Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ξανοίγομαι στα ανοιχτά , για να πάρω.... ανάσες ! (2)

 


    

 Το κείμενο που ακολουθεί είναι μεγάλο . Ας το διαβάσει μόνο , όποιος ενδιαφέρεται για την αγαπημένη μας Ανδρο !!! 


      ‘’  Στούς καιρούς που ζούμε  παρατηρείται ένα φαινόμενο πολιτικής ἀνορεξίας.       Οι πολίτες κάνουν δίαιτα δημοκρατίας. Καὶ τὸ χειρότερο είναι ότι πολιτική νηστεία , κάνουν κατὰ κανόνα άνθρωποι συνετοὶ, συνεπείς, εὐπρεπείς καὶ ..’’περί τὰ καλὰ έργα ικανοὶ’’. Ὁ λόγος τούτης της νηστείας , εγκλείεται στὴ λέξη αηδία.   Χρησιμοποιοῦμε εὐρύτατα τούτη τὴ λέξη μὲ τὴ σημασία της απέχθειας καὶ της αποστροφής. Κατ’ ἀληθή έννοια σημαίνει έλλειψη ἡδονής, έλλειψη τέρψεως, έλλειψη εὐχαριστήσεως   (ἀ στερητικό+ἡδονή).   Κανεὶς δὲν κάθεται σὲ τραπέζι φαγητού, όταν τὰ ἐδέσματα είναι αηδιαστικά  ’’  !      

  ( Σ.Καργάκος)


     Πολιτικός ΔΕΝ είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ, αλλά πιστεύω σε κάποια ίσως ξεπερασμένα πρότυπα  υψηλών αξιών , σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας κύριος η μια κυρία   που είναι πολιτικός , αν τουλάχιστον σέβονται  τον εαυτό τους και δεν είναι γλοιώδεις  παλιάτσοι. 

      Βλέπετε, η διγλωσσία, η αθέτηση των υποσχέσεων, η ρεμούλα και ο νεποτισμός είναι γενικά στοιχεία που περιγράφονται στο βιογραφικό  ενός πολιτικού , φυσικά με τις λαμπρές εξαιρέσεις που καταγράφονται κατά καιρούς .         Κατά κοινή ομολογία ολα αυτά είναι αναμενόμενα και δεν με σοκάρουν.

     Η ηθική μπίχλα  η αγένεια , η συκοφάντηση των ‘’αντιπάλων’’  και η αχαριστία , όμως, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Προκαλούν αηδία όπως διατείνεται ο αείμνηστος  Σ.Καργάκος !  

         Στα τελη του  2019 ,  αποδέχτηκα  την πρόταση  του  μειοψηφικού δημάρχου  Ανδρου , κ. Δ. Λοτσάρη,  για συνεργασία  και προσφορά έργου ,  σαν σύμβουλός του , με την συμφωνία να παραμείνω  ένας  άμισθος εθελοντής πολίτης , στα τεκταινόμενα στον Δήμο Άνδρου .

      Πάντα μου άρεσαν  τα ταξίδια σε νερά αχαρτογράφητα   .  Πιστεύω οτι διαθέτω την  ενέργεια , για  να κάνω τις ιδέες μου πράξη για το κοινό συμφέρον , μετά την  πολύχρονη εμπειρία και τις γνώσεις μου στην  δημόσια διοίκηση . Ταπεινά εκφράζω σήμερα την γνώμη μου και  χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο , μοιράζομαι μαζί σας  μόνο αλήθειες .

       Μεταξύ πολλών  άλλων , αναλάβαμε το 2019  το σύνθετο και δύσκολο έργο να επαναφέρουμε  στη ζωή το ‘’πεθαμένο’’ μεχρι τότε Λιμ.Ταμ.Τηνου-Ανδρου  και όχι μόνο . Με γνώμονα την διαφάνεια , πολύ δουλειά και  με συνεργασίες αλλά και σοβαρά προβλήματα  , πλησίασα  τους αρχικούς στόχους μου.

     Το π. Λιμ.Ταμ.Τηνου-Ανδρου , ήταν δυστυχώς για πολλά χρόνια , μια αναξιοποίητη πηγή χρηματοδοτήσεων  , για έργα , μελέτες , προμήθειες κλπ , στα 4 λιμάνια της Ανδρου,   με ένα  εύρωστο οικονομικά ταμείο , τα διαθέσιμα του οποίου ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν από τις Διοικήσεις του Δήμου Άνδρου . 

