Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Και μη χειρότερα !!!!!!

logo
    Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο Σύμφωνο των Νησιών, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ   έχει συμπεριλάβει την Άνδρο στο νέο διευρυμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο νησιών που δημιουργείται για την ανταλλαγή εμπειριών και τη βελτίωση του ενεργειακού σχεδιασμού με εμπλοκή διαφορετικών επιπέδων διοίκησης.
Το δίκτυο ΔΑΦΝΗ είναι ο συντονιστής ενώ στο δίκτυο θα συμμετέχουν νησιά από τουλάχιστον 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

....και ο δήμαρχος Άνδρου Ι.Γλυνος είναι πρόεδρος του Δικτύου ΔΑΦΝΗ.


>>> Περισσότερα στην ανακοίνωση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ <<<
                                                    



 http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ 

Στρατηγική συνεργασία των Ευρωπαϊκών Νησιών
Με το συντονισμό του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου νησιά από όλη την Ευρώπη (Εσθονία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Σκωτία, Κανάρια, Μαδέιρα, Μάλτα, Κύπρο, Ιόνιο, Αιγαίο, αλλά και η Κρήτη) συνεργάζονται με στόχο να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών επιπέδων διοίκησης και να υποστηρίξουν την ωρίμανση έργων τοπικής σημασίας που αποτελούν μέρος του ενεργειακού σχεδιασμού των νησιών.!!!!!!!!!!!
     Ο ρόλος της συνεργασίας αυτής αποτελεί ένα από τα σημεία κλειδιά για τον αποτελεσματικό αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο και την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.!!!!!
 Ειδικά όταν πρόκειται για νησιωτικές περιοχές, ο ρόλος αυτός αποδεικνύεται κρίσιμος για την ισόρροπη ανάπτυξη, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών.
Όλα τα νησιά της Ευρώπης καλούνται να συμμετάσχουν στις ομάδες (cluster) Ευρωπαϊκών νησιών που θα συσταθούν. Ο σχηματισμός των νησιωτικών clusters και η ανταλλαγή εμπειρίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ο προσδιορισμός των στρατηγικών κατευθυντήριων γραμμών για την υπέρβαση των υφιστάμενων εμποδίων, καθώς και η διαδικασία της "μάθησης" από την εμπειρία των πιο προχωρημένων περιοχών ("μαθαίνοντας από τους ειδικούς") θα αξιοποιηθούν ως διαθέσιμα εργαλεία για την επιτυχία αυτής της διαδικασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ενημερωτικό σημείωμα και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sustainableislands.eu
Βιώσιμος ενεργειακός σχεδιασμός και  επίλυση προβλημάτων διακυβέρνησης  
στο τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Με τη συμμετοχή στο  πρόγραμμα SMILEGOV, το νησί σας :

Θα γίνει μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου αειφόρων νησιών.!!!!

Θα ενισχύσει τη συνεργασία του με τα γειτονικά νησιά και νησιωτικές τοπικές αρχές .!!!!

Θα ωφεληθεί από τα σεμινάρια ενεργειακού σχεδιασμού και χρηματοδότησης ενεργειακών έργων.!!!!

Θα έχει άμεση πρόσβαση σε επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων  ενεργειακών έργων .!!!!

Θα λάβει μέσω των στελεχών του που θα συμμετάσχουν, πιστοποιημένη εκπαίδευση για τον 
ενεργειακό σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων.!!!!

Θα έχει πρόσβαση στις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές και εργαλεία του Συμφώνου των 
Νησιών και θα λάβει τεχνική βοήθεια κατά τη διαδικασία του αειφόρου ενεργειακού σχεδιασμού.!!!!

                                                                            
                                                                            


     Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατά την γνώμη μας ένα συνονθύλευμα αρλουμπολογιας και ασάφειας έντεχνα σερβιρισμένο δήθεν για....το καλό της Άνδρου.
Ένας είναι ο σκοπός τους αλλά δεν το λένε ευθέως .
Εξάπλωση της ''πράσινης ενέργειας των αιολικών και των φωτοβολταϊκών''.
Μέσα σε ένα ωκεανό προβλημάτων η τοπική κοινωνία αγωνιά για το μέλλον της. Ανεργία,φτώχεια,ακρίβεια,υποβάθμιση περιβάλλοντος με σκουπίδια και λύματα στη θάλασσα ,φωτιές να καταστρέφουν τις καλύτερες τουριστικές περιοχές του νησιού,αισθητά μειωμένη τουριστική κίνηση και τόσα άλλα προβλήματα συνθέτουν ενα γκρίζο σκηνικό ανησυχίας και αβεβαιότητας. Ο δήμος Άνδρου ανακοινώνει επισήμως, οτι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας πληροφορήσει οτι.........
 

''στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο Σύμφωνο των Νησιών, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου – ΔΑΦΝΗ έχει συμπεριλάβει την Άνδρο στο νέο διευρυμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο νησιών που δημιουργείται για την ανταλλαγή εμπειριών και τη βελτίωση του ενεργειακού σχεδιασμού με εμπλοκή διαφορετικών επιπέδων διοίκησης''

 Δύσκολες έννοιες και βαθειά νοήματα.!!!!!!.

 Και μη χειρότερα !!!!!!



 Σχετ το παρακάτω..
 http://ophioussa.blogspot.gr/2013/07/blog-post_25.html

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γ. Μανιάτης ..'' Η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την συμβατική'' ....υπουργός Περιβάλλοντος


ΟΜΟΛΟΓΙΑ   ΣΟΚ !!!!

Υπουργός ΠΕΚΑ. 

 *        Η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την συμβατική  


*        Το μεγάλο κόστος της πράσινης ενέργειας πρέπει να επιβαρύνει και τους Απετζηδες.

*         Ο στόχος του 2020 έχει υπερκαλυφθεί από τα ήδη εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά.

*        Η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη       μας κοστίζει      60 ευρω/μεγαβατωρα.
        Η παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά    μας κοστίζει      420 ευρώ/μεγαβατωρα.




  
      Κατά της στρατηγικής για την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την κανονική, κάτι που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στον κόσμο.
   Ο υπουργός περιβάλλοντος , μιλώντας όπως είπε , με ειλικρίνεια στον κόσμο ,στην εκπομπή "Πρωινό MEGA",    πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνεται, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια μέχρι το τέλος του 2014 για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών ρεύματος από την άπατη της πανάκριβης ''πράσινης ενέργειας''.
Δεσμεύτηκε επίσης ,  οτι θα επιμερίσει το κόστος της πράσινης ενέργειας στους ''παραγωγούς'' Απετζηδες ,αιολικούς και φωτοβολταικους.
Δήλωσε οτι η ΡΑΕ αποφάσισε την πρόσφατη μεγάλη αύξηση 120%  , στα τέλη υπέρ ΑΠΕ σε μια προσπάθεια να μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα στον λογαριασμό της ''πράσινης ενέργειας '' από το  μεγάλο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

''Γίνεται και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο δηλαδή τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά και αυτό που ονομάζουμε συνολικά πράσινη ενέργεια για να χρηματοδοτηθούν, επειδή είναι ακριβή ενέργεια, πιο ακριβή από ο,τι είναι ο λιγνίτης, χρηματοδοτούνται από τους λογαριασμούς των καταναλωτών''.

"Είναι και ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αυτό, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, έχουν το ίδιο τεράστιο πρόβλημα που έχουμε και εμείς. Θα σας δώσω μόνο δυο αριθμούς. Η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ η μεγαβατώρα. Η ίδια παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά κοστίζει 420 ευρώ η μεγαβατώρα.'' 

 Περισσότερα εδω...
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=31581796

   

    
        Η θέση του SAGINI3  είναι ξεκάθαρη εναντίον της πράσινης απάτης .
Ο κος Μανιατης έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ,ίσως και απο το βάρος των  ελλειμμάτων των ΑΠΕ ,παραδέχθηκε δημόσια, οτι η πράσινη ενέργεια είναι πανάκριβη και μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο .
Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έκανε αυτό που όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί απόκρυβαν από τον Ελληνικό λαό . Μίλησε  ξεκάθαρα ο σημερινός .
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τα τόσα δις που σπαταλήθηκαν άσκοπα στην πράσινη ενέργεια ,απο όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας ,ιδιαιτέρως απο την κυβέρνηση του ΓΑΠ μέχρι και σήμερα. 
Ωφελήθηκαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα .Πολλά τα λεφτά. Κάποιοι πολιτικοί και τα τσιράκια τους ,συνειδητά απαξίωσαν την ΔΕΗ και τον Ελληνικό φθηνό λιγνίτη,  για να προωθήσουν τα συμφέροντα των ΑΠΕ - φυσικού αερίου και των γνωστών βαρόνων της ενέργειας .Όλοι ήξεραν για την επερχόμενη καταστροφή στην ενέργεια ,αλλά η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ χορηγούσαν αφειδώς νέες άδειες ΑΠΕ.
Πληρώνουν σήμερα   ακριβά , αυτά τα ''λάθη'' οι Έλληνες άλλα κάποιοι σύντομα θα χάσουν τον ύπνο τους,εκτός αν την ύστατη ώρα  συνετιστούν.

