Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Απαντήσεις στους παπαγάλους των αιολικών !


        Στις 7/11/2013 ο κος  Ι. Τσιπουρίδης ,  πρώην διορισμένος ( το 2009) από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, σαν έμμισθος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ ( ιδιότητα που  δεν αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο του) . 


                                                 
                               Δήμας( ΝΔ),Τσιπουρίδης(ΔΕΗΑΝ),Χαραλαμπίδης (Greenpiece), Ζερβός(ΔΕΗ)
                                                               όλοι προωθούν ΑΠΕ !!!

     Διαβάστε σχετικό άρθρο του  SAGINI3    εδώ...  http://sagini3.blogspot.gr/2012/12/390-mw.html  για τα έργα και τις ήμερες του στην ΔΕΗΑΝ ΑΕ .
     Αμέσως μόλις ''παραιτήθηκε''  απο την ΔΕΗΑΝ ΑΕ , ανέλαβε το λόμπι των αιολικών επιχειρηματιών , σαν πρόεδρος ΔΣ στην ΕΛΕΤΑΕΝ και προσπαθεί να δικαιολογήσει την νέα του θεσούλα , γράφοντας το παρακάτω άρθρο .......
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4064674&pg=2&OrderDir=

....όπου επιχειρηματολογεί  υπέρ των συμφερόντων των νέων του εργοδοτών της ΕΛΕΤΑΕΝ.
 Στο τέλος του άρθρου του, βλέπουμε και το παρακάτω γράφημα ,με το οποίο ο κος Τσιπουριδης επιχειρεί να μας πει ότι το μέλλον θα ανήκει στην αιολική ενέργεια κατά 18% , διότι η ΙΕΑ έχει την δυνατότητα να βλέπει πολύ ........μακρυά.     Μέχρι και το 2050 !!!!!
 

  Πρόβλεψη της IEA για Αιολική ενέργεια το 2050 – 18% παγκοσμίως

 

 Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης - Πρόεδρος ΔΣ - Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ - Εκδότης Ανεμολογίωνκαι τώρα  η απάντηση!!!!

Ξεχάσατε να μας πείτε κε Τσιπουριδη οτι στο όνομα της δήθεν προστασίας του κλίματος:
      Γίνατε πάμπλουτοι εσείς και η αιολική παρέα σας χωρίς να έχετε κάποια επαγγελματική ικανότητα πέραν του "λόμπυ" με υπουργεία και αδειοδοτικές υπηρεσίες.
     Δεν καταλάβατε ουτε στο ελάχιστο κρίση στο πετσί σας.
     Εισπράξατε δισεκατομμυρια (κυριολεκτικά) σε επιδοτήσεις κεφαλαίου 40%.
     Δεν δημιουργήσατε ούτε θέσεις εργασίας, ούτε υποδομές ελληνικής παραγωγής.
     Έχετε και το θράσος ενώ είστε κρατικοδίαιτοι-εισπράτοντας ξεκούραστα από τους λογαριασμούς ΔΕΗ- να κατηγορείτε τους άλλους ως σκοταδιστές.
      Εχει ο καιρός γυρίσματα όμως και θα ερθει η ώρα να μάθει και ο κλάδος σας πως βγαίνουν λεφτά με μόχθο.
 (Οι μικρομεσαίοι φωτοβολταικοί το έμαθαν σχετικά γρήγορα, χάρις το λόμπυ σας κύριοι μεγαλοαιολικοί με τα φαραωνικά σας projects).

 Δε φταίει η κρίση κύριε Τσιπουρίδη που οι ΑΠΕ τείνουν να εξαφανιστούν.
 Οι ΑΠΕ στην Ελλάδα, όπως όλα τα σχέδια, έγιναν με προχειρότητα.
Δόθηκαν πολλές επιδοτήσεις στην εγκατάσταση και υψηλές ταρίφες στη λειτουργία.
 Μη μου πείτε ότι σε διαφορετική περίπτωση εσείς ή οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα έβαζε πανάκριβα φ/β ή ανεμογεννήτριες.

Η κρίση και το κόψιμο ταριφών και επιδοτήσεων έφερε την αγορά ΑΠΕ εκεί που πραγματικά έπρεπε να είναι.
Οι ΑΠΕ, και ειδικά τα φ/β είναι ακρίβό σπορ και δεν κάνει για την Ελλάδα η οποία έχει σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί κεντρικά με σοβαρές εγκαταστάσεις που θα μπορούν να υποστηρίξουν τη βιομηχανία και τους μεγάλους καταναλωτές.

