Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ε ....ΟΧΙ και ........ ''Πράσινη απάτη'' από τον Δήμο Ανδρου !!!!!!!!

http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif


          Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Δήμαρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού , μέσω του ΣΚΑΙ  TV  ,              
  εδώ.........http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239061

 Ότι     
 ''  Υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία αιολικού πάρκου   μέσω  ενός κοινωνικού συνεταιρισμού ο οποίος θα μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο νησιού η νησιών , όπου το  κέρδος που θα προκύψει από την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών να μπορεί να γυρίσει στην κοινωνία με πολλούς τρόπους.''
   Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Άνδρου είναι παράλληλα  και πρόεδρος του    ''ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ '' ,
Δειτε τι είναι  εδώ...http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm


       Στα πλαίσια σωστής ενημέρωσης των αναγνωστών του SAGINI3   οφείλουμε να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα τελευταία δυο χρόνια,   ( όπου εφαρμόστηκε ο Καλλικράτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ), σε σχέση με το καυτό θέμα των αιολικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Άνδρο. Το lobbie των Αιολικών έχει κατατάξει την Άνδρο στα τρία Ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο αιολικό δυναμικό ,πράγμα που δεν έχει  καμία πρακτική αξία ,αλλά σηματοδοτεί αυξημένο ενδιαφέρον και προσδοκίες υψηλών κερδών ,από τους ΑΠΕτζηδες.
Ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που η ''πρασινη αναπτυξη'' (απάτη είναι ), προπαγανδιστηκε και επιβλήθηκε , σαν η επίσημη πολιτική ανάπτυξης, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους παπαγάλους της Greenpeace του WWF της SIEMENS,VESTAS,GE  και λοιπών πολυεθνικών,με την υποστήριξη του πράσινου τραπεζικού συστήματος ,των πράσινων ΜΜΕ και πολλών άλλων.
Όλοι αυτοί με πρόσχημα την ''οικωλογια'' και την ανύπαρκτη κλιματική αλλαγή ,συμμετείχαν σε ένα απίστευτο πάρτι πολλών δις ευρώ.
Έτσι λοιπόν υπήρξαν πολλοί ΑΠΕτεωνες που είδαν και την Άνδρο , σαν το Ελντοράντο των Κυκλάδων ,εφοδιάστηκαν με τις αρχικές άδειες εγκατάστασης αιολικών ''παρκων'' σχεδόν 400 MW από την ''ανεξαρτητη ΡΑΕ'' και άρχισαν τα προκαταρκτικά για την άλωση του νησιού μας. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις δημιούργησαν ''ευελικτη νομοθεσια'' που έφτασε να  επιτρέπει εγκατάσταση αιολικών ακόμα και σε καμένες και αναδασωτέες εκτάσεις.
      Πριν από δυο χρόνια λοιπόν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου πλέον  Δήμου Άνδρου ,με τον νέο αλλά πολύ έμπειρο πρώην Δήμαρχο Κορθιου και νυν Δήμαρχο Άνδρου Γ Γλυνο , αλλά και πρώην  στελέχη της αντιπολίτευσης,συνεδριάζει με θέμα την αίτηση του Ομίλου Κοπελουζου για εγκατάσταση ενός τεράστιου αιολικού  στα βουνά της Άνδρου .Εδώ.....
 http://sagini3.blogspot.gr/2011/11/blog-post_10.html

η εδώ το βιντεο .....είναι λίγο μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο ..
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lVaszfvvUis 
 
     Είδατε λοιπον , ότι εκτός των αιολικών του  Κοπελουζου ,  μπήκε στο Δ Σ  και  το πρόβλημα της άμεσης εγκατάστασης αιολικών από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ στην ΒΔ Άνδρο ,για το όποιο είχε δοθεί έγκριση από τον πρώην Έπαρχο Μαλταμπε!!!!! .
     Όπως θα είδατε στο βίντεο το αίτημα Κοπελουζου απορρίφθηκε ομόφωνα ,όμως συμφωνήθηκε ομόφωνα να εκπονηθεί νέα μελέτη από τον Δήμο , με σκοπό την εγκατάσταση ''δημοτικών'' ανεμογεννητριών , και με ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς , στο οποίο ο Δήμος Άνδρου (μέσω των δημοτών  !!! )  θα συμμετέχει με ικανό ποσοστό η τα αιολικά θα ανήκουν στον Δήμο.
       Αυτό ήταν  πρόταση του Δήμαρχου που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη στα ταμεία του Δήμου. Διατυπώθηκε βέβαια με αοριστία και ασάφεια ,αλλά θα ξεκαθάριζε όταν είχαν την νέα μελέτη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν τον Νοέμβριο του 2011  τάχθηκε γενικά εναντίον της εγκατάστασης  των ανεμογεννητριών  στο νησί , αλλά όλοι συμφωνήσαν με την πρόταση του δήμαρχου για δημοτικές ανεμογεννήτριες!!!! .
                                         