     Αποτέλεσμα . Παραμένουμε ακόμα το 2023 , ένας τριτοκοσμικός τουριστικός προορισμός στα 4 λιμάνια της Ανδρου μας .Χωρίς  ISPS δεν θα έχουμε ποτέ κρουαζιερόπλοια  . Δεν έχουμε καμία οργανωμένη και ασφαλή  μαρίνα υποδοχής και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών  , δεν παρέχουμε  ούτε τα βασικά .  Δηλαδή πίλαρς για ανεφοδιασμό ρεύματος , νερού και καυσίμων , δεν έχουμε γερανούς , δεν εχουμε γλύστρες ασφαλείας  , δεν έχουμε σοβαρότητα και γνώσεις , για να προσελκύσουμε σοβαρά τουριστικά έσοδα .    

           Η περίοδος αυτή , ήταν μια δύσκολη  διαδρομή   μέσα στα πολύπλοκα δημοτικά θέματα της Ανδρου   και τον λαβύρινθο της Δημόσιας Διοίκησης .  Δεν ξεχνώ τον άδικο πολεμο και τις συκοφαντίες  κάποιων πολιτικών  σκουπιδιών , που δήθεν αντιπολιτεύονται την σημερινή Διοίκηση του Δήμου   με ψέματα , γελοίες καταγγελίες στην δικαιοσύνη . Μέχρι στη Βουλή έφτασαν , καταχρώμενοι  τα δημοκρατικά τους δικαιώματα .          

    Απο την άλλη αισθάνομαι ικανοποίηση  για όλα αυτά  που έγιναν στα λιμάνια της Ανδρου απο το 2019 μέχρι σήμερα . Το επίτευγμα της οριστικής αυτονόμησης  και  του διαχωρισμού των 2  Λιμενικών Ταμείων  Τήνου και Ανδρου  είναι επίσης ενα κομβικό σημείο σε αυτη την διαδρομή .

         Μην φανταστείτε οτι αυτό ήταν κάτι απλό .   Κατηγορηματικά δηλώνω εδώ ,  οτι η βοήθεια και η συμμετοχή του Δημάρχου Ανδρου κ. Δ. Λοτσάρη ήταν καταλυτική  για την επιτυχία αυτή , αλλά και σε πολλά άλλα θέματα . 


                 ΠΔ 57/2022   ΦΕΚ 153/Τεύχος Α ́/18-8-2022 


      Επιτέλους το ΠΔ , μας ήρθε  τον Αύγουστο του 2022 . Το γνωρίζαμε όμως πολύ πριν . Ο διαχωρισμός των Λιμενικών Ταμείων Ανδρου - Τήνου ,  η   προσδοκία  πολλών χρόνων  όλων των Ανδριωτών , ήταν γεγονός . Η διαχείριση  του αυτο-τροφοδοτούμενου οικονομικά Ταμείου, πέρασε στα χέρια των Ανδριωτών .    Μιας και τα έσοδα συνεχώς αυξάνονται από τα τέλη στα εισιτήρια των επιβατών ακτοπλοΐας , η νέα Υπηρεσία εύχομαι να  γίνει ,  μια ασφαλής πηγή χρηματοδότησης έργων , μελετών και προμηθειών για τα λιμάνια της Άνδρου μας .

      Με το νέο Π.Δ. , όλες οι λειτουργίες του πρ. κοινού Λιμεν.  Ταμείου για την Ανδρο,  σταμάτησαν αυτομάτως την 18/8/22 και μεταφέρονται στην Ανδρο .                                     Έκτοτε η συνέχεια απο τον Αύγουστο του 2022 μέχρι σήμερα , είναι δυστυχώς   απογοητευτική  .

 Μετα απο τα αρχικά  αδιέξοδα,  η  Κεντρική Διοίκηση  προχώρησε γρήγορα στην αλλαγή του νομου  .Για την εφαρμογή του παραπάνω ΠΔ , έπρεπε να προχωρήσουμε στον διαχωρισμό ,  με οδηγό τον νέο  Νόμο 5003/22 αρθ.122            ΦΕΚ 14/12/22

https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/845805/nomos-5003-2022

 , που αντικατέστησε τον Ν.4547/2018

Είναι  ο ‘’μπούσουλας’’ που Επρεπε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα  μετα την 14/12/22 , αφου περιγράφει αναλυτικά  και βημα-βημα , την   νομική διαδικασία  και προϋποθέσεις  της  λειτουργίας του νέου μας Ταμείου .

