Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΗ ΚΟΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


       Οι παρακάτω, διαχρονικοί  τρόποι οικονομικού εγκλήματος  , κλεψιές και απάτες σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών , είναι ενδεικτικοί της σαπίλας , της διαφθοράς ,της διαπλοκής, της μίζας ,της υποταγής των πολιτικών στα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών . Είναι αφελής αυτός που θα πιστέψει οτι έχουμε ελπίδες  να ξεπεράσουμε την κρίση  , όταν ο εσωτερικός εχθρός είναι  ανίκητος .
   
                                                       

  Η ΔΕΗ  είναι σήμερα ( ντε φάκτο )....... ο  μοναδικός  προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα .

 Η ΔΕΗ παράγει ρεύμα από τις μονάδες της , αλλά  ταυτόχρονα αγοράζει  ρεύμα απο άλλους παραγωγούς ( Απετζηδες και άλλους ) , επειδή η νομοθεσία της το επιβάλλει και εν συνέχεια το πουλάει στους καταναλωτές .
Παραγωγοί ρεύματος  είναι οι γνωστοί μεγαλοεργολαβοι της ενέργειας, Λάτσης , Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος , Κοπελουζος , Περιστερης , Καλιτζαντζης, Μπόμπολας και άλλοι , που διαθέτουν ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής . Οι ιδιωτικές αυτές μονάδες ,  είτε είναι , αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις , η φωτοβολταικες μονάδες ,  η εργοστάσια παράγωγης ρεύματος απο την  καύση εισαγόμενου φυσικού αέριου.
Παραγωγοί ρεύματος είναι και  όλοι  οι ιδιοκτήτες μικρών φ/κ μονάδων ΑΠΕ .
Το παραγόμενο ρεύμα απο όλους αυτούς το αγοράζει στην χονδρική η ΔΕΗ .
Όλες οι ΑΠΕ είναι αδρά επιδοτούμενες με τα λεφτά μας για πολλά χρόνια.


   Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι  ''αγαθό κοινής ωφέλειας''

    Η ΔΕΗ είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας και εχει μοναδικό έργο , να προσφέρει με ασφάλεια και συνεχώς , φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές .
 Έτσι πρέπει να είναι .
Δυστυχώς δεν είναι σήμερα έτσι .
Τα ατιμώρητα τεράστια πολιτικά λάθη  και η διαφθορά  έχουν οδηγήσει την ΔΕΗ στο χείλος της κατάρρευσης. Οι  πράσινες  πανάκριβες πολιτικές της ΕΕ και της Γερμανίας , κάνανε  το φθηνό ρεύμα  να είναι μια ψεύτικη-απατηλή  προσδοκία . 
Το ρεύμα που παράγουν , όταν και εφόσον  , παράγουν οι ΑΠΕ  , μας κοστίζει  πανάκριβα   , αλλά δυστυχώς μας  έχουν επιβληθεί με το ζόρι  άνωθεν .
Άλλο που δεν ήθελαν οι κόρακες-πλασιεδες της πράσινης ενέργειας . Χρόνια τρέφονται με το κουφάρι της Ελλάδας.
 Το ρεύμα της ΔΕΗ είναι φθηνό αφού βασικά παράγεται απο τον φθηνό Ελληνικό λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά .

Εδώ λοιπόν είναι το λεπτό σημείο .
Έπρεπε το ρεύμα της ΔΕΗ να ακριβύνει και να φθάσει κοντά στις τιμές  των ΑΠΕ .
Έπρεπε η διαφορά να είναι μικρή.
 Τα 35 ευρω η λιγνιτική μεγαβατωρα της ΔΕΗ , είναι πολύ μακρυά απο τα 450 ευρώ του φ/κ και απο τα 200 του υπερακτιου  αιολικού ''πάρκου'' .
        Υποχρέωσαν λοιπόν την ΔΕΗ να αγοράζει ακριβά όλη την παραγωγή των ΑΠΕ και να την πουλάει φθηνά , λίγο παραπάνω δηλαδή απο τα τιμολόγια λιανικής του λιγνιτικου ρεύματος  .
 Καμία εταιρεία στον πλανήτη δεν το αντέχει αυτό.
Η κλείνει η ανεβάζει τα τιμολόγια της .
Έτσι η ΔΕΗ έχει αναγκαστεί να εφαρμόσει την δεύτερη λύση για να επιζήσει. Αν επιζησει.
Όμως ολα αυτά τα χρόνια οι άλλοι , οι Απετεώνες , πουλάνε πάντα ακριβά (αφου βάσει συμβολαίων επιδοτούνται ) και κερδίζουν τεράστια ποσά σε σχέση με την ΔΕΗ .
Αυτή είναι η πράσινη απάτη .
Μεγάλο και ευφυές κόλπο .