                                                                                                                                            SAGINI

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στο 50% θα κοπούν οι ταρίφες των φωτοβολταικών

                                                 

     Η ανικανότητα  ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ επέτρεψε την ''βαθιά διείσδυση''  των φωτοβολταϊκών στο δίκτυο ρεύματος της χώρας και τώρα  ευρισκόμενοι σε πανικό , από την μια αυξάνουν το τέλος ΑΠΕ κατά 120% στους δυστυχείς καταναλωτές και από την άλλη κόβουν (επιτέλους !!!!!!) στο μισό τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών .

Σύμφωνα με πληροφορίες του   SAGINI3  αναμένεται  εντός του Σεπτεμβρίου μεγάλη  μείωση στις εγγυημένες τιμές επιδότησης των ήδη λειτουργούντων φωτοβολταϊκών ( στέγες και ''πάρκα'' ).

Οι μειώσεις που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ  θα φθάσουν το 50% αυτών που ηδη ισχύουν σήμερα .

      Το υπουργείο προσπαθεί και ελπίζει, με τον τρόπο αυτό , αλλά και με την πρόσφατη  αύξηση κατά 120%  στο τέλος υπέρ ΑΠΕ να μειώσει το έλλειμμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ του λογαριασμού ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ ( Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας )στο τέλος του 2014. Εξ άλλου αυτό αποτελούσε και αποτελεί απαίτηση και  της Τρόικας.
     Μειώσεις στις ταρίφες των ΑΠΕ έχουν κάνει όλες οι χώρες της ΕΕ και η Ελλάδα έμεινε τελευταία λόγω ανικανότητας των πολιτικών και παρά την δυσμενή θέση της χώρας,  να αντιληφθούν την επερχόμενη καταιγίδα των ελλειμμάτων ΑΠΕ .
Το  SAGINI3  εδώ και τρία χρόνια έχει προτείνει με συνεχή άρθρα το κόψιμο των εγγυημένων τιμών επιδότησης των ΑΠΕ ,αλλά δυστυχώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν άκουγε.
Δεν πειράζει . Δικαιωθήκαμε αλλά πολύ αργά και αυτό κοστίζει πολλά εκατομμύρια στους πολίτες.

Η ''πράσινη απάτη '' σε όλο της το μεγαλείο .

Σήμερα η μέση τιμή της ενέργειας από λιγνίτη ανέρχεται σε 45 ευρώ και από  φυσικό αέριο στα  75 ευρώ/ Mεγαβατωρα, ενώ το μέσο κόστος της φωτοβολταϊκής ενέργειας ανήλθε σε 420 ευρώ/Μεγαβατωρα  σε τιμές 2012 και θα αυξηθεί περαιτέρω το 2013 λόγω της λειτουργίας (διείσδυσης !! ) περισσότερων σταθμών, παρά τη μείωση των εγγυημένων τιμών για τις νέες μονάδες στα 200 ευρώ/μεγαβατωρα για το 2013.
    
    Βεβαία η  ''διείσδυση'' έγινε με αποκλειστική ευθύνη  της ΡΑΕ ( Βασιλακος )  και του ΥΠΕΚΑ ( Α.Παπαγεωργιου ) , αφού αυτοί δώσανε τον περασμένο χρόνο αφειδώς και χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άδειες  για νέα φωτοβολταϊκά με ψηλές ταρίφες.
  Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν το μπάχαλο των ελλειμμάτων  που αυτοί δημιούργησαν , με θύματα ξανά τους καταναλωτές ρεύματος.
Φωνάζουν και διαμαρτύρονται βέβαια και οι φωτοβολταϊκοί ''επενδυτές'' αλλά αυτοί δάγκωσαν το τυρί και πιάστηκαν στη φάκα. Αυτοί έτσι και αλλιώς,  επιζητούν παρασιτική ύπαρξη.




Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

PROPAGANDA μας έκαναν '' Βορειοκορεάτες ''

                         

                                                    PROPAGANDA

                                                                      

                                                           Γίναμε ...........      Βορειοκορεάτες!!!!

  '' Τρώνε πολλά παράσιτα   από την πράσινη απάτη.''

 

Πολλά τα λεφτά. Κόρακες και παράσιτα .
Επιστήμονες που δουλεύουν   ''φασόν''.
Ανώτατα ιδρύματα , σχολές και πράσινοι καθηγητές που κάνουν ''έρευνα κατά παραγγελία''  για λογαριασμό Πράσινων  Τραπεζών (Eurobank, Πειραιώς,Ελλάδος κλπ ),
      ΜΜΕ (ΣΚΑΙ κλπ ), Υπουργείων, ( ΥΠΕΚΑ κλπ ),   Κρατικών ιδρυμάτων  (ΚΑΠΕ,κλπ ), οικολογικών παρακυβερνητικών ,  ΜΚΟ       (WWF , Green Peace ),            πολυεθνικών                (  SIEMENS,VESTAS ,    ENERGON ,     Gamesa κλπ)  και καλοπληρώνονται  όλοι.
Καθηγητές ,ΜΜΕ,   ερευνητές,  δήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι ,φοιτητές .
       Πρέπει βέβαια τα αποτελέσματα  να εναρμονίζονται και να  επιβεβαιώνουν πάντοτε τους επερχόμενους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, 
να καλλιεργούν φόβο και ενοχές στους πολίτες και να φέρουν πάντα ''βαριές'' υπογραφές από ''μεγάλους  και διάσημους '' επιστήμονες , που το ίδιο λόμπι έχει φροντίσει να τούς κάνει ''μεγάλους και διάσημους'', δίνοντας τους απεριόριστη δημοσιότητα και πλαστό  κύρος.
  Η επιβίωση και η ίδια η ύπαρξη του , εξασφαλίζεται από την δημοσιότητα,  που φέρνει  ευρεία απήχηση  και  κύρος στον  επιστήμονα αρκεί να έχει δηλώσει  πράσινος .
Αυτό είναι το εύκολο εισιτήριο για να βγει κάποιος επιστήμονας από την  αφάνεια σήμερα.
Γίνεται πλέον ο δικός τους άνθρωπος και αυτοί γνωρίζουν άριστα να τον χειρίζονται. 

   Οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια , καλούν δημοσιογράφους, κανάλια , εφημερίδες , πολιτικούς, φορείς της αγοράς, κλπ. με τη χορηγία πάντα των ίδιων, που υποτίθεται ότι για το καλό μας η τάδε πχ τράπεζα η εταιρεία , πληρώνει τα έξοδα και ''αγωνίζεται πχ  για την μείωση των εκπομπών CO2 ''   και έτσι θα σώσει εμάς και τον πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου , την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και άλλες τέτοιες αηδίες.

 Βέβαια όταν πχ η Τράπεζα Εθνική αναθέτει μια μελέτη , στο  Μετσόβιο Πολυτεχνείο  αλλά σε συγκεκριμένους πάντα καθηγητές, για τις ανεμογεννήτριες  και τα φωτοβολταϊκά , στα οποία θα επενδύσουν οι πελάτες της , που η ίδια θα χρηματοδοτήσει  με το αζημίωτο βέβαια,  γνωρίζει εκ των πρότερων, ότι το αποτέλεσμα της ''έρευνας'' του Μετσόβιου , σε καμία περίπτωση δε θα είναι αρνητικό για τις ΑΠΕ. 

Από εκεί και πέρα,  η μελέτη και τα ονόματα των επιστημόνων που υπογράφουν , θα γίνει το εργαλείο και η σημαία , για την αύξηση των πωλήσεων της Τράπεζας .,

Έτσι ''βολεύονται'' όλοι.  