  1. Αρχικό ζητούμενο  το  ‘’Πόρισμα Αναλογικού Διαμοιρασμού’’  από  ορκωτό λογιστή , κοινής αποδοχής,  για τον δίκαιο διαμοιρασμό του κοινού αποθεματικού  . (των  6.000.000 ευρώ περίπου ) και των σημαντικών παγίων . 

             Απο τις 14/12/22 που δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ ,   πέρασαν 3 μήνες αδικαιολόγητης  απραξίας ,   με αποκλειστική ευθύνη του Λιμ. Ταμ. Τήνου , σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο . 

Το Λιμ .Ταμ. Τήνου , προυπήρχε  και ποτέ δεν ανέστειλε την λειτουργία του,  σε αντίθεση με εμάς στην Ανδρο , που  ‘’καιγόμαστε ‘’  να ξεκινησουμε ,  αλλά απο το μηδέν .  

      Επιτέλους τον Μάρτιο  2023   ,  με απόφαση ΔΣ του  Λιμ. Ταμείου ΤΗΝΟΥ  εγινε η πολυπόθητη ‘’ανάθεση’’  , στον ορκωτό λογιστή  κ. Ν. Απέργη ,  που έληγε στις    4 Απριλίου 2023  σύμφωνα με την προθεσμία ενος μηνός , που ο παραπάνω νόμος  ορίζει  . Συμμορφώθηκε με τον Νόμο .

         Πράγματι στις 7 Απριλίου ο κος Απέργης υπέβαλε (εντός προθεσμίας) , την ‘’Εκθεση εκκαθάρισης - Διάσπασης ‘’ στο  Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Τήνου  και εκείνοι με νέα μεγάλη καθυστέρηση ………2 μηνών περίπου , την έστειλαν στις 26 Μαΐου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Σύρο για τα περαιτέρω ,  και την κοινοποίησαν στον Δήμο Άνδρου .

 Για όλα τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ,  καμια επίσημη αντίδραση η ενημέρωση σε συνάντηση των μελών του νεου ΔΣ στην Ανδρο , απο τον Προεδρο  κ. Λοτσάρη .

Απο κοινου με τον Χ. Βουραζέρη και σε συνεργασία με τον κ.Απέργη προσπαθήσαμε να επιταχύνουμε τις εξελιξεις  , χωρίς αποτέλεσμα . 

Στις 31  Μαΐου , ζήτησα τηλεφωνικά από τον Δήμο Άνδρου και επιτέλους παρέλαβα αντίγραφο της τελικής   ‘’ Έκθεσης  εκκαθάρισης -Διάσπασης ‘’  του ορκωτου λογιστή ..

        Δεν γνωριζω αν ο Δήμος μας την  κοινοποίησε μέχρι σήμερα , σε ολα τα μέλη  μας για να ενημερωθούν . Πρόκειται για ενα κειμενο 54 σελιδων  του κ.Νικ. Απέργη , για  το οποιο προσωπικά πιστεύω , οτι πρέπει να γίνει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης στο ΔΣ του νέου Ταμείου , αφου περιέχει σημαντικές ανακρίβειες που θίγουν σοβαρά τα συμφέροντα της Ανδρου , πριν να το αποδεχτούμε . Ειχαμε αρκετο χρονο για να αποφασίσουμε για αυτά , αφου και παλι με καθυστερηση θα αποφασίσουμε , μετα απο…….. 20  ημερες ( την 16/6/23 ) σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ  , για τον  εκπροσωπο μας στην 3 μελή επιτροπή παραλαβής της Εκθεσης . 

     Απο εκει και πέρα, υποχρεούμαστε να ακολουθήσουμε κατα γράμμα τις   περαιτέρω διαδικασίες που ορίζει ο παραπάνω Νόμος . Ελπίζω  να προχωρήσουν άμεσα  , απο τις Διοικήσεις των δυο νέων Ταμείων και απο τον Συντονιστή της Αποκεντρωμενης Διοικησης Αιγαίου στην Συρο !

