Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΕ ...........ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ''ΤΡΥΠΑ'' ΤΟΥΣ

     Τα ''μαχαιρώματα'' μεταξύ των ΑΠΕτεωνων , αποκαλύπτουν  την οργανωμένη ληστεία ,σε βάρος των καταναλωτών ρεύματος .

         Ασυδοσία .  Αίσχος . Κομπιναδόροι ΑΠΕτεωνες . 
Σταματήστε  ΤΩΡΑ  το έγκλημα σε βάρος των καταναλωτών ΔΕΗ.

 Κόψτε τους  επιτέλους τις επιδοτήσεις .


                                                 

Σε νέα ύψη ρεκόρ τον Ιούνιο η "τρύπα" του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.

        Σε ύψος ρεκόρ έφτασε το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ τον Ιούνιο, δημιουργώντας επιπλέον «πανικό» στον ΛΑΓΗΕ, η διοίκηση του οποίου ενημέρωσε εκ νέου την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη ΡΑΕ για τη δραματική κατάσταση που δημιουργείται.
Συγκεκριμένα,  μόνο τον Ιούνιο προστέθηκε έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ, καθώς είναι διπλάσιο από εκείνο του Μάϊου (τον Απρίλιο ήταν 27 εκατ. ευρώ και τον Μάρτιο 6,5 εκατ.).
Μιλάμε πάντα για νέο έλλειμμα που προστίθεται στο υπάρχον.
 Συνολικά μέχρι το τέλος Ιουνίου το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού έφτασε τα 290 εκατ. ευρώ, κάνοντας πολύ συντηρητική την εκτίμηση που είχε διατυπώσει η διοίκηση του ΛΑΓΗΕ για συνολικό έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.

Η μεγάλη αύξηση που παρουσίασε τον Ιούνιο το έλλειμμα αποδίδεται στην αύξηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών λόγω της υψηλής ηλιοφάνειας. (  Καταλάβατε τι μας λένε. Όσο αυξάνεται η απόδοση των φ/κ τόσο αυξάνεται και το έλλειμμα    !!!!!!!! Ήμαρτον !!!! ΑΠΕτεωνες  )

 Μόνον για τα οικιακά φωτοβολταϊκά οι πληρωμές έφτασαν τα 11 εκατ. ευρώ το μήνα.

http://www.energypress.gr/news/Se-ypsh-rekor-ton-Ioynio-h-trypa-toy-Eidikoy-Logariasmoy-APE

                                                                                                                                                                                             

 

    Πληρώνουμε χρυσάφι το ρεύμα για να ''κονομάνε'' οι ...κολλητοί ΑΠΕτεωνες και τα κυκλώματα στον ΑΔΜΗΕ,ΡΑΕ,ΛΑΓΗΕ,ΥΠΕΚΑ .

                      Ο Μεσσίας!!!!!          

Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί τα τιμολόγια στο ρεύμα αυξάνονται διαρκώς……γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ ζητά συνεχώς αυξήσεις. 

Ένας από τους βασικούς λόγους ακούει στο όνομα   «Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους».

Πρόκειται για ένα… εφεύρημα  (  κανονική   κλεψιά σε βάρος των καταναλωτών ΔΕΗ  )  , που επιτρέπει  τις ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής  ( ΕΛΠΕ ,Μυτιληναιος,Περιστερης,Κοπελουζος κ. α . ) ,  με φυσικό αέριο να πουλάνε στο κρατος το ρεύμα πανάκριβα, ζημιώνοντας και την ΔΕΗ σαν επιχειρηση  και – στο τέλος της ημέρας – τους καταναλωτές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Πριν από έξι χρόνια, θεσπίστηκε η στήριξη των ιδιωτών παραγωγών με φυσικό αέριο, μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού, ο οποίος τους εξασφάλιζε ότι θα λειτουργούσαν τις περισσότερες ώρες του 24ωρου ασχέτως αναγκών και θα αμείβονται επιπλέον και με ένα +5% επί του κόστους τους. 


