Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ .......GREENPEACEΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΠΕ – ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ GREENPEACE

       «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, η Greenpeace αποκαλύπτει ότι η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, μόνο για το 2009 προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 συμπολιτών μας και επιβάρυνε την εθνική οικονομία έως και 3,9 δις €, δηλαδή έως και 362 € ανά πολίτη».
 Με την καταχώρηση αυτή στην ιστοσελίδα της, η Greenpeace πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε μια ακόμα επίθεση στον λιγνίτη, παρουσιάζοντας μελέτη υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι 7 πληγές της Ελλάδας».
Στολίζοντας το κείμενό της με θανάτους, πληγές, αποκαλύψεις και οικονομικά ποσά, προσπαθεί απεγνωσμένα –και πάλι- να μας πείσει ότι «ο λιγνίτης σκοτώνει».

 Απαιτεί μάλιστα από την Ελληνική κυβέρνηση ουκ ολίγα, ενώ δεν διστάζει να ¨προειδοποιήσει¨ ότι «επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα». 
Αλατοπιπερώνοντας το δημοσίευμά της με διάφορα κοινωνικοοικονομικά σχόλια που στοχεύουν στο να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές των αναγνωστών, η οργάνωση (η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν για την επιστημονικότητα των «μελετών» που ανακοινώνει) το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μέσα από αυθαίρετους συσχετισμούς και αμφίβολα στοιχεία. 

Στη ζυγαριά της Greenpeace από τη μία μεριά μπαίνει ο ρυπαρός λιγνίτης που ¨παίρνει ζωές¨ και μας καταστρέφει οικονομικά και από την άλλη μπαίνουν οι ΑΠΕ που ως δια μαγείας … μπορούν να σώσουν τον κόσμο. 
Συκοφαντώντας και κάνοντας διάφορες εκτιμήσεις –με πολλή μεγάλη ευκολία- η ΜΚΟ για πολλοστή φορά στρέφει τα βέλη της στο εθνικό μας καύσιμο, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός, ότι ολοκληρωτικά οι πολίτες  της Δ. Μακεδονίας, μαζί με τους θεσμικούς εκφραστές (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) απαιτούν εδώ και τώρα την κατασκευή των Μονάδων ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V και ΜΕΛΙΤΗ II.
 Γιατί δεν αναφέρει ότι το σενάριο της αντικατάστασης των λιγνιτικών μονάδων από ΑΠΕ θα αυξήσει τα τιμολόγια σε ποσοστό που θα αγγίξει το 200%
Γιατί δεν μας λένε ποιες θα είναι οι μονάδες βάσης, όταν οι ΑΠΕ θα αδυνατούν να λειτουργήσουν επαρκώς και να καλύψουν το σύστημα;

 Μήπως θα είναι τα Πυρηνικά ή μήπως το εισαγόμενο Φυσικό αέριο, δημιουργώντας μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα μας, συναλλαγματική αιμορραγία, αλλά και «πορτοκαλί ενεργειακούς συναγερμούς», όπως αυτός των προηγούμενων ημερών, κάθε φορά που οι παραγωγοί Φυσικού Αερίου θα αποφασίζουν για δικούς τους λόγους να κλείνουν την στρόφιγγα του αγωγού; 

Αυτή είναι η πρότασή τους;
Γιατί δεν αναφέρουν εάν υπάρχουν αντίστοιχοι θάνατοι στην Δανία των ΑΠΕ, αφού και εκεί πέραν των ΑΠΕ η ηλεκτροπαραγωγή της χώρας στηρίζεται στον λιθάνθρακα κατά 50% τουλάχιστον; 
Γιατί δεν κάνουν τον κόπο να συγκρίνουν την τιμή της KWώρας από λιγνίτη και ΑΠΕ;

 Μήπως τους συγκλονίζει η εξωφρενική διαφορά τους και προτιμούν να σωπάσουν;
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επέμενε και επιμένει ότι μόνο ο λιγνίτης μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει φθηνό ρεύμα στον Έλληνα καταναλωτή.