   Η  ΡΑΕ ( Ανεξάρτητη Αρχή Ενέργειας !!!) εκδίδει συνεχώς νέες  ( επιδοτούμενες φυσικά ) άδειες για μεγάλα πανάκριβα  έργα ΑΠΕ .
    Τις άδειες αυτές τις παίρνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι μεγαλοεργολαβοι της ενέργειας και στην συνέχεια, αν θέλουν  τις μοσχοπούλαγε ( σκέτες η με το έργο μαζί  ) σε ξένες εταιρείες , αφού οι επιδοτήσεις αποτελούν  σίγουρα και  μεγάλα κέρδη.
 Και οσο περισσότερες ΑΠΕ βάζουμε , τόσα περισσότερα πληρώνουμε. Τόσο περισσότερο βουλιάζει η ΔΕΗ  και τα δίκτυα .
    Σε καιρούς φτώχειας και χρεωκοπίας κάποιοι κόρακες με κουκούλες επενδυτή , βγάζουν τρελά λεφτά . Πανεύκολα κάθε μήνα ,με την εγγύηση του φαύλου Κράτους .

     Η ΡΑΕ λέγει οτι προσπαθεί , να χαράξει την νέα ενεργειακή πολιτική της χώρας και ζητάει προτάσεις .
Εμείς θεωρούμε οτι αυτός ο διάλογος είναι σκέτη υποκρισία και γίνεται για να θολώσουν τα νερα .
Πιστεύουμε οτι η ΡΑΕ  δεν είναι ανεξάρτητη αλλά πλήρως εξαρτημένη απο τα συμφέροντα των βαρόνων της ενέργειας .



---Επίσημη απάντηση-πρόταση  δίνει η ΔΕΗ , από την ιστοσελίδα της  εδω ....http://www.dei.com.gr/Default.aspx?id=61586&nt=18&lang=1

''Προκαταρκτικές παρατηρήσεις της Δ ΕΗ  επί των προτάσεων της ΡΑΕ σχετικά με την αναδιοργάνωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας''.



          Η  ΔΕΗ ζητά το αυτονόητο για να μην καταρρεύσει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

.....να καταργηθεί άμεσα κάθε μηχανισμός που  της δημιουργεί επιπλέον κόστος  (το οποίο μάλιστα δεν αντανακλάται στα υφιστάμενα μη-απελευθερωμένα τιμολόγια λιανικής)!!!!! . 
Σε απλά Ελληνικά ..μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια .

Ο κυριότερος μηχανισμός που διογκώνει το κόστος της ΔΕΗ είναι ο συνδυασμός του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους όπως ισχύει σήμερα, με το μηχανισμό υποβολής των προσφορών έγχυσης.

1.      Ο   Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους επιτρέπει στις  μονάδες του Συστήματος με ακριβό εισαγόμενο καύσιμο (φυσικό αέριο) να παραμένουν σε λειτουργία όταν δεν είναι απαραίτητες , υποκαθιστώντας μονάδες με φθηνό εγχώριο καύσιμο (λιγνίτη), ενώ ταυτόχρονα αμείβονται σε τιμή που καλύπτει πλήρως το μεταβλητό τους κόστος και τους αφήνει επιπλέον περιθώριο κέρδους  10%.
 Εδώ μιλάμε για καθαρή απάτη σε βάρος μας ( κε Λιακοπουλε ) , που έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό , όταν επεβλήθη για χάρη των βαρόνων ενέργειας απο τον πράσινο ΥΠΕΚΑ  Γ Παπακ/νου και οχι να παρακαλάει η ΔΕΗ σήμερα για το αυτονόητο .

 2.    Άμεση τροποποίηση των κανόνων υποβολής προσφοράς έγχυσης από τις ιδιωτικές  μονάδες παραγωγής , ώστε να περιορισθεί η κατάχρηση του δικαιώματος υποβολής προσφοράς στην οποία το πρώτο βήμα αντιστοιχεί στο 30%      της μέγιστης διαθέσιμης ισχύος της μονάδας.
Το δικαίωμα αυτό θα μπορεί να αξιοποιείται μόνο από την/τις οριακή/ές μονάδα/ες, ώστε να αποφεύγονται οι πολλαπλές κρατήσεις ( σταμάτημα )  και επανεκκινήσεις των μονάδων αυτών κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

                                                                                                   


  Μιλάμε για τεράστια ποσά .Όλοι καταλαβαίνουν ποιοι κρύβονται πίσω απο αυτά .Πιστεύει κανείς οτι ο ΥΠΕΚΑ  κος Λιακοπουλος , μπορεί να καταργήσει  τα οικονομικά συμφέροντα , των μεγάλων βαρόνων της ενέργειας?




ΥΓ
.... καμία απολύτως σχέση εξάρτησης δεν έχουμε με την ΔΕΗ . Λέμε οτι οι λανθασμένες πολιτικές πρακτικές τόσων χρόνων , έφεραν την ΔΕΗ στην διάλυση  . Γιαυτό χρησιμοποιήθηκε καθε τρόπος , όπως η απαράδεκτες συνδικαλιστικές πρακτικές.
                                                                                                                                             SAGINI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