Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ.......... ΦΩΤΙΑΕπιστολή-φωτιά από τον Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Γιώργου Φλαγκουλάνδη για την αποφυλάκιση 17 εμπόρων ναρκωτικών"Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε:"

   Αυτό είναι το καυτό ερώτημα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που με δημόσια επιστολή εκφράζεται από το διοικητή του Γιώργο Φραγκουλάνδη.
 Τελευταία αφορμή η αποφυλάκιση 17 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης στη περιοχή μας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 Η επιστολή που παρουσιάζει το VERENA απευθύνεται κυρίως προς τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, ποιοι πιάνουν τους εμπόρους ναρκωτικών και ποιοι τους αφήνουν.


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

1. Εκ μέρους του υπογράφοντα και όλου του προσωπικού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

2. Παραφράζοντας τον Πλάτωνα, «η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλό στην κοινωνία και σου την ανταποδίδουν με αδικία, αδιαφορία και αχαριστία».

3. Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, λάβαμε γνώση, πριν λίγες ημέρες, της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, που αποφυλάκισε, πριν δικαστούν ενώπιον του ακροατηρίου, 17 άτομα, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (υπηκόους Αλβανίας), οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί (Φεβρουάριος 2011) και κριθεί ως προσωρινά κρατούμενοι, για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν, κατ΄ επανάληψη και κατά συνήθεια, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ΗΡΩΙΝΗΣ.

4. Θυμίζουμε, για όσους ξέχασαν ή δεν ανάγνωσαν σωστά, ότι η συγκεκριμένη δικογραφία, που σχηματίστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, αποτελούνταν, από περίπου, τέσσερις χιλιάδες (4.000) σελίδες, οι οποίες, περιέγραφαν ανάγλυφα, την εγκληματική δραστηριότητα ( εμπορία ηρωίνης ), των αποφυλακισθέντων, πλέον, κατηγορουμένων. Επιπλέον, στην δικογραφία, περιλαμβάνονται και 25 καταθέσεις άλλων κατηγορουμένων, που κατονομάζουν τους αποφυλακισθέντες, ως εμπόρους ναρκωτικών.

5. Διαβάσαμε, στο σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, αποφυλακίζονται, παρόλο την αντίθετη γνώμη-πρόταση, της κυρίας Αντεισαγγέλεως Πλημ/κων Ρόδου, διότι κρίθηκαν τοξικομανείς και διότι, δεν συντρέχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, για να παραταθεί η προσωρινή κράτηση, πέραν του έτους.

6. Αναρωτιόμαστε, ποιες ήταν εκείνες, οι εξαιρετικές περιπτώσεις, που συνέτρεχαν και παρέτειναν, την προσωρινή κράτηση, έως και 18 μήνες, των κατηγορουμένων ( σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών-περίπτωση Κάλυμνος-Κως), που καταδικάστηκαν, (15 από 39 κατηγορουμένους), σε ισόβια κάθειρξη, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το Μάιο του 2011. Όσο για το αν, οι κατηγορούμενοι είναι τοξικομανείς ή έμποροι ναρκωτικών, επιτρέψτε μας, αυτό να το γνωρίζουμε, καλύτερα από τον καθένα, εμείς που υπηρετούμε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα, της εμπορίας ψυχοτρόπων ουσιών. Θυμίζουμε και πάλι ότι, εκτός από εμάς, στοιχειοθετούν, το αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών, που διέπραξαν οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι και αυτές οι λιγοστές 4.000 σελίδες, δικογραφίας. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι η τοξικομανία ατόμου, δεν αποδεικνύεται με απλά έγγραφα του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου ή του Ο.ΚΑ.ΝΑ., που όταν τα αναγινώσκουμε, μας θυμίζουν, γνωματεύσεις ιατρών, που περιγράφουν ένα απλό κρυολόγημα. Ο Νόμος 3459/2006, καθορίζει αυστηρές προϋποθέσεις, για την ύπαρξη τοξικομανίας, που οι Υπηρεσίες της Ρόδου, δεν τις πληρούν. Εκτός και αν γίνονται αναλύσεις αίματος και ούρων ή υπάρχουν ειδικοί ψυχιατρικοί πραγματογνώμονες, στη Ρόδο και δεν το γνωρίζουμε. Ή εκτός και αν υπάρχουν μόνο τοξικομανείς και μόνο έμποροι ναρκωτικών και έχει εκλείψει αυτό, το «σπάνιο φαινόμενο» του εμπόρου-χρήστη ναρκωτικών.

7. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες, για την ίδια ως άνω αναφερόμενη υπόθεση, αποφυλακίστηκαν, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, άλλοι δυο κατηγορούμενοι. Στο σκεπτικό της τότε απόφασης του Συμβουλίου, για τον ένα εκ των κατηγορουμένων, αναφερόταν ότι δεν υπάρχει, αμετάκλητη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, παραβλέποντας το ποινικό του μητρώο, που ανέφερε το αντίθετο ( ότι υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση).

8. Λένε, ότι ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία. Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγειλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακίστηκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο. Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι.

9. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί, που θα υποδείξουμε στην δικαιοσύνη, πως θα επιτελέσει το έργο της, αλλά είμαστε μέρος της κοινωνίας και για αυτό όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.

10. Η πρόληψη και η καταπολέμηση, του προβλήματος των ναρκωτικών, που μαστίζει έντονα, την κοινωνία της Ρόδου, δεν είναι μόνο ευθύνη της Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομίας γενικότερα. Είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ και κυρίως αυτών που έχουν και ασκούν εξουσία. Είναι ευθύνη, του ιερέα, του εκπαιδευτικού, του δημάρχου, του νομάρχη, των πολιτικών-βουλευτών, των δικηγόρων, των γονέων, των δικαστικών λειτουργών και του καθενός πολίτη. Μάλιστα, ειδικά στον τομέα πρόληψης, η Αστυνομία φέρει την μικρότερη ευθύνη, αφού έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί, από την ίδια την πολιτεία, κυρίως στην καταστολή, του συγκεκριμένου αδικήματος.

11. Οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές. Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής. Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
12. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Ρόδο, είχαμε τέσσερις θανάτους, από ναρκωτικά. Ευχόμαστε βέβαια και ελπίζουμε, να μην υπάρξουν άλλοι, αλλά αν υπάρξουν, υπόλογοι δεν θα είναι μόνο οι τοξικομανείς-έμποροι. Θα είναι και οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία, να αποφασίζουν.

Υ.Γ. 1: Παρακαλούνται όσοι πολίτες, θέλουν, από τώρα και στο εξής, να προβαίνουν, σε καταγγελίες, για θέματα ναρκωτικών, που εμπλέκονται οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι, να απευθύνονται αποκλειστικά, σε αυτούς που τους αποφυλάκισαν.
Υ.Γ. 2: Όσοι, από τους ανωτέρω, αποφυλακισθέντες ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ κατηγορουμένους, επιθυμούν συμπαράσταση και συμβουλές, προκειμένου να αποθεραπευτούν, μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, για άμεσα αποτελέσματα.
Ρόδος, 25 Φεβρουαρίου 2012
Ο Διοικητής
του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου
ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΝΔΗΣ Γεώργιος
Αστυνόμος Β΄


 http://www.verena.gr/

                                                   

 Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

      Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και ιδιαιτέρως στον θαρραλέο και έντιμο Διοικητή  Αξιωματικό  που δεν δίστασε να πει δημόσια τα πράγματα με το όνομά τους.
Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από έμπειρους δικαστές.
Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται ,  όλοι έχουμε ιερό δικαίωμα άλλα και υποχρέωση να καταδικάζουμε δημόσια πράξεις η παραλήψεις δικαστικών λειτουργών ,  οι οποίες είναι εναντίον του δημόσιου  αισθήματος περί δικαιοσύνης.
Τα σκάνδαλα με το ''παραδικαστικο κυκλωμα'',  με τον Καλουση, την Μπουρμπουλια,την Ηλία κλπ ,  βγήκαν στην επιφάνεια και στην δημοσιότητα επειδή κάποιοι είχαν το σθένος να τα καταγγείλουν δημοσίως, αλλά και κάποιοι άλλοι δικαστές που στάθηκαν στο ύψος τους, καταδίκασαν τους διεφθαρμένους συνάδελφους τους σε βαρύτατες ποινές.

Βέβαια από εδώ και πέρα ο κος Φραγκουλάνδης έχει να ανέβει Γολγοθά.  Το ήξερε από πριν.
Κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να τον τρομοκρατήσουν.
Όμως   όλοι οι έντιμοι πολίτες της Ρόδου , αλλά και όλης της Ελλάδας θα είναι μαζί του.
Μαζί του είναι και όλα τα θύματα των εμπόρων ναρκωτικών.
 Σίγουρα λοιπόν ,  θα πρέπει αρχικά,  να ''απολογηθει''στην Υπηρεσία του με ΕΔΕ,  επειδή δημοσίως κατήγγειλε τους δικαστικούς που αποφυλάκισαν τους κατηγορουμένους για εμπορία ηρωίνης.
Ίσως τελικά κατηγορηθεί και  ποινικά .
Αυτά πρέπει να σταματήσουν επιτέλους. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί του για να δικαιωθεί ο Διοικητής.
Την υπόθεση θα την παρακολουθούμε από κοντά .