Τους  επιστήμονες μετά θα τους αναλάβουν οι δικοί τους δημοσιογράφοι και τα κανάλια και έτσι θα  μάθουν οι πολίτες ότι αυτές είναι οι  αυθεντίες,  που αγωνίζονται να μας σώσουν από την ολέθρια  κλιματική αλλαγή , που εμείς  οι άφρονες δημιουργήσαμε . Θα φάνε και αυτοί.

Τα ίδια κάνουν και οι κυβερνήσεις που προωθούν και κερδίζουν δις απο τις  ΑΠΕ  όπως η Γερμανία .

 Τα ίδια κάνουν και οι πολυεθνικές που πουλάνε ΑΠΕ . Τα ίδια κάνουν και τα υπουργεία που αγοράζουν ΑΠΕ . Τα  ίδια κάνουν και οι ΜΚΟ που προμοταρουν ΑΠΕ.  Τα ιδια κάνουν περιφερειάρχες ,δήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι που και αυτοί ''αγωνίζονται'' για το καλό μας.

 Είναι ένα καλά στημένο Γαϊτανάκι όπου η Γερμανία (ηγεμόνας )  στη ΕΕ σέρνει πρώτη , γιατί οι Γερμανική οικονομία πρωτίστως  ωφελείται ,  αφού κατασκευάζει και εξάγει με διασφαλισμένες 100% πωλήσεις.. 

Η προπαγάνδα και η πλύση στα μυαλά των λαών , έφερε γρήγορα αποτελέσματα και οι κυβερνήσεις αφού μπήκαν στην σειρά,  τώρα σπρώχνονται και πληρώνουν  δις , για να μην    ''χάσουν το τραίνο της  πράσινης ανάπτυξης''.

Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη και φρόντισαν από τον καιρό του Κολ , να επιβάλλουν δια νόμου ( νόμος των ηλίθιων ) στους λοιπούς εταίρους τους στην ΕΕ , την ευρεία ανάπτυξη των ΑΠΕ ως το μοναδικό και αναγκαίο δήθεν εργαλείο για να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου από τις εκπομπές CO2 και να σωθεί ο πλανήτης .

  Επεβλήθη λοιπόν το ........  20-20-20 για ολα τα κράτη της ΕΕ.

Για τους απείθαρχους υπάρχουν τα πρόστιμα  ρύπων  . Βαρύτατος φόρος υποτέλειας. Η τον πληρώνεις η σου κλείνω την ρυπαρή σου επιχείρηση. Ευτυχώς για τους λαούς ,  το χρηματιστήριο ρύπων φέτος κατέρρευσε αν και η Γερμανία προσπαθεί με δόλιους τρόπους να το αναστήσει.

  Οι ΑΠΕ  είναι ακριβές , ενίοτε δε πολύ ακριβές. Το προϊόν τους κοστίζει πολλά δις ,άρα είναι άχρηστο.. Άλλωστε εκεί ακριβώς ,  στηρίχτηκε η ''πράσινη απάτη''.  Δεν παίζουν με πενταροδεκάρες, θέλουν ολόκληρους προϋπολογισμούς κρατών χρεωμένους . Για πολλά χρόνια . Πουλάνε ακριβά τα άχρηστα μηχανήματα τους .  Αλλά τα πουλάνε με το ζόρι .

Όλα τα παραπάνω ισχύουν βασικά στην ΕΕ και τελευταία στην Αυστραλία (νέα πράσινη κυβέρνηση εκεί ) . Τον υπόλοιπο κόσμο δεν κατάφεραν ακόμα να τον υποτάξουν. 

                                                  

Χώρες σαν τις ΗΠΑ ,τον Καναδά ,την Κίνα,την Ρωσία ,την Βραζιλία,την Ιαπωνία ,την Ινδία δηλαδή  μεγάλες και παγκόσμιες δυνάμεις αρνήθηκαν να παίξουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των  λαών τους .

Η υποκρισία της ΕΕ των Γερμανών,  είναι απύθμενη  αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το 10% των παγκοσμίων εκπομπών CO2  εκπέμπεται από την ΕΕ . Κατάφεραν  τελικά να υποτάξουν κράτη και λαούς κάτω απο μια απατηλή  δήθεν Ευρωπαϊκή και δήθεν Ένωση .

Και μην βιαστείτε να καταλογίσετε έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας στις χώρες που δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια '' πράσινη  απάτη'' .

    Αυτοί ξέρουν καλά ότι η κλιματική αλλαγή είναι απόλυτα φυσιολογική, ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, ότι ο ήλιος προκαλεί τις μεταβολές στην ατμόσφαιρα , αλλά κυρίως δεν αποδέχονται τα στημένα δήθεν επιστημονικά συμπεράσματα του ΟΗΕ και της Διακυβερνητικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή  της IPCC  , όπως προέκυψε από την διαρροή της αλληλογραφίας του Βρετανικού πανεπιστήμιου East Anglia.

  Σίγουρα η προπαγάνδα όμως δεν άφησε ανέγγιχτες αυτές τις χώρες όπου και εκεί εγκαταστάθηκαν ΑΠΕ , σπαταλώντας  πολλά δις χωρίς αποτέλεσμα.

Η αλήθεια  είναι μια και μοναδική. 

Όσες χιλιάδες ΑΠΕ,  πλην υδροηλεκτρικών και να εγκαταστήσει μια χώρα για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος , αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα θερμικό εργοστάσιο κάρβουνου, λιγνίτη, η φυσικού αερίου . Τα υδροηλεκτρικά απαιτούν ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες για να κατασκευαστούν.

 

Ας επιστρέψουμε στην πολύ  φτωχή πλην όμορφη πατρίδα μας. 

 

Η   ΠΡΑΣΙΝΗ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ακούει ο Έλληνας εδώ και χρόνια αυτά που λένε οι πολιτικοί που ψήφισε, για την'' κλιματική αλλαγή'',  το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'',την ''άνοδο της στάθμης της θάλασσας'',το'' λιώσιμο των πάγων και τόσες άλλες επερχόμενες καταστροφές και φυσικά τα πιστεύει. 

Τα ίδια του λένε οι παρακυβερνητικες δήθεν , οικολογικές οργανώσεις, αυτόκλητοι προστατες μας ( νταβάδες ), τα ίδια τα κανάλια σαν τον ΣΚΑΙ, τα ίδια ο Τζέφρι που έφτιαξε και υπουργείο κλιματικής αλλαγής με την Ταγάρω και οργανώνει με τον αδελφό του οικολογικά συνέδρια στην Αθήνα,  τα ίδια ο Δημας και Κυριάκος Μητσοτάκης του Σαμαρά .

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε όλοι από πράσινες  ειδήσεις για πράσινη ανάπτυξη, για πράσινα ταμεία,  πράσινη ενέργεια, πράσινα σπίτια , πράσινη οικονομία, πράσινη επιχειρηματικότητα , πράσινες λύσεις, πράσινους δήμους, πράσινη επανάσταση στον πράσινο πλανήτη. 

 Σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να σε κοροϊδεύουν. Σκέφτεσαι ότι και εσύ πρέπει να βοηθήσεις την πράσινη ανάπτυξη διότι φταις  εσύ για την κλιματική αλλαγή. Ρυπαίνεις . Οι οικολογικές οργανώσεις ''ενημερώνουν '' τους μαθητές στα σχολεία για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου .

Ποιος να τους εμποδίσει αφού το κάνουν για.......... ''καλό σκοπό''. Όλα γίνονται για το καλό μας.

Επιζητούν και κάνουν τα πάντα για να πετύχουν  την συναίνεση της κοινής γνώμης .

Τους λένε ότι ο αέρας είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. Τους λένε ότι ο ήλιος είναι τσάμπα και δεν ρυπαίνει. Λογικό ακούγεται . Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ρεύμα από ΑΠΕ είναι τσάμπα και αποθηκεύεται με κάποιο τρόπο .

Αφού πότε κανένας μα κανένας από όλους αυτούς τους υπέρμαχους της ''πράσινης απάτης'' εσκεμμένα δεν λέει τίποτα για το τεράστιο οικονομικό κόστος των ΑΠΕ, που βέβαια πληρώνουν οι καταναλωτές ,για το ......καλό τους βέβαια.

Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο . Μας κάνανε όλους.............. Βορειοκορεάτες. 

    Η προπαγάνδα εξασφάλισε την σιωπηρή συναίνεση για το αποτρόπαιο έγκλημα που γίνεται σε βάρος των λαών της Ευρώπης και του κόσμου , όπως θα έλεγε και ο Νόαμ Τσόμσκι.

