Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ...............ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα χρηματοδότησης των φωτοβολταϊκών
        Τυπική περίπτωση μικροεπενδυτή που αδυνατεί να πραγματοποιήσει την επένδυσή του σε φωτοβολταϊκά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αποτελεί η επιστολή που έστειλε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Νικόλας Γραμματικάκης,  στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Είναι αμφίβολο αν η επιστολή έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού ΠΕΚΑ, ωστόσο την δημοσιεύουμε αυτούσια καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μικροεπενδυτές, ενώ περιέχει και ενδιαφέρουσες προτάσεις για το "δια ταύτα". Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Ανάμεσα στις προτάσεις των φορέων για το χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ, ακούστε και τη γνώμη του λαού που η δική μου τυπική περίπτωση την εκφράζει.
Μικροεπενδυτές των λίγων εκατοντάδων KW, παραπλανημένοι από τις εξαγγελίες του κράτους, μπήκαν στην περιπέτεια των φωτοβολταϊκών και αφού επί τέσσερα και πέντε χρόνια πάλεψαν με τα θηρία της γραφειοκρατίας, ξοδεύοντας στις πλείστες των περιπτώσεων, όλες τους τις οικονομίες ή τα δάνεια τους, για να αποκτήσουν τις πολυπόθητες συμβάσεις με το ΔΕΣΜΗΕ ή τη ΔΔΝ, βρέθηκαν και βρίσκονται μπροστά σε μια απόλυτη άρνηση χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Επιπλέον έρχεται το ΥΠΕΚΑ και δηλώνει πως θέλει να μειώσει τις τιμές ακόμα και αναδρομικά σε όλους ή μόνο σ' αυτούς τους άτυχους που έχουν υπογράψει μεν συμβάσεις πώλησης αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν το χρήμα για να υλοποιήσουν τα έργα τους κι από πάνω τους αποκαλεί μη σοβαρούς και θέλει να τους αδειάσει ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα ποντικάκια για να χορέψουν μόνοι τους οι αρουραίοι.
Ένας τέτοιος φαιδρός είμαι κι εγώ που ξόδεψα πέντε χρόνια απ' τη ζωή μου και 600.000 ευρώ δουλεμένα στην αλλοδαπή, για ν' αποκτήσω επτά άδειες των 100KW, για τις κόρες μου, αγοράζοντας οικόπεδα και ποτίζοντας τον αδηφάγο κρατικό μηχανισμό. Όλοι πήραν από εμένα, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, υποθηκοφυλακεία, εφορία, περιβαλλοντολόγοι, μελετητές, πολιτικοί μηχανικοί, εκσκαφείς, Δήμος, Επαρχείο, Νομαρχεία, Περιφέρεια, ΔΕΗ (μόνο αυτή πήρε 110.000 ευρώ), πολεοδομία και άλλοι. Μόνο εγώ δεν έχω πάρει πίσω τίποτα ακόμη. Έχει δίκιο το υπουργείο πρέπει να είμαι ένας φαιδρός τύπος και μαζί μου είναι φαιδροί όσοι περιμένουν μ' αγωνία να δουλέψουν στα έργα μου. Τουλάχιστον καμιά 35αριά όλων των ειδικοτήτων, που τρέμουν στην σκέψη του επερχόμενου κατοχικού χειμώνα, που δε θα' χουν πως να θρέψουν τις οικογένειες τους.
Επίσης είναι απορίας άξιον το γεγονός πως ενώ το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε με λάβαρο την πράσινη ανάπτυξη, μόλις έγινε κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταργήσει την επιδότηση προς τις ΑΠΕ.
Την ίδια ώρα απαγορεύεται (άραγε γιατί;) η νόμιμη και φορολογημένη πώληση των πανάκριβα αποκτηθέντων αδειών με αποτέλεσμα να πωλούνται πίσω απ' την πλάτη του κράτους, για ένα κομμάτι ψωμί, στους Κινέζους Γερμανούς και άλλους, που αλωνίζουν τη προς ξεπούλημα, πλούσια σε πόρους αλλά φτωχή σ' ανθρώπους, χώρα.
Γνώμη μου είναι πως θα μπορούσατε ακόμα και τώρα αν το θέλατε, να ξανακάνατε την πράσινη ανάπτυξη τη λοκομοτίβα της εκτροχιασμένης ελληνικής οικονομίας.
Θα μπορούσατε να διαπραγματευτείτε ένα δάνειο, ένα με ενάμιση δισ. ευρώ, με την COMMISSION της Ε.Ε. ή την ΕΚΤ, ειδικά για την υλοποίηση όλων αυτών των βαλτωμένων έργων, που θα το αποπλήρωναν οι ίδιοι οι παραγωγοί με το εισόδημα τους, χωρίς να επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία , αντιθέτως προσφέροντας τα μέγιστα στην σωτηρία της πατρίδας που δυστυχώς χαροπαλεύει.
Επίσης θα μπορούσατε να ζητούσατε απ' την Ε.Ε., που λέει πως νοιάζεται για την γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, να επιδοτήσει αυτή τα έργα των ΑΠΕ όπως το έχει κάνει και εξακολουθεί να το κάνει σ 'όλες τις άλλες χώρες της , ενώ εδώ εσείς τρέξατε με μεγάλη σπουδή να της εξοικονομήσετε τους πόρους που θα παίρναμε εμείς και κατ επέκταση και η Ελλάδα.
Πρόταση μου και γνώμη του λαού είναι πως πρέπει να μειώσετε δραστικά την ταρίφα σ' αυτούς που έχουν εκατοντάδες και χιλιάδες MW που ακόμα και χωρίς καμιά επιδότηση της τιμής μπορούν να έχουν τα υπερκέρδη που συνεισφέρουν στην ευημερία της Ελβετίας και άλλων φορολογικών λιμανιών και παραδείσων.
Να αφήσετε τις τιμές ως έχουν για τους μικρούς, που είναι η μόνη ελπίδα των τοπικών κοινωνιών. Διότι το χρήμα τους σ' αυτές ανακυκλείται. Αν κατεβάσετε την ταρίφα στους μικρούς είναι σαν να θέλετε να τους εξαφανίσετε. Είναι άραγε αυτό που επιδιώκετε;
Μπορείτε επίσης να τοποθετείτε σε ένα ειδικό ταμείο το ΦΠΑ και τους φόρους που παράγονται από τη πώληση και κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος των ΑΠΕ. Πρέπει επιτέλους το τέλος των ΑΠΕ να πηγαίνει στις ΑΠΕ κι όχι να χρηματοδοτεί τις ρυπογόνες (παντός τρόπου) διαδικασίες παραγωγής ενέργειας.
Εν κατακλείδι κύριε υπουργέ σας εύχομαι να βρείτε το θάρρος να τα βάλετε μ' αυτούς που έχουν φέρει τη πατρίδα μας σ' αυτά τα χάλια και που τώρα βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να αφαιμάσσουν τον λαό έτι περαιτέρω. Προστατέψετε όμως τους μικροεπενδυτές γιατί αυτοί είναι η αγελάδα που τρέφει το κόσμο. Αν ψοφήσει αυτή τότε ο πεινασμένος λαός θα σηκωθεί και θα σας φάει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε , μετά απ' όλη αυτή την ταπείνωση, περιφρόνηση, εξαθλίωση κοροϊδία, πόση οργή έχει μέσα του ο Έλληνας. Είναι ένα καζάνι που βράζει.
Νομίζω πως μιλώ εξ ονόματος όλων των μικροεπενδυτών καθώς και των αγροτών και σας καλώ να βρείτε γρήγορα μια λύση για να υλοποιήσουμε τα έργα μας για το καλό όλων μας».