                                                                                                                                    SAGINI

6 σχόλια:

 1. Οταν ο Καλουσης εβγαλε την Αμερικανα απο τη φυλακη για να την πηδα...
  κανεις δεν το πιστευε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού πρωτα την έβαλε και εγδυσε το σπιτι του χαζου που προφυλακισε το δυσμορφο τερας. Ευτυχώς που υπάρχουν ακομη ΑΝΔΡΕΣ σαν τον Διοικητη του ΤΔΝ της Ροδου και ευελπιστούμε και ολοι οι υπολοιποι οτι υπαρχει φως στην ακρη της σκοτεινης τρύπας που μας εχουν στοιβαξει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπραβο στον Διοικητη .
  Περιμενουμε εξηγησεις απο τους δικαστες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 5,5 ΤΟΝΟΙ ΚΟΚΑΙΝΗ 2004

  Το Συμβουλιο Πλημ/κων Πειραια εδωσε πισω ολα τα κατασχεμενα απο το 2004 , πλοια κλπ του Αγγελοπουλου,ενω δεν εχει γινει ακομα το δικαστηριο που θα δικαστει, για το ξεπλυμα.
  Με την μετεπειτα αποφαση 2011, του 5μελους Εφετειου παλι του Πειραια που εσπασε τα ισοβεια του αγγελοπουλου λογω καλης διαγωγης στη φυλακη!!!!!
  Ευτυχως που εκανε αναιρεση ο εισαγγελεας Αρειου Παγου αλλιως κ εξω θα ηταν σημερα κ θα δουλευε παλι κ την περιουσια του θα χαιροταν.
  Αν δεν ηταν ξεπλυμα του Αγγελοπουλου τοτε ποια υποθεση ηταν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το παρακατω σχολιο αναγνωστη του
  ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ για το ιδιο θεμα

  ΒΙΣ είπε:
  02/03/2012

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Με τον νόμο του Βουκεφάλα Καστανίδη, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ ΑΔΙΚΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, παρά ορίζεται μία δικάσιμος. Παράδειγμα υπαρκτό: Η αστυνομία μετά από παρακολούθηση συλλαμβάνει σπείρα διαρρηκτών. Οι διαρρήκτες είναι αλλοδαποί, δεν έχουν στο παρελθόν καταδικαστεί τελεσίδικα για το ίδιο αδίκημα. Βέβαια, η κοινή λογική λέει ότι είναι κλεφτρόνια εξ επαγγέλματος και αν τους αφήσεις έξω θα το ξανακάνουν. Εδώ όμως έρχεται η θεσσαλονικιά βοϊδο-προοδευτικάντζα επ’ ονόματι Καστανίδης και σου λέει ” όχι, θα ορίσεις δικάσιμο, σε 1-2 χρόνια, και θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι”. Οι Ρουμάνοι, οι Γεωργιανοί, οι Μαροκινοί κλπ. Και ξέρει καλά η προοδευτικάντζα Καστανίδης, διότι μπορεί να έχει βοϊδοκεφαλή, αλλά διαθέτει ανθρώπινο εγκέφαλο, ότι η εν λόγω σπείρα αυτή τη δουλειά θα κάνει όταν την αφήσεις. Δεν θα δουλέψει στα καρπούζια και στις λαϊκές. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί στόχος της προοδευτικάντζας είναι ο ευνουχισμός και η καταστροφή των Ελλήνων.
  Και τώρα η εν λόγω βοοειδής προοδευτικάντζα φτιάχνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, μαζί με την κυρία Κατσέλη.
  Και σίγουρα θα υπάρξουν άλλα βοοειδή, χαζά αυτά, που θα τους ψηφίσουν…
  Διότι το εν λόγω προοδευτικό και ανθελληνικό βοοειδές δεν θα έφτιαχνε νέο κόμμα αν δεν ήξερε ότι θα βρίσκονταν όντα της συνομοταξίας του να τον ψηφίσουν.
  Κατά τα άλλα, η ΝΔ αυτά τα απλά αδυνατεί να τα παρουσιάσει στον κόσμο, κόσμια δεν λέω, όχι όπως εγώ, ώστε να καταλάβουν οι έλληνες πολίτες με τι ανθέλληνες έχουν μπλέξει και ότι είμαστε πειραματόζωα σε γενοκτονία που θέλει να κάνει η προοδευτικάντζα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. διαβαστε και αυτο

  http://www.antinews.gr/2012/03/02/149973/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