                                                                                                     

  Mερικά  δείγματα   προπαγάνδας

1.    «Η ενεργειακή και η χρηματοπιστωτική κρίση εκτείνονται ενώ παράλληλα εξελίσσεται και η περιβαλλοντική κρίση»      επισημαίνει ο κ. Χ. Ζ στην «ΗτΣ», υπογραμμίζοντας πως...... «η πράσινη ανάπτυξη σέβεται το περιβάλλον και το αντιμετωπίζει ως ενεργειακό απόθεμα που αποτελεί παγκοσμίως τη μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση»

  ( Ο  Χ. Ζ  είναι Δ/νων Σύμβουλος της ew Planners που πουλάει ΑΠΕ.)


2.    Πρόγνωση για μεγάλη συρρίκνωση των οικοσυστημάτων από τη NASA
Από το 2100, η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα μεταβάλλει τις κοινότητες των φυτών σχεδόν στο μισό έδαφος της Γης και θα οδηγήσει στη μεταβολή σχεδόν του 40% των χερσαίων οικοσυστημάτων σε σημαντικές μορφές τους - όπως το δάσος, το λιβάδι ή τούνδρα- προς άλλες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της NASA

.http://www.imerisia.gr/summary.asp?catid=13816

Υπερβολή   !!!    Σε ενενήντα χρόνια............?
Ποιος ζει ποιος πεθαίνει . Ήμαρτον  πια.......SAGINI

3.   Σε .......2.000  !!!!     χρόνια έρχεται η καταστροφή .
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=522592#.UeYsnSkfRBI.facebook
   Τερατολογίες από ''το Βήμα'' 
  Είπαμε της γριάς να ....χέσει και αυτή  ξεκ........κε !!!!

4.http://www.tovima.gr/world/article/?aid=522579#.UeVlWRwVDWI.facebook

      Εδώ η προπαγάνδα, κλασική πια ,ξεκινάει από το μακρύ χέρι της Γερμανικής πολιτικής την Deutshe Welle ,και αναπαράγεται από τα  ''πρόθυμα'' ΜΜΕ σε όλον το κόσμο .Εμφανίζουν σαν γεγονός , κατι που αποτελεί,   απλά την ελπίδα κάποιων σε ένα νησάκι της επίσης χρεοκοπημένης Πορτογαλίας ,να την  πραγματοποιήσουν για να τα ''οικονομήσουν'' , όταν και εφόσον ....βρούνε τα κεφάλαια .Έτσι λειτουργούν και θησαυρίζουν οι Απετεώνες Ευρωλιγουρηδες !!! Ακριβώς τα ίδια λέγανε και για το νησί του Αη Στρατη ,την εποχή της Ταγαρως και του υπόδικου Παπακ.

                                                                                                                                                                 

    
         Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε αρχικά, στο SAGINI3   την τελευταία μέρα του 2011,παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2012 . Εξακολουθεί να είναι επίκαιρο . Βέβαια άλλαξαν πάρα πολλά μέσα στα δυο τελευταία χρόνια . Η πρωτοφανής οικονομική κρίση ,ίσως να οδήγησε πολλούς Έλληνες να κατανοήσουν καλύτερα οτι η πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ  και των ΑΠΕτεωνων , έκλεισε  τους διακόπτες της ΔΕΗ σε πολλά Ελληνικά νοικοκυριά .Οι πολίτες σήμερα έχουν καταλάβει ότι έχουν γίνει θύματα  της πράσινης απάτης και οτι αυτό το πληρώνουν κάθε μέρα  απο το υστέρημα τους προκειμένου να κρατήσουν τα ''φώτα ανοιχτά'' ,αλλά δε μπορούν να ανέχονται πλέον  τους ΑΠΕτεωνες  με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά . ''Δεν θα πληρώνω εγώ την ταράτσα του γείτονα''

                                                                                                                                              SAGINI


Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ηλεκτροπληξία ξανά . Νέα μεγάλη αύξηση 120% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ ( φωτοβολταικών και αιολικών )


                                                        

                             Βρήκανε πάλι την εύκολη λύση !!!!

Η ΡΑΕ  ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) ανακοίνωσε χθες εξωφρενικές αυξήσεις ύψους 120% 

γιά  τους οικιακούς καταναλωτές, για τους οποίους το τέλος ΑΠΕ ανεβαίνει από τα     9,53    στα        20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα     (αύξηση  120%).





Σε μια γελοία  ανακοίνωση της η Αρχή επισημαίνει :
    «Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ κατανοεί ! ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ) σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί  1.!
     Οι αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης ! στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων  2.
      Η ΡΑΕ είχε επισημάνει τις επερχόμενες συνέπειες !  της απρογραμμάτιστης αυτής διείσδυσης 3, θεωρεί δε νομοτελειακά βέβαιο ότι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως πρόσθετα δραστικά μέτρα, θα απαιτηθούν και νέες αυξήσεις ! του τέλους υπέρ ΑΠΕ στο άμεσο μέλλον !.
       Αποτελεί γι’ αυτό αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή.
       Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.). 4 »


Σίγουρα  η ανακοίνωση της ΡΑΕ  απευθύνεται σε  ηλίθιους .

1. ...αλλά την συνεχίζει !
2... φωνάζαμε εμείς αλλά και τόσοι άλλοι ,για το έγκλημα με τις ΑΠΕ σε βάρος των καταναλωτών κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια ,αλλα οι ανίκανοι πολιτικοί του ΥΠΕΚΑ που δημιούργησαν αυτην την αφόρητη κατάσταση με τις ΑΠΕ και το τεράστιο έλλειμμα του Λογαριασμού ΑΠΕ .
Αυτοί δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο ,αν και μπορούσαν .Δεν είναι μόνο ο ΠΑΠΑΚ κατηγορούμενος ,πρέπει να πάνε και όλοι  οι επόμενοι υπουργοί ΠΕΚΑ , μαζί του . Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τα λάθη και την ανικανότητά τους .
3......και ποια ήταν η ουσιαστική τους αντίδραση ?
Εξ άλλου η διαπλοκή  δεν σταμάτησε ποτέ!!
4.  ...Εμπλεκόμενοι είστε και εσείς κκ της ΡΑΕ ,που υποκρινόσαστε οτι  δεν έχετε ευθύνες.

                                                                                                                                             SAGINI

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αντίλογοι και διάλογοι για την............... ''πράσινη απάτη'' των ΑΠΕ.

 

****  Αναδημοσίευση ανάρτησης μας του Δεκεμβρίου 2012  

 

  Ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα είχαμε κάποια  αντίδραση  από την ''άλλη'' πλευρά  , στο  SAGINI3

Ο λόγος απλούστατος            Δεν έχουν επιχειρήματα  !!!!


  ΛΑΓΗΕ .....ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

 Λ  ΕΙΤΟΥΡΓΟΣ      ΑΓ ΟΡΑΣ      Η  ΛΕΚΤΡΙΚΗΣ      Ε ΝΕΡΓΕΙΑΣ
'' Το ταμείο ΑΠΕ δεν μπορεί να πληρώνει  πλέον τις επιδοτήσεις (ταρίφες) των φωτοβολταϊκών και αιολικών''

     '' Είμαστε σε αδιέξοδο και έχουμε πλήρη αδυναμία πληρωμών των επιδοτήσεων    ΑΠΕ'' .

1.    Δεν έχουμε λεφτά για να πληρώσουμε τις επιδοτήσεις ΑΠΕ
2.    Παρα τα μέτρα το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ θα διπλασιαστεί το 2014
3.     Ζητάει νέα αύξηση του τέλους ΑΠΕ ( ετμεαρ )στα .....18 ευρώ η μεγαβατωρα αντι για τα 7,5 ευρώ η μεγαβατωρα . Η τιμή αυτή ισχύει απο τον περασμένο Αύγουστο . Μέχρι τοτε ήταν 5,43 ευρώ η μεγαβατωρα.
 4.     Όσο εξαπλώνονται οι ΑΠΕ , τόσο αυξάνεται το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ.
5.   Το κόστος των ΑΠΕ  ,  απο 140 ευρώ η μεγαβατωρα θα παει στα 210 ευρώ η μεγαβατωρα.


ΣΧΕΤ.
Διαπίστωση σοκ του ΛΑΓΗΕ: Παρά τα μέτρα το έλλειμμα διπλασιάζεται το 2014
http://www.energypress.gr/news/Diapistwsh-sok-toy-LAGHE:-Para-ta-metra-to-elleimma-diplasiazetai-to-2014

ΛΑΓΗΕ .....

