Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ...............ΑΛΗΘΕΙΑ 2ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ TOY C02


        Στην πραγματικότητα οι επιδράσεις του C02 στο σώμα και την ψυχοσύνθεση μας είναι Θετικές. Η υψηλή περιεκτικότητα του αέρα σε C02 μειώνει το ΡΗ του αίματος, πράγμα που οδηγεί στην απελευθέρωση ιόντων ασβεστίου και έχει σαν αποτέλεσμα τη χαλάρωση των μυών.
Σε αντιδιαστολή με το C02, η υπέρ οξυγόνωση, που συχνά επέρχεται με την υπερβολική εισπνοή οξυγόνου, οδηγεί σε κράμπες, σύσπαση των μυών, συμπτώματα στρες και φοβικές καταστάσεις.
Όλα, όμως, εξαφανίζονται εάν για μερικά λεπτά εισπνεύσουμε τον ίδιο τον αέρα που βγαίνει από τα πνευμόνια μας -με αυξημένο ποσοστό C02- βάζοντας μπροστά στο στόμα και τη μύτη μας μία σακούλα.
Οι θετικές δράσεις και η μεγάλη σημασία της αναπνοής δεν αποτελούν τυχαία βασικό μέρος διάφορων τεχνικών χαλάρωσης και διαλογισμού...
Ουσιαστικά, πολλές ιατρικές και διαιτολογικές έρευνες εφιστούν την προσοχή μας στο θέμα της οξύτητας του αίματος και βεβαιώνουν πως η διατήρηση του ΡΗ του αίματος μας σε αλκαλικά επίπεδα είναι βασικός παράγοντας υγείας.
Το αίμα μας πρέπει να είναι αλκαλικό και όχι όξινο, αφού το όξινο περιβάλλον είναι ένδειξη σήψης και δίνει το σήμα έναρξης «αποσύνθεσης» του σώματος εκ των έσω.
Ακόμη πιο φανερή γίνεται η σχέση του C02 με την υγεία μας, από τις έρευνες και τα συμπεράσματα του ρώσου γιατρού Dr. Konstantin Buteyko.
Ο Buteyko ανακάλυψε πως τα χαμηλά ποσοστά CO2 στο αίμα προκαλούν άσθμα και αλλεργίες, ενώ χωρίς διοξείδιο του άνθρακα στο σώμα, ο άνθρωπος πεθαίνει. 
Επί δεκαετίες, ο Dr. Buteyko μελέτησε τη σχέση των επιπέδων CO2 στο αίμα με την αναπνευστική λειτουργία. 
Τελικά, κατάφερε να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με άσθμα και αλλεργίες, αϋπνίες, νυχτερινή άπνοια, δίχως φάρμακα, μαθαίνοντας τους απλώς να αναπνέουν σωστά.
Στις έρευνες του μάλιστα διαπίστωσε πως το χαμηλό επίπεδο CO2 στο αίμα είναι αυτό που δίνει εντολή στον εγκέφαλο να αναπνεύσουμε ξανά! Το 1904 ο Δανός φυσιολόγος Christian Bohr περιέγραψε αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως «Bohr effect».
Με απλά λόγια, το CO2 είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση του οξυγόνου από την αιμοσφαιρίνη στους ιστούς του σώματος.
Αν δεν υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα, τα κύτταρα βιώνουν ένα αίσθημα λιμόκτονιας από έλλειψη οξυγόνου. 
Για να υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα πρέπει να υπάρχει επαρκές στους πνεύμονες. Διαφορετικά, προκαλείται φλεγμονή στους βρόγχους, με στόχο να μειωθεί η απώλεια CO2 κατά τη διάρκεια των εκπνοών. 
Μια συγκέντρωση έως και 6,5% CO2 στους πνεύμονες είναι υγιής. Λιγότερο από 4% είναι απειλή για τη ζωή. Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από το ποσό του CO2 στην ατμόσφαιρα...