             Με ολα αυτα που αναφέρω ,για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται  , αντιλαμβάνεστε οτι έχει χαθεί  , χωρις σοβαρο λόγο ,  πολύτιμος χρόνος 10 και πλέον μηνών,  μόνο  για το…….. πρώτο βήμα  και  το όνειρο  ‘’ Διαχωρισμός’’ παραμένει ακομη σε εκκρεμοτητα .


2.     Τα  λοιπά εκκρεμή προβλήματα  οργάνωσης και λειτουργίας , της νέας Υπηρεσίας , είναι πολλά και περίπλοκα  αλλα όχι αξεπέραστα .Ήταν και παραμένουν  ακόμα οι στόχοι  της 18/8/22  . 

     Αυτοί που με γνωρίζουν , ξέρουν καλά οτι αρνούμαι  να συμμετέχω σε  πολιτικές  συναλλαγές ,  αδράνειας και   απραξίας , με φθηνές δικαιολογίες .  Δεν μασάω τα λόγια μου λοιπόν .  

       Ολοι ειχαμε    κοινή υποχρέωση και  καθήκον να οργανώσουμε  σωστά την   ομαλή μετάβαση . Οι ευθύνες και οι χρόνιες αδυναμίες της κεντρικής Διοικησης , για την μελλοντική μας πορεία ειναι αναμφισβήτητες , ομως η αναγκαία  αλλαγή του νόμου , εγινε σε χρονο ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα απο το Υπουργείο Εσωτερικών . Οι απαράδεκτες μεγάλες καθυστερήσεις  της Ανδρου και  της Τήνου  είναι ανεπίτρεπτο  , να μετατρέπονται σήμερα , σε άλλοθι και φτηνές δικαιολογίες . Διακρίνω ξεκάθαρα  και τις δικές μας αδυναμίες , τις αναφέρω και δεν σιωπώ . 

     Πέρασαν ηδη ( 10 )  δέκα  και πλέον  μήνες , αλλά ’’πάμε σαν τον κάβουρα’’,  με μηδενικό  ουσιαστικό έργο από το νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου , εκτός απο κάποιες μικρές απλές  κινήσεις,  που έγιναν κατόπιν  πιέσεων  των ναυτιλιακών εταιρειών  ( ΑΦΜ ,Τραπεζικός λογαριασμός κλπ ) για να μπορούν τουλάχιστον  να κατατεθούν στον λογαριασμό του Ταμείου Άνδρου τα (πρώτα) έσοδα μας ,που μας οφείλουν   οι ναυτιλιακές εταιρείες .

          ‘’Πληροφορήθηκα  ‘’ οτι ήδη,  έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό , στον νέο Τραπεζικό λογαριασμό του νέου Ταμείου , απο αυτα τα έσοδα των εισιτηρίων της περιοδου ( Αυγούστου 2022 -Μαίου  2023

                Αυτά από την  αρχή , στο ξεκίνημα  !   Πέρασε ο χειμώνας και ήρθε   στην Ανδρο , η νέα τουριστική περίοδος του καλοκαιριού 2023 και οι Ανδριώτες περιμένουν πολλά , σε έργα και υποδομές απο το νέο Λιμενικό Ταμείο Ανδρου .

     Σύμφωνα με την νομοθεσία , ο πρόεδρος κάθε Λιμενικού Ταμείου , έχει την ευθυνη , την υποχρέωση και το καθήκον να σχεδιάζει , να  διοικεί , να οργανώνει ,  να παίρνει πρωτοβουλίες  , να συγκαλεί συνεδριάσεις του Δ.Σ. ,  να θέτει τα θέματα  προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη , να ενημερώνει ανελλιπώς όλα τα μέλη του Δ.Σ. .Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου . Δυστυχώς αυτα δεν έγιναν μέχρι σήμερα . Ομως ολοι κρινόμαστε  και ας μην μείνουμε σε αυτά . 