'' Στο διαδυνδεδεμένο σύστημα στη χωρα μας , υπάρχουν πλέον 1.017,97 MW ισχύος από φωτοβολταϊκά πάρκα ενώ η ισχύς των οικιακών φωτοβολταϊκών ανέρχεται σε 262,81 MW.''


                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                             

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

«Μπλακ άουτ» απειλεί την αγορά ενέργειας

ΠΗΓΗ φώτο,σχετ. θέμα εδώ...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=112956544

                                                                                                                                                               


Όμως για πολλούς το πάρτι της παράνοιας  συνεχίζεται....                                                                                               
       ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ !!!

    
                                                                                                                                                                 

 ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ   !!!

Το συμφέρον των ΑΠΕΤΖΗΔΩΝ  πάνω απο όλους  μας !!!!!!!! 


Ο   Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ζητά:
  • Αύξηση του εθνικού στόχου για τα φωτοβολταϊκά (από 2,2 σε 6 GWp ως το 2020)!!!!!
  • Άρση της αναστολής αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών σταθμών (μέτρο που ισχύει από τον Αύγουστο του 2012 και απλά ενισχύει το παρεμπόριο αδειών)!!!!!!
http://www.energypress.gr/news/SEF:-Dwste-4-gigabat-sta-fwtoboltaika-gia-na-mh-hathoyn-20.000-theseis-ergasias



ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.....
    Ούτε ενας ΕΛΛΗΝΑΣ δεν μπορεί να δεχτεί την νέα τρελή αύξηση ( από 7,5 ευρώ στα 18 ευρώ) του τέλους ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , υπέρ των φωτοβολταϊκών επιδοτήσεων . Φτάνει πια η άπατη σε βάρος των καταναλωτών από τους ΑΠΕτζηδες . Κανένας απο αυτούς δεν μας ρώτησε . Τώρα ζητάει να του πληρώνουμε τα κέρδη του για 25 χρόνια .

 Αδιαφορούν για τα κοινωνικά προβλήματα που έφερε η κρίση  και η ''πράσινη απάτη''  
         Ο ΣΕΦ οχι μόνον αγνοεί ότι πολλά από τα μέλη του είναι και θα μένουν  απλήρωτοι από τον ΛΑΓΗΕ ( οι λόγοι είναι  γνωστοί πλέον σε όλους ) ,  άλλα ζητάει νέες άδειες   4 GW    !!!!!!!!
Τα 4GW θα κοστίσουν πολλά επιπλέον εκατομμύρια κρατικές επιδοτήσεις.
Χάσανε κάθε ίχνος λογικής και σοβαρότητας οι φωτοβολταϊκοί  ΑΠΕτζηδες .
                                                                                                                                          SAGINI

27 σχόλια:

  1. Παπακυριακού Γιάννης
    Αγαπητέ "κύριε" sagini"...την επόμενη φορά όταν θα εκφέρεις γνώμη για ένα θέμα φρόντισε ΠΡΩΤΑ να ενημερώνεσαι.   Ειδικότερα όταν μιλάς για ανθρώπους που ξόδεψαν τα χρήματα μιας ολόκληρης ζωής προκειμένου να επενδύσουν στο πτωχευμένο ελληνικό κράτος παρά να βγάλουν τα τίμια δουλεμένα χρήματα τους στο εξωτερικό και να κάθονται να ξύνονται!
    Δικαίωμα δεν έχεις κανένα να λες 12.000 ανθρώπους που έβαλαν φωτοβολταικά στην Ελλάδα απατεώνες προκειμένου να φανείς εσύ αρεστός στο ευρύ κοινό!



    1. Ανώνυμος
      Αν τα λεφτά σου κε τα είχες βγάλει εξω ,θα ήταν καλό για τους άμοιρους καταναλωτές ρεύματος .Ένας κόρακας λιγότερος.
  2. Η οικονομική κρίση έφερε δεινά σε όλους .Κανένας δεν εξαιρέθηκε.
    Ειλικρινά λυπούμαστε επειδή η οικονομική σας επιλογή ,σκόνταψε στο ''πτωχευμενο ελληνικό κράτος'' ,όπως γράφετε. Όμως κε Παπακυριακού επιχείρηση σας, σε καιρό φτώχειας και εξαθλίωσης ,πουλάει πανάκριβα ένα προϊόν , κοινής ωφέλειας, έχοντας εξασφαλίσει εγγυημένες πωλήσεις ,και σίγουρα κέρδη ,για 25 χρόνια .Οι πελάτες το αγοράζουν πανάκριβα,αλλά με το ΖΟΡΙ, αφού εκβιάζονται από το κράτος,με διακοπή ρεύματος ,αν δεν αγοράσουν .Η επιχείρησή σας στηρίζεται αποκλειστικά στις κρατικές επιδοτήσεις δηλ. τα λεφτά των φορολογούμενων.
    Το ρεύμα κοστίζει 40 ευρω/mwh από λιγνίτη και 450/mwh-550/kwh απο φωτοβολταϊκό στη στέγη . Αληθινή τρέλα.Ο ΛΑΓΗΕ για να πληρώσει την επιχείρησή σας, μας ζητάει ξανά , να αυξηθεί στα 18ευρω/mwh το τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό.
  3. Ανώνυμος
    Η πλάκα είναι οτι μερικοί ΑΠΕτζηδες νομίζουν ότι είναι επενδυτές.Όταν επιβιώνεις σε βάρος της κοινωνίας είσαι παράσιτο και οχι επενδυτής κε κρατικοδίαιτε .Εσύ δεν τα έβγαλες στο εξωτερικό γιατί πίστεψες οτι ανακάλυψες φλέβα χρυσού με τα φωτοβολταϊκά και τις εγγυημένες ταρίφες που πληρώνουν τα κορόιδα.
  4. Παπακυριακού Γιάννης
    Προφανώς υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζετε αλλά μετά χαράς θα σας τα αναφέρω.
    1.Η χώρα μας, καλός ή κακώς έχει υπογράψει μια συνθήκη που δεσμεύει τη χώρα μας οτι πρέπει να παράγει το 20% της παραγώμενης ηλεκτικής ενέργειας από Α.Π.Ε.
    Εαν δεν το τηρήσουμε τα πρόστιμα θα πέσουν ΒΡΟΧΗ και τότε να δείτε που θα πάει η τιμή του ρεύματος.
    2.Υπάρχει μια εξίσωση για το πότε κερδίσει και πότε χάνει χρήματα ο λογαριασμός του ΛΑΓΗΕ.(από αυτόν πληρώνονται οι παραγωγή Α.Π.Ε... Όταν η οριακή τιμή του συστήματος (το κόστος αξίας ρεύματος στη ΔΕΗ) είναι κάτω από 70 ευρώ/Μwh o ΛΑΓΗΕ εμφανίζει έλλειμα.Πάνω από το 70 πλεόνασμα.Το Θέμα είναι (που οι περισσότεροι δεν ξέρετε) οτι η ΔΕΗ με τεχνιτό τρόπο διαμορφώνει την οριακή τιμή κάτω από τα 70 έτσι ώστε να φαίνονται παραπάνω χρήματα στο ταμείο της.
    Όταν η ζήτηση ρεύματος ανεβαίνει η ΔΕΗ προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργεί περισσότερα εργοστάσια και παλιότερα τα οποία εκτινάσουν την οριακή τιμή στα ύψη.Ταυτόχρονα δίνει εντολή στα γκαζάδικα (ιδιωτικές μονάδες παραγωγής που αγοράζουν αέριο από τη ΔΕΠΑ και το πουλάνε στην ΔΕΗ) τα οποία ανήκουν σε γνωστά τζάκια των αθηνών (και τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως Α.Π.Ε!!! και επιδοτούνται!λες και το αέριο δεν είναι ορυκτό καύσιμο)
    Η τιμή σε αυτή τη περίπτωση ξεπερνάει και τα 120 ευρώ/Mwh!!!και σε αυτήν την τιμή δεν περιλαμβάνονται τα εργοστάσια της ΔΕΗ στα νησιά που καίνε μόνο πετρέλαιο και στοιχίζουν πανάκριβα!
    Τη διαφορά αυτή λοιπόν μεταξύ της οριακής τιμής συστήματος+τα έσοδα από τα τέλη διοξειδίου του άνθρακα από την τιμή επιδότησης των ΑΠΕ καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής
    3.ΑΥΤΟ όμως που δεν σας έχουν πει είναι οτι το 75% που πληρώνει ο καταναλωτής δεν πηγαίνει στις ΑΠΕ αλλά στους ΓΚΑΖΑΔΕΣ!οι οποίοι ακόμα και όταν δεν λειτουργούν παίρνουν περίπου 700.000 τη μέρα για να βρίσκονται σε αναμονή!ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;οι γκαζάδες και ο ψεύτικος υπολογισμός της οριακής τιμής έχουν τινάξει το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ στα ύψη.
    4.αντι λοιπόν να φτιάξουν την εξίσωση υπολογισμού ΟΤΣ και να καταργήσουν τους γκαζάδες από ΑΠΕ επέλεξαν να βάλουν στους μικροεπενδυτές ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ 25%-30% και στους καταναλωτές αν ανεβάσουν το κόστος ΕΤΜΕΑΡ σε δυσθεώρητα ύψη.
  5. Παπακυριακού Γιάννης
    5.Από αποτελέσματα πολλών ερευνών που έχουν γίνει (ψάξτε το) τα φωτοβολταικά δεν επιβαρύνουν τον λογαριασμό,το αντίθετο μάλιστα.Αλλά επειδή βολεύονται απίστευτα εγώ να πουλήσω την επιχείρηση μου ή να την πάρει η τράπεζα γιατί τότε τα γκαζάδικα θα βρίσκονται σε μόνιμη λειτουργία και θα χεστούν στο χρήμα δεν το λένε σε κανέναν.
    6.την πραγματική οικονομία νομίζετε οτι την κινούν τα 4-5 τζάκια στην Αθήνα ή 12.000 άνθρωποι?εγώ για να φτιάξω αυτό το ρημάδι το πάρκο σε πόσους έδωσα δουλειά?πόσο ΦΠΑ πλήρωσα?πόσα συνεργεία έφαγαν ψωμί?χωματουργικά?φράχτες?σίδερα?τσιμέντα?οικίσκο?συναγερμός?κάμερες?ασφαλιστήρια?ο κατασκευαστής?
    Υπολογίστε δε οτι μιλάμε για επιχειρήσεις που και να θέλουν δεν μπορούν να φοραδιαφύγουν ούτε ένα ευρώ.
    Για όποιον δε μετά από τα παραπάνω συνεχίσει το παραμύθι του κρατικοδίαιτου ας το αναφέρει, να του αναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το οικονομικό κόστος και ρίσκο της συγκεκριμένης επένδυσης να μου πει μετά πως θα του φανεί.



