Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΗΛΙΟΣ ανόητοι ......ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

                                                                           ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟCartoon by Josh
Cartoon by Josh


          Σε περίπτωση που ο Michael Crichton (ο σεναριογράφος του Τζουρασικ παρκ ) ζούσε για να γράψει τη συνέχεια στο ''Κράτος του Φόβου'', μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεκινήσει κάπως έτσι:
Σε ένα άκρως απόρρητο, εργαστήριο τέχνης στην Ελβετία, οι επιστήμονες ανακαλύψουν επιτέλους την πραγματική αιτία της «υπερθέρμανσης του πλανήτη".
Είναι ο ήλιος, ανόητοι.
Ειδικότερα - όπως ο Δανός φυσικός Henrik Svensmark έχει από καιρό τεκμηριώσει - είναι το αποτέλεσμα των κοσμικών ακτίνων που λειτουργούν ως ένας σπόρος για το σχηματισμό νεφών.
Οι επιστήμονες που εργάζονται για το σχέδιο είναι φυσικά ευτυχείς .
Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που όχι μόνο θα ανατρέψει τις ασύνετες για δεκαετίες εικασίες ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ανθρωπογενής, αλλά θα γλυτώσει την η παγκόσμια οικονομία από τρισεκατομμύρια δολάρια τα οποία διαφορετικά θα έπρεπε να σπαταλώνται σε εντελώς άσκοπες προσπάθειες για τη μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών CO2.

Ωστόσο, αυτοί οι επιστήμονες έχουν αποτύχει να συνειδητοποιήσουν πόσο πολλοί άνθρωποι - όπως κινδυνολογοι επιστήμονες, πολιτικοί πλανόδιοι πωλητές, κερδοσκόποι γαιοκτήμονες , όπως ο παράλογος, πομπώδης Sir Reginald Leeds Bt, πράσινοι ακτιβιστές , διαχειριστές οικολογικών κεφαλαίων, τεχνοκράτες της ΕΕ, εμμισθοι ανταποκριτές περιβάλλοντος - έχουν να κερδίσουν από τη βιομηχανία της ανθρωπογενούς "Κλιματικής Αλλαγής" .

Η ανακάλυψή τους θα πρέπει να κατασταλεί με κάθε κόστος. Έτσι, ένας προς ένας, οι επιστήμονες για το ''πρόγραμμα κοσμικές ακτίνες'' απομακρύνονται , μέχρι μόνο ένας άνθρωπος να παραμένει και να κάνει αγώνα ενάντια στο χρόνο για να αποδείξει, κλπ, κλπ ...
Εκτός, φυσικά, από τον πραγματικό κόσμο το δεύτερο μέρος δεν θα μπορούσε συμβεί.
Κανείς δεν θα έπρεπε να μπει στον κόπο να συγκρουστεί με εκείνους τους αμήχανους και ενοχλητικούς επιστήμονες , και τα ενοχλητικά γεγονότα της πραγματικής έρευνας.
Αυτό συμβαίνει διότι για το κατεστημένο της επιστημονικής «κοινότητας» , είναι απολύτως εύκολο να καταστείλει την ιστορία έτσι κι αλλιώς, χωρίς να αναγκαστεί να κόψει σωληνάκια φρένων , ή να σκηνοθετεί ''αυτοκτονίες''.
Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τις τελευταίες αποκαλύψεις από το CERN σχετικά πείραμα CLOUD ορόσημο για την έρευνα, του οποίου η σημασία εξηγεί εδώ ο Lawrence Solomon .

Η επιστήμη τώρα γνωρίζει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν με τρόπο πειστικό τα αίτια της υπερθέρμανσης του πλανήτη , ωστόσο ο Αλ Γκορ, το IPCC και οι άλλους παγκόσμιοι ταραχοποιοι του πλανήτη δεν θα γιορτάσουν. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι οι κοσμικές ακτίνες απο τον ήλιο , - και όχι οι ανθρώπινες δραστηριότητες - είναι ο κυρίαρχος ρυθμιστής του κλίματος στη Γη.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε με μικρές φανφάρες αυτή την εβδομάδα στο διάσημο περιοδικό Nature, έρχεται από το υπερδιάσημο CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου για την επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή 60 χώρες και 8.000 επιστήμονες σε πάνω από 600 πανεπιστήμια και εθνικά εργαστήρια. Το CERN είναι η οργάνωση που εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό, (W.W.W.), που έχτισε το πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων Large Hadron Collider, και έχει δημιουργήσει πλέον ένα μοναδικό, καθαρό θάλαμο , ανοξείδωτου χάλυβα που αναδημιούργησε ακριβώς την ατμόσφαιρα της Γης.
Στο Large Hadron Collider , 63 επιστήμονες του CERN από 17 ευρωπαϊκά και αμερικανικά ιδρύματα, έχουν κάνει αυτό που οι παγκόσμια ταραχοποιοί του πλανήτη είπαν οτι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει - να αποδείξει ότι οι κοσμικές ακτίνες του ηλίου σχηματίζουν τα μορια που στην ατμόσφαιρα της Γης , γίνονται οι ''σπόροι'' που αυξάνουν τα σύννεφα , και προκαλούν την ψύξη της.
Επειδή το μαγνητικό πεδίο του ήλιου ελέγχει πόσες κοσμικές ακτίνες , φθάνουν στη γήινη ατμόσφαιρα, ο ήλιος καθορίζει τη θερμοκρασία στη Γη.
(Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο του ήλιου, προστατεύει τη Γη από την εισερχόμενη κοσμική ακτινοβολία από το διάστημα),
Έτσι, αν είναι τόσο μεγάλη είδηση, γιατί δεν ακούσαμε περισσότερα γι 'αυτό;
Λοιπόν, πιθανώς επειδή ο Γερμανός, Γενικός Διευθυντής του CERN   Ρολφ-Ντίτερ Heuer θα προτιμούσαν αυτόν τον τρόπο. Δείτε πώς κατέπνιξαν τα αποτελέσματα, σε μια συνέντευξη στην Die Welt Online:
''Ζήτησα από τους συναδέλφους να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα με σαφήνεια, αλλά όχι να τα ερμηνεύσουν. Αυτό θα γίνει αμέσως, στην άκρως πολιτική αρένα της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή. Κάποιος πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κοσμική ακτινοβολία είναι μόνο μία από τις πολλές παραμέτρους .....''.


