Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ..........ΦΕΥΓΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ





        Η αρχή έγινε με το κόψιμο των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
http://sagini3.blogspot.com/2011/10/blog-post_5148.     
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html

  Σύντομα θα αλλάξουν όλα  στην ενέργεια. Δεν πάει άλλο. Χωρίς μεγάλο κόστος.
Τα εργοστάσια κάρβουνου  υπάρχουν. Αξιόπιστα και σίγουρα, παρέχουν άφθονη ισχύ βάσης.
Με φίλτρα  στις καμινάδες τους. Πρώτη ύλη υπάρχει και άφθονη και φθηνή.
Η  ''ενεργειακή ένδεια'' δεν αντέχεται.
Οι λαοί της Ευρώπης μαζί και οι Γερμανοί, αυτόν το χειμώνα θα υποφέρουν από το κρύο.
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πια  λεφτά για να πληρώσουν την τόσο ακριβή πλέον πράσινη ενέργεια.
Μόνο στη Μ. Βρεταννια μελέτη έδειξε , ότι φέτος το χειμώνα 2.700 πολίτες, θα πεθάνουν από το κρύο,γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ενέργειας.

http://sagini3.blogspot.com/2011/10/blog-post_8425.html

   Καταλαβαίνουν ότι η ''πράσινη ανάπτυξη'' έγινε όλεθρος για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Έφερε την Ευρώπη πολλά χρόνια πίσω.
Οι χιλιάδες ανεμογεννήτριες χωρίς κρατικές επιδοτήσεις θα σταματήσουν και θα μείνουν σύμβολα καταστροφής,μιας άλλης εποχής.
Πάνω στα όμορφα Ελληνικά βουνά που τα  κατέστρεψαν οριστικά, θα μείνουν τα σκιάχτρα της πράσινης απάτης.
Οι Γερμανικές κυβερνήσεις έβγαλαν πολλά λεφτά  μέχρι τώρα από την ''πράσινη απάτη'' που αυτοί επέβαλαν στους λαούς της Ευρώπης.

http://sagini3.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html

  Έφαγαν πολλά δις και τρώνε ακόμα και οι δικοί μας εργολάβοι και παρατρεχάμενοι.
Τώρα όμως οι Γερμανικές κυβερνήσεις,  έχουν πέσει στο λακο που άνοιξαν οι ίδιοι όταν αυτοκτόνησαν με την διακοπή λειτουργίας των θερμικών και πυρηνικών εργοστασίων τους. Γέμισαν την χώρα τους με αιολικά και φ/κ, που η ενέργεια τους είναι αστεία και πανάκριβη.
Αυτό το χειμώνα θα πληρώσουν πάρα πολλά λεφτά για εισαγωγές ενέργειας από τους γείτονες τους.  Αν βέβαια έχουν και αυτοί περισσεύματα για πούλημα.
  Στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε ακόμα ΔΕΗ και λιγνίτες, αλλά έχουμε δυστυχώς τους φανατικούς οπαδούς της ''πράσινης απάτης'' , ΓΑΠ και  Παπακ και πολλούς άλλους ακόμα, που θέλουν να πουλήσουν ακόμα και  τη ΔΕΗ και τα λιγνιτικα εργοστάσια της μαζί, επειδή βάλανε επιπόλαια, την υπογραφή '' Ελλάδα'' , στους Γερμανούς.
 Μόνο οι ίδιοι βέβαια, γνωρίζουν το γιατί . Εμείς το υποψιαζόμαστε με βεβαιότητα.

http://sagini3.blogspot.com/2011/10/blog-post_591.html

   Έχουμε μεγάλη έλλειψη ηγετών,σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Σίγουρα κάποιοι άλλοι Ελληνες (αν υπήρχαν), θα μπορούσαν να αρνηθούν το κλείσιμο των λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ , την πληρωμή προστίμων για τις εκπομπές CO2 , το κόψιμο των επιδοτήσεων για ΑΠΕ , το πάγωμα νέων έργων για ΑΠΕ , με απλούστατη δικαιολογία την οικονομική κρίση, και ότι θέλουμε να κρατήσουμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλά, μέχρι να ξεχρεώσουμε .
Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως . Σίγουρα υπάρχουν ικανοί Ελληνες να φέρουν την ελπίδα στον τοπο, αλλά και να βάλουν  τα φίδια στις τρύπες τους.
Ψαχτε αλλού. Για Μιλτιάδη, Περικλή, Μακρυγιάννη, Καποδίστρια .
Ψαχτε για αυτούς , όχι ανάμεσα στους πολιτικούς που όλοι ξέρουμε. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι για απόσυρση και καταστροφή.
Μερικοί σίγουρα για φυλακή . Πόσο αλήθεια θα θέλαμε να τους δούμε πίσω από τα κάγκελα.ψψ
   Μας έφεραν τη νέα Κατοχή .