     ‘’ Στην πολιτική , δεν υπάρχουν  ηθικοί φραγμοί , μόνο  κυνική πολιτική συμπεριφορά ψηφοθηρίας , μπροστά στο φόβο της πιθανής αποτυχίας,  που οδηγεί σε αναζήτηση νέου  τρόπου επιτυχίας και επιβίωσης !!!  ‘’ 

                                                                                     Βασίλης Ραφαηλίδης

           

3.       Επόμενη  βασική προϋπόθεση για το νέο ξεκίνημα μας , ηταν η  ύπαρξη έστω,  ενός υποτυπώδους προσωρινού προϋπολογισμού  του Ταμείου , εγκεκριμένου απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου . Μετά απο πολλές παρασκηνιακές πρακτικές , το αρχικό υποτυπώδες σχέδιο προϋπολογισμού ,  υποβλήθηκε με καθυστέρηση πολλών μηνών απο τον Δήμο Ανδρου …….. στις αρχές Μαρτίου ,    και εγκρίθηκε απο την Αποκεντρωμενη Διοικηση , στο τέλος …….Μαρτίου.

 Φυσικά  αυτος ο προυπολογισμός ,  χρειάζεται ριζική αναμόρφωση  και κανείς μας δεν γνωρίζει πότε θα γίνει αυτή . 

       Πέρασε   αισίως  το Άγιο  Πάσχα 2023  , πέρασε και η Πρωτομαγιά  , πέρασαν οι  Εθνικές εκλογές στις 25 Μαίου  και όλοι αναμένουμε  υπομονετικά   την…. ενεργοποίηση  αυτού του  κουτσού (εγκεκριμένου πλέον ) προϋπολογισμού , για να τακτοποιηθούν παλιές οικονομικές οφειλές σε τρίτους , προμήθειες , δαπάνες , συμβάσεις κλπ  ,  που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή μετα την έγκριση . 

Ομως πάλι κολλήσαμε και τίποτα δεν προχωράει . 

         Παρόλα αυτα , απο την θέση ευθύνης ως μέλους στο νέο  Δ.Σ.  , για το καλό της Ανδρου συναίνεσα τοσους μήνες , σε ένα ήπιο κλίμα , ολη αυτη την περίοδο.           Συγκεκριμένα αφού πρώτα ενημέρωσα τον Πρόεδρο και την Λιμενική Αρχή σχετικά  ,  προχώρησα στην   οριστική τοποθέτηση του νέου προκατασκευασμένου οικίσκου  , ιδιοκτησίας του Λιμ.Ταμείου Ανδρου , στο λιμάνι Γαυρίου , και ηλεκτροδοτήθηκε κανονικά . 

Για πολλούς μήνες ο καινούργιος οικίσκος ήταν  ‘’παρκαρισμένος’’  στο λιμάνι . Παραδόθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2023 , για χρήση στους καβοδέτες - εργάτες λιμένος . Ο παλαιός  οικίσκος  με την απαράδεκτη αισθητική  ,μεταφέρθηκε στον χώρο του ΄΄δεματοποιητή ‘’ με εντολή του Προέδρου . Επίσης φρόντισα να γίνουν ,  οι αναγκαίες   επισκευές ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων . Δυστυχώς , παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μου στον Πρόεδρο , παραμένουν μέχρι σήμερα  απλήρωτες  οι υπηρεσίες αυτές και άλλες παλαιότερες προμήθειες  , στους ιδιώτες συμπολίτες μας , με ευθύνη του νεου Λιμ.Ταμείου, παρόλο που τα χρήματα  πλεον υπαρχουν   !!!

               Στο παρόν κείμενο , προσπάθησα με απόλυτη ειλικρίνεια , να εκθέσω  προσωπικές μου απόψεις  ,  για τα πολλά περίεργα και ανεξήγητα λάθη που συνεχώς γίνονται στο θεμα του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.  

     Σήμερα μετά από συλλογισμό τόσων μηνών,  είναι άδικος κόπος  η αναζήτηση  λογικών  εξήγησεων ,  που να δικαιολογεί  συμπεριφορές , τακτικισμούς και μεθοδεύσεις .     Νομίζω   αυτό,  ελάχιστα  ενδιαφέρει τους Ανδριώτες  . 

       Ομως η συνεχιζόμενη αδράνεια καί απραξία  , πλήττουν την δική μου αξιοπρέπεια σε σχέση με τα καθήκοντα μου στο νέο  Δ.Σ .του Ταμείου και την θέση ευθύνης μου σαν άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου Ανδρου .   Τα τελευταία μου   sms και emails , σαν  μηνύματα επικοινωνίας , παραπόνων αλλά και υπηρεσιακης δράσης  , στον Πρόεδρο -Δήμαρχο κ. Δ. Λοτσάρη , παραμένουν  αναπάντητα . Δεν θα τα αναφέρω τώρα,  αλλά είναι απαράδεκτη και δεν αποδέχομαι , αυτή την  συμπεριφορά .

