Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ......... ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


                                           
                                                                                                   

 ''Πράσινη απάτη''     Επενδυτική ευκαιρία  η ......το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών  ?


         Σε καιρούς χρεωκοπίας φτώχειας και εξαθλίωσης ,τα κυκλώματα της πράσινης απάτης δρουν ανενόχλητα αφού η κρατική ανικανότητα  τους έχει εξασφαλίσει  προστασία και ανοχή.
 Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα  που πιθανόν σύντομα θα απασχολήσει τις Εισαγγελικές αρχές .
   Αναζητούν και όπως φαίνεται βρίσκουν,  θύματα ( ηλίθιους επενδυτές ) που  τρώνε το παραμύθι της σίγουρης απόδοσης ( με την εγγύηση του κράτους, χωρίς ρίσκο  ) των κεφαλαίων τους και εμπιστεύονται τους νέους......... Τροχανάδες-Κοσκωτάδες
Αρκετοί βεβαίως είναι αυτοί που ''ξεπλένουν χρήμα'' ,  με αυτόν τον τρόπο , αφου δεν υπάρχει ελεγχος κεφαλαίων !!!
Η συνεχεία ως συνήθως γράφεται στα δικαστήρια , που ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν τελειώνουν ποτέ.
 Τα τελευταία  χρόνια δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση επιδοτούμενης  ''επένδυσης'' σε........ πράσινα έργα      ( φωτοβολταϊκά  η αιολικά ) που ο ''επενδυτής'' να μην είναι θύμα εξαπάτησης των αετονύχηδων και της κρατικής ανικανότητας.
     Επισήμως η ''ανεξάρτητη''  ΡΑΕ  ανακοίνωσε  600 άδειες επιδοτούμενων έργων ΑΠΕ , μόνον για το 2011-2012 .
600 νέες επιδοτούμενες άδειες ΑΠΕ σε ''επενδυτές'' εν μέσω κρίσης  . Εγκληματική αδειοδότηση !!! 
          Θα πείτε , καλά που ζουν αυτοί οι ''επενδυτές'' , δεν βλέπουν την απάτη ?

 
 Εδώ μιλάμε  για 600 τουλάχιστον θύματα χαζούς, ηλίθιους η ''πονηρούς'' , με ονοματεπώνυμο που επένδυσαν στο σίγουρο και μεγάλο κέρδος των ΑΠΕ  και σήμερα  είναι απλήρωτοι απο τον ΛΑΓΗΕ και καταχρεωμένοι .
    Και βέβαια πολλοί ανάμεσά τους δανείστηκαν ακριβό (λόγω κρίσης ) χρήμα από τις πράσινες τράπεζες με εγγύηση την ακίνητη περιουσία τους ,  που τώρα χάνουν . Έβλεπαν μόνον το τυρί.
Το λογικό ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι..........

      Γιατί το κράτος , ΡΑΕ και ΥΠΕΚΑ, χορηγεί αφειδώς νέες επιδοτούμενες  άδειες ΑΠΕ  , την στιγμή που το ίδιο αδυνατεί να πληρώσει για τις παλαιότερες ????   

Απάντηση στο ερώτημα αυτό αποτελεί ο τίτλος του άρθρου που τώρα διαβάζετε .
Διαβάστε  τα παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας !!!!                                      Κρατικές επιδοτήσεις ΑΠΕ  .    Το  τυρί  !!!

   Διοργανώθηκε η μάλλον στήθηκε όχι τυχαία ,   απο το  ΕΒΕΑ ( Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) του    κ     Κ. Μίχαλου  και  το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης      (ΙΕΑ)  ,   το

       '' 2ο  Στρατηγικό συνέδριο    για  επενδύσεις στην Ενέργεια και την Αειφορία ''  
 ( τίτλος εεεεεεε   !!!! )

    Είχαν καλεσμένους διάφορους οικολόγους, πολιτικούς , επιχειρηματίες και μαϊντανούς μιζαδόρους  , όπως συνηθίζεται .
 Οι ομιλητές μίλησαν για τις ''μεγάλες ευκαιρίες ''που έχει η χώρα στον τομέα της ενέργειας και της αειφοριας και άλλες..... πράσινες παπαρολογίες .
Αλλού όμως ήταν το ''ζουμί''.
   Τέτοια πανυγηρακια στήνονται πάντοτε έντεχνα από κάποιες Πρεσβείες , φορείς και χορηγούς πολυεθνικές  SIEMENS,   VESTAS,  ENERGON κλπ , με βαρύγδουπους τίτλους, αλλά πότε δεν αποκαλύπτεται ο πραγματικός σκοπός, που είναι πάντοτε ,  η αλίευση πρόθυμων θυμάτων,  που επιθυμούν για διαφόρους λόγους ο καθένας,  να επενδύσουν ζεστό χρήμα    ( μαύρο η άσπρο ) στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις ΑΠΕ,  που το ίδιο το Συνέδριο και οι ομιλητές, διαφημίζουν ως ''μεγαλη ευκαιρία'' .

