Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στο 50% θα κοπούν οι ταρίφες των φωτοβολταικών

                                                 

     Η ανικανότητα  ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ επέτρεψε την ''βαθιά διείσδυση''  των φωτοβολταϊκών στο δίκτυο ρεύματος της χώρας και τώρα  ευρισκόμενοι σε πανικό , από την μια αυξάνουν το τέλος ΑΠΕ κατά 120% στους δυστυχείς καταναλωτές και από την άλλη κόβουν (επιτέλους !!!!!!) στο μισό τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών .

Σύμφωνα με πληροφορίες του   SAGINI3  αναμένεται  εντός του Σεπτεμβρίου μεγάλη  μείωση στις εγγυημένες τιμές επιδότησης των ήδη λειτουργούντων φωτοβολταϊκών ( στέγες και ''πάρκα'' ).

Οι μειώσεις που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ  θα φθάσουν το 50% αυτών που ηδη ισχύουν σήμερα .

      Το υπουργείο προσπαθεί και ελπίζει, με τον τρόπο αυτό , αλλά και με την πρόσφατη  αύξηση κατά 120%  στο τέλος υπέρ ΑΠΕ να μειώσει το έλλειμμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ του λογαριασμού ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ ( Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας )στο τέλος του 2014. Εξ άλλου αυτό αποτελούσε και αποτελεί απαίτηση και  της Τρόικας.
     Μειώσεις στις ταρίφες των ΑΠΕ έχουν κάνει όλες οι χώρες της ΕΕ και η Ελλάδα έμεινε τελευταία λόγω ανικανότητας των πολιτικών και παρά την δυσμενή θέση της χώρας,  να αντιληφθούν την επερχόμενη καταιγίδα των ελλειμμάτων ΑΠΕ .
Το  SAGINI3  εδώ και τρία χρόνια έχει προτείνει με συνεχή άρθρα το κόψιμο των εγγυημένων τιμών επιδότησης των ΑΠΕ ,αλλά δυστυχώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν άκουγε.
Δεν πειράζει . Δικαιωθήκαμε αλλά πολύ αργά και αυτό κοστίζει πολλά εκατομμύρια στους πολίτες.

Η ''πράσινη απάτη '' σε όλο της το μεγαλείο .

Σήμερα η μέση τιμή της ενέργειας από λιγνίτη ανέρχεται σε 45 ευρώ και από  φυσικό αέριο στα  75 ευρώ/ Mεγαβατωρα, ενώ το μέσο κόστος της φωτοβολταϊκής ενέργειας ανήλθε σε 420 ευρώ/Μεγαβατωρα  σε τιμές 2012 και θα αυξηθεί περαιτέρω το 2013 λόγω της λειτουργίας (διείσδυσης !! ) περισσότερων σταθμών, παρά τη μείωση των εγγυημένων τιμών για τις νέες μονάδες στα 200 ευρώ/μεγαβατωρα για το 2013.
    
    Βεβαία η  ''διείσδυση'' έγινε με αποκλειστική ευθύνη  της ΡΑΕ ( Βασιλακος )  και του ΥΠΕΚΑ ( Α.Παπαγεωργιου ) , αφού αυτοί δώσανε τον περασμένο χρόνο αφειδώς και χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άδειες  για νέα φωτοβολταϊκά με ψηλές ταρίφες.
  Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν το μπάχαλο των ελλειμμάτων  που αυτοί δημιούργησαν , με θύματα ξανά τους καταναλωτές ρεύματος.
Φωνάζουν και διαμαρτύρονται βέβαια και οι φωτοβολταϊκοί ''επενδυτές'' αλλά αυτοί δάγκωσαν το τυρί και πιάστηκαν στη φάκα. Αυτοί έτσι και αλλιώς,  επιζητούν παρασιτική ύπαρξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