       Στις 2 Μαΐου  έστειλα  στον Πρόεδρο του ΔΛΤΑ , επιστολή την οποία κοινοποίησα στα πλαίσια της διαφάνειας  , σε όλα τα μέλη  και στον εξαίρετο φίλο ,   Γ.Γ. του Δήμου Άνδρου  Λάζαρο Θεόφιλο  *** ( παρακαλώ να την διαβάσετε παρακάτω ) .  

Ανέφερα δεκαέξι (16)  σοβαρά θέματα της Ανδρου , που εκκρεμούν τόσους μήνες  και ζήτησα έγγραφη ενημέρωση και δραστηριοποίηση  . 

Και πάλι ………δεν πήρα  καμιά απάντηση  από τον Πρόεδρο κ. Λοτσάρη  .

       Όταν όμως αυτην την  επιστολή , την  διέρρευσε ( ο γνωστός  κ. Αδάμης της ομάδας Καπάκη ) σε αντιπολιτευτικό σαιτ , για δική τους  πολιτική εκμετάλλευση  , με τα συνήθη προκλητικά πολιτικά σχόλια , ψέματα και υπερβολές ,  τότε μόνον ο κ.  Πρόεδρος όρισε επιτέλους συνεδρίαση δια ζώσης , του Δ.Σ. στις  12 Μαΐου 2023.         

       Αισθάνομαι ότι έχουμε ξαναγυρίσει στο 2019 της απόλυτης απραξίας !

    Επειδή δεν επιθυμώ πλέον,  ανούσιες αντιπαραθέσεις και γελοίες εντάσεις , για όλους τους παραπάνω , πολύ συγκεκριμένους λόγους , διαχωρίζω και εγώ  την θέση μου απο την πολιτική παράταξη Λοτσάρη  .Εδω κλείνει ένας κύκλος . Κρατάω μόνο τα καλά , που φυσικά δεν είναι λίγα  !

      Δεν επιθυμώ να συμμετέχω πλέον,  στο ΔΣ του νέου Λιμενικού Ταμείου Ανδρου η σε οποιαδήποτε  θέση ευθύνης του Δήμου Ανδρου .

     Καταλυτική ήταν  η τελευταία εμετική συνεδρίαση - ροντέο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου  της 19/5/2023 . Η κοκορομαχία  κράτησε ……. δυόμιση  ώρες . Δείτε το βίντεο ….https://www.youtube.com/watch?v=U8fJqPkT3FE&t=1676s 

    Βρωμερή η πολιτική !!!    Για άλλη μια φορά ένιωσα αηδία  και αναρωτήθηκα …..’’’ τι δουλειά έχω εγώ,  με όλους αυτούς ‘’ .

     Αρνούμαι στο εξής να συμμετέχω  με οποιονδήποτε τρόπο , σε πολιτικές  φασιστικές πρακτικές , που   χρόνια τώρα,  επιβάλλουν με το ζόρι  , 2-3-4 λακέδες  μιας άλλης εποχής . Αξίζει κάτι πολύ καλύτερο η Ανδρος μας !

        Ευχαριστώ από καρδιάς,  όλους τους Ανδριώτες και μη , τους  άξιους και έντιμους  συνεργάτες  στον Δήμο Ανδρου , που  βοήθησαν   να αλλάξουμε  πρακτικές και αδυναμίες  πολλών χρόνων .   Θα κριθώ απο τους συμπολίτες μας και εγώ όπως όλοι  . 

      Αποφάσισα να   ‘’σαλπάρω’’  μακριά από τις  πρωτόγνωρες για μένα ,  γελοίες πολιτικές πρακτικές  μερίδας αιρετών  του Δήμου μας , τον  λαϊκισμό ,τα ψέματα ,  τις  ύβρεις ,  τις γελοίες αντιπαραθέσεις , την  έλλειψη  ηθικής  , την  υποκρισία, την αγνωμοσύνη και την έλλειψη αλληλεγγύης

     Επιστρέφω στις αξίες μου . Επιστρέφω στα αγαπημένα μου πρόσωπα που βγάζουν φώς και αγάπη , στην γή  που έφτιαξα με τα χέρια μου και πολύ ιδρώτα  , στους καλούς  φίλους της ζωής μου που αξίζουν την αγάπη μου  , στά χόμπυ και τις αγαπημένες μου  δραστηριότητες .

