Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ .....ΑΠΕ

     

Φορείς ΑΠΕ:  ''ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ''

Ζητούν άμεσα ,  τα μέχρι τώρα εισπραχθέντα κονδύλια για τις Α.Π.Ε οι ''παραγωγοι'' ηλεκτρισμού.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή τους , η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμής των  ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγαν και διέθεσαν στο εθνικό ηλεκτρικό σύστημα καθ’ όλο το προηγούμενο τετράμηνο οι παραγωγοί Α.Π.Ε., έχει δημιουργήσει  οξύτατο πρόβλημα στις επιχειρήσεις αυτές.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί ταχύτατα και με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς Α.Π.Ε. στην πτώχευση και τις τράπεζες που τους δάνεισαν σε τεράστιες ζημιές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη λειτουργία ολόκληρης της ενεργειακής αγοράς και της χώρας.

 Οι επιχειρήσεις Α.Π.Ε. έχουν εξαντλήσει τα όρια  αντοχής τους και απειλούνται με κατάρρευση.

Ειδικά οι επενδύσεις Α.Π.Ε., χάρη στον εγχώριο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα τους, συμβάλλουν ουσιαστικά στην διάχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην περιφέρεια και βελτιώνουν σημαντικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, μέσω της μείωσης των ποσοτήτων εισαγόμενων ορυκτών καυσίμων.
http://www.energypress.gr/news/Foreis-APE:-Afoy-exoflhse-h-DEH-exoflhste-kai-emas


   

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  !!!!
 
      Μάλλον σύντομα φαίνεται ότι θα....... απαλλαγούμε απο τα τσιμπούρια , τα ποντίκια και τα κοράκια των ΑΠΕ , όπως προκύπτει απο το παραπάνω δημοσίευμα αλλά και από την σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
Αφού για χρόνια τώρα η αφαίμαξη του κρατικού ταμείου απο τα δις των επιδοτήσεων για ΑΠΕ , δημιούργησε τον μεγάλο λακο , μέσα στον οποίο έχουν πέσει σήμερα οι ΑΠΕ .
Σε λιγο θα πέσει και το χώμα από πάνω τους και.........  τέλος στην ....πράσινη απάτη .
Τεράστια   ζημιά προξένησαν στην εθνική οικονομία οι ΑΠΕ . Με την συνενοχή των τελευταίων κυβερνήσεων κάποιοι κέρδισαν πολύ και εύκολο χρήμα  υποδυωμενοι τους ''επενδυτες'' και αγωνιζόμενοι για το καλό μας και την σωτηρία του πλανήτη  από την δήθεν υπαρκτή κλιματική αλλαγή .
Κατέστρεψαν το μοναδικής ομορφιάς Ελληνικό τοπίο . Είπαν εξωφρενικά  ψέματα στους πολίτες για να τους αποσπάσουν την σιωπηρή συναίνεση.
Χρεοκόπησαν σκοπίμως την ΔΕΗ και αύξησαν την τιμή του ρεύματος  σε δυσθεώρητα ύψη ,για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τους καταναλωτές .
Τώρα  λένε οτι κλείνουν και πτωχευουν .
Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα  μας .
                                                 
                                                                                                                           SAGINI

                                       

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ............ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ


  
Τι σημαίνει η επιστροφή στη δραχμή για τον μέσο Έλληνα.
     
                                                        

Οδεύοντας στις επόμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου και μια και το επίκαιρο δίλημμα δείχνει να είναι Ευρώ ή Δραχμή, σκέφτηκα να αναλύσουμε τι σημαίνει η επιστροφή στη Δραχμή για τον καθένα από εμάς.