 Μόνο ο λιγνίτης είναι σε θέση να κρατά σε ισορροπία την ενεργειακή κατάσταση της χώρας. 
Μόνο ο λιγνίτης μπορεί να κρατήσει την οικονομική αλυσίδα από το να μην σπάσει. 
Μόνο ο λιγνίτης μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον και την προοπτική περιοχών όπου υπάρχουν κοιτάσματα. 

Μόνο η ΔΕΗ είναι αξιόπιστος και φερέγγυος πάροχος.

 Περιστατικά που ζήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο

 Η Greenpeace διαρρηγνύει τα πράσινα ιμάτιά της ότι ο λιγνίτης θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από οποιοδήποτε σημερινό ενεργειακό σχέδιο αδιαφορώντας/αγνοώντας/παραβλέποντας παντελώς το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί κίνδυνοι από ακραίες διακυμάνσεις παραγωγής (υπερτάσεις, επάρκεια κλπ) ρεύματος, παρουσιάζονται διεθνώς, όπου είναι υπεραναπτυγμένες οι ΑΠΕ.

Απαρατήρητο βέβαια δεν μπορεί να περάσει και το γεγονός ότι οι ¨ευαισθησίες¨ της Greenpeace ¨ξύπνησαν¨ αίφνης στο άκουσμα της συμβολαιοποίησης της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», προφανώς επειδή πίσω από τις ¨πράσινες συνειδήσεις¨ κρύβονται ........πολλά περισσότερα…


spartakos-dei.gr

    Νομίζουμε ότι η απάντηση των εργαζομένων της ΔΕΗ μέσω του σωματείου τους είναι  αποστομωτική στους αυτόκλητους προστάτες του περιβάλλοντος,
που προωθούν τις  ΑΠΕ  για τους   '' δικούς τους λογους''.


                                                                                                           SAGINI


2 σχόλια:

 1. Άλλα τα συμφεροντα του Ελληνικου λαού και άλλα τα συμφεροντα της
  Greenpeace.
  Οι Ελληνες χρειαζονται φθηνή ενεργεια απο λιγνιτες ,για να επιβιωσουν απο την κριση.
  Η Greenpeace , το WWF βασικα, αλλα και ολοι οι αλλοι πρασινοι κρυφοφασίστες ,φαίνεται οτι εκπροσωπουν βασικα τα συμφεροντα των Γερμανικων πολυεθνικων που κατασκευαζουν και πουλάνε, αιολικα και φωτοβολταικα .
  Προσπαθούν και επιβαλλουν με το ζορι , στους Ελληνες αχρηστες αλλα πανακριβες τεχνολογιες , αδιαφορουν ομως για
  τη φτώχεια και την ανέχεια του λαου μας. Π.χ ''Ηλιος''

  40 ευρω /MW ο λιγνιτης,
  400 ευρω/MW οι ΑΠΕ.

  Οι πρασινοι επιδιωκουν με τροπο παντοτε φασιστικο να επιβαλλουν τις ΑΠΕ , με εργαλεια τους ανικανους η διεφθαρμενους πολιτικούς.

  Τετοιους έχουμε πολλους στην Ελλαδα.Και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ .
  Πρόθυμοι δήμιοι.

  Οι θεσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ειναι σωστες, γιατι οι εργαζομενοι ξέρουν τα πραγματικα προβληματα της ΔΕΗ (σιγουρα δεν ειναι ολοι Φωτόπουλοι ),
  ομως εκτος απο την πράσινη Greenpeace , εχουν να αντιμετωπισουν τους πρασινους διορισμενους κρυφοφασιστες που διοικουν την ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ.
  Τα πρασινα αφεντικα τους διορισαν ακριβως για να προωθησουν τα συμφεροντα τους και αυτο ακριβως κανουν .
  Αδιαφορουν για τα χρέη που βαζουν στους καταναλωτές και θα τα παρουν με το ζορι,οπως με το ζόρι μας επιβάλλουν την ''πράσινη απάτη''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στις επομενες εκλογες ολοι μαυρο στους ''πρασινους'' ολων των κομματων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