Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνος ο.... Γ Παπαπακωνσταντίνου

Στις 17 /12/ 2011 γράφαμε....


Σύνοδος 2011 για την ''πράσινη απάτη'' στο Ντέρμπαν της Ν Αφρικής

Δήλωσε ότι   '' στην Ελλάδα θα φτάσουμε  τα 2.500 ΜW με     ΑΠΕ μέχρι  το  τέλος του  2011''

 Οι χώρες που συμμετείχαν στο Ντέρμπαν στη ετήσια σύνοδο της διακομματικής ΟΗΕ  IPCC , για την ''κλιματική αλλαγή'' αλλά  και οι χώρες που δεν συμμετείχαν είχαν σίγουρα τους δικούς τους σοβαρούς λόγους για να το κάνουν.
   Με λίγα λόγια , οι χώρες που συμμετείχαν από την ΕΕ , ακολουθούν πιστά ,  τη μαμά Γερμανία η όποια έχει καταφέρει να επιβάλει την συμμέτοχη με την ταυτόχρονη ''συναίνεση'' , των ευρωπαϊκών χωρών με διαφόρους τρόπους , η ίδια δε,  έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα την μερίδα του λέοντος από την πίτα των πολλών δις της   '' κλιματικής αλλαγής'' ,  για λογαριασμό της, αλλά κυρίως την υποταγή στη θέλησή της των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, της πατρίδας μας μη εξαιρουμένης.
Μαζί της ακολουθούν,  η φτωχή Αφρική  και οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού , που για να μην καταρρεύσουν αν σταματήσουν την όποια μικρή η μεγάλη παραγωγή διαθέτουν , λόγω εκπομπών ρύπων, περιμένουν να πάρουν λεφτά από τις πλούσιες χώρες     (αυτές που ίσως,  προτίθενται να πληρώσουν ) , στο  ανύπαρκτο προς το παρόν ''πράσινο ταμείο''. Και με τα λεφτά αυτά υποτίθεται ότι  θα περιορίσουν τις δικές τους εκπομπές ρύπων (CO2 ),  που δήθεν  προκαλούν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα τις εξαφανίσει!!!. .
Ξέρετε ποιες μεγάλες χώρες , δεν συμμετείχαν επειδή διαφωνούν,  στην διάσκεψη  του Ντερμπαν για την κλιματική αλλαγή ?
 Απάντ.        ΗΠΑ,  ΙΑΠΩΝΙΑ,  ΚΙΝΑ ,  ΡΩΣΙΑ,   ΙΝΔΙΑ,  ΒΡΑΖΙΛΙΑ, και ΚΑΝΑΔΑΣ.
 Σίγουρα αυτές  αποτελούν μια παγκόσμια οικονομική δύναμη που μάλλον  πιστεύει ,  ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα παραμύθι για ηλίθιους που ξοδεύουν τρισεκατομμύρια  χωρίς απολύτως κανένα σοβαρό λόγο , με σκοτεινούς και επικίνδυνους στόχους.
   Πόσο μάλλον όταν συνεχίζουν αυτή την τεράστια σπάταλη μόνοι τους  (για να μειώσουν υποτίθεται τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα ,εν μέσω οικονομικής κρίσης  ) όταν την ίδια στιγμή ο υπόλοιπος κόσμος αδιαφορεί παντελώς για αυτό το ανύπαρκτο πρόβλημα και συνεχίζει να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, γνωρίζοντας ότι η   π α ρ ο δ ι κ ή     μικρή αύξηση της  θερμοκρασίας του πλανήτη         ( κατά 1 βαθμό Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια) , προκαλείται από τον ήλιο και οχι από το CO2.  ( εδώ και 16 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη μάλλον έχει μειωθεί και δεν συνεχίστηκε η άνοδος )
Διότι ναι,  το κλίμα της Γης  αλλάζει........... εδώ και 4 500 000  χρόνια  συνεχώς.
Σημειώστε  ότι εκπομπές CO2 της Ευρώπης αποτελούν το  11% των παγκόσμιων εκπομπών.
  Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος (η κάτι άλλο) για να πιστέψει οτι χώρες όπως οι ΗΠΑ η ο Καναδάς κα , στερούνται οικολογικής ευαισθησίας την οποία διαθέτει μόνον η Ευρώπη, βασικά της Γερμανίας.
   Ας  έρθουμε τώρα  στα δικά μας.
 Ο  ΥΠΕΚΑ  Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη  του '' περιβόλι''  μόλις γύρισε απο το Ντέρμπαν ειπε αυτα ακριβώς που λέει και η παρέα του , (δηλ. ο ΓΑΠ ,και η Μπιρμπιλη) για την κλιματική αλλαγή .
       Γ   Παπακωνσταντίνου.          Ξέρετε γιατί ενδιαφέρεται η ΕΛΛΑΔΑ να πιάσει τους στόχους για την κλιματική  αλλαγή    εν μέσω κρίσης ?
.  .......           '' Η  απάντηση είναι ότι είμαστε μία εξαιρετικά ευάλωτη χώρα στα ζητήματα της αύξησης της θερμοκρασίας και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής. Ευάλωτοι σε σχέση με τα νερά στη χώρα, ευάλωτοι σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, σε σχέση με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών και, βέβαια, την ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.
     Απάντηση με επιχειρήματα , μόνο  για ηλίθιους.   Κρατάμε το '' ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.  Αλήθεια ξέρετε τέτοιες περιοχές στην Ελλάδα.  Που ζει ο άνθρωπος ?

