Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ηλεκτροπληξία ξανά . Νέα μεγάλη αύξηση 120% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ ( φωτοβολταικών και αιολικών )


                                                        

                             Βρήκανε πάλι την εύκολη λύση !!!!

Η ΡΑΕ  ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) ανακοίνωσε χθες εξωφρενικές αυξήσεις ύψους 120% 

γιά  τους οικιακούς καταναλωτές, για τους οποίους το τέλος ΑΠΕ ανεβαίνει από τα     9,53    στα        20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα     (αύξηση  120%).

Σε μια γελοία  ανακοίνωση της η Αρχή επισημαίνει :
    «Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ κατανοεί ! ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ) σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί  1.!
     Οι αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης ! στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων  2.
      Η ΡΑΕ είχε επισημάνει τις επερχόμενες συνέπειες !  της απρογραμμάτιστης αυτής διείσδυσης 3, θεωρεί δε νομοτελειακά βέβαιο ότι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως πρόσθετα δραστικά μέτρα, θα απαιτηθούν και νέες αυξήσεις ! του τέλους υπέρ ΑΠΕ στο άμεσο μέλλον !.
       Αποτελεί γι’ αυτό αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή.
       Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.). 4 »


Σίγουρα  η ανακοίνωση της ΡΑΕ  απευθύνεται σε  ηλίθιους .

1. ...αλλά την συνεχίζει !
2... φωνάζαμε εμείς αλλά και τόσοι άλλοι ,για το έγκλημα με τις ΑΠΕ σε βάρος των καταναλωτών κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια ,αλλα οι ανίκανοι πολιτικοί του ΥΠΕΚΑ που δημιούργησαν αυτην την αφόρητη κατάσταση με τις ΑΠΕ και το τεράστιο έλλειμμα του Λογαριασμού ΑΠΕ .
Αυτοί δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο ,αν και μπορούσαν .Δεν είναι μόνο ο ΠΑΠΑΚ κατηγορούμενος ,πρέπει να πάνε και όλοι  οι επόμενοι υπουργοί ΠΕΚΑ , μαζί του . Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τα λάθη και την ανικανότητά τους .
3......και ποια ήταν η ουσιαστική τους αντίδραση ?
Εξ άλλου η διαπλοκή  δεν σταμάτησε ποτέ!!
4.  ...Εμπλεκόμενοι είστε και εσείς κκ της ΡΑΕ ,που υποκρινόσαστε οτι  δεν έχετε ευθύνες.

                                                                                                                                             SAGINI