http://www.energypress.gr        Αλήθεια  πόσοι φουκαράδες  Έλληνες '' Γραμματικακηδες '' βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση από τους πράσινους απατεώνες που τους τάζουν ''τα άστρα του ουρανού'' για να τους βάλλουν στο χέρι και να τους φάνε τις οικονομίες τους η να τους υποθηκεύσουν τα σπίτια τους.
Εκατοντάδες πλασιέ φωτοβολταϊκών περιφέρονται και αναζητούν θύματα για ''φωτοβολταικες επενδύσεις-απάτες'', (3.000 ευρώ λέγεται ότι είναι η μίζα για κάθε θύμα ) ως  δήθεν επιστημονικοί συνεργάτες εταιρειών εγκατάστασής φ/κ.
Τους μιλάνε πάντα για το τυρί ,και ποτέ για τη φάκα.
Σε μια χώρα διαλυμένη ,ο κάθε Γραμματικακης  είναι εν δυνάμει θύμα.
Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη που έταζε στους αφελείς Έλληνες ο ΓΑΠ. 
                                                                                                               SAGINIΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣΔημήτρης      Μητροπάνος: «Ο Παπανδρέου θα μείνει σαν προδότης στην ιστορία»  Δημήτρης Μητροπάνος


        Στην οικονομική κρίση και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε στη χώρα μας αναφέρθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα από τα όσα είπε...