Η έξοδος από το Ευρώ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί από μια άμεση χρεοκοπία της χώρας και με στάση πληρωμών στο εσωτερικό και εξωτερικό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο τομέα - και μερικώς στον ιδιωτικό τομέα-, δεν θα λειτουργούν η θα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες (όπως υγεία, παιδεία) ενώ η ανεργία θα εκτοξεύει σε δυσθεώρητα ύψη (άνω του 45%).
 Αρχικά, θα ανακοινωθεί η ισοτιμία του Ευρώ/Δραχμής ως 1 προς 1, αλλά μέσα στις επόμενες ήμερες ή εβδομάδες θα εκτοξευτεί στο 1 προς 1000 και δεν αποκλείω πολύ σύντομα και στο 1 προς 1500.
Αυτό απλά σημαίνει ότι για οποιαδήποτε αγορά προϊόντων και ειδικότερα εισαγόμενων θα πρέπει να πληρώνουμε 3 έως 5 φόρες περισσότερες Δραχμές από ότι αντιστοιχεί σήμερα.
Ο πληθωρισμός θα εκτοξεύει σε επίπεδα διψήφια και τριψήφια. Ότι αγοράζουμε τη μια μέρα την επόμενη θα χρειαζόμαστε διπλάσιες δραχμές για να το αποκτήσουμε.
Στη συνέχεια οι Τράπεζες θα καταρρεύσουν, τα επιτόκια θα εκτοξευθούν σε τριψήφια νούμερα και όλες οι καταθέσεις θα μετατραπούν σε δραχμές με ισοτιμία 1 προς 1 – άρα, ενώ τα έξοδά μας θα είναι υπερπολλαπλάσια, τα εισοδήματά μας θα είναι υποπολλαπλάσια.

Τι πραγματικά σημαίνει λοιπόν η επιστροφή στη Δραχμή?

        Μια επιστροφή στη Δραχμή θα επηρεάσει αρνητικά κατά βάση όλο το φάσμα του Ελληνικού πληθυσμού, με εξαίρεση:
τους πλούσιους με χρήματα στο εξωτερικό, που θα έχουν αυξημένη αγοραστική αξία στην ελληνική αγορά, πληρώνοντας για να αγοράσουν ότι θέλουν στην Ελλάδα στο ένα τρίτο ή ακόμα και στο ένα πέμπτο σε σχέση με σήμερα
τους εξαγωγείς προϊόντων, που θα αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα - αλλά, δυστυχώς, η χώρα μας είναι κατεξοχήν εισαγωγική
τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες που παράγουν συνάλλαγμα μέσα από τις υπηρεσίες τους και θα έχουν συναλλαγματικά οφέλη.
Η μέση αστική τάξη θα εξαφανιστεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο κύμα νεόπτωχων.
 Οι δε ήδη φτωχοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο δεινή θέση, μια και το κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών και δεν θα μπορούν να εισπράξουν τίποτα από τον δημόσιο τομέα ενώ, επειδή όλες οι τιμές των προϊόντων θα εκτοξευτούν, τα προϊόντα θα είναι απλησίαστα. Επειδή το κράτος δεν θα μπορεί να πληρώσει για εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, η παροχή τους καθώς και το ρεύμα θα περικόπτονται για μεγάλες περιόδους από την αγορά.
 Το όλο περιβάλλον θα δημιουργήσει κατάθλιψη και θα οδηγήσει σε μετανάστευση ή αυτοχειρία μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
 Οι μόνες συναλλαγές που θα είναι δυνατές θα είναι όσες γίνονται με ανταλλαγή προϊόντων.
Η χώρα θα είναι ακυβέρνητη για μεγάλα διαστήματα μια και οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα λογω των πιέσεων και των αναταραχών από τις διαμαρτυρίες του πληθυσμού. Γεωπολιτικά η χώρα θα βρεθεί σε δυσχερή θέση έναντι κάποιων γειτόνων της και μπορεί να οδηγηθεί σε επώδυνους συμβιβασμούς.
Αν κάποιοι λοιπόν νομίζουν ότι σήμερα έχουν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο και δε διακινδυνεύουν να χάσουν τίποτα, κάνουν τραγικό λάθος, γιατί ένα κυριολεκτικά πτωχευμένο κράτος με ένα νόμισμα που δεν το αναγνωρίζει κανένας παγκοσμίως, χάνει οποιαδήποτε υποστήριξη και το πρόβλημα αφορά πια το σύνολο τού πληθυσμού.
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να κρατήσουν από 3 έως 5 χρόνια πριν αρχίσει δειλά ξανά η οικονομία να βγαίνει από την ύφεση και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει αρχίσει να υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον και μια ευρεία κοινωνική συναίνεση για την κατεύθυνση της χώρας.
Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα αυτή την περίοδο διανύει μια ύφεση που η ένταση της και η διάρκεια της μονό με αυτήν της Μεγάλης Παγκόσμιας Ύφεσης του 1929 μπορεί να συγκριθεί.
 Παρ’ όλα αυτά, αν προσθέσουμε και την περίπτωση της εξόδου μας από το ευρώ και τη βέβαιη χρεοκοπία που θα ακολουθήσει, θα περάσουν τουλάχιστον 3-5 χρόνια βαθύτερης ύφεσης από τη τωρινή στην χώρα για να καταφέρει μόνο να επανέλθει στα επίπεδα του 2012!
Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία θα βρεθούμε να έχουμε μια εκτιμώμενη πτώση του ΑΕΠ στο 50%, ανεργία άνω του 40% - ενώ στους νέους θα φτάσει σε πολύ ψηλότερα επίπεδα-, το βιοτικό επίπεδο θα κατακρημνιστεί και πάνω από 50% με 60% του πληθυσμού θα καταρρεύσει κάτω από τα επίπεδα φτώχειας.
Πρέπει να είναι ολοφάνερο ότι μια ενδεχομένη χρεοκοπία δεν κτυπάει τόσο τους δανειστές μας όσο όλον τον ελληνικό πληθυσμό και ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς και ευάλωτους.
 Απλά οι δανειστές μας θα το σκεφτούν πολύ καλά για να μας δανείσουν στο μέλλον και βέβαια με απαγορευτικούς-τοκογλυφικούς όρους.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια τέτοιων χρεοκοπιών αυτό που επίσης δοκιμάζεται είναι η δημοκρατία και η λειτουργία των θεσμών.