Ο Nigel Calder, που συμμετείχε στο πείραμα CLOUD για κάποιο χρονικό διάστημα, ήταν ο πρώτος που μυρίστηκε τον ποντικό. Σημειώνει:
Στο
CERN έχει ενταχθεί μια μακρά σειρά από μικρότερα θεσμικά όργανα , που υποχρεούνται να παραμείνουν πολιτικά ορθά για την ανθρωπογενή κλιματική υπόθεση του πλανήτη. Εντάξει να εισέλθει "η άκρως πολιτική αρένα της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή» που τα αποτελέσματά σας δείχνουν τον άνθρωπο υπεύθυνο του πλανήτη, όχι όμως αν υποστηρίζουν την θεωρία Svensmark είναι ότι ο ήλιος αλλάζει το κλίμα, επηρεάζοντας την εισροή των κοσμικών ακτίνων και τον σχηματισμό νεφών.
Και.....
Το άλλοτε ένδοξο εργαστήριο CERN παύει να είναι ένα πραγματικά επιστημονικό ινστιτούτο, όταν ο Γενικός Διευθυντής του, απαγορεύει στους φυσικούς και τους επισκέπτες πειραματιστές να βγάλουμε τα επιστημονικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των πειραμάτων.


Ο Lubos Motl, επίσης, εντοπίζει κάποια διπλά μέτρα και σταθμά εδώ:
Κάποιος θα μπορούσε ίσως να κατανοήσει, αν όλοι οι επιστήμονες φιμώνονταν και έτσι να εμποδίζεται η ερμηνεία των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους με τρόπους που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμη για τη χάραξη πολιτικής.
Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι , ότι πολλοί επιστήμονες που προσπαθούν να εργαστούν σε διαφορετικά πειράματα για στο κλίμα εμποδίζονται να ερμηνεύσουν - και μάλιστα, παρερμηνεύοντας - τα αποτελέσματα τους που είναι συχνά λιγότερο σοβαρά, λιγότερο αξιόπιστα και λιγότερο αυστηρά ίσως σε τάξεις μεγέθους, από τις παρατηρήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών.


Επιπλέον, αυτή η πρόταση του Heuer
Κάποιος πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κοσμική ακτινοβολία είναι μόνο ένα από τις πολλες παραμέτρους, είναι πραγματικά η απόδειξη της προκατάληψης του.


