Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ...............ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ


«Πράσινη» ανάπτυξη μέσω ηλεκτρικών οχημάτων…


Εκδήλωση για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη και την εξοικονόμηση ενέργειας  πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων, σήμερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε) και το μνημόνιο συν αντίληψης με την εταιρία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε πως η πολιτική των συνδυασμένων μεταφορών, η εξοικονόμηση και η ορθή χρήση της ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ποιότητας ζωής των πολιτών, με ασφάλεια, με περιβαλλοντική προστασία και με εξοικονόμηση πόρων για τον πολίτη και την πόλη. Η αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Ντένη Θεοχαράκη, μίλησε για την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων και τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων σε ό,τι αφορά την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για την ηλεκτροκίνηση στην πόλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρ.Α.Ε., Νίκος Βασιλάκος, σημείωσε ότι η συμφωνία μεταξύ της Ρ.Α.Ε. και του Δήμου Αθηναίων για στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας είναι κομβικής σημασίας προκειμένου να προωθηθεί η ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πρωτεύουσας.
http://www.zougla.gr
Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης


 ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ

 Ο Δήμαρχος της ΑΘΗΝΑΣ κος Καμινης , ο κος Βασιλακος της ΡΑΕ και η κα Θεοχαρακη φαίνεται οτι ζουν  σε εναν διαφορετικό κόσμο απο τους υπόλοιπους Ελληνες , ο κάθε ενας τους για διαφορετικούς λόγους βέβαια.
Ο Δήμαρχος  προσπαθεί να δείξει κάποια δραστηριότητα ανάλογη με την'' πρασινη'' πίστη του, έχοντας την ΡΑΕ  του ''πράσινου'' Βασιλακου , δίπλα του. 
Εχουν υπογράψει λέει ''μνημόνιο συνεργασίας'' μεταξύ τους και ''συναντιληψης'' με την  NISSAN της κας Θεοχαρακη.
Αυτό ολο λέγεται   απλα  ''μπιζνες'' κοι , δηλαδή λεφτά  , που θα πληρώσει ο Δημος Αθηναίων δηλαδή ο φορολογούμενος βαρια  Έλληνας επειδή ετσι αποφάσισαν αυτοί οι τρεις.
Βέβαια η κα Θεοχαρακη  ,  που πουλάει αυτοκίνητα Nissan, λεφτά θα βγάλει , άλλο που δεν θέλει , αφού έτσι παρακάμπτει και τον ανταγωνισμό.
Αν δεν δώσουν στην δημοσιότητα μελέτη  ''κοστους και ωφελων'' γίνονται όλοι τους υπόλογοι στη δικαιοσύνη και στον 
Ελληνικό λαο , που κάνει  αιματηρές οικονομίες  για να επιβιώσει.
Πρεπει να μας πουν ποσα λεφτα, κοστιζει το ''μνημονιο'' τους. 
Κανέναν δεν ενδιαφέρουν πλέον , οι  χρεοκοπημένες πολιτικές της ''πρασινης αναπτυξης'' του κάθε διορισμένου πράσινου πλασιε, που αγωνιζεται  να αποδείξει στα αφεντικα του την  προσήλωση του στην ''πράσινη απατη''.

                                                                                                                                                                                SAGINIΟ ΦόβοςΝομίζω πως του αξίζει μια πολύ προσεχτική ανάγνωση… Πολλά φιλιά σε όλους και καλή εβδομάδα.


Κάποτε ένας γιατρός, φεύγοντας από την πόλη του για να πάει σε μια άλλη γειτονική, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Σταμάτησε και τη ρώτησε:
«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»
Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».
«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.
«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.
Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός, έχοντας ενημερωθεί για την κατάσταση στην πόλη του, επέστρεψε, και αντάμωσε πάλι την πανούκλα που έφευγε.
«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».
Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε το άγχος και ο φόβος».
Το άγχος και ο φόβος είναι περισσότερο θανατηφόρα από την πανούκλα που βιώνουμε.
Τις περισσότερες φορές ο φόβος, του μήπως συμβεί το χειρότερο, είναι χειρότερος από το να συμβεί το χειρότερο.
Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές, από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας.
Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε: τη χρεοκοπία, την απόλυση, την κατάρρευση του ευρώ, τους ιούς, τους χωρισμούς, μήπως πέσει ο ουρανός…

Ο φόβος όμως δυστυχώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης. Είναι το δηλητήριο που παραλύει τη δράση και την αντίσταση στην επέλαση οποιασδήποτε εξουσίας.
Η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ακινησία.
Αν αρχίσουμε να ζούμε, στη στιγμή ο φόβος εξαφανίζεται.
Ο κάθε φόβος έρχεται μέσα από μια επιθυμία.
Έτσι, αν αρχίσουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας, θα διαπιστώσουμε, ποια επιθυμία είναι αυτή, που τον δημιουργεί, και αν είμαστε αρκετά συνειδητοί, θα διακρίνουμε τη ματαιότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την επιθυμία.
Ο φόβος επίσης προέρχεται από την ανασφάλεια μας για το αύριο.
Το αύριο όμως πάντα θα είναι ανασφαλές. Η ζωή είναι όμορφη, επειδή είναι ανασφαλής. Η ανασφάλεια χρωματίζει με ομορφιά τη ζωή μας.
Η ζωή είναι όμορφη, διότι έχει ανατροπές. Δεν είναι δεδομένη. Η ζωή είναι όμορφη, διότι υπάρχει ο θάνατος. Η ζωή έχει αξία, διότι μπορεί να χαθεί.
Αν δεν μπορούμε να την χάσουμε, τότε η ζωή γίνεται φυλακή. Δεν θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε.
Όπως λέει ο Όσσο :
«Άκου πάντα το κάλεσμα του αγνώστου και αφέσου να βρίσκεσαι πάντα σε κίνηση. Ποτέ μη προσπαθείς να αγκιστρωθείς από κάπου.
Το να αγκιστρωθείς, σημαίνει να πεθάνεις. Είναι ένας πρώιμος θάνατος»
Λίγη αίσθηση του χιούμορ, λίγο γέλιο, αθωότητα παιδιού- και τι έχεις να χάσεις; Προς τι ο φόβος ;
Τίποτα δεν έχουμε. Έχουμε έρθει χωρίς τίποτα, Χωρίς τίποτα θα φύγουμε.
Ο Σενέκας, διάσημος Ρωμαίος Στωικός φιλόσοφος είπε:
Timendi causa est nescire, που σημαίνει: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια.
Ποια άγνοια; Η άγνοια, ότι τα πάντα συμβαίνουν στη ζωή μας για ένα μοναδικό λόγο: Για να μας αφυπνίσουν από το λήθαργό μας. Για να πονέσουμε, έτσι ώστε μέσα από τον πόνο να αναγκαστούμε να φέρουμε στην επιφάνεια την αληθινή μας φύση. Η άγνοια, ότι το δράμα της ζωής μας είναι τέλειο.

Κάποτε μου είπε ένας καλός φίλος και δάσκαλος:
Στο τέλος όλα θα είναι καλά. Κι αν δεν είναι όλα καλά, θα σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη....

Πηγη
Emmanuela