Και συνεχίζει ακάθεκτος.........Για όλους αυτούς τους λόγους, προφανώς, η Ελλάδα πρέπει να έχει πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 
Εξίσου προφανώς, την ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που γίνονται για την πρόληψη, για τις συμφωνίες που θα μπορέσουν να κρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας στους 2 °C και όχι παραπάνω. Έτσι, συμμετείχαμε ενεργά μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συνδιάσκεψη του Durban ...... κλπ , κλπ.

Όμως πολιτικές χωρίς λεφτά δεν γίνονται κε υπουργέ της ''κλιματικής αλλαγής''.
 Οι Έλληνες λιμοκτονούν κε πρώην υπουργέ των Οικονομικών( και εκεί μπάχαλο http://sagini3.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html  )    και  μιλάτε   για 2 500 MW σε ΑΠΕ μέχρι τέλους του 2011, για να εντυπωσιάσει αυτούς που δεν ξέρουν  τεχνικά το θέμα.
Δεν είπε βεβαίως πόσα εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες για επιδοτήσεις   2500 MW απο ΑΠΕ μέχρι το τέλος του 2011.
Αυτό προφανώς δεν το έκανε κατά λάθος,αλλά ήθελε  να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό  και να δείξει στα αφεντικά του πόσο υπάκουος είναι.
Παρακάτω το αλλάζει και μιλάει για 2 500 MW  αδειοδοτήσεις.   Δηλαδή  άδειες που  '' θα δώσει ο ίδιος '', λόγω της κυβερνητικής του  εξουσίας.
Αυτές οι δηλώσεις( μάλλον καθ υπαγόρευση) από τον πρώην υπ.οικονομικών, ικανοποιούν σίγουρα την Μερκελ,τις πολυεθνικές και τους εγχώριους διαπλεκόμενους βαρόνους της ενέργειας σε βάρος του χρεοκοπημένου Έλληνα φορολογούμενου.
Συνεχίζει μέσα από διάφορες ασυναρτησίες την συνέντευξή του , με την αμφισβητούμενη και εσφαλμένη επιστημονικά παραδοχή οτι η θερμοκρασία θα ανέβει κατά  2 βαθμούς Κελσίου κλπ,κλπ.
        Διασπείρει το  φόβο ,λέγοντας οτι   '' Οι πολλές μελέτες μιλούν για αύξηση μέχρι 3,7 και 4 βαθμούς''.........''Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο σε χώρες όπως οι νησιωτικές, οι μικρές νησιωτικές χώρες, αλλά και σε χώρες όπως η δική μας''.
Έντεχνα αγνοεί οτι υπάρχουν άλλες σοβαρές διεθνείς επιστημονικές μελέτες που το διαψεύδουν  αυτό  κατηγορηματικά.
Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από αύξηση θερμοκρασίας , άλλα από αύξηση βλακείας και όχι μόνο  των πολιτικών μας σωτήρων. Στην κυβέρνηση του Γαπ, υπάρχουν άνθρωποι επικίνδυνοι και εντελώς ανίκανοι.
Χαίρεται τέλος ο Παπακ., για τη σύσταση του''πράσινου ταμείου'' που δεν συστάθηκε..........''και τέλος, σύσταση Πράσινου Ταμείου για το κλίμα. Συστάθηκε επιτέλους. Βεβαίως δεν υπήρξε συμφωνία για τη χρηματοδότησή του, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε κάνει ένα βήμα αλλά είναι ένα απολύτως ατελές βήμα''......
Ο άνθρωπος έχει πλάκα.
          Και βέβαια δεν σχολίασε καθόλου την αρνητική θέση των διαφωνούντων κρατών, σαν η Ελλάδα να  αγνοεί εντελώς τις θέσεις της  Ιαπωνίας,της Ρωσίας,της Κίνας, του Καναδά , των ΗΠΑ, της Ινδίας και τόσων άλλων εξαιρετικά ισχυρών οικονομιών του πλανήτη.
     Κε Υπουργέ οι παραπάνω ισχυρές  χώρες,  δεν είναι .......αντίπαλοι της χρεοκοπημένης Ελλάδας,  που αγωνίζεται να πιάσει τους πράσινους στόχους της ΕΕ για 20-20-20  που ουσιαστικά μας επέβαλε η Γερμανία, διαλύοντας τελείως την έτσι και αλλιώς αδύναμη οικονομία μας.
Θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα για την Ελλάδα αν οι πολιτικοί μας είχαν την εντιμότητα το σθένος και την δύναμη να αλλάξουν στρατόπεδο. 
                                                                                                                                       SAGINI  Αν δεν βαριέστε διαβάστε όλη την συνέντευξη τύπου του ΥΠΕΚΑ.
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5045bb57-ff83-4f1e-b4ad-c1ab70de6434

\Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρακάτω ανάρτησή μας..
http://sagini3.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

Όμως το ''ζουμί '' είναι εδώ !!!!

http://sagini3.blogspot.gr/2012/01/blog-post_21.html