Οι ΑΠΕ είναι για χώρες που έχουν ήδη αναπτυχθεί, έχουν λύσει τα ενεργειακά τους προβλήματα και προσπαθούν να διαφοροποιήσουν το ενεργειακό τους χαρτοφυλάκιο, γνωρίζοντας όμως ότι οι ΑΠΕ δεν είναι από μόνες τους λύση στα ενεργειακά θέματα μιάς χώρας και γνωρίζοντας επίσης ότι τόσο υψηλά αρχικά κόστη δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενεργοβόρων κλάδων.

Καλώς λοιπόν σταμάτησε το γλέντι στις ΑΠΕ. Και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν έκοβαν αμέσως τις ταρίφες από τους παραγωγούς ελαφρύνοντας έτσι το βάρος των καταναλλωτών.

Καλές οι πράσινες π@π@ριές αλλά για τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Δανία. Σε κάποιον που πεινάει δε δίνεις χαβιάρι, δίνεις ψωμί.

                                                                                     
                                                                                     

    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...Είναι δυνατόν μετά από ένα τέτοιο παραληρηματικό λόγο να παραμένει σε ΔΗΜΟΣΙΑ εταιρεία ;
Εκείνο που παραλείπει να μας πει ο αυτόκλητος υπερασπιστής του ...Λιουκ Σκάιγουόκερ είναι ότι ΝΑΙ στα αιολικά σημαίνει ταυτόχρονα ΝΑΙ στο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ φυσικό αέριο, που είναι απαραίτητο για να μπορεί να παρακολουθεί τις αυξομειώσεις της ενέργειας που "παράγουν" τα αιολικά.
    Παραλείπει να μας πει ότι στη Γερμανία που γέμισαν με αιολικά τις παραλίες της Βόρειας Θάλασσας δημιούργησαν τόσο μεγάλο πρόβλημα στα δίκτυά τους, που εξάγουν το πρόβλημα στις γειτονικές χώρες: ήδη οι Τσέχοι ψάχνουν τρόπους να κλείσουν τα σύνορα των δικτύων με τη Γερμανία για να περισώσουν τα δικά τους δίκτυα απ' τις αυξομειώσεις που προκαλούν τα αιολικά του ...Λιουκ Σκάιγουόκερ.
     Παραλείπει να μας πει ότι το φυσικό αέριο είναι κι αυτό ορυκτό καύσιμο.
     Παραλείπει να μας πει ότι όταν δεν φυσάει δεν υπάρχει παραγωγή ρεύματος κι όταν φυσάει η αυξομείωση είναι τόσο μεγάλη που το ρεύμα δεν είναι πρακτικά αξιοποιήσιμο.
     Παραλείπει να μας πει πόσο θα κοστίσουν όλα τα δίκτυα που απαιτούνται για να μπορούν να συνδεθούν τα αιολικά που ονειρεύεται και να αντέξουν τις αυξομειώσεις.
      Παραλείπει να μας πει πόσα MW ορυκτών καυσίμων αντικατέστησαν τα αιολικά εκεί όπου ήδη έχουν εφαρμοστεί, γιατί η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ.
      Παραλείπει να μας πει ότι η Γερμανία επιστρέφει στον -εισαγόμενο πλέον- λιθάνθρακα επειδή με τα αιολικά και τα Φ/Β δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και πολλοί εκεί φωνάζουν ότι πέταξαν τα λεφτά τους.
      Παραλείπει να μας πει ότι χωρίς τις γενναίες επιδοτήσεις οι ΑΠΕ δεν είναι βιώσιμες και ότι πλέον οι επιδοτήσεις κόβονται σε όλη την Ευρώπη, επειδή αποδείχτηκε ότι οι πανάκριβες ΑΠΕ όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά διαλύουν τα δίκτυα.
       Παραλείπει να μας πει ότι τώρα, που χάρη στις επιδοτήσεις βάλαμε σε 2 χρόνια τόσα Φ/Β όσα θα βάζαμε μέχρι το 2020, απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη έχουμε παραγωγή ρεύματος στη διάρκεια της μέρας, αλλά ΔΕΝ έχουμε στη διάρκεια της νύχτας κι αυτό απαιτεί να συνεχίζουν να δουλεύουν οι μονάδες ορυκτών καυσίμων, που είναι οι μόνες που παράγουν ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ρεύμα.
       Παραλείπει να μας πει ότι όλες οι μεγάλες οικονομίες βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα και ΔΕΝ σκοπεύουν να απεξαρτηθούν απ' αυτά.
        Παραλείπει να μας πει για τη μεγάλη στροφή των ΗΠΑ στο σχιστολιθικό φυσικό αέριο, που είναι βεβαίως ορυκτό καύσιμο.
        Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή και κατανάλωση κάρβουνου στην Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία, τη ΝΑ Ασία.
        Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή ορυκτών καυσίμων στον Καναδά.
        Παραλείπει να μας πει για το φιάσκο των Φ/Β στο Πουερτολιάνο της Ισπανίας. Αν ο ίδιος δέχεται να έχει ρεύμα 7 το πρωί με 7 το απόγευμα και μόνο απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη δικαίωμά του, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλλει στους υπόλοιπους.
        Και στο τέλος ας μας πει, ως διευθύνων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες πόσες επενδύσεις προώθησε απ' αυτές που είχαν ανακοινωθεί μέχρι το 2011.
         Έλεος πια με τους περιβαλλοντικούς τρομοκράτες που βουτάνε το χέρι βαθιά στην τσέπη μας.

