Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ενημερωθείτε επιτέλους για τα απίστευτα κέρδη των αιολικών πάρκων σε καιρούς φτώχειας.

 Η  ΔΕΗΑΝ ΑΕ  είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ  και αφορά μόνον τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΑΠ ΚΑΛΥΒΑΡΙ ΑΝΔΡΟΥ
Αιολικό Πάρκο
Τύπος ΑΓ
Πλήθος Α/Γ
Ισχύ Α/Γ (kW)
Συνολική ισχύς ΑΠ (kW)

 Άνδρος- Καλυβάρι
Vestas
V27
7
225
1.575 
  


 Πηγή      ΔΕΗ ΑΝ ΑΕ
 http://www.ppcr.gr/List.aspx?Year=2013&C=17&A=466



    Το αιολικό ''Καλυβάρι''  , στην Υδρούσα του Δήμου  Άνδρου, του Νομού Κυκλάδων  , χρονολογείται απο το 1992 . Αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες VESTAS V27 225 ΚW εκάστη ,με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,6 MW περίπου.
    Βρίσκεται κοντά στο όριο απόσυρσης ,αφού       λειτουργεί επι 22 χρόνια και είναι παλαιάς τεχνολογίας .Η ετησία εκτιμώμενη (αισιόδοξη) απόδοσή του σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια  ΔΕΗΑΝ ΑΕ  είναι  3.621 MWh περίπου .

Αυτό προκύπτει  απο τον παρακάτω απλό μαθηματικό τύπο .

Α.            225 KW   Χ  7  ανεμογεννήτριες  Χ  24 ώρες  Χ  365ημερες   ==    13.797.000 κιλοβατώρες  η      13.797 μεγαβατωρες ετήσια παραγωγή με θεωρητική απόδοση (capacity factor )  100%.

Β.             Όμως όλα τα αιολικά λειτουργούν με πραγματική απόδοση  20%-25%  περίπου  ( capacity factor ) , αναλόγως με το αιολικό δυναμικό κάθε τοποθεσίας.

Γ.              13.797     Χ    20 %  ==     2.759MWh    η          13.797    Χ    25% ==     3.449MWh


  Αν θεωρήσουμε οτι το
Α.  2.759MWh αντιπροσωπεύει μια κακή χρονιά απόδοσης
 και το
 Β.  3.449MWh αντιπροσωπεύει μια πολύ καλή , τότε τα κέρδη από το αιολικό του ''Καλυβαριου'',θα είναι ....

Α.     2.759MWh     X    87,85*  ευρώ / ΜWh  == 242.378,15 ευρώ ετήσια κέρδη.

Β.      3.449MWh     X    87,85 ευρώ / MWh  ==  302.994,65 ευρώ ετήσια κέρδη.


επίσημη τιμή ΛΑΓΗΕ  ΑΕ για διασυνδεδεμένο σύστημα ,όπως η Ανδρος.( βλέπε τον πίνακα κάτω)
 Το κόστος κατασκευής αιολικών ''πάρκων''σήμερα κυμαίνεται απο 1 εκατ ευρώ μέχρι 1,5 εκατ ευρώ για καθε εγκατεστημένο Μεγαβάτ ,αναλόγως με την τοποθεσία και τις τεχνικές δυσκολίες για την κατασκευή τους. 

Συμπεράσματα

Ίσως για πρώτη φορά δημοσιεύονται συγκεκριμένα νούμερα με τα κέρδη των αιολικών , με τόσο  απλά και ξεκάθαρα λόγια.
Χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.
Πρέπει επίσης να μάθετε οτι το παραγόμενο ρεύμα απο ΑΠΕ ,αγοράζεται υποχρεωτικά και κατα προτεραιότητα από τον εθνικό διαχειριστή του δικτύου.
Παρόλο που το παράδειγμα μας αναφέρεται σε ενα από τα παλαιότερα σε λειτουργία, αιολικά της Ελλάδας ,το ''Καλυβάρι'' Ανδρου τα επιδοτούμενα  ετήσια κέρδη των ( 302.994 ευρω ) , είναι τεράστια για την εγκατεστημένη ισχύ των μόλις 1,57 MW.
 
      Το υπο κατασκευή ιδιωτικό αιολικό ''πάρκο'' στην θέση ''Φραγκάκι Κορθίου Ανδρου'' ισχύος   15MW ,  το οποίο πήρε ομόφωνη έγκριση απο το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου,εδώ...
   http://www.youtube.com/watch?v=BlRLMmYC45Q&feature=player_embedded   ,

          είναι  15 φορές μεγαλύτερο!!!!!!    άρα  θα αποδίδει 15 φορές περισσότερα ετησία κέρδη.

Δηλαδή  302.994   Χ   15  ==    4.544.910  εκατομ.ευρω ετήσια κέρδη. Απίστευτο !!!!