                                                           
    Η   κ.    Μαριλένα Μανιουδάκη,
αντιπρόεδρος του «Ομίλου Μπίμπας Επενδύσεων και Συμμετοχών ΑΒΕΕ». 

 Η εταιρεία αυτη , δηλώνει  οτι .......θα κατασκευάσει το  μεγαλύτερο !!! ηλιοθερμικό πάρκο στην Ελλάδα, το    Helios-Hellas 2 σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και ισχύος 100 MW, στον Αυλώνα Αττικής ,
αφού έκανε την παρακάτω δηλωσαρα  ...........
 «Έχω την πεποίθηση πως το μέλλον αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και συνηγορεί για ένα δρόμο επιχειρηματικής διαφοροποίησης, καινοτομίας, εξωστρέφειας και πίστης στις δυνάμεις που ανέκαθεν έκαναν τους Έλληνες να διαπρέψουν όπου γης».........«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». 
Εθνική συγκίνηση και ρίγος !!!                

       μίλησε όμως και  .....'' για ένα νέο καινοτόμο σύστημα συγχρηματοδότησης, χωρίς τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδότηση του 51% από τον Όμιλό μας  και το υπόλοιπο 49% από ιδιώτες επενδυτές, Έλληνες και ξένους»
 

     ''ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ   !!!''
                       
                Εξαιρετικό   ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις- σχόλια αυτών  που φαίνεται οτι γνωρίζουν το χώρο των ΑΠΕ . 

Διαβάστε τα ,εδώ .....   Στρατηγικό συνέδριο ......


          Panos Vassilopoulos 20/09/2013  Φυσικά και από αυτόν δεν έχουμε πάρει τα χρήματά μας και φυσικά με τους άνω έχουμε πάει στα δικαστήρια. Προσοχή! λοιπόν. όσοι έχετε συμβόλαιο με αυτούς και δεν έχετε πάρει άδεια και σας προτείνουν άλλες εναλλακτικές λύσεις (π.χ. καλλιέργεια ροδιάς, μαργαρίτας, παπαρούνας , αιολικό πάρκο κλπ) ,το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταγγείλετε την σύμβαση μαζί τους και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω όσο είναι καιρός, βέβαια δια της δικαστικής οδού.

         Βεβαίως ποτέ δεν πήραμε άδεια από την ΔΕΗ.Από τις αρχές του 2013 ζητούσαμε την καταγγελία της σύμβασης μια και η εν λόγω εταιρεία δεν είχε κάνει τίποτα. Με διάφορες δικαιολογίες την καθυστερούσαν. Τελικά αυτή υπογράφηκε τον Μάιο του 2013 και με την δικαιολογία της δέσμευσης των χρημάτων από την ΔΕΣΜΗΕ??? (σαν εγγύηση), τα χρήματα θα μας τα έδιναν (όχι βέβαια όλο το ποσό γιατί είχαν κάνει και έξοδα) τον Αύγουστο.

       Προσοχή! Στον Μμπίμπα - Helios Hellas 2 κλπ. Εκτός από αυτά που αναφέρουν οι φίλοι (και είναι πέρα για πέρα αληθινά), η εταιρεία μου είχε επενδύσει στον όμιλο Μπίμπα λεφτά για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 500KWA από το 2010.

             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 07/03/2013  Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση απο το site του invest in Greece http://www.investingreece.gov.gr/default.asp?pid=25&la=2&n=1386 και κάνετε τις κρίσεις σας

             KOSTAS KIROU 06/03/2013 Αφού τον προβάλλει το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), καλό θα είναι να πάρει και τις ευθύνες του. Μου φέρνει όμως στο μυαλό μου κάτι σαν τον Τροχανά στην Σητεία της Κρήτης και το τουριστικό χωριό που είχε χιλιάδες εταίρους με μικροποσά. Αλλά τα σπίτια του χωριού τα πούλησε σε τρίτους. Τα ποσά ήταν τόσο μικρά που δεν συνέφερε κανένα να κινήσει δικαστικές διαδικασίες οπότε κι έκαναν φτερά. Αυτές είναι οι σίγουρες επενδύσεις…!!!!!. Με ίδια κεφάλαια …. άλλων ανθρώπων. Όχι οι δικές μας……..