Αξίζει ο λαός μας να περάσει μέσα από μια τέτοια εγκληματική διαδικασία, που η διάρκεια της αλλά ακόμα και το ακριβές καταστροφικό αποτέλεσμα της είναι τελείως ακαθόριστα?
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοκρατία ενέχει τη συνέχεια τής διακυβέρνησης τού κράτους. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουμε μονομερώς συμβάσεις, και η αξιοπιστία ενός κράτους είναι αυτή που εντέλει αποτιμάται από τη διεθνή κοινότητα, μια κατά πολύ ελαφρύτερη διέξοδος θα μπορούσε να είναι:

η κατάρτιση με τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων εταίρων μας ενός πιο λειτουργικού κοινωνικά μνημονίου που θα μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή τροχιά και θέσεις εργασίας.

Κατάργηση – ή, σε μια πιο ρεαλιστική βάση, έστω ευρύς περιορισμός – του πελατειακού κράτους, καθότι αυτό είναι η γενεσιουργός αιτία των πρωτογενών ελλειμμάτων
Αίτημα για ακόμα μεγαλύτερη επιμήκυνση του υπάρχοντος χρέους προς τους κυρίους δανειστές μας (Ευρωπαϊκά Κράτη, Κεντρικές Τράπεζες, ΔΝΤ) προκειμένου να γίνει βιώσιμο.
 Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι στην τρέχουσα συγκυρία το ύψος του χρέους μας δεν είναι βιώσιμο, και αν σε κάτι πρέπει να εστιάσουμε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση είναι στην ελάφρυνση των κοινωνικών αδικιών και μείωση του χρέους σε επίπεδα κοντά στο 100% του ΑΕΠ
Ταυτόχρονα, άμεση δρομολόγηση διαρθρωτικών αλλαγών, μια και είναι μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε μια οικονομία σε πιο σταθερές και ανταγωνιστικές βάσεις.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι πρέπει να συγκυβερνήσουν και να οριοθετήσουν ένα πλάνο δεκαετίας για την χώρα που απαρέγκλιτα θα επακολουθήσουν όλες, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια για αποσπασματικές πολιτικές περιορισμένων πολιτικών δυνάμεων είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει όχι πολύ μακριά σε επώδυνες αποφάσεις στο μέλλον.
Η κρίση στην Ελλάδα ήταν και παραμένει καθαρά πολιτική.

Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν, αλλά οικονομικές λύσεις υπάρχουν.

Γιώργος Κοφινάκος
Εκπρόσωπος StormHarbour Αγγλίας
&
Διευθύνων Σύμβουλος Enolia Premium Λουξεμβούργου


 πηγη
http://www.capital.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ .............ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ


                                                     

Εφιαλτικά σενάρια μπλακ- άουτ μέσα στο καλοκαίρι...