Είτε η κοσμική ακτινοβολία είναι μόνο ένας παίκτης ή η μόνη σχετική παίκτης ή ένας σημαντικός παίκτης ή ένας ασήμαντος παίκτης είναι κάτι που αυτή η πολύ μεγάλη έρευνα υποτίθεται ότι θα καθορίσει ή θα βοηθήσει να καθοριστεί.
Ο αξιωματούχος υπάλληλος δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να προκαθορίζει εκ των προτέρων τι «κάποιος πρέπει να κάνει σαφές» για αυτές τα a priori άγνωστα επιστημονικά αποτελέσματα.
Στη συνέχεια, όμως, ο Lawrence Solomon , μας θυμίζει, οτι το επιστημονικό κατεστημένο δεν ήθελε πότε να γίνει αυτό το πείραμα σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Η υπόθεση ότι οι κοσμικές ακτίνες και ο ήλιος αποτελουν το κλειδι, στην παγκόσμια συζήτηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ο υπ αριθμόν
1 εχθρός , από τότε που προτάθηκε για πρώτη φορά από δύο επιστήμονες από το Δανεζικο Space Research Institute, σε μια επιστημονική διάσκεψη του 1996 στη Βρετανία .
Μέσα σε μια μέρα, ο πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC ), Bert Bolin, κατήγγειλε τη θεωρία, λέγοντας:
«θεωρώ ότι η θεωρία από αυτό το ζευγάρι των Δανών , είναι επιστημονικά, εξαιρετικά αφελής και ανεύθυνη."
Αυτός μετά, αμαύρωνε τη θεωρία, σε κάθε δημοσιογράφο που της έδινε δημοσιότητα και αξία , και πάνω απ 'όλα όταν οι ίδιοι οι Δανοί , παρουσίαζαν τη θεωρία τους - που σύντομα βρέθηκαν να διασύρονται , περιθωριοποιημένοι από έλλειψη κονδυλίων, παρά τα άψογα επιστημονικά διαπιστευτήριά τους.
Η κινητοποίηση για να συσπειρώσει τον τύπο εναντίον των Δανών λειτουργούσε άψογα, με μία αξιοσημείωτη εξαίρεση.
Ο Nigel Calder, πρώην συντάκτης του The New Scientist ο οποίος παρευρέθηκε στην Διάσκεψη του 1996, δεν πτοήθηκε. Ίδιος ο φυσικός, ο κ. Calder πείστηκε για τα πλεονεκτήματα του επιχειρήματος και ένα χρόνο αργότερα, μετά από μια διάλεξη που έδωσε σε συνέντευξη του CERN, το ίδιο έκανε Jasper Kirkby, ένας επιστήμονας του CERN επίσης.
Ο κ. Kirkby έπεισε τότε την γραφειοκρατία του CERN για τη σημασία της θεωρίας των Δανών και ανέπτυξε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός θαλάμου νέφωσης – που το αποκάλεσε το CLOUD ( σύννεφο ), για “Cosmics Leaving OUtdoor Droplets.”
Αλλά ο κ. Kirkby έκανε το ίδιο λάθος τακτικής που ειχαν κανει και οι Δανοί - δεν συνειδητοποιούσε πόσο ήταν πολιτικοποιημένο , σαν το παγκόσμιο πρόβλημα του πλανήτη , και μοιράστηκε με ειλικρίνεια τις απόψεις του με την επιστημονική κοινότητα.
"Η θεωρία πιθανότατα να είναι σε θέση να εξηγεί κάπου ανάμεσα στο μισό και το σύνολο την αύξησης της θερμοκρασίας της Γης που έχουμε δει τον τελευταίο αιώνα," είπε ο κ. Kirkby στον επιστημονικό τύπο, το 1998, εξηγώντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να αποτελεί μέρος ενός φυσικού κύκλου της θερμοκρασίας της Γης.
Από την αποκάλυψη του τρόπου δημιουργίας, της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας ξεπήδησε η δράση, και οι πιέσεις των δυτικών κυβερνήσεων που ελέγχουν CERN, και σχεδόν αμέσως πέτυχαν την αναστολή του πειράματος CLOUD .
Πήρε στον κ. Kirkby σχεδόν μια δεκαετία διαπραγματεύσεων με τους ανωτέρους του, και ποιος ξέρει πόσοι συμβιβασμούς και ανομολόγητες δεσμεύσεις, για να πείσει τη γραφειοκρατία CERN να επιτρέψουν να προχωρήσει το έργο.
Και χρόνια περισσότερο για τη δημιουργία του θαλάμου νέφωσης και την πειστική επικύρωση της πρωτοποριακής θεωρίας των Δανών.Ακόμα, όμως , όπως θα περιμένατε, και το BBC παραμένει ''επιφυλακτικό''.
Διαβάστε αυτή την έκθεση από την science correspondent Pallab Ghosh του BBC και δεν θα σας αφήσει την παραμικρή αμφιβολία ότι
α) τα τελευταία αποτελέσματα είναι θαμπά πέρα από τις μετρήσεις και
β) ότι εάν σημαίνουν τίποτα όλα αυτά, η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ακόμα πάρα πολύ ανθρωπογενής.
Εδώ είναι σε ετοιμότητα ο'' εμπειρογνωμόνων τους'' , ο Δρ. Reading του Πανεπιστημίου Mike Lockwood, για να τους παρέχει την τέλεια κάλυψη.
ΕΡΩΤ. '' Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι κοσμικές ακτίνες μπορούν να παράγουν σύννεφο;
ΑΠΑΝ. Όχι »


P.S. Καλώς ήρθατε όλοι εσείς αναγνώστες .
Παρακαλείσθε να έρθει και πάλι. Και αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς το οικολογικό κίνημα πήρε τόσο ισχυρή μορφή, και πώς ''επιστήμονες σκουπίδια '' γλίτωσαν για τόσο πολύ καιρό, και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στην μεγαλύτερη και ακριβότερη απάτη στην ιστορία, μπορείτε να απολαύσετε το νέο βιβλίο μου για την το θέμα - Καρπούζια:– Watermelons: the Green Movement's True Colors.


By James Delingpole
                                                                                   

Wednesday 14 September 2011


http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100102296/sun-causes-climate-change-shock/

Μετάφραση    SAGINI