    1. Κε Παπακυριακου ,στο πρώτο σας σχόλιο μας κατηγορήσατε ''την επόμενη φορά όταν θα εκ φέρεις γνώμη για ένα θέμα φρόντισε ΠΡΩΤΑ να ενημερώνεσαι''
      Ενημερωθείτε λοιπόν και εσείς εδώ...
      http://sagini3.blogspot.gr/2012/06/blog-post_20.html .
      Αφιερώστε λίγο χρόνο για διάβασμα του sagini3 ,ίσως μετά, η επικοινωνία μας να γίνει καλύτερη .
      Παρόλα αυτά σας απαντάμε.
      1.φυσικά και διαφωνούμε με τον αποικιοκρατικό νόμο για ηλίθιους 20-20-20 της ΕΕ της Γερμανίας.
      2.την ΟΤΣ την διαμορφώνει η ζήτηση και όχι η ΔΕΗ.
      3.Οι ΑΠΕ σας είναι αδύνατον να λειτουργήσουν χωρίς την εφεδρεία των εργοστασίων φυσικού αερίου.Η ενέργεια που οι ΑΠΕ παράγουν είναι ασήμαντη και η εφεδρεία φυσικού αερίου λειτουργεί αδιάλειπτα. Με συννεφιές,λειτουργεί τις νύχτες,λειτουργεί όταν δεν υπάρχει άνεμος. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε οτι εκτός της παρασιτικής λειτουργίας των ΑΠΕ οι άφραγκοι σήμερα καταναλωτές ,πληρώνουν αδίκως, τόσα δις για φυσικό αέριο.
      4.Όσο περισσότεροι γίνεστε, (ΑΠΕτζηδες)τόσο μεγαλώνει το χρέος ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.
      5.Τα φωτοβολταϊκά δίνουν μόνο ισχύ αιχμής το καλοκαίρι,άλλα.... πανάκριβη ακόμα.
      6.Επαναλαμβάνουμε οτι λυπούμαστε για τις λανθασμένες οικονομικές επιλογές 12.000 φ/κ επιχειρηματιών ,όμως σας παρακαλούμε να σκεφτείτε την δεινή οικονομική θέση των εκατομμυρίων πελατών του πανάκριβου προϊόντος που τους πουλάτε με το έτσι θέλω.
      7.Έχουμε γράψει πολλά για τους 4-5 βαρόνους της ενεργείας και συμφωνούμε μαζί σας .Ε σεις άπλα είστε μικροί και αυτοί μεγάλοι.
      Μας συναρπάζει ο ευπρεπής διάλογος και τον επιδιώκουμε.

    2. High Voltage
      Η αλήθεια πάντα τσούζει αλλά είναι μια και μοναδική !!!!
      Εντάξει,αλλά σήμερα απλά κάθεστε και εισπράττετε τις κρατικές επιδοτήσεις. Και θα κάθεστε για 20- 25 χρόνια.
      Τεμπέλης .Αραχτός.Ιδιοκτήτης φ/κ.Κηφήνας. Ελπίζω να έχετε δουλέψει στη ζωή 30-35 χρόνια και να παίρνετε μια σύνταξη.
      Αν όμως είσαι νέος 30-40 ετών ,όπως πολλοί συνάδελφοί σου ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών,θα είσαι μια ζωή επιδοτούμενο κρατικοδίαιτο παράσιτο.
      Ααα!! Πάρκο είναι τόπος αναψυχής για μεγάλους και μικρούς .Εσύ έχεις βιομηχανική εγκατάσταση και όχι πάρκο .
  6. Για όλους τους αναγνώστες του http://sagini3.blogspot.com/ ,που θέλουν την αλήθεια...

    http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8652.html
  7. Παπακυριακού Γιάννης