"Λεφτά υπάρχουν αλλά μέχρι και τον… Ιούνιο", είναι στην ουσία το μήνυμα των όσων συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό την Παρασκευή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει, και παρά την έννεση ρευστότητας των 380 εκ. ευρώ που δόθηκε στη ΔΕΗ τον Μάιο για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι ανάγκες "τρέχουν", και το πρόβλημα θα επανέλθει δριμύτερο τον Ιούλιο. Διότι, τότε η ΔEH θα κληθεί να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 260 εκ. ευρώ από το τέλος ακινήτων που της επετράπη να παρακρατήσει ως προσωρινή ένεση ρευστότητας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ.
Το κατά πόσο ο εφιάλτης του μπλακ άουτ μέσα στο καλοκαίρι, όπου η ζήτηση ανεβαίνει κατακόρυφα λόγω των κλιματιστικών, θα αποφευχθεί, θα εξαρτηθεί από την εισπραξιμότητα της ΔΕΗ, την αύξηση της κατανάλωσης, και την έγκριση ή όχι εκ μέρους της τρόικας του περίφημου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών προς τον ΛΑΓΗΕ.
Η παραπάνω εικόνα θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίνει σε γενικές γραμμές το περίγραμμα του προβλήματος και τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον υπ. Οικονομικών Γ. Ζανιά και τον επικεφαλής της ΔΕΗ.
Τα τέσσερα αγκάθια
"Το πρόβλημα είναι πολιτικό, πρέπει να υπάρξει νέα κυβέρνηση γιατί όλα έχουν σταματήσει", δήλωσαν μετά τη συνάντηση πηγές τις επιχείρησης και περιγράφοντας την κατάσταση επισήμαναν τα τρία βασικά αγκάθια :
  1. Το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.
  2. Την ίδια ώρα και το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου , η επιχείρηση πρέπει να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο έσοδα ύψους 260 εκατ. ευρώ που έχει παρακρατήσει από το ειδικό τέλος ακινήτων.
  3. Στο τέλος Ιουνίου επίσης, η ΔΕΗ θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει λήξεις δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ.
  4. Το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων κίνησης της ΔΕΗ από τις τράπεζες δεδομένων των προβλημάτων ρευστότητας, ενώ η ανάσα που θα μπορούσε να δοθεί από εγκεκριμένα δάνεια 420 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθυστερεί εξαιτίας της πολιτικοοικονομικής αβεβαιότητας.
Και η τρόικα που επιμένει…
Όσο για την τρόικα, υπενθυμίζουμε ότι θεωρεί πως το πρόβλημα της αγοράς ηλεκτρισμού έχει δομικά χαρακτηριστικά και δεν είναι συγκυριακό, και γι’ αυτό προκειμένου να εγκρίνει την χορήγηση του δανείου, απαιτεί αφενός να αλλάξει το σημερινό μοντέλο στήριξης των ΑΠΕ (είτε να μειωθούν οι ταρίφες των ΑΠΕ, είτε να περάσουμε στο Feed In Premium, είτε άλλο μέτρο φορολογικού χαρακτήρα), σε συνδυασμό- όπως υποστηρίζουν κάποιες πηγές- με αύξηση εκ νέου από τον Ιούλιο των τιμολογίων στο ρεύμα.
Και επειδή αύξηση των τιμολογίων θεωρείται πολιτικά πολύ δύσκολη απόφαση, στο τραπέζι έχουν πέσει άλλα μέτρα που θα ενισχύουν την εισπραξιμότητα της ΔΕΗ, όπως η αποσύνδεση από τους λογαριασμούς του ρεύματος του τέλους ακινήτων (σσ : εφόσον φυσικά το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει μετά τις εκλογές).  Για να συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θα βρεθεί ένας μηχανισμός, αντίστοιχης αξιοπιστίας με εκείνον της ΔΕΗ, είσπραξης του τέλους, που προς το παρόν δεν υπάρχει…



 http://www.energypress.gr/news/Efialtika-senaria-mplak-aoyt-mesa-sto-kalokairi...




         Υπάρχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν στους φαύλους πράσινους πολιτικούς και τα διορισμενα απο αυτους τσιρακια τους  στη ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ .
Χρεοκόπησαν  την κερδοφόρα  ΔΕΗ και καταδίκασαν τους Έλληνες να ζήσουν ξανά στον Μεσαίωνα του σκότους .
Η τιμωρία θα έρθει γρήγορα και θα είναι  αυτή που αξίζει σε προδότες. 