         Επιστρέφω αδέσμευτος στην μαγεία της ζωής  και στις νέες προκλήσεις της  .       

 Ξανοίγομαι   στα ανοιχτά  ,  για να πάρω ανάσες !  




                                                                   Γιώργος Βαλεντίνου Μαντζώρος

 




—---------------------------------------------



***    

 Επιστολή ενημέρωσης Προέδρου και μελών Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Ανδρου.                             2  Μαΐου 2023


Κε. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη στο νεο Λιμ Ταμείο Ανδρου….

    Με το ΠΔ 57/2022   ΦΕΚ 153/Τεύχος Α ́/18-8-2022  αποφασίστηκε η δημιουργία του νέου Δημ.Λιμ. Ταμ. Ανδρου .


  Πέρασαν  πολλοί  μήνες από την 23 Σεπτεμβρίου του  2022 , οταν έγινε η ( πανηγυρική ) πρώτη και τελευταία μας συνεδρίαση .,οπου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με νέο πρόεδρο τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη και τα νέα μέλη .

       Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα , έχουμε σχεδόν μηδενική δραστηριότητα στην οργάνωση και λειτουργία της νέας υπηρεσίας  στην Ανδρο , η  δημιουργία της οποίας αποτελούσε για πολλά χρόνια κοινή επιθυμία των Ανδριωτών !

      Απέναντι στους Ανδριώτες , προφανείς είναι οι ευθύνες όλων μας , για αυτήν την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Δ.Λ.Τ.Α.

     Η αναζήτηση φθηνών δικαιολογιών φυσικά δεν αναιρεί  τις ευθύνες ολων μας για την αδράνεια και την απραξία μας .

     Προσπάθησα κατά καιρούς να βοηθήσω για να αρχίσουμε επιτέλους να λειτουργούμε , ομως απέτυχα γιατί  εγώ , οπως και ολα τα νέα μέλη , δεν έχουμε την εξουσία  και την ευθύνη διοίκησης και αποφάσεων . 

       Αυτά αποτελούν  αποκλειστική ευθύνη του νέου Προέδρου , ο οποίος ασκεί την  διοίκηση και  έχει  καθήκον την ενημέρωση μας μέσα απο τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ .που δυστυχώς δεν γίνονται .

       Παράλληλα η δημόσια ενημέρωση με διαφάνεια , όλων των Ανδριωτών για τα πεπραγμένα μας τους τελευταίους 9 μήνες , είναι επίσης καθήκον του Προέδρου . Βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου και χρειαζόμαστε πρόγραμμα και πολύ δουλειά στο σύνθετο έργο μας .

     Εν τάχει θα ανακεφαλαιώσω παρακάτω , τα σοβαρότερα των θεμάτων και εκκρεμότητες του Ταμείου μας .

     Παρακαλώ  κ.Πρόεδρε  για την  άμεση απάντηση -ενημέρωση ολων .


  1.  Γιατί εκκρεμεί για τόσους μήνες , η παραλαβή του ‘’Πορίσματος Διαχωρισμού παγίων και αποθεματικών’’ του πρώην κοινού Λιμ.Ταμείου Ανδρου Τηνου ? .Ενημερώστε μας για τον νέο  Τραπεζικό λογαριασμό του Ταμείου μας  και την Τράπεζα στην Ανδρο , που εσεις επιλέξατε και για  τους εντεταλμένους  διαχειριστές ,  που εσείς ορίσατε . Ενημερώστε μας για τον υπεύθυνο του Δήμου Ανδρου στην  οικονομική διαχείριση  ,προυπολογισμός ,  εντολές , πληρωμές κλπ.         Ενημερώστε μας για τον τρόπο καταβολής των μηνιαίων εσόδων του Ταμείου απο τις Ναυτιλιακές εταιρείες , στον τραπεζ.λογαριασμό του Ταμείου , για το  ύψος  των χρημάτων που έχουν ήδη κατατεθεί από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι σήμερα και το υπεύθυνο υπάλληλο οικονομικού ελέγχου εταιρειών,  για την ορθή καταβολή των εσόδων μας .