             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06/03/2013  Που βρίσκει τα χρήματα; Βάζει διαφήμιση στην τηλεόραση, σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, έχει παρουσία σε εκθέσεις και ψάχνει για θύματα. Δημόσια εγγραφή ουσιαστικά κάνει και κανείς δεν επεμβαίνει. Έλεος πιά σε αυτή την χώρα....

              Yannis NoNewDeal 06/03/2013  Παλιότερα ο Μπίμπας πουλούσε βελτίωση επισκεψιμότητας web site. Μας είχε υποσχεθεί ότι το Google θα μας έβγαζε στην πρώτη θέση, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε. Όταν λοιπόν με τη σειρά μας δέν πληρώσαμε το ποσό το οποίο ζητούσε για την "υπηρεσία" του, τότε ο αθεόφοβος μας έστειλε αντικαταβολή (!) με το ποσό μέσω courier!!! Άκου να δείς!

                Nikos Papadopoulos 06/03/2013  Μάλλον είναι δύσκολο να πάρει κάποιος σοβαρά τη συγκεκριμένη επένδυση που απαιτεί ίδια κεφάλαια 100άδων εκατομμυρίων από μία εταιρία με ασήμαντο μετοχικό κεφάλαιο και πρόσωπα άγνωστα στην ενεργειακή αγορά. Καλό είναι να κοιτάμε και έναν ισολογισμό πριν ανεβάσουμε κάποιον στο βάθρο να μιλήσει σε συνέδριο. Απορώ πώς λέει ότι θα υποβάλει και αίτηση στο fast track χωρίς ίδια κεφάλαια - μάλλον τα μαζεύει από... άλλους. Μακάρι να ήταν αλήθεια πάντως γιατί τα ηλιοθερμικά είναι μία υποσχόμενη τεχνολογία (από πολλές πλευρές) αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παγκοσμίως.
                 KOSTAS KIROU 06/03/2013 
Αυτό είναι το σωστό….. βάζεις τα λεφτά σου το φτιάχνεις και περιμένεις να σε πληρώσει (όταν σε πληρώσει) ο ΛΑΓΗΕ. Τον ΦΠΑ πως θα τον πληρώνει η Μπίμπας ΑΒΕΕ αφού δεν θα τον εισπράττει. Τα κέρδη στους ιδιώτες πότε θα τα δίνει. Η έκτακτη εισφορά ….πόση νομίζετε ότι θα είναι και για πόσο καιρό….?????? Απλές ερωτήσεις για απλοϊκούς ανθρώπους επενδυτές….. σε ένα κράτος Χασάπη…!!!!!

 
Ερώτησεις  
SAGINI3 .

   1. Πιστεύετε οτι αυτοί που έστησαν και συμμετείχαν σε  αυτό το πράσινο '' Στρατηγικό Συνέδριο'' , δεν ξέρουν τίποτα από αυτά που καταγγέλλουν οι αναγνώστες σχολιαστές του energypress και των άλλων  ιστοσελιδων    ????


  2.   Γιατί κανένας απο τους διοργανωτές  δεν είπε στους συνέδρους και στους υποψηφίους επενδυτές  οτι οι  ΑΠΕτζηδες  (φωτοβολταικοί) είναι απλήρωτοι  απο τον ΛΑΓΗΕ που είναι χρεοκοπημένος ??


 3.  Τι εκανε το ΥΠΕΚΑ  η ΡΑΕ ,το ΕΒΕΑ και το  ΙΕΑ ,  μέχρι σήμερα για να προστατεύσει τους επενδυτές - θύματα  από πυραμιδες και αεροπλανάκια επιτηδείων της πράσινης απάτης. 
Πάντως η  υπόθεση αυτή διερευνάται ήδη σε βάθος απο τις Αρχές και αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών .   
                                                                                                                      SAGINI 
Διαβάστε τα παρακάτω και τα σχόλια..

http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/10/bibas-meridia-prostimo-epitropis-kefalaiagoras.html

http://lala-to.blogspot.gr/2013/05/mpimpas-grour-investing.html

http://epppo.pblogs.gr/2013/07/epiteloys-h-apath-ths-mpimpas-mpimpas-investing-group-apokalypte.html