                                                                                                                            SAGINI


Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΕΙΡΑ

                                                        

Είδα στον ύπνο μου τον....... ΣΥΡΙΖΑ



Ενα καλό πράγμα έχει ο άνθρωπος, ότι θυμάται.
 Αλλά έχει και ένα καλύτερο, ότι ξεχνάει.
 Ε, φαίνεται ότι εμείς οι Ελληνες πέσαμε μικροί στη χύτρα με τα καλύτερα και δεν θυμόμαστε τίποτε...
Η μισή Ελλάδα κοιμάται και ξυπνάει μετά τις εκλογές, με το όνειρο να νικήσει ο Αλ. Τσίπρας στις εκλογές, να διώξει την τρόικα,
 να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009 - για αρχή -,
 να ξανανοίξει τα μαγαζιά που έκλεισαν,
 να ξαναβάλει σε δουλειά τους ανέργους και να βρει από μια νύφη στους ανύπαντρους.
Γίνονται αυτά τα πράγματα;
 Ο μακαρίτης ο Μιτεράν το είχε απαντήσει με γαλλική κομψότητα:
 οι δεσμεύσεις των πολιτικών δεσμεύουν μόνον εκείνους που τις ακούν.
           «Δεν θα μας διώξουν από το ευρώ διότι θα τους κοστίσει ακριβά»,
 είναι το επίμονο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ορκίζονται; Διότι, αν έχουμε καταλάβει καλά, το μόνο που κάνουν με τα δάνεια, τα κόντρα δάνεια και το κούρεμα είναι να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος που θα έχουν αν η εθνική μας οικονομία τινάξει τα πέταλα.
Και τότε, ναι, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ.
Θα φύγουμε μόνοι μας...

Τζάμπα όνειρα   !!!


Το 2009, το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου είχε συμπυκνώσει σε δύο λέξεις - «λεφτά υπάρχουν» - τα όνειρα της Ελλάδας.
Πήρε 44% - περίπου όσο προβλέπεται να μειωθούν τελικά οι αποδοχές εκείνων που τον ψήφισαν, όπως και εκείνων που δεν τον ψήφισαν.
Τότε, κανένας στην Ελλάδα δεν γνώριζε τον Πολ Τόμσεν και τους υπολοίπους της τρόικας. Οπως και κανένας - από τους ψηφοφόρους, εννοείται - δεν φανταζόταν πού θα καταλήγαμε ύστερα από μερικούς μήνες.
Τώρα, όμως, έχουμε φάει την τρόικα με το κουτάλι.
 Είναι φυσικό να θέλουμε να ξεχάσουμε, είναι απόλυτα φυσικό να θέλουμε να ξαναονειρευτούμε.

  Αλλά με την εμπειρία του «λεφτά υπάρχουν», γνωρίζουμε πια ότι τα όνειρα δεν είναι πάντα δωρεάν.




http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4724591

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ .....ΣΤΙΣ ΑΠΕ

                                    

ΕΕ:
 Σχέδιο άμεσης  κατάργησης των επιδοτήσεων ΑΠΕ δείχνει έγγραφο που διέρρευσε.


Σχέδιο σταδιακής κατάργησης των κρατικών επιδοτήσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την  έγκυρη Γερμανική  εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλείται στρατηγικό έγγραφο της Κομισιόν για την ενέργεια, το οποίο διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Ενέργειας  Γκίντερ Έτινγκερ.
      Το σκεπτικό πίσω από το πλάνο αυτό είναι ότι...
     Το κόστος της επέκτασης των ( ΑΠΕ ) Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα μπορούσε να γίνει σύντομα απαγορευτικά ακριβό, κάτι το οποίο για να αποφευχθεί θα πρέπει το  ταχύτερο δυνατό να καταργηθούν οι επιδοτήσεις, τουλάχιστον για τις δύο κυρίαρχες μορφές ΑΠΕ: την ηλιακή και την αιολική.
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   

Την άμεση μείωση της στήριξης των ΑΠΕ ζητά το ΔΝΤ


    Στην δραστική ανάγκη αλλαγής τους σημερινού μοντέλου στήριξης των ΑΠΕ, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής του στην Αθήνα Μπομπ Τράα με φορείς και εκπροσώπους του χώρου της ηλεκτρικής ενέργειας.
Κυρίαρχο θέμα στις επαφές ήταν το δάνειο, και βασική αιτία απροθυμίας του ΔΝΤ να το εγκρίνει είναι ο ειδικός λογαριασμός των ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ), αφού ο κ. Τράα γνωρίζει καλά πως το διαιωνιζόμενο πρόβλημα της ελληνικής αγοράς δεν είναι ταμειακό αλλά διαρθρωτικό.