                                                                                   
                                                                                   


      Για ολα αυτά που γράφεις υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις από τις παρασιτικές ΑΠΕ.
Χωρίς φυσικό αέριο δεν υφίστανται αιολικά.
Τα νησιά μπορούν να διασυνδεθούν.
Όταν δεν φυσαει τι κανουν οι Δανοί;
Υπάρχουν μικρά compact πυρηνικά μεγέθους 2 κυβικών μετρων που μπορούν να τροφοδοτήσουν τη μισή Εύβοια για 40 χρόνια με κοστος 5σεντς/kWh. Τα χρησιμοποιούν ηδη στη Γαλλία.        Μην νομίζετε οτι τα παραπάνω τα γράψαμε εμείς του SAGINI3
 Τα έχουν γράψει αναγνώστες του capital.gr.
  Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν καλά οτι οι ΑΠΕ είναι μια καλοστημένη πανάκριβη απάτη.
                                                                                                                           SAGINIΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ???
Αναδημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το παρακάτω κείμενο . Τα συμπεράσματα δικά σας.


                          ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

4η Ελληνο-γερμανική συνέλευση με θέμα «το Δήμο του μέλλοντος»
Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Ασκούνη, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία δημάρχων από τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός που έλαβε μέρος στις εργασίες της           4ης Ελληνο-γερμανικής συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην Νυρεμβέργη και είχε ως θέμα «το Δήμο του μέλλοντος».
Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που απασχόλησαν τη συνέλευση, ήταν  η ενότητα με τίτλο: ‘’Ισχυροί Δήμοι με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας’’, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν θετικά παραδείγματα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Ομιλητές στην προαναφερόμενη ενότητα ήταν από ελληνικής πλευράς, οι :
 Γιάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης,
 Γιάννης Γλυνός Δήμαρχος Άνδρου και Μάκης Ιωσηφίδης Δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και ο 
 Ηλίας ΕυθυμιόπουλοςΓενικός Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου και συντονιστής του Δικτύου Αειφόρων Νήσων
  ενώ από την πλευρά των Γερμανών συμμετείχαν οι Ούβε Ράαμπ Δήμαρχος Πέγκνιτς, Φρανκ Εντελμαν Δήμαρχος Στάιναχ και ο εκπρόσωπος του δικτύου περιβαλλοντικής τεχνολογίας Κωνσταντία κος Ολιβερ Κλάινερ

Ο Γιάννης Γλυνός Δήμαρχος Άνδρου και πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Η άποψή μας είναι ότι η ισοστάθμιση των εθνικών και των τοπικών προτεραιοτήτων επιβάλλεται να είναι και το σημείο αφετηρίας μιας νέας προσέγγισης, όπου η κοινή γνώμη θα πρέπει να γίνει σύμμαχος του νέου ενεργειακού σχεδιασμού στα νησιά. Η αποδοχή και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών προϋποθέτει: 
Συστηματική ενημέρωση και διάλογο, τουλάχιστον εκεί όπου υπάρχουν ώριμες συνθήκες. 
Προτροπή για ουσιαστική συμμετοχή των ΟΤΑ στη διαδικασία σχεδιασμού με εφαρμογή του Χωροταξικού Σχεδιασμού στις πραγματικές συνθήκες του νησιού.
Δυνατότητα συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και των ΟΤΑ στα επιχειρησιακά σχήματα, κατά το πρότυπο πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.
Παροχή ανταποδοτικών ωφελειών για την περιοχή χωροθέτησης, ώστε να υπάρξουν θετικές οικονομίες για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα του ΟΤΑ όπου θα γίνει η τελική χωροθέτηση. 