    Η απάντηση μου στα δικά σας σχόλια.
    1.Διαφωνούμε δεν διαφωνούμε με τον νόμο 20-20-20 τον υπογράψαμε και πλέον πρέπει να το θέτουμε ως δεδομένο.Ζήτημα υπαναχώρησης σε υπογραφή του ελληνικού κράτους δεν τίθεται νομίζω καν προς συζήτηση.
    2.Σας επαναλαμβάνω οτι η ΟΤΣ διαμορφώνεται τεχνιτά από τη ΔΕΗ κατά το πως την βολεύει.Στην ΟΤΣ επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος παραγωγής ρεύματος των νησιών του μη διασυνδεδεμένου δικτύου που καίνε πετρέλαιο.Τα συγκεκριμένα νησιά,δηλαδή σχεδόν όλα,έχουν ΟΤΣ πάνω από 110 ευρώ τη μεγαβατοώρα.Αλλά επιλεκτικά η ΔΕΗ δεν τα συμπεριλαμβάνει στην ΟΤΣ!
    Κάτι άλλο που σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός λαός παραβλέπει.Ειδικότερα δε όσοι μιλάνε για λιγνίτη-και δεν θα μιλήσω για τα υψηλότατα ποσοστά ασθενειών που έχουν οι κάτοικοι ολόκληρων περιοχών γύρω από τα λιγνιτωρυχεία λιγνίτης είναι ή δεν είναι περιουσία του ελληνικού λαού?από που και ως που η ΔΕΗ που πλέον συμμετέχουν ιδιώτες και εντός μηνών δεν θα είναι κρατική έχει δικαίωμα εξορύξης χωρίς να πληρώνει το παραμικρό γι αυτά τα κοιτάσματα;Αγοράζει το λιγνίτη από το Ελληνικό κράτος και πληρώνει;γιατί ποτέ μου δεν έμαθα κάτι τέτοιο.Μήπως τελικά το κόστος από λιγνίτη δεν είναι αυτό που σας παρουσιάζουν;το κόστος για ΟΛΕΣ τις βλάβες εξοπλισμού,φουγάρα και φίλτρα προστίθεται σε αυτό;τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που τρώει η ΔΕΗ ΒΡΟΧΗ επειδή δεν αντικαθιστά φίλτρα,κ.τ.λ. τα υπολογίζει στην εξίσωση;φυσικά και ΟΧΙ.
    3.τα φωτοβολταικά τις περισσότερες μέρες του χρόνου καλύπτουν τη μια από τις 2 αιχμές που παρουσιάζει το σύστημα-πολλές φορές και τα αιολικά γιατί την ώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία συνήθως ανεβαίνει και η ένταση του ανέμου.Η ΔΕΗ δεν θα μπορούσε να έχει μονάδα φυσικού αερίου?Ολόκληρος ο πλανήτης έχει στραφεί στις πράσινες μορφές ενέργειας,υπάρχουν ολόκληρα νησιά που χρησιμοποιούν μόνο ΑΠΕ.Μήπως λοιπόν οι ΑΠΕ δεν είναι και τόσο περιττές;εκτός φυσικά αν προτιμάτε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη σεισμογενή χώρα μας.
    4.Εδώ συμφωνώ μαζί σας.Προσωπικά όμως εγώ κατέθεσα αίτηση στη ΡΑΕ 1η ιουνίου το 2007.πήρα άδεια το μάιο του 2010!κατάφερα να τελειώσω τη γραφειοκρατική διαδικασία τον Οκτώβριο του 2010,υπέγραψα με τον τότε ΛΑΓΗΕ Νοέμβριο και τελείωσα την κατασκευή και μπήκα στην παραγωγή μέσα μαίου του 2011.Το σύστημα τότε μπορούσε μια χαρά να αντέξει 500-600mw εγκατεστημένης ισχύος χωρίς να επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.Σημειωτέον οτι δεν πήρα καμία επιδότηση κανενός είδους,όλο το έργο είναι υλοποιημένο με ιδία κεφάλαια και δανεισμό.Και επειδή δεν κρύβομαι και δεν έχω τίποτα να κρύψω,όπως κάποιοι άλλοι όποτε θέλετε σας τα παρουσιάζω.Το κάθε πάνελ το πλήρωσα 450 ευρώ!και ναι κλείδωσα σε υψηλή τιμή.Το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου,αγνόησαν επιδεικτικά της υποδείξεις και προειδοποιήσεις τόσο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας όσο και του ΔΕΣΗΜΕ-ΛΑΓΗΕ,οτι το σύστημα δεν σηκώνει άλλες ΑΠΕ.
  8. Παπακυριακού Γιάννης
    Το κράτος παρότρυνε τον κόσμο να βάλει φωτοβολταικά και ο κόσμος συνέχισε να το κάνει.Το ίδιο διάστημα λόγο της κρίσης παρουσιάστηκε πτώση της κατανάλωσης ηλ. ενέργειας γεγονός που οδήγησε την ΟΤΣ σε χαμηλότερα επίπεδα με συνέπεια το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
    Λάθος μεγάλο που συνεχίστηκε το κλείδωμα τιμών τότε με τέτοιου ύψους εγγυημένες τιμές ενώ το κόστος κατασκευής των πάρκων έπεσε σε περισσότερο από 60%!
    Λάθος ακόμα μεγαλύτερο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να φανούν αρεστές δεν μείωσαν την εγγυημένη τιμή στα νέα έργα.
    5.Ναι δυστυχώς είναι πανάκριβη γιατί και το κόστος εγκατάστασης ήταν τεράστιο,ειδικά για τα έργα 2007-6μηνο 2011.Έργα τα οποία επίσης δυστυχώς η ΔΕΗ θα ήταν αδύνατον να υλοποιήσει.
    6.Το λάθος δεν είναι των επιχειρηματιών,είναι των αλητών που ψηφίζαμε και εξακολουθούμε να ψηφίζουμε.Τη φταίει ο επενδυτής που πίστεψε στο ελληνικό κράτος και προχώρησε σε μια επένδυση;Με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε τις ΣΥΘΥΑ ως ΑΠΕ.Με νόμο χαρακτήρισε ΑΠΕ και τις μονάδες φυσικού αερίου.Και ήξερα οτι στη χώρα της δημοκρατίας ίσοι δεν είμαστε αλλά όχι και με νόμο!Γιατί πρόσφατα πέρασαν υπουργική απόφαση με την οποία λένε οτι πρώτα θα πληρώνονται οι γκαζάδες και αν μείνουν χρήματα πληρώνονται και οι υπόλοιπες ΑΠΕ.τυχαίο που ο νυν υφυπουργός περιβάλλοντος ήταν διευθύνων στη ΔΕΠΑ; :)




    1. http://sagini3.blogspot.gr/2011/12/propaganda.html

      Στα μη διασυνδεδεμένα το κόστος παραγωγής βαρύνει τη ΔΕΗ και μετακυλίεται στους καταναλωτές μέσω ΥΚΩ.
      Η εκμετάλλευση των λιγνιτικων κοιτασμάτων απο την ΔΕΗ είναι θέμα 50ετιας( δεν υπήρχαν τοτε ΑΠΕ ) και μπορεί να ρυθμιστεί επ ωφέλειά όλων.
      Πρέπει να μάθετε οτι η ΔΕΗ διαθέτει 3 μεγάλες μονάδες φυσικού αερίου.
      Επίσης να μάθετε οτι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο νησιά που χρησιμοποιούν μόνο ΑΠΕ.
      Τα αιολικά είναι άχρηστα,εκτός αν τα δούμε σαν εικαστική παρέμβαση στο τοπίο. Τα φωτοβολταϊκά μόνο για 4-5 ώρες το καλοκαίρι . Και τα δυο όμως είναι για πολύ πλούσιους.Οι μονάδες φυσικού αερίου είναι θερμικές και δεν είναι ΑΠΕ.Δυστυχώς όμως για όλους μας ,είναι αναγκαίες για την ύπαρξη των ΑΠΕ σας ,στο σύστημα.
      Μονο το κάρβουνο δίνει φθηνή ενέργεια για ισχύ βάσης παγκοσμίως. Καλό και το αέριο ,αν έχεις δικό σου τζάμπα .Το πετρέλαιο είναι ασήμαντο καύσιμο στην παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρισμού.Τα υδροηλεκτρικά είναι εξαιρετικά αλλά θέλουν νερά και κατάλληλη γεωμορφολογία.Πάντως τιμάμε την ειλικρίνειά σας για την υψηλή ταρίφα που πετύχατε ,αλλά σήμερα δεν έχουμε λεφτά να σας πληρώσουμε.

  9. Παπακυριακού Γιάννης
    Πείτε μου δηλαδή εγώ τη πρέπει και τί μπορώ να κάνω για τη δεινή θέση των εκατομμυρίων πολιτών αυτής της χώρας;με κατηγορείται οτι φταίω εγώ;οτι έφτιαξα είναι με τίμια δουλεμένα χρήμματα κύριε sagini.ο πατέρας μου δουλεύει από 16 χρονών και η μητέρα μου από 13.Οτι έφτιαξαν το έφτιαξαν με κόπο,για πολλά χρόνια δε ο πατέρας μου δούλευε στο εξωτερικό και έμεναν χωριστά.Το πόσες Πρωτοχρονιές η μητέρα μου έβγαλε στο λεωφορείο γυρνώντας από τη δουλειά της εκείνη μόνο το ξέρει.
    Θέλετε και το πόθεν έσχες μου;και αυτό να σας το δώσω!Δεν φάγαμε χρήμματα από κανέναν,δεν κλέψαμε από κανέναν,δεν κερδίσαμε τίποτα από κανένα κόμμα και δεν πήρα καμμία επιδότηση από κανέναν.Το να βγαίνει ο κάθε ένας και να με λέει απατεώνα ή κόρακα ή οτι άλλο βάλει ο νους σου με προσβάλει βαθύτατα και δεν είμαι ο μόνος!
    Και επειδή είμαι απλήρωτος εδώ και σχεδόν 6 μήνες,αλλά πρέπει να κόβω τιμολόγια και να πληρώνω ΦΠΑ για χρήματα που δεν παίρνω,να πληρώνω εφορία και λειτουργικά έξοδα και έχω έναν δανεισμό που μου πίνει το αίμα κάθε μήνα βρίσκομαι σε απόγνωση.Της προάλλες έπαθε βλάβη ο συναγερμός του πάρκου- 500 ευρώ το μαλλί.Τα δανείστηκα κύριε sagini.Παράλληλα μου βάζουν έκτακτη εισφορά επί του τζίρου (ελληνική πρωτιά) 25% στον τζίρο....και ακούω οτι είμαι κοράκι και απατεώνας;
    Προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε οτι υπάρχουν και άλλες ομάδες που βράζουν με τεράστια προβλήματα και έχουν και αυτοί υποθηκευμένα σπίτια και ληξιπρόθεσμα δάνεια.Κανείς μας δεν τρώει με χρυσά κουτάλια.Μιλάω για απλούς επενδυτές κύριε sagini όχι για τους μεγαλοκαρχαρίες-βαρώνους.
    Παρ΄ότι διαφωνούμε σας τιμά που δεν κόψατε τίποτα από τα κείμενα μου.