Φαύλος κύκλος…
Πρόκειται για το γνωστό θέμα που έχει θέσει εδώ και δύο μήνες η τρόικα, με το σκεπτικό πως αν δεν αλλάξει το σημερινό μοντέλο στήριξης των ΑΠΕ, η αγορά  ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμένει ένα "βαρέλι δίχως πάτο" οδηγώντας μαθηματικά ξανά σε αύξηση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ, και άρα στην ανάγκη νέου δανείου, κ.ό.κ.
Και από τη στιγμή που ένα δάνειο 300 εκ. ευρώ στο ΛΑΓΗΕ αυξάνει το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, για να εγκριθεί από το ΔΝΤ πρέπει κι αυτό να πειστεί ότι σε 6 μήνες από σήμερα δεν θα χρειασθεί και νέο δάνειο, ερώτημα φυσικά ρητορικό αφού όλοι γνωρίζουν την απάντηση.

 Ευθύνες  του πρώην ΠΕΚΑ  Γ. Παπακωσταντίνου
Τα νούμερα που παρουσιάστηκαν στις συναντήσεις μιλούν από μόνα τους : Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Παπακωσταντίνου και τα μέτρα που είχε εξαγγείλει, το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ από τα 195 εκ. ευρώ στο τέλος του 2011, θα έπεφτε στα 100 εκ. ευρώ στο τέλος του 2012, για να μηδενισθεί στο τέλος του 2013.
 Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχει μειωθεί το έλλειμμα, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει αυξηθεί στα 220 εκ. ευρώ !
  Τα νούμερα συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις της έκθεσης της Price Waterhouse Coopers που έγινε για λογαριασμό της ΡΑΕ (Απρίλιος 2012).

Τα ελληνικά παράδοξα
Έχουμε επομένως ένα σύστημα που ημέρα με την ημέρα -επειδή εντάσσονται συνεχώς νέα έργα ΑΠΕ- γίνεται όλο και πιο ελλειμματικό, που πληρώνει ταρίφες
 π.χ. 55 λεπτών για φωτοβολταικά στις στέγες
 όταν η χονδρική τιμή έχει καταρρεύσει κάτω από 40 λεπτά (χθες στα 37 λεπτά),
 και χωρίς κανένα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για να το στηρίξουν να έχει εφαρμοστεί ή αποδώσει τα αναμενόμενα (τέλος ΕΡΤ, τέλος λιγνίτη, έσοδα από ρύπους).
Την αποτυχία των μέτρων μείωσης του ελλείμματος και τα ελληνικά παράδοξα διαπιστώνει και το ΔΝΤ, ωστόσο ουδείς γνωρίζει ποια ακριβώς λύση για τις ΑΠΕ θα προτείνει, με κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοικτό : από μια περαιτέρω μείωση στις ταρίφες και καθιέρωση του συστήματος Feed In Premium , μέχρι φόρο στα κέρδη των εταιρειών ΑΠΕ (για να ενισχυθεί με πόρους ο ΛΑΓΗΕ).
Το ναυάγιο των μέτρων Παπακωσταντίνου επαναφέρει ακόμη πιο δυναμικά στο τραπέζι το θέμα του Feed In Premium, από το οποίο η τελευταία έκθεση του πρώην υπ. ΠΕΚΑ έπαιρνε αποστάσεις, παρ’ ότι προωθείται από τον Επίτροπο Ετινγκερ.

Βέβαια οι εξελίξεις σε επίπεδο Κομισιόν μπορεί να είναι ραγδαίες. Υπενθυμίζουμε πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung για έγγραφο της Κομισιόν ότι προτίθεται να προχωρήσει σε σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ, αφού το κόστος τους γίνεται απαγορευτικό.
 Σενάριο που ενισχύεται από τη σημαντική μείωση του κόστους εξοπλισμού των ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταικά).

Θυμίζουμε πάντως την τελευταία επισήμανση της ΡΑΕ για τη μελέτη της PWC Price Waterhouse Coopers :
"Όπως διακρίνεται από τα παραπάνω (σσ : 7 προτεινόμενα μέτρα), το θέμα του ελλείμματος (είτε λόγω Λογαριασμού ΑΠΕ, είτε λόγω οφειλών Energa/Hellas Power, είτε λόγω των αυξανόμενων επισφαλειών της Προμήθειας) είναι σημαντικά πιο πολύπλοκο και το θέμα του δανείου αποτελεί προσωρινή ενέργεια και μόνο, και όχι βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ καθυστερήσεις στην υιοθέτηση των ως άνω μέτρων για την εξομάλυνση των χρηματοροών μπορεί να επαναφέρουν την αγορά στην υφιστάμενη δυσχερή θέση".
  http://www.energypress.gr/
            