Προσωρινά, είπαν τότε. Αλλά, στη χώρα που ζούμε, ουδέν μονιμότερο…
  Τα χρόνια πέρασαν και ο συγκεκριμένος μηχανισμός, όχι απλά διατηρήθηκε, αλλά πριν από ενάμιση χρόνο, στα τέλη του 2010, η προσαύξηση 5% διπλασιάστηκε στο 10% !          ( επι Γ . Παπακωνσταντινου  )
Έτσι, οι μονάδες φυσικού αερίου λειτουργούν σχεδόν μονίμως  (στο 60% της ονομαστικής ισχύος τους), για να «χωράνε»  στο σύστημα και να κερδίζουν όλες, παρά το ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι  τελείως  αντιοικονομικός, και πληρώνονται από τον Λειτουργό της Αγοράς  ( ΛΑΓΗΕ  )  και      τον Ανεξάρτητο     Διαχειριστή   Μεταφοράς Ηλεκτρικής    Ενέργειας    ( ΑΔΜΗΕ )  με τα αυξημένα κόστη, που έχουν δώσει, συν ένα κέρδος 10%. 


Στην ουσία, πληρώνονται από όλους εμάς, τους τελικούς καταναλωτές. Γιατί;
Σκεφτείτε μόνο ότι αυτή η διαδικασία θα στοιχίσει φέτος στη ΔΕΗ 270 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα,ενώ πέρυσι στοίχισε 130
και το 2010 επιπλέον ,  29 εκατομμύρια ευρώ !
  Σκεφτείτε ακόμα πόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συγκεκριμένων μονάδων είναι αυτή η διαδικασία, που – για να λειτουργήσουν όλες και να έχουν λαμβάνειν από την πίτα – τις νυχτερινές ώρες υπολειτουργούν για χάρη τους οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. 


Άρα, λειτουργούν χωρίς να χρειάζονται όλες, κοστίζοντας στη ΔΕΗ μια περιουσία και καταλύοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού.
http://www.peramatozoa.net 

Αυτά λένε οι Φωτοβολταικοι 
Η επίσημη δικαιολογία των άλλων είναι οτι η συνεχής τους λειτουργία είναι υποχρεωτική , διότι λειτουργούν σαν μονάδες εφεδρείας των ΑΠΕ  . Ως γνωστόν οι ΑΠΕ αδυνατούν να λειτουργούν αδιάλειπτα .
Αρα η λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου ειναι αναγκαία για αποφύγουμε τα μπλακ-αουτ στο δίκτυο. Φαύλος κύκλος δηλαδή . Μόνο που μας κοστίζει   πολύ ακριβά !
                                                                                                                                    SAGINI

                                                                                                                                                                                                             


     Και επειδή οι φωτοβολταικοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες  ,ενώ οι άλλοι τα ''παιρνουν '' κανονικά ,  έβγαλαν  δημόσια ανακοίνωση  και διαμαρτύρονται ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι  που μας κλέβουν όλους .
                                                                                                                                      SAGINI

Θέλει υπομονή αλλά αξίζει να το διαβάσετε
                                                  
Διαβάστε λοιπόν την ανακοίνωση και το σκεπτικό του ΣΠΕΦ:

                                                            (ΣΠΕΦ   Σύνδεσμος παραγωγών ενέργειας φωτοβολταϊκών )
     http://www.energypress.gr/news/SPEF:-Sta-50-ekat.-eyrw-h-epidothsh-twn-monadwn-fysikoy-aerioy


            ''Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.
        Όλες αυτού του τύπου οι αναφορές καταλήγουν αυθαιρέτως και άνευ μαθηματικής τεκμηρίωσης ότι αιτία του κακού είναι οι ΑΠΕ και δη τα φωτοβολταϊκά αποσιωπώντας επιμελώς τόσο την προφανή διόγκωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (κατά τουλάχιστον 5.500.000 Ευρώ μηνιαίως) σε περίπτωση έναρξης αμοιβής των παραγωγών ΣΗΘΥΑ με Feed in Tariff  (γεγονός για το οποίο ο ΣΠΕΦ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ) όσο και τις αναίτιες «επιδοτήσεις» που απολαμβάνει η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο και που μόνο κατά το α’ πεντάμηνο του 2012 κόστισαν στους Έλληνες καταναλωτές τουλάχιστον 50.000.000 Ευρώ μέσω του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΜΚ).
      Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο όταν καλούνται να λειτουργήσουν στο τεχνικό τους ελάχιστο (το οποίο και ορίζεται στο 60% της ονομαστικής τους ισχύος) αμείβονται με το μεταβλητό τους κόστος πλέον περιθωρίου 10% (μηχανισμός ΜΜΚ), και όχι με την δηλωθείσα ανταγωνιστική προσφορά τους στα πλαίσια του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ) και της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) που αυτός εκκαθαρίζεται από τον ΛΑΓΗΕ.