  2. Ενημερώστε μας παρακαλώ , για τον τόπο  έδρας γραφείου της νεας Υπηρεσίας , για τον εξοπλισμό που έχει προβλέψει , για την νεα ηλεκτρονική μας διεύθυνση ,για τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας που επιβαρύνουν το Ταμειο , για τους υπεύθυνους  δημοτικούς  υπαλλήλους που έχετε ορίσει .( Υπενθυμίζω οτι με απόφαση του Δ,Σ. του Δήμου μας , εχει οριστει νέο γραφείο του ΔΛΤΑ στο λιμάνι του Γαυριου) 

  3. Ενημερώστε μας για τον  Κανονισμό και Οργανισμό Λειτουργίας του νέου ΔΛΤΑ και αν αυτος  ηδη εχει καταρτιστεί , οπως προβλέπεται .

  4. Ενημερώστε μας για την σημερινή σας θέση , μετα την αποτυχία του αρμόδιου Υπουργείου ανάληψης του έργου εκβάθυνσης λιμένα Γαυρίου και τις ενέργειες του Ταμειου σχετικα με την τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού στο μέλλον .

  5. Ενημερώστε μας , αν υπάρχουν εξελίξεις στα έργα των λιμένων Χωρας και Κορθίου , που είχαμε σχεδιάσει και ξεκινήσει μαζι στο παρελθόν .

  6. Ενημερώστε μας σχετικά με τα υδατοδρόμια στην Ανδρο , αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΔΛΤΑ .

  7. Ενημερώστε μας για τα σχεδια ΣΑΛ - ISPS που έμειναν σε εκκρεμότητα  , σχετικά με την ανάπτυξη κρουαζιέρας στο Γαυριο 

  8. Ενημερώστε μας για τις πλωτές εξέδρες στο λιμάνι του Μπατσιου , καθώς και για την οποια εξέλιξη σχετικά με το ερώτημά μας για τον καθορισμό χερσαίων και θαλάσσιων ζωνών .

  9. Ενημερώστε μας για τον καθορισμό Χερσαίων Ζωνών σε ολα τα λιμάνια μας .( απαγορεύονται οι  χρηματοδοτήσεις εργων , χωρίς Χερσαίες Ζώνες Λιμένων ) 

  10. Ενημερώστε μας για την ‘’Συγκοινωνιακή μελέτη στο Γαύριο’’ .

  11. Ενημερώστε μας για τον υποτυπώδη προυπολογισμό μας , για τη εξαιρετικά καθυστερημένη υποβολή του στην Αποκεντρωμένη Υπηρεσια της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου , για την αδράνεια χρήσης του και για την αναγκαία αναμόρφωση του με όλους τους κωδικούς .

  12.  Ενημερωστε μας για τις εκκρεμούσες Συμβάσεις παροχής υπηρεσιών  στα 4 λιμάνια μας . Καθαριότητας , ηλεκτρολόγων , εισπραξης τελών  λιμενων , αντιρρύπανσης , ελέγχου ποιότητας υδάτων , κλπ 

  13. Ενημερώστε μας για τον τρόπο νεων αναγκαίων προμηθειών , αναλωσίμων υλικών  , επισκευών , βλαβών  , υπηρεσιών συντήρησης εγκαταστάσεων .

  14.  Ενημερώστε μας για τον τρόπο που προτείνετε  να γίνει επιτέλους η προμήθεια πίλαρς (νερού και ρεύματος) , πυροσβεστικών φωλεών στα 4 λιμάνια μας .

  15. Ενημερώστε μας για την εξέλιξη του εργου ‘’Ανάπλαση λιμένα Γαυρίου ‘’ και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.



Με πνεύμα συνεννόησης  ας ξεκινήσουμε επιτέλους αυτό που αρχίσαμε μαζί !


                          

                                                                     Γιώργος Βαλ .Μαντζώρος

                                                                               μέλος ΛΤ Ανδρου




ΥΓ .

        Αγαπητοί φίλοι , μακριά απο τοξικές εξαρτήσεις ,  διατηρώ  εδώ  και πολλά  χρόνια,  εναν προσωπικό τρόπο έκφρασης , επικοινωνίας και διαφάνειας σαν επώνυμος διαχειριστής  στο Sagini 3 http://sagini3.blogspot.com/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