                                                   

         Πιστεύουμε οτι η φούσκα των ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών) θα σκάσει πολυ σύντομα , είτε με ευρω ειτε με δραχμή . 
Η  επερχόμενη θύελλα θα οδηγήσει στο οριστικό κόψιμο και στο τελος των επιδοτήσεων  , πράγμα που σημαίνει οτι οσοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε φωτοβολταϊκά στη στέγη η στο χωράφι , θα χάσουν τα λεφτά τους , ενδεχομένως και τα ακίνητα που προσημείωσαν στις τράπεζες για να πάρουν δανεια.
Έβλεπαν μονο ,  τα σίγουρα κέρδη ( το τυρι ) αλλα δεν έβλεπαν τη φάκα .
Τους είχαμε προειδοποιήσει .
 Θα ειναι τα νεα θύματα της ''πρασινης απατης'' . Της μεγαλύτερης οργανωμένης απάτης των τελευταίων χρόνων , με θύματα τα εκατομμύρια πολιτών του κόσμου.
Στην χώρα μας εκατοντάδες εταιρείες αιολικών  και φωτοβολταϊκών βιομηχανικών εγκαταστάσεων επιδοτήθηκαν και επιδοτούνται ακόμα και σήμερα με πολλά δις ευρώ  .
Ηταν η εποχη των ''παχεων αγελαδων'' οπου οι πολυεθνικές και οι  γνωστοί  μεγάλοι εργολάβοι κέρδισαν και κερδίζουν εις βαρος του καταναλωτή ,  πολλα εκατομμύρια  υπερχρεωνοντας τη χωρα.
Το μονο αντάλλαγμα για τις ''υπηρεσιες που μας προσέφεραν '' είναι το πανάκριβο σήμερα ηλεκρ. ρευμα.
 20 φορές αυξήθηκε το ηλεκτρ.ρεύμα ,τα τελευταία 6 χρόνια .
Τιποτε αλλο.
Τωρα θα σβήσουν τα φωτα και σύντομα θα ψάχνουμε τους υπαίτιους και ιδιοτελείς ,  πολιτικούς για να πληρώσουν τα τεράστια λάθη τους ,σε βάρος του Ελληνικού λαου.
Τους γνωρίζουμε καλα  και  εχουν ονοματεπώνυμο ''Πρασινοι απατεώνες ''.
Μερικοί απο δαύτους ειναι θρασυτατοι  που ζητάνε και παλι  ψήφο .
Να τους πούμε και μπράβο για το καλο που μας έκαναν
                                                                                                                                   SAGINI





ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ




Γερμανία: 
Δεν κάνουμε πίσω για τα φωτοβολταϊκά - Μας κοστίζουν ακριβά


Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τη μείωση των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά, τόνισε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ARD.
Όπως ανέφερε ο Ρέσλερ, το ετήσιο κόστος των φωτοβολταϊκών έχει αυξηθεί στα 6 δις ευρώ, ποσό το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού προϋπολογισμού για τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ.
Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, καθώς, όπως σημείωσε, η ηλιακή ενέργεια είναι σε θέση να καλύψει μόνο το 3% των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαϊου τα δύο τρίτα των γερμανικών κρατιδίων που αποτελούν τη Bundesrat καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μείωση των εγγυημένων τιμών και το όλο ζήτημα βρίσκεται πλέον υπό διαπραγμάτευση από επιτροπή την οποία απαρτίζουν εκπρόσωποι της Bundesrat και της Bundestag.
Τα κράτη τα οποία τάχθηκαν κατά των μειώσεων στις ταρίφες, υποστήριξαν ότι οι μειώσεις είναι ιδιαίτερα δραστικές και ότι θα θέσουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών της Γερμανίας.

 http://www.energypress.gr/news/Germania:-Den-kanoyme-pisw-gia-ta-fwtoboltaika-Mas-kostizoyn-akriba

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ .......ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
                                                                                                                                                                



Φωτοβολταϊκά.....ΚΛΕΙΣΑΝΕ ακόμη 2 Γερμανικές εταιρείες


Σειρά αυτή την φορά έχουν οι δύο Γερμανικές εταιρείες
  
Inventux Solar Technologies A.G. και

 Phoenix Solar AG.


    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ .........ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ...... ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ


ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΙΣΚΑ .
               ΟΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ Φ/Κ  ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ .

                                   

 Πόλεμος με τους πραγματικούς  οικολόγους για τα αιολικά πάρκα.