      Έτσι καταρχήν παύει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των μονάδων αυτών και συνεπώς το ρίσκο της μη ένταξης τους στο σύστημα αν κάποια προσφορά τους αποδειχθεί ακριβότερη από τον ανταγωνισμό οπότε απορριφθεί.
  Τους τελευταίους μήνες δυστυχώς ωστόσο, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να λειτουργούν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο στο τεχνικό τους ελάχιστο αποφεύγοντας έτσι τον ανταγωνισμό.
 Ας σημειωθεί εδώ πως ο ανταγωνισμός στην ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτά καύσιμα είναι βασικό στοιχείο υγείας της αγοράς αφού στις εν λόγω τεχνολογίες δεν υπεισέρχεται καμία στοχαστικότητα      (π.χ. λόγω καιρού που υφίσταται στις ΑΠΕ) όσον αφορά την διαθεσιμότητα τους ανά πάσα στιγμή.
 Πολύ δε περισσότερο όταν η έλλειψη στοχαστικότητας αυτή ανταμείβεται κιόλας από τον ΑΔΜΗΕ με τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) και συγκεκριμένα με την πάγια αμοιβή των 45.000 ευρώ /MW εγκατεστημένης ισχύος ετησίως ασχέτως χρόνου λειτουργίας. !!!!

     Η ουσιαστικότερη στρέβλωση ωστόσο αρχίζει όταν οι μονάδες αυτές συνεχίζουν να λειτουργούν στο τεχνικό τους ελάχιστο ακόμη και όταν η ζήτηση είναι χαμηλή και υπό ορθολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τεθούν εκτός συστήματος αφού η ζήτηση καλύπτεται επιτυχώς από τις φθηνότερες λιγνιτικές μονάδες (π.χ. τις νυχτερινές ώρες).
 Η υγιής δηλαδή αρχιτεκτονική της αγοράς στα πλαίσια του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ) και της ΟΤΣ με την οποία αυτός εκκαθαρίζεται, προβλέπει ότι η ένταξη μονάδων στο σύστημα γίνεται σταδιακά και ανάλογα με την ζήτηση για φορτία, εκκινώντας πάντοτε από τις φθηνότερες μονάδες και οδεύοντας αυξανομένων των αναγκών προς τις ακριβότερες, σύμφωνα με τις επίσημες προσφορές τους.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή ο διαχειριστής, με σκοπό να καλύψει κάποιο πρόσθετο φορτίο, δύνανται να εντάξει στο σύστημα μια ακριβότερη μονάδα μειώνοντας ή αφήνοντας απ’ έξω μια φθηνότερη και χωρίς να υπάρχει πραγματικό τεχνικό πρόβλημα της φθηνότερης.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ο παραπάνω ορθολογισμός παρακάμφθηκε με την θέσπιση του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΜΚ) ως καταρχήν προσωρινού μέτρου πριν έξι χρόνια, ενώ η συνέχιση της ύπαρξης του ακόμη και σήμερα με συνεχείς παρατάσεις ίσως αποτελέσει την αιτία της οικονομικής κατάρρευσης εν τέλει της αγοράς συνολικά.
 Παρεμβαίνοντας ο μηχανισμός αυτός εντάσσει –καθ’ υπέρβαση κάθε λογικής- συστηματικά και προνομιακά στο σύστημα καθημερινά και για πολλές κυρίως νυχτερινές ώρες τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου εις βάρος των φθηνότερων λιγνιτικών.
 Έτσι όλοι  οι καταναλωτές (βιομηχανικοί και οικιακοί) ζημιώνονται αφού πληρώνουν ακριβότερα την ενέργεια που κάλλιστα θα μπορούσαν να απολαύσουν φθηνότερα, η ΔΕΗ επίσης ζημιώνεται αφού οι λιγνιτικές της μονάδες υπολειτουργούν και ο διαχειριστής καταβάλει στους παραγωγούς αυτούς σημαντικά ποσά που κανονικά θα απέφευγε.
 Επιτομή της στρέβλωσης αυτής είναι η πλήρης πλέον αναντιστοιχία του πραγματικού χονδρεμπορικού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με την επίπλαστη κατά τα λοιπά ΟΤΣ αφού όλη η ενέργεια που εγχέεται στο σύστημα μέσω του ΜΜΚ δεν προσμετράται !!!!! σε αυτήν.
  Έτσι σχεδόν μοναδική πρακτική χρησιμότητα της ΟΤΣ απομένει να είναι η δυσφήμιση των ΑΠΕ αφού το πλήρες κόστος τους (feed-in-tariff) συγκρίνεται αποκλειστικά με τον «φανταστικό» αυτό αριθμό (που αποτελεί υποσύνολο του κόστους της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής) για τον υπολογισμό του τέλους ΑΠΕ  και των άλλων κατ’ επίφαση πόρων τους.
Ας δούμε όμως την πραγματικότητα σε αριθμούς:

Κατά τις νυχτερινές ως επί τω πλείστον ώρες και προκειμένου οι μονάδες φυσικού αερίου να παραμείνουν σε λειτουργία στο τεχνικό τους ελάχιστο,  
που κανονικά λόγω περιορισμένης ζήτησης θα έπρεπε να τεθούν εκτός,
μερικές ή και όλες οι λιγνιτικές μονάδες (παρ’ ότι φθηνότερες) αναγκάζονται οικειοθελώς  !!!! να μειώνουν την ισχύ τους ώστε παραδόξως να προκύψει χώρος για τις ακριβότερες μοναδες του  φυσικού αερίου.  Όμως:

- Κατά τις νυχτερινές ώρες η ΟΤΣ κινείται στα επίπεδα των 40 ευρώ / MWh που άπτεται της λειτουργίας – προσφοράς των λιγνιτικών.
- Το πλήρες Μεταβλητό Κόστος ( ΜΜΚ )    +10% στο τεχνικό ελάχιστο των μονάδων φυσικού αερίου κινείται στα επίπεδα των 100 ευρώ / MWh.
- Έτσι η ενέργεια που υποκαθιστούν οι μονάδες φυσικού αερίου πληρώνεται πολύ ακριβότερα από τον διαχειριστή στα 100 ευρώ / MWh συγκρινόμενη με την λιγνιτική που ορθολογικά έπρεπε να είναι προτιμητέα ως φθηνότερη και θα πληρωνόταν στα 40 ευρώ / MWh στα πλαίσια της ΟΤΣ.

- Μια τυπική ημέρα με υψηλά φορτία και λειτουργική διαθεσιμότητα των λιγνιτικών  μονάδων, εξαιτίας της «οικιοθελούς» μείωσης της ισχύος των φθηνότερων λιγνιτικών (κατά μέσο όρο 10 λιγνιτικές μονάδες μειώνουν κατά 40% το φορτίο τους για 6 ώρες ημερησίως) προς ένταξη μέσω του ΜΜΚ των διπλάσια και πλέον ακριβότερων μονάδων φυσικού αερίου, ποσότητα ενέργειας τουλάχιστον 6.750 MWh εγχέεται ημερησίως από αυτές και συνεπώς η αγορά επιβαρύνεται καθημερινά με το ποσό των 405.000 ευρώ (6.750 MWh x (100ευρώ – 40ευρώ) από την στρέβλωση  ( καθαρή κλοπή το λεμε εμεις ) αυτή,
 αφού η διαφορά μεταξύ της ΟΤΣ    (40 ευρώ / MWh) και του ΜΜΚ+10%    (100 ευρώ / MWh) πληρώνεται στους παραγωγούς αυτούς στα πλαίσια του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (MMK) και ανακτάται πλήρως από τους Προμηθευτές και εν συνεχεία τους καταναλωτές.

    Με βάση τα ανωτέρω αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία εκκαθάρισης του συστήματος για το πρώτο πεντάμηνο του201 2, η λιγνιτική παραγωγή που υποκαταστάθηκε μόνο κατά τις βραδινές ώρες, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε υποκατάσταση και σε άλλες ώρες της ημέρας παρότι οι αντίστοιχες λιγνιτικές μονάδες ήταν διαθέσιμες,
 ήταν  συνολικά 804.000 MWh και κατανέμεται ως εξής:

Περίοδος Ενέργεια από μονάδες Φ.Α. μέσω ΜΜΚ*
Ιανουάριος 2012 110.000 MWh
Φεβρουάριος 2012  53.000 MWh
Μαρτιος 2012 143.000 MWh
Απρίλιος 2012 245.000 MWh
Μάιος 2012 253.000 MWh
Σύνολο 1ου 5μήνου 2012 804.000 MWh

