθανό να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με τους επενδυτές να ξεφορτώνονται τα άχρηστα χαρτιά και να τρέχουν προς τον “φυσικό” χειροπιαστό χρυσό – που είναι λίγος και δεν φτάνει για όλους.
Δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις ότι δεν μπορεί ένας Ούγκο Τσάβες να οδηγήσει όλο το σύστημα σε κατάρρευση. “Αν ξεκινήσει ένα κίνημα απόσυρσης του χρυσού από τις τράπεζες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ελβετίας, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι φαντάζεται ο κ. Τσάβες. 
Αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πολιτική κίνηση για καθεστωτική αλλαγή σε όλη τη Λατινική Αμερική, η οποία χωρίς αμφιβολία θα ξεκινούσε από τη Βενεζουέλα. 
Τέτοιες ενέργειες μπορεί να πυροδοτήσουν σοβαρότατες γεωπολιτικές αλλαγές”, δηλώνει αναλυτής στο rt.com, ενώ και το Infowars του Alex Jones διερωτάται “μήπως θα είναι ο Τσάβες ο στόχος της επόμενης “ανθρωπιστικής επέμβασης”".

Χρυσός: πόσο πιο πάνω;

Τα σημάδια της έλλειψης χρυσού σε φυσική μορφή έγιναν ορατά την περασμένη εβδομάδα όταν οι τιμές των βραχυπρόθεσμων futures ξεπέρασαν τις τιμές   των μακροπρόθεσμων (πηγή) πράγμα που έχει συμβεί μόνο μια ακόμη φορά στην ιστορία του COMEX πριν πολλά χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του “φυσικού” χρυσού, που παραδίδεται σήμερα, είναι μεγαλύτερη από την χάρτινη υπόσχεση παράδοσης σε κάποια μελλοντική ημερομηνία. .
Ο χρυσός έφτασε σε ρεκόρ όλων των εποχών, μια ανάσα από τα $1900 η ουγγιά και το διάγραμμα της τιμής του εμφανίζει πλέον την εικόνα “παραβολικής” ανόδου. Οι επενδυτές πιστεύουν το “hype” των $5000 ανά ουγγιά και συνεχίζουν να αγοράζουν σαν τρελοί. Από την άλλη, οι τιμές-ρεκόρ έχουν σχεδόν εκμηδενίσει τη ζήτηση χρυσού για κοσμήματα στη χώρα που είναι κατά παράδοση η μεγαλύτερη αγοράστρια χρυσού, την Ινδία (πηγή)
    Υπάρχουν και οι συνετοί αναλυτές που τονίζουν ότι “αυτό το διάγραμμα απεικονίζει μια κλασική κερδοσκοπική φούσκα” και προειδοποιούν ότι “αυτού του είδους τα διαγράμματα πάντα, πάντα, πάντα καταλήγουν με τις τιμές να πηγαίνουν κάτω, κάτω, κάτω για πολύ, πολύ, πολύ καιρό. Πάντα(πηγή).
Ας μην ξεχνάμε ότι και ο “πατέρας” όλων των κερδοσκόπων, ο Τζόρτζ Σόρος, πρόσφατα πούλησε σχεδόν ολες του τις επενδύσεις στο πολύτιμο μέταλλο (πηγή) ενώ πέρσι το Δεκέμβριο είχε προειδοποιήσει ότι “ο χρυσός είναι η απόλυτη φούσκα”.
Ο Ούγκο Τσάβες αποκάλυψε την απόλυτη φούσκα!

http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/08/29/chavez-gold-bubble/

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ

 

 

ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ , ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ 

-ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ, 16 ΠΛΟΙΑ ;;;; 

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60, ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ;;;

Εκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο, στη θάλασσα.
Ο,τι και να λέει, ο Ποινικός Κώδικας,
 θαρρώ και έτσι είναι τελικά,
 πως μιλάμε  εν δυνάμει, για εγκλημα
 και για...εγκληματίες.

Σήμερα,  θα ασκηθούν διώξεις  απο τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ για τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοίας, δήθεν του Ρωσικού Νηογνώμονα.
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, "Αγιος Γεώργιος", που εκτελεί δρομολόγια
στις δυτικές Κυκλάδες και απο χτες, 
 η εταιρεία του δήλωσε ανεκτέλεστο,  το σημερινό του δρομολόγιο,
 είναι μέσα στα 16 πλοία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές !Ερώτημα κρίσιμο.
Τι τα ήθελε,  τα πλαστά πιστοποιητικά , το πλοίο, αν ήταν αξιόπλοο;;;

Τι ρωτήσατε;;;
 Αν ανήκει στον αδελφό του προέδρου των ακτοπλόων εφοπλιστών ,κ. Απόστολου Βεντούρη, δηλαδή στον Ευάγγελο Βεντούρη;;;
Ναί, πολύ σωστά, απαντάμε,
 είναι πλοίοκτησίας , Βαγγέλη Βεντούρη.

Τι ρωτήσατε;;;
Απο τον Μάιο κάνει έρευνα, υποτίθεται,  το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και τα 16 πλοία- ίσως πολύ περισσότερα-  ταξίδευαν ανεξέλεγκτα και με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοίας, όλο το καλοκαίρι;;;  Αραγε τι γίνεται στη Ραφήνα και στο Λαύριο.