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_6659.html


   Μου μίλαγε για την Κατοχή, ο πατέρας μου και μου φαινότανε απίστευτο ότι θα το ζήσει ξανά η Ελλάδα μας.











Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

''ΗΛΙΟΣ''........ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

Τρία εμπόδια για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία

    

          Όταν δεν φοβάσαι ότι θα λογοδοτήσεις κάποτε για αυτά που κάνεις,    παίρνεις φόρα και λες οτι μ@λ....α  θες.
Αρκεί να κάνεις  έστω και προσωρινά τον δυστυχή πλέον Έλληνα , να πιστέψει ότι αγωνίζεσαι για το καλό του. 
Ανακοίνωσαν λοιπόν οι ΓΑΠ και Παπακ (πολιτικοί γίγαντες ,νομιμοποιημένοι απόλυτα όμως,  αφου τους ψήφισε ο δυστυχής Έλληνας) το  , ''μεγαλύτερο σχέδιο για φ/κ στην Ευρώπη''  το πρότζεκτ ''ΗΛΙΟΣ'', αξίας 20 δις και .....βάλε κι άλλα.
Έτσι ....χωρίς καμιά μα καμιά μελέτη και κατόπιν εντολής του Σοιμπλε, που ήθελε ''κατι'' από εμάς για να παραμυθιαστούν οι Γερμανοί ψηφοφόροι του, '' αυτά, θα πάρουμε από την Ελλάδα για εγγύηση στα δάνεια''. Ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο της.
Είπανε οι αθεόφοβοι οτι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας,  οτι θα αποπληρώσουμε τα δάνεια με τα λεφτά που θα βγάλουμε από το''ΗΛΙΟΣ'' και ότι άλλη μπούρδα τους ήρθε στο κεφαλάκι τους.
Δεν είπανε βέβαια,  ποτέ ότι έχουν μελέτη κόστους-οφελών,  δεν είπανε ποτέ πόσα θα κοστίσει,  δεν είπανε ποτε από που θα αγοραστούν τα τζάμια, δεν είπανε ποτε ποιος θα πληρώσει τα δις για τα δίκτυα διασύνδεσης, δεν είπανε ποιος και πόσο θα αγοράζει το ρεύμα , δεν είπανε ποτέ κάτι σαφές , ουσιαστικό, εφικτό και συγκεκριμένο.
Βάλανε και τους παπαγάλους -πλασιεδες των εφημερίδων και των τηλεοράσεων  να σιγοντάρουν και μετά ήσυχοι πλέον οτι κάνανε το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα και τους εργολάβους και πάνε για άλλες καινούργιες , π@παριες.
Πούλησαν στον δυστυχή Έλληνα όνειρα ληγμένα και πάλι.
Τώρα βέβαια τους ''κράζουν'' ακόμη και Γερμανοί .   Η Süddeutsche Zeitung εντοπίζει τα τεχνικής και οικονομικής φύσεως εδώ ..   http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=427591 ,  αλλά σιγά μην ιδρώσουν.




Μ. ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ ..............ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ

                                                          

The Energy Secretary inspects one of his beloved turbines in the making  
 Photo: Rick Tomlinson


 Του
 CHRISTOFER BOOKER 
 29-10-2011




   Λοιπόν, '' τι έκπληξη '' θα μπορούσε να είναι η μόνη αντίδραση στην είδηση της περασμένης εβδομάδας ότι το εργοστάσιο Longannet παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στη Σκωτία εγκατέλειψε τελικά το έργο £ 1 δισεκατομμυρίου λιρών (με δικά μας έξοδα) για την « δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα ».
Δεν υπήρχε πιο ανόητο σύμβολο γελοιοποίησης της εθνικής ενεργειακής πολιτικής μας από την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε μακριά με κάποιο σωλήνα, εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , και να τους θάψουμε σε τρύπες κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα.
Ωστόσο, τα πολιτικά κόμματα μας , ήταν ενωμένα στην επιθυμία τους να δουν δισεκατομμύρια λίρες να σπαταλιούνται σε ένα έργο το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, θα διπλασιάσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μας – και το οποίο όμως δεν επρόκειτο ποτέ να δουλέψει ούτως ή άλλως.

Οι πολιτικοί μας, τον τελευταίο καιρό , ζουν σε εικονική πραγματικότητα, που τους έχει οδηγήσει η εμμονή τους με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Όπως η αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας - έως και κατά 18 τοις εκατό - έφτασε τον πληθωρισμό στο υψηλότερο επίπεδο της 20ετιας, όλα όσα η κυβέρνηση έχει κάνει για να "καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή» έχουν επίσης την οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπων σε «ενεργειακή ένδεια».
Την περασμένη εβδομάδα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι αυτό προκαλεί ήδη 2.700 θανάτους το χρόνο στην Αγγλία και την Ουαλία.