*Επίσημα στοιχεία ΑΔΜΗΕ

Συνεπώς υπάρχει επιβάρυνση του καταναλωτή κατά το α’ πεντάμηνο του 2012 της τάξης των 48.240.000 ευρώ (804.000 MWh x (100 – 40) ευρώ/MWh) από την στρέβλωση του ΜΜΚ ο οποίος αφενός εντάσσει τεχνηέντως και καθ’ υπέρβαση κάθε λογικής, τις  ακριβότερες μονάδες στην θέση των φθηνότερων και αφετέρου τα χρήματα αυτά δεν περνούν μέσα από το ανταγωνιστικό χρηματιστήριο του ΗΕΠ και της ΟΤΣ την οποία και εν τέλει κατάφορα νοθεύουν αφού παρακάμπτοντας την, την κρατούν σε ένα τεχνητά χαμηλό και πλασματικό επίπεδο.
    Έτσι το τέλος ΑΠΕ (που πληρώνουμε εμείς !! ) το οποίο χρηματοδοτεί τον ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ πρέπει να καλύψει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος διαφοράς Εγγυημένης Τιμής (Feed-in-Tariff) – ΟΤΣ, δυσφημώντας τες χωρίς πραγματική αιτία αφού το πρόβλημα συνίσταται στον αφαιρετέο της πράξης που παραμένει πλασματικά χαμηλός εξαιτίας της στρέβλωσης του ΜΜΚ.

   Ας σημειωθεί τέλος εδώ ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή από τον ΜΜΚ δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα ανωτέρω ποσά που  αφορούν μόνο στο προφανές σκέλος της υποκατάστασης φθηνής λιγνιτικής ενέργειας την νύχτα. ( πεστα  όλα τώρα  πια   !!!! )

   Υπάρχουν επιπλέον κι αρκετές άλλες ώρες μέσα στην ημέρα όπου οι μονάδες φυσικού αερίου δεν αμείβονται βάσει της ανταγωνιστικής προσφοράς τους στα πλαίσια του ΗΕΠ, αλλά βάσει της υψηλότερης τιμής που προκύπτει από τον ΜΜΚ.
     Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι η αμοιβή μέσω του ΜΜΚ που θεσμοθετήθηκε ως προσωρινή και διατηρείται μέσω παρατάσεων εδώ και μία 6ετία είχε αρχικά  προσαύξηση 5% ενώ αυτή αυξήθηκε σε 10% τον Δεκέμβριο του 2010 (ΦΕΚ Β’ 2046 / 3-12-10).  ( ΥΠΕΚΑ  Παπακ...!!!!!!! )
      Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως οι μονάδες φυσικού αερίου εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα μέσω του ΜΜΚ και μάλιστα καθ’ υπέρβαση κάθε λογικής ανταγωνισμού, τα οποία και εισπράττουν από τον ΑΔΜΗΕ που πληρώνει κανονικά.
  Έτσι έχουν περιορίσει σημαντικά την έκθεση τους στον ΛΑΓΗΕ που βρίσκεται σε στάση πληρωμών επί τρεις μήνες προς τις ΑΠΕ για τις οποίες και αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος.
     Καταλήγοντας λοιπόν είναι απολύτως προφανές πως αν δεν καταργηθεί άμεσα ο ΜΜΚ ως όφειλε άλλωστε ήδη, δεν είναι δυνατόν να ομιλούμε για εξορθολογισμό της αγοράς και για μοντέλο Feed-in-Premium στις ΑΠΕ βασισμένο στην ΟΤΣ.
    Η κατάργηση του ΜΜΚ θα δημιουργήσει έναν υγιή ανταγωνισμό στην ενέργεια, η οποία θα βασίζεται πρωτίστως στην αξιοποίηση του εγχώριου και φθηνού λιγνιτικού πλούτου σε συνδυασμό και με την ανάπτυξη του εθνικού ενεργειακού μας προϊόντος των ΑΠΕ χωρίς στρεβλώσεις.


      
      Εμείς λέμε ότι όλοι τους είναι τσιμπούρια που απομυζούν το αίμα των καταναλωτών ,   σε καιρούς  μεγάλης  εθνικής φτώχειας. Oι ΑΠΕ ειναι μια μεγαλη απατη.
Σχετικά με το σκάνδαλο που καταγγέλλει ο ΣΠΕΦ   για το  ΜΜΚ  είναι προφανές οτι πρόκειται για ακόμα μια ΑΠΕτεωνιά σε βάρος των καταναλωτών και πρέπει να επέμβει η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ άμεσα και βέβαια ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει βαρύς στα κεφάλια των ηθικών και φυσικών αυτουργών του οργανωμένου εγκλήματος.
                 Αλήθεια γιατί ο ΣΠΕΦ και η ΔΕΗ του Α.Ζερβού δεν      προσφεύγουν  με μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών   ?

                                                                                                                               SAGINI