  Θα ξαναζήσουμε τη μετανάστευση;
  «Την ξαναζούμε. Όλα τα νέα παιδιά θέλουν να φύγουν έξω. Κανένα δεν σκέφτεται να κάτσει εδώ. Και γιατί να κάτσει; Για να μείνει αμόρφωτο κι άνεργο; Εμένα και τα δυο μου τα παιδιά μού είπαν ότι θα φύγουν στο εξωτερικό. Στενοχωριέμαι, αλλά μήπως δεν το καταλαβαίνω; Δεν ζούμε μια κρίση που θα περάσει».
  Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση;
  «Η κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε "θα δημιουργήσουμε". Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος; Απ' την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου».
  Είναι μόνο οικονομική η κρίση;
  «Απ' την ώρα που ξεκίνησε μια οικονομική κρίση δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Όλα θα τσακιστούν κι ό,τι καλό υπάρχει θα φύγει έξω. Εδώ θα μείνουμε τα γερόντια και θα ξανανοίξουν τα καφενεία για να καθόμαστε, να παίζουμε πρέφα και να κλαίμε τη μοίρα μας. Και οι άλλοι θα κοκορεύονται ότι κυβερνούν εμάς. Τους γέρους».
  Για τη δική σας γενιά, του Πολυτεχνείου, τι γνώμη έχετε;
  «Ότι ήταν η πιο άχρηστη γενιά. Αυτή κυβέρνησε τόσα χρόνια. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μάθαμε να κλίνουμε το ρήμα "βολεύομαι" σε όλους τους χρόνους. Και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Βγαίνει η Ν.Δ. και λέει "μας τιμώρησε ο λαός και δεν μας ψήφισε". Τι λέτε ρε; Θεωρείτε τιμωρία ότι δεν βγήκατε μια φορά και τώρα ελπίζετε να ξαναβγείτε για να κάψετε κι ό,τι απέμεινε; Δεν ντρέπεστε, ρε, κι εσείς κι οι άλλοι που ζητάτε απ' τον κόσμο να σας ψηφίσει; Αλλά καλά να πάθουμε κι εμείς, αφού τους ψηφίζουμε».
  Και η Αριστερά;
  «Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω" ; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Ελεος».
  Πάντως αποκατέστησαν τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον Βελουχιώτη.
  «Γελοία πράγματα! Ο κόσμος καίγεται και ξαφνικά αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μα, γι' αυτούς έχει αποφασίσει μόνος του ο κόσμος που 'χει διαβάσει. Δεν περιμέναμε να 'ρθει πίσω πίσω το ΚΚΕ να μας τα πει».
  Την κίνηση στο Σύνταγμα πώς τη βλέπετε;
  «Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο. Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι' αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;».
  Υπάρχει όμως η απειλή της επιστροφής στη δραχμή.
  «Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα 'χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε. Κι άλλη φορά πτωχεύσαμε και πεινάσαμε. Κι όσο σκατολαός κι αν είμαστε, όταν χρειάζεται, και δουλεύουμε και πατριώτες είμαστε».
  Σωτηρία υπάρχει;
  «Μα, ποιος θα μας σώσει; Θα πάει ο Σαμαράς να το κουβεντιάσει; Πήγε κι ο Βενιζέλος και του 'παν "άντε από δω". Και ποιοι του το 'παν; Κάτι τσογλάνια, τρίτης διαλογής γραμματείς. Κι όμως οι δικοί μας κάθονται προσοχή. Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Γραμματέας είναι, ρε, κι έρχεται να μας γελοιοποιήσει. Γιατί εμείς το "Οχι" το είπαμε μια φορά το 1940 και τελείωσε. Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
  Τουλάχιστον θα υπάρξει αλληλεγγύη;
  «Αλληλεγγύη ποιος να δείξει; Οι πλούσιοι; Ο κόσμος που θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη ανήκει από τη μεσαία τάξη και κάτω, αυτήν που την τσακίζουν καθημερινά, μέχρι που μια μέρα θα βγει στο δρόμο κι όποιον πάρει ο Χάρος».

  Τempo.gr

          

     Απλές σταράτες κουβέντες  από έναν μεγάλο λαϊκό τροβαδούρο.
                                                                                                                                                SAGINI                                                                                       


  ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ......... ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

  Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες

  Από τις 6 το πρωί της Κυριακής ως τις 6 το πρωί της Τρίτης

  Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες
          Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο στον Πειραιά   Μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ το μεσημέρι του Σαββάτου οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Κυριακής ως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

  Νωρίτερα, περίπου 500 ναυτεργάτες πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

  Το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα των ναυτικών.

  Κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, καθώς ένα σημαντικό μέρος των αιτημάτων τους έχει ικανοποιηθεί.

  Ωστόσο οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

  Στο μεταξύ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα στα νησιά. Ηδη, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως και στις Κυκλάδες και στο βόρειο Αιγαίο.
  http://www.tovima.gr