                                             

         Στην συνεχεια  στις 14/11/2011  το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου καταψήφισε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322 MW.
 Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εξπρές,
 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου    ( Μαχαιρίδης-Πουσσαίος-Μακρυωνίτης, ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες   ,     που αφορούν στην κατάρτιση (του νέου που λέγαμε ) ειδικού χωροταξικού Νότιου Αιγαίου για τις ΑΠΕ και στη δημιουργία επιτροπής  προώθησής τους    , στο Ν. Αιγαίο.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ΑΠΕ, τηρώντας όμως την ισχύουσα νομοθεσία», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνει πληρέστερη επιστημονική τεκμηρίωση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, σε θέματα που έχει ήδη εντοπίσει η υπηρεσία».

ΕΔΩ.....    http://www.econews.gr/2011/11/14/aiolika-aigaio/


Θα πείτε τώρα , προς τι όλα αυτά ? 

Τόσα προβλήματα έχει η Ανδρος .Οι ανεμογεννήτριες ίσως είναι  ένα επουσιώδες θέμα.
Η απάντηση είναι μια και μοναδική .
 Όλοι βλέπουν το μεγάλο κέρδος από τα αιολικά .
Τα απατηλά κέρδη της ''πράσινης απάτης''!!!
        Εξ άλλου ο Δήμαρχος το είπε καθαρά . 350 000 ευρώ κέρδος κάθε χρόνο ανα Μεγαβάτ κάθε ανεμογεννήτριας.
Όσες περισσότερες μπαίνουν Χ  350 000  είναι πολλά τα λεφτά.
Μόνο που πληρώνονται με ''αίμα'' από τους πολίτες . 
      Ο Δήμαρχος  ξέρει το θέμα ΑΠΕ,  καλύτερα από τους λοιπούς του Δ Σ γιατί ήταν Δήμαρχος Κορθιου τόσα χρόνια και οι ΑΠΕ τον είχαν απασχολήσει έντονα, όπως είπε.
      Είναι και Πρόεδρος της ''Πράσινης ΔΑΦΝΗΣ '', http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm
που ξέρουν καλά  οτι η εγκατάσταση  μιας ανεμογεννήτριας ονομαστικής ισχύος ενός ( 1 ) Μεγαβάτ κοστίζει από ένα (1 ) μέχρι ενάμιση (1,5 ) εκατομμύρια ευρώ . Πολλά λεφτά .Εξωφρενικό το ποσόν για αυτό που αποδίδει . ( 20% απόδοση επί της ονομαστικής της  ισχύος ) .
      Ξέρουν επίσης οτι η απόσβεση κεφαλαίου  γίνεται σε 4-5 χρόνια το πολύ .Τέτοιες αποδόσεις κεφαλαίων έχουν ελάχιστες επιχειρήσεις σήμερα  . Ξέρουν ότι τα κέρδη είναι εγγυημένα από το κράτος  .Οι κρατικές επιδοτήσεις ( λεφτά των υπερχρεωμένων καταναλωτών ) , δίνονται  για 20-25 χρόνια.
     Μόλις μάθατε τι είναι η    ''πράσινη απάτη '' .
Χρόνια φωνάζουμε στο SAGINI3  εναντίον των κρατικοδίαιτων ΑΠΕτεωνων.
      Ο Δήμαρχος Άνδρου και πρόεδρος της ''Δαφνης'' , δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται και να πράττει , όπως οι ΑΠΕτεωνες , που αδιαφορούν για τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ που οι ίδιοι προκαλούν με τις πανάκριβες ΑΠΕ .
      Οι ΑΠΕτζηδες , αδιαφορούν για τον Έλληνα καταναλωτή που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.(1,5 δις τα χρέη προς την ΔΕΗ απο απλήρωτους λογαριασμούς ιδιωτών )
Αυτοί αδιαφορούν για τις επιχειρήσεις που κλείνουν από τα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ.
Αυτοί αδιαφορούν για το 1 δις έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ απο τις ΑΠΕ .
Αδιαφορούν και επιζητούν την διάλυση της ΔΕΗ.
Αυτοί αδιαφορούν για τη καταστροφή του περιβάλλοντος.
      Αν όλοι οι Δήμοι σκέφτονται και πράττουν κατά τον ίδιο τρόπο , δηλαδή να απολαμβάνουν παρασιτικά, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τα κέρδη της ''πράσινης απάτης΄'' τότε αντίο Ελλάδα !!
      Τώρα λοιπόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ''ΔΑΦΝΗΣ'' στον πράσινο  ΣΚΑΙ ,η νέα μελέτη που περίμεναν είναι έτοιμη και προκείμενου να  πάρει τα εκατομμύρια ο Κοπελουζος η ο Μυτιληναίος από την Άνδρο , είναι καλύτερα να τα παίρνει ο Δήμος και η ΔΑΦΝΗ.
Αυτό δεν είναι λογική !!!!
   Τα αιολικά είναι άχρηστα, πανάκριβες άθλιες εικαστικές παρεμβάσεις στο μοναδικό Κυκλαδίτικο περιβάλλον, που καταστρέφουν τα δίκτυα της ΔΕΗ και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε ένα περίπτερο για 24ωρο και 365 μέρες .Οι ΑΠΕ αποτελούν μια από τις σοβαρότερες αιτιες της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή Δήμαρχε , πιστεύεστε,  ότι τα αιολικά σε όλη την Ελλάδα, θα είναι φόροι υπέρ των Δήμων        ?????