Ναι, πολύ σωστά.
Το ΚΕΝTΡΙΚΟ άφησε να περάσει το θέρος
 και 4 Σεπτέμβρη , Κυριακή, μας το ...έσκασε το...παραμύθι !!!

Τι ρωτήσατε;;;
Αν υπάρχει εμπλοκή λιμενικού απλού η επιθεωρητή η .....η ....;;;;
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ είναι αρμόδιο να ψάξει και να μας απαντήσει !
Αλλά , αυτά
 δεν γίνονται, χωρίς συμμετοχή...αρμοδίων παραγόντων , όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή !!!

Τι ;;;;
Ρωτήσατε, αν ευθύνεται για όλα το peiratikoreportaz,
που φωνάζει για την Επιθεώρηση  και θεωρείται υπερβολικό
η βαλτό
η λένε, πως έχει εμπάθεια με τους εφοπλιστές  και τους επιθεωρητές;;;
Οχι...
Η αλήθεια είναι η μόνη ισχυρή ελπίδα στον κόσμο.
Και αργά η γρήγορα αποκαλύπτεται!

Το θέμα είναι,
πως,  αντί να "πλακώνονται"
 το υπουργείο του Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ και το υπουργείο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
 ποιος θα βγάλει ανακοίνωση
 και τι θα λέει,
ας κοιτάξουν κι οι δυό να κάνουν την δουλειά τους.

Γιατί, κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ, υπουργέ, επι "ΣΑΜΙΝΑ" ,
ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ είναι πάντα ...βάρδια....
Αλλά, καμια φορά,  μπορεί , κάτι να του ξεφύγει...

Και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ,δηλαδη
 . εσείς,
ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ,
 ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,
ΩΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ.
ΩΣ ΑΡΧΗ
ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ
 ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ ΚΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ !!!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΞΕΡΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΥΣ !!!


Y.Γ
Είναι η όχι αξιόπλοα τα 16 πλοία ;;;
Γιατί , αν φταίει ο Ρωσικός Νηογνώμονας η όχι,
 αυτό δεν αφορά , το επιβατηγό κοινό.
Οι επιβάτες, που,  όλο το καλοκαίρι , ταξίδευαν με αυτά τα 16 πλοία,
πως νοιώθουν, αυτη την ώρα;;;;
Τι σημαίνει για ενα επιβατηγό πλοίο να κάνει ταξίδια,  έχοντας πλαστά πιστοποιητικά;;;
Ουδείς τελικά,
 αρχες η οι πλοιοκτήτες  είχαν  ιδέα,  για το τι συνέβαινε;;;
Κινδύνευε η όχι , ο κόσμος;;;
Πως θα πειστεί, τώρα,  ιο επιβάτης;;;
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και μένει να απαντήσουν Εισαγγελείς
και του Ναυτοδικείου και τα δύο υπουργεία και το Λ.Σ ποια είναι η αλήθεια;;;
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ;;;
ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;;;
ΠΟΙΟΙ ΕΝΕΧΟΝΤΑΝ ;;;

 

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος         Νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που επιβλήθηκε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ήδη, η τιμή χονδρικής τιμής πώλησης (Οριακή Τιμή Συστήματος) αυξήθηκε κατά 30%, καθώς τα εργοστάσια φυσικού αερίου παράγουν περίπου το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει πως τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να καλύπτουν το κόστος των ηλεκτροπαραγωγών, αναμένονται νέες αυξήσεις στο ρεύμα.

http://www.emea.gr/article/114192/
    Η  Οριακή Τιμή Συστήματος  ανεβαίνει για χίλιους λόγους. Είναι σήμερα πολύ ψηλά λόγω των επιδοτήσεων στους εθνικούς εργολάβους των αιολικών,των φωτοβολταϊκών και των νέων εργοστάσιων με φυσικό αέριο των ΕΛΠΕ και του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ,κα , τα, οποία φτιάχτηκαν όπως φτιάχτηκαν, επιδοτούμενα με δις  (γράφουμε  σε προηγουμένη ανάρτηση ) πρώτα σαν εφεδρείες των αιολικών και φωτοβολταϊκών,  άλλα επίσης διότι  λένε ότι το φυσικό αέριο , ρυπαίνει λιγότερο από τον λιγνίτη.(χωρίς φίλτρα )
Μόνο που ο λιγνίτης είναι τζάμπα και Ελληνικός και το φυσικό αέριο εισαγόμενο , ακριβό  και
διαθέσιμο  ανάλογα με τις διαθέσεις των παραγωγών  του. 
Βέβαια θα πείτε, γιατί σπαταλάμε  όλα αυτά τα δις ευρώ και δεν μείναμε στον  τζάμπα λιγνίτη ?
Η απάντηση είναι απλή.
Στηρίζουν, διακομματικά παρακαλώ ,την ''πράσινη απάτη'' συγνώμη ''ανάπτυξη'' ,διότι μόνον έτσι θα δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που κερδίζουν εις βάρος του Ελληνικού λα ου που πληρώνει με αίμα εν μέσω οικον.κρίσης.  
                                                                                                                                            SAGINI