Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

BOMBA ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ.............. ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ



     Ο ΔΕΣΜΗΕ μάλλον θα καταγγείλει τη σύμβαση με τις Energa και Hellas Power ,αφού δεν  κατέβαλαν τη δόση των 27 εκ. ευρώ όπως είχαν δεσμευθεί να κάνουν.

Αναμένονται μεγάλες αναταράξεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και για τη ΔΕΗ
Σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το «κλείσιμο» -αντί για το άνοιγμα- της αγοράς λιανικής, και η τελευταία θα βρεθεί στη θέση του απολογούμενου (πως χειρίστηκε τις στρεβλώσεις της χονδρεμπορικής αγοράς, τι έκανε για τη συγκεκριμένη κρίση χρέους των δύο προμηθευτών, κλπ).
Τώρα σε επίπεδο ΔΕΗ, η επιχείρηση θα κληθεί να πληρώσει τα «σπασμένα», δηλαδή να καλύψει καταρχήν το κανόνι προς το ΔΕΣΜΗΕ (άλλοι υποστηρίζουν ότι ανέρχεται στα 70 εκ. ευρώ, άλλοι μιλούν για 120 εκ. ευρώ), κάτι που βάσει του κώδικα πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς λιανικής, άρα πρωτίστως η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού που έχει μερίδιο 91%-92%. 

Επίπτωση και για τους καταναλωτές

Κατά δεύτερον, οι δύο εταιρείες φέρονται να χρωστούν στη ΔΕΗ άλλα 67 εκ. ευρώ ως τέλη δικτύου, οφειλή την οποία αμφισβητούν όπως άλλωστε και εκείνες προς το ΔΕΣΜΗΕ. 
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι, μπορεί να φορτωθεί η παραπαίουσα ΔΕΗ με κάποιες δεκάδες επιπλέον εκατ. ευρώ ;
Προφανώς και όχι είναι η απάντηση, πόσο μάλλον οι πελάτες της. 
Διότι, εφόσον δεν της εξοφληθούν τα 67 εκ. ευρώ (ή όσα τελικώς είναι), αυτά θα συνυπολογιστούν στην αύξηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) του 2013, που σημαίνει ότι θα τα πληρώσει, ποιος άλλος, ο τελικός καταναλωτής…

                                                                                                                                                     



Κάποιοι στο ΥΠΕΚΑ την ΡΑΕ, τον ΔΕΣΜΗΕ  τα τελευταία 4 χρόνια έχουν ποινικές  ευθύνες για το σημερινό σκάνδαλο  των πολλών εκατομμυρίων  .   Πιστεύουμε και ελπίζουμε οτι η αντίδραση της δικαιοσύνης θα είναι άμεση.
                                                                                                                                SAGINI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