Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Κάνουν ορθοπεταλιές, τραβάνε κουπί, και ελπίζουν...

Έχουν ζοριστεί άσχημα οι ιδιώτες της λιανικής ρεύματος. Με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ τα περιθώρια κέρδους είναι ελάχιστα. Για την ακρίβεια οι εταιρείες γράφουν ζημιές, που γίνονται μεγαλύτερες όταν ανεβαίνει ο Οριακή Τιμή με τις απεργίες κ.λπ. Και τότε γιατί παίρνουν πελάτες; Είναι σαν το… ποδήλατο. Αν σταματήσεις να κάνεις πετάλι, πέφτεις… Και περιμένουν καλύτερες μέρες.


www.energypress.gr


Πρώτα έληξε η απεργία της ΓΕΝΟΠ, μετά θα βγάλει απόφαση το δικαστήριο...


     Τελικά το είδαμε και αυτό. Πρώτα να λήξει η ΓΕΝΟΠ την απεργία της, και μετά να βγεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν αυτή είναι (ήταν) παράνομη και καταχρηστική ! Κι αυτό, διότι τα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΗ κατά του συνδικάτου κατατέθηκαν τη Παρασκευή, η υπόθεση εκδικάσθηκε τη Δευτέρα, η απόφαση αναβλήθηκε για την Τρίτη, για άγνωστο λόγο δεν βγήκε ούτε την Τετάρτη (ο δικαστής, λένε κάποιες πληροφορίες, είχε εγκλωβιστεί κάπου στην Αθήνα λόγω των επεισοδίων), και τελικά θα εκδοθεί σήμερα ! Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη ανακοινώσει από χθες το βράδυ ότι αναστέλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Αναρωτιέμαι, τι σοι ασφαλιστικά μέτρα είναι αυτά, που υποτίθεται ότι εκδικάζονται άμεσα. Εστω, για τυπικούς λόγους (χώρια που και τη ΔΕΗ να δικαίωνε, πάλι η ΓΕΝΟΠ καλυπτόταν από την 48ωρη της ΓΣΕΕ), δεν θα έπρεπε η απόφαση να έχει βγει, άντε χθες ; Ακόμη και συγγενής του Φωτόπουλου να ήταν ο δικαστής- που λέει ο λόγος, όπως σχολιάζαμε χθες με συνάδελφο- μόνο και μόνο για τυπικούς λόγους θα είχε φροντίσει να έχει εκδώσει την απόφαση ! Αυτά, μόνο εδώ συμβαίνουν...


http://www.energypress.gr

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Άνδρου


Έργα υποδομής 
Οι εργασίες εγκατάστασης ολοκληρώθηκαν και την Δευτέρα 27 Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το νέο σύστημα ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων, τερματίζοντας την ανεξέλεγκτη ρύπανση στους δρόμους της Άνδρου. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο. Ήδη ο Δήμος έχει αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο να εκπονήσει μελέτη για την οριστική χωροθέτηση και την επιλογή συστήματος πλήρους ανακύκλωσης, με την εφαρμογή δίκαιων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, όπου  ο Δήμος Άνδρου  θα παρουσιάσει δημοσίως την μέθοδο Μηχανικής Ψυχρής Διαχείρισης Αστικών  Στερεών  Απορριμμάτων, σε εκδήλωση που θα γίνει στον τόπο λειτουργίας του συγκροτήματος.


Η γνώμη μας
Το κάθε έργο κρίνεται εκ του αποτελέσματος .
                                                                                                               SAGINI