Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Πρεμιέρα κάνει την Δευτέρα η φοροκάρτα

Φοροκάρτα

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία


Πρεμιέρα κάνει την Δευτέρα η φοροκάρτα


    Ξεκινάει τη Δευτέρα από τις τράπεζες η διάθεση της φοροκάρτας και οι φορολογούμενοι, προαιρετικά, μπορούν να την προμηθεύονται ώστε να καταγράφουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Η χρήση της φοροκάρτας
στοχεύει να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων, αφού το ποσό αγορών που θα περιλαμβάνεται σε αυτήν θα λαμβάνεται υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τα εφετινά εισοδήματα,
που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας
, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Θα είναι λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφονται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές κάρτες.

Η κάρτα θα ενεργοποιείται είτε με SMS στον αριθμό 54053
της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta και ο φορολογούμενος θα κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας.

Έτσι, κανείς άλλος πλην της ΓΓΠΣ δεν θα γνωρίζει σε ποιον φορολογούμενο
αντιστοιχεί η κάθε κάρτα. Ειδικό γραφείο που θα απαντά σε ερωτήµατα των καταναλωτών θα δηµιουργηθεί στο υπουργείο Οικονοµικών, στο τηλέφωνο 211-0007111.

Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών
, είτε είναι με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS (Point of Sales, που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές) τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ. Οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους μερίδες μέσω του Διαδικτύου.

Οι τράπεζες το µόνο που θα βλέπουν θα είναι ότι σε µια συγκεκριμένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε έναν αριθµό κάρτας αγόρασε ένα προϊόν από μια επιχείρηση.

Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη ΓΓΠΣ
αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της. Η ΓΓΠΣ, µε τη σειρά της, θα περνά τα ποσά αυτά στον «λογαριασμό αφορολογήτου» καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους:

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ

78 ΟΝΟΜΑΤΑ


78 ΟΝΟΜΑΤΑ   ΔΙΑΠΛΟΚΗΣΣε ένα λογικό κόσμο ........
η λίστα που εμφανίζεται παρακάτω θα αρκούσε για να εξαφανίσει την αξιοπιστία της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) *- τώρα και για πάντα, μια για πάντα.
Από τις αρχές του 2004 (προπαρασκευάζοντας τη δουλειά που άρχιζε το 2007 για την Κλιματική
Βίβλο ) οι ακτιβιστές του World Wildlife Fund (WWF) συστηματικά άρχισαν να προσλαμβάνουν επιστήμονες της IPCC.
Μέχρι τα τέλη του 2008 όπως says λέει το WWF, ότι είχαν πειστεί 130    "κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος ως επί το πλείστον, αλλά όχι αποκλειστικά από"     την IPCC για να συμμετάσχουν στη δική τους παράλληλη πρωτοβουλία που ονομάσθηκε Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Μαρτύρων του κλίματος.

Κάντε κλικ εδώ. Climate Witness Scientific Advisory Panel .(SAP)Οι επιστήμονες των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται απο κάτω δεν εξέτασαν μόνο ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα του κόσμου για λογαριασμό της IPCC.
Έχουν μια τεκμηριωμένα πλέον, δημόσια σχέση με επαγγελματίες εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (lobbyists ) που έχουν έντονο ενδιαφέρον και επηρεάζουν την κοινή γνώμη γιαυτό το θέμα. (Για τους αναγνώστες που είναι απλά επισκέπτες, το WWF ισχυρίζεται ότι είναι "σχεδόν αδύνατο να υπερεκτιμούν» την απειλή από την κλιματική αλλαγή ) δείτε εδώ here και εδώ here.Οι άνθρωποι στην παρακάτω λίστα έπαιξαν κάποιο ρόλο, είτε το 2007 για την Κλιματική Βίβλο ή βοηθούν να γραφτεί την επόμενη έκθεση της IPCC, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013. Σε πολλές περιπτώσεις, κάνουν διπλό καθήκον. ( WWF και IPCC )
Σε αυτή τη λίστα είναι 23 οδηγοί συντονιστές συγγραφείς – εκείνοι στους οποίους η IPCC έχει ωρισει ως υπεύθυνους για ένα ολόκληρο κεφάλαιο.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τον Osvaldo Canziani. Έχοντας υπηρετήσει ως συμπροεδρεύων στην Ομάδα Εργασίας 2 τόσο για τις εκθέσεις του 2001 και του 2007 , είναι ένας από τους ανώτερους υπαλλήλους της IPCC.

  • Peter Ambenje – a Working Group 1 contributor to the 2007 report
  • Sophie des Clers - a contributing author to two chapters of the 2007 report
  • Antoine Guisan - a contributing author to two chapters of the 2007 report
  • Claudio Guillermo Menéndez – who served as a lead author for the 2007 report
  • Batimaa Punsalmaa – a lead author for two chapters of the 2007 report (here and here)
Πήρα δύο στιγμιότυπα από το πάνελ της Επιστημονικής Συμβουλευτικής ιστοσελίδας του WWF. 
Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2010.
Η δεύτερη ήταν πριν από λίγες εβδομάδες.
Η μόνη εμφανής διαφορά μεταξύ τους είναι η απουσία του ονόματος του Stephen Schneider, από το δεύτερο (πέθανε το 2010).
Πηγη      http://nofrakkingconsensus.com/2011/10/01/78-names/
Μεταφραση     sagini
 • * Η διακυβερνητική του ΟΗΕ ( IPCC) για την κλιματική αλλαγή. Βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 2007, μαζί με τον Αλ Γκορ.Αυτά για το WWF και την Διακυβερνητική του ΟΗΕ. Δυστυχώς τέτοιες διασυνδέσεις υπάρχουν με διάφορα ισχυρά κέντρα εξουσίας του πλανήτη μας , που τελικά διαμορφώνουν την πολιτική για ''την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής'' , σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.
Έχοντας φροντίσει για την βράβευση με Νόμπελ ειρήνης των φερέφωνων τους IPCC και AL GORE τους δώσανε επίφαση αξιοπιστίας.
                                                                                                                              SAGINI