    1. Η''πράσινη απάτη''είναι πολυ μεγάλο θεμα για να το εξαντλήσουμε σε λίγες γραμμές.
      Κατηγορούμε το σάπιο,ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σινάφι ,που επέβαλε την ''πράσινη απάτη''στους Έλληνες και οδήγησαν την πατρίδα μας στην υποδούλωση και υποταγή στα συμφέροντα των πολυεθνικών της Γερμανικής βιομηχανίας της siemens,της Vestas,κλπ,κλπ.μέσω των γνωστών 5-6 βαρόνων της ενέργειας στην Ελλάδα .Κατηγορούμε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του μεγαλύτερου οικονομικού ,οργανωμένου εγκλήματος .Όλοι τους έχουν ονοματεπώνυμο .
      Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί κε Παπακυριακου οτι υπάρχουν πολλά θύματα της πράσινης απάτης,μεταξύ των συναδέλφων σας. Έτσι έγινε και με την φούσκα του χρηματιστηρίου.
      Χάσανε και τότε όπως και τώρα, πολλοί έντιμοι αλλά ανυποψίαστοι και αφελείς τις οικονομίες τους ,χωρίς τότε όπως και τώρα να μπορείς να πάρεις πίσω το.... δίκιο σου.
  10. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ SAGINI3 OTI KANEI ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ...ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΕΙΔΑΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ...

    ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΑΠΕΤΕΩΝΕΣ...ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ H SAGINI3 ...

    ΟΦΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ...ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ,ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!




    1. Έτσι ακριβώς !!!
  11. High Voltage
    Μετά από τα τόσα που διαβάσαμε εδώ,θέλω να που πείτε αν απασχολεί κανέναν η κλιματική αλλαγή?
    χαχαχαχαχαχα !!!!!!!
  12. Παπακυριακου Γιάννης
    Όσον αφορά οτι δεν υπάρχει νησί μόνο με ΑΠΕ σας παραθέτω στο παρακάτω κείμενο...
    "Ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν στο παρελθόν και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία με το νησί Πέλβορμ (75% αιολική και ηλιακή), η Ιρλανδία με το νησί Ράθλιν (75% αιολική) και η Γαλλία με το Ρεΐνιόν (55% νερά και βιομάζα).

    Βέβαια, το πιο γνωστό «πράσινο» νησί παγκοσμίως είναι το Σάμσο της πρωτοπόρου στα ΑΠΕ Δανίας, όπου 4.400 κάτοικοι καλύπτουν τις ανάγκες τους μόνο από αιολικά πάρκα, ηλιακή ενέργεια και βιομάζα, ενώ στόχος σύντομα είναι να κινούν τα αυτοκίνητά τους αποκλειστικά με βιοκαύσιμα."

    Χωρίς πολύ ψάξιμο βρήκα και ελληνική αναφορά..πηγή
    http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4507218
  13. Αχ.....η πράσινη προπαγάνδα.....
    Αφού επιμένετε θα σας επαναλάβουμε και πάλι ,ότι δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο, κατοικημένο νησί που να μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων του μόνο με ΑΠΕ.
    Επειδή η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται σε ικανές ποσότητες ,τουλάχιστον με την σημερινή τεχνολογία , βλέπουμε στο παράδειγμα σας ,οτι σε ποσοστό 25% και πάνω τα νησιά αυτά χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και κάποια άλλη πηγή ενέργειας εκτός από ΑΠΕ.
    Η βιομάζα και τα βιοκαύσιμα δεν είναι ΑΠΕ ,όπως γνωρίζετε και δεν είναι καθόλου τζάμπα.
    Τα υδροηλεκτρικά είναι άριστα αλλά απαιτούν κατάλληλη γεωμορφολογία και πολλά νερά .
    Είναι πολύ απλό κε Παπακυριακου .
    Όταν δεν φυσάει καθόλου και όταν δεν έχει ήλιο ( σύννεφα,νύχτα ) οι ΑΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν ,αλλά στον σύγχρονο κόσμο , απαιτούμε φτηνή, συνεχή και αδιάλειπτη ενέργεια 24 ώρες καθημερινά 365 μέρες το χρόνο ,που παρέχεται μόνο απο ορυκτά καύσιμα η πυρηνικά.
    Όταν και εάν μπορέσουν να φτιάξουν βιοκαύσιμα στο Σαμσο (χλωμό το βλέπω) ,τότε ίσως κινήσουν και τα αυτοκίνητα τους.
    Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ είναι του 2009 και τα πράσινα έργα στον Αη Στράτη δεν έχουν καν ξεκινήσει σήμερα, αλλά και πάλι το δημοσίευμα ήταν παραπλανητικό και μακρυά από την αλήθεια.
    Για την πράσινη προπαγάνδα υπερ των ΑΠΕ ξοδεύονται πολλά δις παγκοσμίως και έχουμε γράψει στο http://sagini3.blogspot.com/ , πολλά για αυτό.

  14. Κε Παπακυριακού...
    Αν πραγματικά το θέλετε θα δημοσιεύσουμε τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που μας στείλατε , για την μονάδα σας. Είναι πολύ χρήσιμα για να πληροφορηθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.Είστε ένας ειλικρινής άνθρωπος και το εκτιμούμε αφάνταστα .Όμως σας παρακαλούμε να το ξανασκεφτείτε. 


         Γιάννη Παπακυριακού, πουλάς ΤΙΠΟΤΑ σε ακριβή τιμή που πληρώνουν καταναλωτές που ΔΕΝ έχουν. Θα μου πεις ότι φταίει η Μπιρμπίλη. Η απληστία σου φταίει. Το κραχ έγινε το 2008 και εσύ θές νβα γίνεις παράσιτο 1-2 χρόνια αργότερα. ΔΕΝ σε λυπάμαι. Οι Ισπανοί ΑΠΕτζήδες έφαγαν σφαλιάρα το 2009-2010 και ήταν σε όλες τις εφημερίδες. Αλλά σου είπαν να μην φοβάσαι. Φάτα τώρα.


    16.  Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΛΑΓΗΕ .....ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ":
    "Η χώρα μας, καλός ή κακώς έχει υπογράψει μια συνθήκη που δεσμεύει τη χώρα μας οτι πρέπει να παράγει το 20% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε." - Ωραίο το παραμύθι, αλλά ο δράκος την έκανε για αλλού. Να μειώσει τους ρύπους κατά 20% έχει υπογράψει, όχι να παράγει ρεύμα από ΑΠΕ. Έχει διαφορά... και ήδη τους έχει μειώσει με την οικονομική κρίση και την πτώση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο και το ρεύμα. 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και πόσα εργοστάσια που έκλεισαν, έχουν ήδη πληρώσεις τις χρυσές σας επενδύσεις. Όπως και να 'χει, επειδή 5 μαλάκες πήγαν στο Κυότο και υπέγραψαν μια μαλακία, δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε μια ζωή τη μαλακία τους. Όπως το υπέγραψαν, μπορούμε να το ξευπογράψουμε όπως έκαναν οι Αμερικάνοι, οι ρώσοι και τόσοι άλλοι. Επίσης, μην πας να κερδίσεις συμπάθειες, δίνοντας το τυράκι με τους γκαζάδες... Σας ξέρουμε και τους μεν και τους δε. Όλοι μαζί τις κάνετε τις μπίζνες και μην μας το παίζεται παναϊτσες. Μικροεπενδυτής ξέρεις τι μου λέει? Μεγαλοτεμπέλης!!! Επειδή του κάτσανε κάποια χρήματα, νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάθεται και να τον πληρώνουμε για να γίνει ποιό πλούσιος. Αίσχος! Αυτά στον καινούργιο κόσμο που σιγά σιγά δημιουργείτε, να τα ξεχάσετε! Είστε λαμόγια και έτσι θα σας αντιμετωπίζουμε μια ζωή, εκτός κι αν αλλάξετε...