Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Η μεγάλη επίθεση των Anonymous

Anonymous

Τη μεγαλύτερη online επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ έκανε η ομάδα χάκερ Anonymous σε αντίποινα για το λουκέτο που …

έβαλε η κυβέρνηση στον ιστότοπο διανομής αρχείων, τον Megaupload, με τις κατηγορίες της παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Περισσότερα από 5.000 μέλη «κατέβασαν» τους ιστότοπους του υπουργείου Δικαιοσύνης, της ένωσης της κινηματογραφικής βιομηχανίας Motion Picture Association of America και της ένωσης της δισκογραφικής βιομηχανίας Recording Industry Association of America, στους οποίους χθες δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε αφού ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων που συνδέονται με τον Megaupload, για τα οποία είπαν ότι κέρδισαν 175 εκατομμύρια δολάρια ενώ κόστισαν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα που χάθηκε.

Ο ιδρυτής του Megaupload, Κιμ Ντότκομ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κιμ Σμιτς, ήταν μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Ζηλανδία. Οι χρήστες του Megaupload μπορούσαν να φορτώνουν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και ψηφιακά βιβλία, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν αντιγραφεί παρανόμως, σύμφωνα με τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινικές υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που έχουν εκδικαστεί ποτέ από τις ΗΠΑ και έχει απ’ ευθείας στόχο την κατάχρηση ενός ιστότοπου αποθήκευσης και διανομής περιεχομένου για τη διάπραξη και τη διευκόλυνση εγκλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Megaupload έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, αλλά έχει σέρβερ στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές αρχές να έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση. Ο ιστότοπος είχε υποστηρίξει πως έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 50 εκατομμύρια καθημερινούς επισκέπτες.
Αυτοί που συνελήφθησαν έξω από το Όκλαντ εμφανίσθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου και θα παραμείνουν υπό κράτηση ως τη Δευτέρα, οπότε θα εξεταστεί αν θα αποφυλακιστούν με εγγύηση.
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται για τον Ντοτκόμ, 37 ετών, κάτοικο Νέας Ζηλανδίας και Χονγκ Κονγκ· τον συνιδρυτή και επικεφαλης τεχνικό Ματίας Όρτμαν, 40 ετών, από τη Γερμανία· τον επικεφαλής του μάρκετινγκ Φιν Μπατάτο, 38 ετών, επίσης απο τη Γερμανία· και τον επικεφαλης προγραμματιστή Μπραν φαν ντερ Κολκ, 29 ετών, από τη Ολλανδία. Οι άλλοι κατηγορούμενοι που εξακολουθούν να διαφεύγουν είναι ένας Γερμανός, ένας Σλοβάκος και ένας Εσθονός.
Οι Αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία του Megaupload αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσα στα οποία ήταν μια Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, άλλα αυτοκίνητα και πίνακες ζωγραφικής στη Νέα Ζηλανδία.
Στη Νέα Ζηλανδία, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν μια Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, άλλα αυτοκίνητα και πίνακες ζωγραφικής.ΙΣΡΑΗΛ ........ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Ισραήλ "Μέκκα" των τεχνολογικών start-ups


"Οι νέοι πρέπει να φωνάξουν αν θέλουν να ακουστούν", αναφέρει ο Economist σε άρθρο του για την "έκρηξη νέων επιχειρήσεων" στο Ισραήλ, το οποίο αποκαλεί "Start-up nation", προσθέτοντας ότι, ακόμη και εκεί, είναι δύσκολο να μετατρέψεις μία επιχείρηση από νέα σε "ώριμη".
Στο παλιό λιμάνι της Χάιφα, 30 επιχειρηματίες έχουν πέντε λεπτά ο καθένας για να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε ένα πάνελ "πεφωτισμένων" της ψηφιακής τεχνολογίας και ένα κοινό που περιλαμβάνει εν δυνάμει επενδυτές.
Οι λεγεώνες νέων τεχνολογικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ "κραυγάζουν" για προσοχή και χρήματα, μέσα σε ένα πολύβουο πλήθος.
Η Feng-GUI εξηγεί πώς, εξετάζοντας την ανθρώπινη όραση, μπορεί να πει στους διαφημιστές και τους σχεδιαστές ποια σημεία μίας ιστοσελίδας έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων.
Η CopyV υπόσχεται να στέλνει μεγάλα αρχεία γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ η Fooducate είναι ένας "διαιτολόγος τσέπης", επιτρέποντας το "σκανάρισμα" των τροφίμων που έχει κανείς στο καρότσι του μέσω του smartphone του.
Τέτοιες συναντήσεις είναι συνηθισμένες στο DLD Tel Aviv, ένα διήμερο συνέδριο το Νοέμβριο. Πάνω από 300 επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής, 100 εγκρίθηκαν και 30 τυχεροί βγήκαν από κλήρωση. Ο Γιόσι Βάρντι, επιχειρηματίας της τεχνολογίας ο οποίος έχει επενδύσει σε 75 start-ups από το 1996, αναφέρει ότι έχει 3-8 προσεγγίσεις κάθε μέρα.
Οι Νταν Σίνορ και Σαούλ Σίνγκερ αποκάλεσαν το Ισραήλ "The Start-Up Nation" σε ένα βιβλίο που είχε αυτό το όνομα το 2009. Όλοι ξεκινούσαν μία επιχείρηση, με παλιούς συμμαθητές ή φίλους από το στρατό, σε ένα δωμάτιο του πατρικού τους. Η έναρξη μίας επιχείρησης είναι ευκολότερη από ποτέ, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας της πληροφορικής.
"Το Ίντερνετ έκανε πιο δημοκρατικό το δικαίωμα στην καινοτομία", αναφέρει ο κ. Βάρντι.200 000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗ......................ΔΕΗ Μετά το κανόνι και το φέσι των 120 000 000 Ευρω των εταιρειών Energa και Hellas Power, oi 200 000 πελάτες τους πρέπει να γυρίσουν ξανά στη  ΔΕΗ.Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε σχετική της ανακοίνωση, τώρα, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες των υπόψη εταιρειών για τα ακόλουθα:

• Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το ν. 4001/2011 άρθρο 57, αναλαμβάνει από ώρα 00:01 της Τετάρτης 25/1/2012 την προμήθεια των καταναλωτών αυτών με ηλεκτρική ενέργεια, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.
• Οι καταναλωτές αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν αδιάλειπτη τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.
• Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
• Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
• Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

                                                                                                                                    

         


      ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ          


Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής κατέγραψε 

νέα μεγάλη επιτυχία.

Στον χώρο του Ε  Τελωνείου Πειραιά εντοπίσθηκαν και 

κατασχέθηκαν δυο κοντέινερ με  10 000 000  λαθραία τσιγάρα.