Θα  πείτε , μααα......αυτά είναι υπερβολές .
Έχετε δίκιο ,αγαπητοί φίλοι .
Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει οτι σε καιρούς φτώχειας και χρεωκοπίας ,υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα τέτοιες τρελές οικονομικές ευκαιρίες .
Κανείς λογικός  δεν μπορεί να πιστέψει οτι για μια επένδυση σε 15 / 1MW ανεμογεννήτριες , ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ θα πάρει απο το κράτος δωρεάν  επιδότηση 40% με τον επενδυτικό νόμο (ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ)   και  θα του χορηγηθεί κρατική σύμβαση που θα εγγυάται τα κέρδη του για 20-25 χρονιά με σημερινή     τιμή επιδότησης ανα παραγόμενη MWh  87,85 , χωρίς να απασχολεί προσωπικό πέραν απο 1,2 συντηρητές και προπάντων  χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο.
   Μόλις λοιπόν μάθατε τι σημαίνει ''πράσινη ενέργεια'' δηλαδή πράσινη απάτη .
 Μια  άπατη καλά οργανωμένη και καλά στημένη αφού με δόλιο και συγκεκαλυμμένο τρόπο  αναγκάζει τους όλους τους πολίτες-καταναλωτές να πληρώνουν τα τεράστια κέρδη τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος , που συνεχώς αυξάνονται .
 Το παράδειγμα για το αιολικό στο ''Καλυβαρι Ανδρου'' είναι χαρακτηριστικό και προκαλούμε αλλά και παρακαλούμε, αυτούς που πιθανόν  αμφισβητούν τα στοιχεία του SAGINI3
να  μας στείλουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε αμέσως.
     Αυτά τα τρελά κέρδη προέρχονται απο το υστέρημα των Ελλήνων σε καιρούς πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Γιαυτό τους αποκαλούμε ανήθικους και ΑΠΕ τεωνες,  που παριστάνουν τους επενδύτες που θα φέρουν ανάπτυξη.
Αααα .....και μην μας λένε οτι ανησυχούν για το περιβάλλον ,γιατί προκαλούν μόνον αηδία .
Αυτό είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων μας και κάνεις δεν τους εκχώρησε τέτοια καθήκοντα .
     Όμως  το ''Καλυβάρι'' είναι ένα σχετικά μικρο αιολικό ''πάρκο'' αν σκεφτείτε οτι ο Δήμος και η ''Δάφνη''  δήλωσαν οτι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για οικονομική συμμετοχή των δημοτών και του Δήμου Άνδρου με εταιρεία που δεν κατονόμασαν η οποία πρόκειται να κατασκευάσει στην Άνδρο αιολικό ισχύος .....50 MW .( συνέντευξη στο ξενοδοχείο Κάραβελ Αθηνών )εδώ...    http://sagini3.blogspot.gr/2013/11/blog-post_23.html .

Τώρα γνωρίζετε τα κίνητρα τους .Υπολογίστε εσείς τα αναμενόμενα κέρδη τους .

Η ΦΘΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

          Η χώρα μας και η βιομηχανία μας , αναπτύχθηκε τόσα χρόνια , ανεξάρτητη , χάρις στους φυσικούς πόρους που διαθέτει   ( λιγνίτες και νερά ) για παραγωγή  φθηνής ,  επαρκούς και σταθερής ενέργειας απο την ΔΕΗ,  που μπορεί να συνεχίσει να παράγει άφθονη ενέργεια από τους ίδιους πόρους για τα επόμενα 50 χρόνια.
Λιγνίτες για ισχύ βάσης και υδροηλεκτρικά για ισχύ αιχμής.
      Το  εισαγόμενο ακριβό μαζούτ χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή μόνον στα νησιά μας ,όταν αυτά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό δίκτυο. Τα έργα διασύνδεσης όμως συνεχώς επεκτείνονται και η εξάρτηση απο το μαζούτ μειώνεται. 
     Το φυσικό αέριο είναι ακριβό και εισαγόμενο καύσιμο που δημιουργεί ενεργειακή εξάρτηση από τους προμηθευτές ( Ρωσία Gazprom,Algeria κλπ ). Ήταν λοιπόν τεράστιο σφάλμα η χρήση του στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , αφού δεν είναι δικός μας φυσικός πόρος , αλλά ακριβά εισαγόμενος.
     Η τεχνολογία  ΑΠΕ  είναι ξεπερασμένη και πανάκριβη και  οδηγεί τις τιμές του ρεύματος στα ύψη , χωρίς να μπορεί να δώσει φθηνή αλλά αξιόπιστη και σταθερή ενέργεια .

Οι μόνοι που ωφελούνται από τις λανθασμένες ενεργειακές πολιτικές τις χώρας μας είναι δυστυχώς αυτοί που τις επέβαλαν.Δηλαδή  χώρες σαν την Γερμανία που μας προμηθεύουν τεχνολογίες ΑΠΕ (SIEMENS,VESTAS,ENERGON κλπ )   και φυσικού αερίου ,αλλά και εγχώριοι γνωστοί μεσάζοντες που κατάφεραν να αποκομίζουν τεράστια κεφάλαια από την οικονομία  μας .


ΛΑΓΗΕ ΑΕ.


Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από:
Τιμή Ενέργειας (/MWh)
Διασυνδεδεμένο ΣύστημαΜη Διασυνδεδεμένα Νησιά
Αιολική ενέργεια που αξιοποιείται με χερσαίες εγκαταστάσεις ισχύος > 50 kW


 http://www.lagie.gr/systima-eggyimenon-timon/ape-sithya/adeiodotiki-diadikasia-kodikopoiisi-nomothesias-ape/periechomena/times-energeias-apo-ape-sithya-plin-fb/
87,8599,45






2 σχόλια:

  1. Συνεχίστε έτσι .Βγάλτε τους την κουκούλα. Εξαπατούν τους απλούς ανθρώπους και τάζουν λαγούς και πετραχήλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευάγγελος Παπαδάκης6 Φεβρουαρίου 2020 στις 2:26 μ.μ.

    καλημέρα, θα μπορούσατε να βοηθήσετε με ερωτήσεις την ημερίδα στις 09.09.2020 και ώρα 10.30π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο του Γαυρίου όπου εκπρόσωποι των ήδη αδειοδοτημένων αιολικών πάρκων θα παραστούν σε παρουσίαση και διάλογο με τους κατοίκους της Άνδρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