Απλό ακούγεται άλλα μάλλον είναι ......απλοϊκό.
Όμως γεννιούνται μερικές ερωτήσεις .Ο Δήμαρχος πρέπει να πληροφορήσει τους Ανδριωτες πως θα είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας των δημοτικών αιολικών . Αν θα υπάρξει σύμπραξη με ιδιώτeς .
Αν ο Δήμος θα κατέχει ένα ποσοστό μετοχών στην εταιρεία των αιολικών. Αν οι μέτοχοι θα παίρνουν μέρισμα ,μιας και τα κέρδη θα είναι εγγυημένα .
Τι θα πει κοινωνικός συνεταιρισμός για αιολικά ? .
Πρέπει να ενημερώσετε τους Ανδριωτες για τα σχέδια σας.
 Έγινε και το σχετικό καλαμπουρακι οτι θα αυξηθεί ο τουρισμός του νησιού .Καλοοοοο!!!!!!
 Θα αποτελέσει βέβαια μοναδικό και πρωτοφανές γεγονός αν καταφέρει ο Δήμος Άνδρου να διαχειριστεί τα κέρδη σαν καλός επιχειρηματίας. Θα επανέλθουμε σύντομα.-

    

5 σχόλια:

 1. Εξαιρετικό ,αλλα πιστεύω οτι ο Γλυνός ριχνει πυροτεχνηματα .Τίποτα τελικά δεν θα γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα πως είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες προτάσεις ,την στιγμή που στο νησί μας υπάρχουν άτομα που λιμοκτονούν .Η αντιπολίτευση συναινεί, μάλλον λόγω πλήρους άγνοιας για τις ανεμογεννήτριες. Όσο καλοπροαίρετοι κα αν είμαστε ,το πράγμα ''βρωμάει''. Κάτι άσχημο κρύβεται πίσω από τα μεγάλα άλλα επίτηδες αόριστα ,σχέδια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.energypress.gr/news/Diamartyria-agrotwn-ependytwn-se-fwtoboltaika-exw-apo-to-YPEKA
  ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ .Κάνανε διαμαρτυρία για τις τιμές των αγροτικών φωτοβολταϊκών και της πατάτας .Ζητάνε φωτολιπασματα και φωτοφαρμακα ,γιατί λένε ότι η παραγωγή τους απειλείται.Ελλάδα της πράσινης απάτης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μεγάλους μπελάδες έχουν οι Κρητικοί με τις ΑΠΕ.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=63816556

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΣΚΥΡΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ......http://epppo.pblogs.gr/2013/04/skyros-anakoinwsh-kalesma-h-katastrofh-plhsiazei.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