Ο πίνακας Buteyko, όπου αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερο CO2 στους πνεύμονες, τόσο περισσότερη είναι και η ανοχή του σώματος στο διοξείδιο και συνεπώς υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να αναπτυχθεί κάποια ασθένεια στο μέλλον.
¦ Ο Dr. Konstantin Buteyko.ΜΕΣΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχει επικρατήσει η εντελώς εσφαλμένη ένταξη του CO2 στους αέριους ρύπους και κανείς δεν αναφέρει τη ζωτική σημασία του για την υγεία και την επιβίωση μας. 
Πώς μπορεί αυτό το φυσικό αέριο, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία των οργάνων μας, να θεωρείται ρύπος; 
Θα μπορούσαμε όλοι μας να απολαμβάνουμε μια καλύτερης ποιότητας ζωής, με λιγότερο φόβο, λιγότερο άγχος και πόνο, εάν μας επέτρεπαν απλά να αναπνεύσουμε λίγο παραπάνω CO2.
Ο φόβος είναι γνωστό πως μετατρέπει τον άνθρωπο σε εύκολη προς χειραγώγηση λεία.
Όπως φαίνεται, η επικρατούσα περιβαλλοντική πολιτική θέλει να μας οδηγήσει στο φόβο, αφού ακόμη και η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ) δήλωσε πρόσφατα πως η αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι «βλαβερή για την υγεία», στηριζόμενη όχι σε κάποια ιατρική έρευνα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στο μύθο περί καταστροφικής αύξησης της θερμοκρασίας.

Η κλιματική αλλαγή ήδη συντελείται και προφανώς δεν εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά από κοσμικές — συμπαντικές διαδικασίες.
Όποιες και να είναι οι αλλαγές, θερμότερες ή ψυχρότερες, θα πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες τους και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα τους.
Για το άμεσο μέλλον οι επιστήμονες προβλέπουν επιδείνωση του κλίματος και πτώση της θερμοκρασίας, όμως αργά ή γρήγορα θα ξανά έρθει μια πραγματικά θερμότερη εποχή και ίσως το διοξείδιο του άνθρακα να φτάσει τότε στο 5% στην ατμόσφαιρα... 
Αυτή τη στιγμή, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη μεταβατική περίοδο, όπου ο πλανήτης μας και ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα θα υποστεί τις συνέπειες των κοσμικών ενεργειών που δρουν σε αυτή τη γωνιά του γαλαξία μας.
Η προσαρμογή σίγουρα δεν θα είναι εύκολη, αλλά σταδιακά βγαίνουμε από μία παγετώδη εποχή «καταστροφής και κρίσης», μολονότι θα χρειαστεί να περάσουμε πρώτα από μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδο κλιματικών και γεωλογικών ανακατατάξεων.
Το κύμα συνειδησιακής αφύπνισης, που ήδη λαμβάνει χώρα και παρατηρείται, δεν είναι άσχετο με τις κοσμικές και κλιματικές αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα και τον πλανήτη μας.
Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως προφανώς δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη.
Αξίζει να θυμηθούμε πως τις τελευταίες δεκαετίες, παράλληλα με τις κλιματικές αλλαγές, παρατηρείται μία σταθερή τάση αύξησης της συχνότητας Schumann της Γης, η οποία είναι γνωστό πως προκαλεί μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης στην ανθρώπινη συνείδηση.
Παράλληλα, η μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης κάνει τον άνθρωπο πιο ευέλικτο και πιο δεκτικό στις αλλαγές.
Υπό αυτό το πρίσμα, τα επιστημονικά δεδομένα παρέχουν τις αποδείξεις πως η ανθρωπότητα κινείται προς μία νέα εποχή, όπου τα αυξημένα ποσοστά CO2 θα συμβάλλουν στο να υπάρχει λιγότερο άγχος και φοβίες, ενώ η αύξηση της συχνότητας Schumann θα βοηθήσει στην έξοδο από το συνειδησιακό «λήθαργο».
Όμως, δεν φαίνεται να αρέσει σε όλους μια τέτοια αλλαγή...

ΑΒΑΤΟΝ ΤΕΥΧΟΣ 96

 

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους μαθαμε και κατι θετικό γιά τό CO2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο πρέπει να διδαχθεί σε σεμινάριο για τούς Ελληνες πολιτικούς.
    ΣΑΓΗΝΗ ....πρέπει να τους τα στέλνεις στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