1. Συμμετοχή σε αιολικό πάρκο στην Άνδρο.
    Το δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ με την υποστήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου επεξεργάζεται σχέδια για συμμετοχικά σχήματα σε ενεργειακά έργα με συμμετοχή των ΟΤΑ και συνεταιρισμών. 
Στην Άνδρο προβλέπεται η συμμετοχή του Δήμου και των δημοτών σε αιολικό πάρκο που βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης
Αυτό συνιστά καινοτομία για τον Ελληνικό χώρο που απαιτεί επίλυση προβλημάτων στο θεσμικό επίπεδο (π.χ. πλήρης και ελεύθερη συμμετοχή των ΟΤΑ σε επενδυτικά σχήματα), επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής των δήμων (σε συνθήκες ένδειας τραπεζικών κεφαλαίων) καθώς και ζητημάτων που σχετίζονται με το εταιρικό δίκαιο, την δίκαιη κατανομή των κερδών (δεδομένης της δυσπιστίας μεταξύ των εταίρων σε νεοφανή σχήματα και της δυσκολίας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων, κλπ).
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η διεθνής συνεργασία και η μεταφορά τεχνογνωσίας από χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία κ.α. με εμπειρία σε κοινοπρακτικά και συνεταιριστικά σχήματα στον τομέα των ΑΠΕ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. 
                                                                                                                              2.     Χωροταξικός σχεδιασμός και ΑΠΕ, Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου.
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έργου  

   ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
      Το έργο αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση συγκρούσεων για τις χρήσεις γης και το τοπίο και θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις νέες πράσινες τεχνολογίες. Επιπλέον, η γνώση του καθεστώτος χωροθέτησης των ΑΠΕ και των δυνατοτήτων που προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα – στο υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο – για την γνωμοδότηση / έκδοση απόφασης από κεντρικές ή περιφερειακές κρατικές δομές του κράτους που εμπλέκονται στην αδειοδοτική διαδικασία, όπως οι Περιφέρειες, το ΥΠΕΚΑ, η ΡΑΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.
Στο παραπάνω πλαίσιο προχωρήσαμε και στη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου στην Άνδρο. Το Π.Π. είναι ένα σχήμα χωρικής οργάνωσης που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας κατ΄  εφαρμογήν του Ν. 3937. Το Π.Π. φιλοδοξεί να είναι το συνολικό σχέδιο για τη φύση, το τοπίο, τη γεωργική γη, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους και την αειφορική οικονομία στο πλαίσιο μιας ενιαίας διαχείρισης.
 Πέραν αυτών διαμορφώνει το πλαίσιο για την σωστή, ορθολογική και περιβαλλοντικά συμβατή χωροθέτηση των ΑΠΕ (ιδιαίτερα των αιολικών) δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο, καθώς το τεράστιο δυναμικό (πάνω από 3000MW) προσκρούει σε άλλοτε δικαιολογημένες και άλλοτε υπερβολικές ενστάσεις για την προστασία του νησιώτικου τοπίου.»
                        Βαυαρία 2013 .   Ο ΦΟΥΧΤΕΛ δίπλα στον Μιχελάκη !!!

 
Τα αποτελέσματα των εργασιών της Ελληνογερμανικής συνέλευσης για την αυτοδιοίκηση ήταν ιδιαίτερα θετικά, διότι δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γίνουν κοινωνοί πρακτικών και δράσεων της γερμανικής αυτοδιοίκησης σε θέματα που άπτονται στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  
Ειδικότερα στους Κυκλαδίτες Δημάρχους οι οποίοι συμμετείχαν στη θεματική ενότητα για το περιβάλλον,τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν σύγχρονες  περιβαλλοντικές μονάδες, όπως είναι βιολογικοί καθαρισμοί, μονάδες βιοαερίου.
 Κλείνοντας δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε ότι μέχρι την στιγμή της δημοσίευσης,δεν μας εστάλησαν απο το γραφείο τύπου του Δήμου Ανδρου, φωτογραφικό υλικό, παρότι το αναζητήσαμε και με τηλεφωνικές μας κλήσεις, λίγο πριν την δημοσίευση μας.

Πηγή   http://androssimera.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4682.html