Βεβαίως, η πιο σημαντική αντίδραση την περασμένη εβδομάδα ήταν από τον Chris Huhne, Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος απλώς παρακάλεσε τους προμηθευτές μας σε ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνουν τους πελάτες να αγοράσουν απο αυτούς που πουλάνε ενέργεια λιγο φθηνότερα.
Αλλά σε 15 μήνες, η νέα «κατώτατη τιμή ρύπων , του άνθρακα» της Κυβέρνησής του ανάγκασε τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας , να πληρώσουν £ 16 για κάθε τόνο CO2 που εκπέμπουν – και ετσι θα επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί μας με το ποσό των £ 3 δις ευρώ, ή 16 τοις εκατό --- (η τιμη θα αυξηθεί σε £ 70 τον τόνο μέχρι το 2030).


Ίσως πιο σημαντικό, όμως, ήταν παρατήρηση George Osborne στο συνέδριο των Τορυς ότι «γνωρίζουμε ότι μέσα σε μια δεκαετία η περιβαλλοντική νομοθεσία και οι κανονισμοί , συσσώρευσαν μεγάλα κόστη στις ενεργειακές δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», και ότι
«δεν πρόκειται να σώσουμε τον πλανήτη 'σκοτώνοντας' τη χώρα μας ".
Η δέσμευσή μας, σύμφωνα με το νόμο της ''αλλαγής του κλίματος'', να ξοδευτούν μέχρι και £ 18 δισεκατομμύρια το χρόνο για τη μείωση των εκπομπών CO2, μας εχει ήδη οδηγήσει είτε στο κλείσιμο ενεργειακών μονάδων και βιομηχανιών, ή στην μετεγκατάστασή τους στο εξωτερικό.
Φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι να χάσουμε ό, τι απομένει από τη βιομηχανία αλουμινίου μας (το μισό από αυτό εξαφανίστηκε το περασμένο έτος για τη Μέση Ανατολή, παίρνοντας 600 θέσεις εργασίας μαζί του).
Χωρίς αλλαγή πολιτικής, ένα μεγάλο μέρος των χημικών μας, χάλυβα και κεραμικών προϊόντων είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.



Ακριβώς οι σημαντικές αυτές διαφωνίες αρχίζουν να εμφανίζονται στον τόπο απο όπου μεγάλο μέρος της πολιτικής αυτής προέρχεται τις Βρυξέλλες.
Η διεύθυνση της ΕΕ που ασχολείται με την ενέργεια , φαίνεται επιτέλους να ξυπνάει για το γεγονός ότι , εφ 'όσον η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να «μειώσει τη χρήση άνθρακα» στην οικονομίας της, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος κινείται ανεξάρτητα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε οικονομική καταστροφή.
"Είναι σαφές», λέει μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, " ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δράσει μόνη της σε μια προσπάθεια για την επίτευξη παγκόσμιας μείωσης χρήσης του άνθρακα."



Τουλάχιστον, υπάρχουν αμυδρά σημάδια ότι η κρίσιμη στιγμή πλησιάζει, όπου γίνεται πλέον φανερό ότι η '' κλιματική αλλαγή'' κάνει-ότι μπορεί μόνο να μας οδηγήσει σε οικονομική αυτοκτονία. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, κανένα ίχνος της πραγματικότητας δεν φαίνεται ότι αγγίζει το κεφάλι του κ. Huhne. Την περασμένη εβδομάδα και πάλι θρηνούσε διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξαρτάται η ηλεκτρική μας ενέργεια απο την αδιάκοπη αυξητική πορεία των εισαγωγών φυσικού αερίου - χωρίς να αναφέρει κατι για την η καλύτερη ελπίδα μας να κρατήσουμε τα φώτα της Βρετανίας ανοικτά , είναι τα τεράστια αποθεματικά μας σε φυσικό αέριο σχιστόλιθου.
Αυτό το μισεί επειδή προσφέρει την προοπτική ηλεκτρικής ενέργειας πολύ φθηνότερης από ότι οι άχρηστες ανεμογεννήτριες του .
Αν δεν απαλλαγούμε τόσο από τον κ. Huhne όσο και απο το ''νόμο της αλλαγής του κλίματος'', τα φώτα μας θα σβήσουν σε λίγα χρόνια άλλα και πολλά άλλα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα μαζί τους.


http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/Μεταφραση SAGINI3..