             Κόντρα χωρίς τέλος ανάμεσα στους «μεγαλοαιολικάδες» και σε εκείνους που αντιτίθενται στην εγκατάσταση βιομηχανικών πάρκων στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Τα επιχειρήματα των δεύτερων δεν εστιάζουν μόνο στην καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και στην πτώση της τιμής των ακινήτων και στην υποβάθμιση αρχαιολογικών - τουριστικών περιοχών.

         «Είμαστε απέναντι, διότι άλλο η αιολική ενέργεια και άλλο η υλοποίηση σχεδίων χωρίς σχέδιο και οι ασφυκτικές πιέσεις για έργα από τα οποία ωφελούνται μόνο οι μεγάλοι παίκτες του χώρου», τονίζει το Παγκρήτιο δίκτυο κατά των ανεξέλεγκτων βιομηχανικά ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
Ο πόλεμος που εξελίσσεται σε διάφορα επίπεδα έχει περάσει και στο θέμα της διασύνδεσης (μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας), όπως για παράδειγμα στα νησιά του Αιγαίου, με κόστος που ενδέχεται να φτάσει περίπου τα 4 δισ. ευρώ.

Το ερώτημα είναι 
 «ποιος πληρώνει και τι σε αυτή την ιστορία».

 Σύμφωνα με κύκλους της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας (ΡΑΕ), ειδικά το θέμα της διασύνδεσης του Αιγαίου Πελάγους είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να προωθηθεί ούτως ή άλλως -ασχέτως της αξιοποίησης του αιολικού δυναμικού.
 Ακόμη, δηλαδή, «κι αν δεν είχαμε αιολικό δυναμικό στο Αιγαίο, θα έπρεπε πάλι να γίνουν διασυνδέσεις.
Χάρη στη διασύνδεση των νησιών διασφαλίζεται η αδιάλειπτη ηλεκτροενεργειακή τους τροφοδοσία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική οικονομία, ειδικά κατά τις θερινές περιόδους αιχμής. Εξίσου σημαντικό είναι το καθαρά οικονομικό γεγονός, ότι δηλαδή οι επενδύσεις στις διασυνδέσεις αποπληρώνονται χάρη στην εξοικονόμηση του υψηλού κόστους παραγωγής ρεύματος από πετρέλαιο.
Οι επενδύσεις αυτές -όχι οι διασυνδέσεις των νησιών με σκοπό την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού που πληρώνονται από τα αιολικά πάρκα τα οποία εγκαθίστανται *-  γίνονται από τη ΔΕΗ ή τον διαχειριστή του συστήματος και όχι από το ελληνικό δημόσιο.

   Με βάση τα προκαταρκτικά μεγέθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, μια τέτοια επένδυση για τη διασύνδεση της Κρήτης θα αποπληρωθεί απο τους καταναλωτες  σε περίπου 5 χρόνια και για τη διασύνδεση των Κυκλάδων σε περίπου 15 έως 20».

   Δεν πρέπει, επίσης, να αγνοούμε το γεγονός, μας είπε στέλεχος της ΡΑΕ, ότι «μέσω των διασυνδέσεων υποκαθίσταται ακριβό εισαγόμενο πετρέλαιο από το μείγμα καυσίμων του διασυνδεδεμένου συστήματος που περιλαμβάνει μεγάλο ποσοστό εγχώριων καυσίμων και ΑΠΕ που βοηθά το ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών της χώρας. Πέραν αυτών των διασυνδέσεων που χρηματοδοτούνται από τη ΔΕΗ ή τον διαχειριστή σχεδιάζονται και διασυνδέσεις νησιών με σκοπό την αξιοποίηση του ελληνικού δυναμικού, το κόστος των οποίων αναλαμβάνουν οι επενδυτές των αιολικών πάρκων».**

Δεν ισχύει αυτό     και για τη διασύνδεση των Κυκλάδων, εξηγεί από την πλευρά του το Δίκτυο οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου:

 «Η διασύνδεση, το κεντρικό δηλαδή καλώδιο παροχής ρεύματος, θα κοστίσει στην περίπτωσή μας περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ και το έργο το πληρώνει το Δημόσιο, αφού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ άρα και εμείς».
Για το ζήτημα αυτό ο Αλέξανδρος Μαβής από το δίκτυο Αιγαίου μας ξεδιπλώνει και μια ακόμη πτυχή:

Η ΔΕΗ προκήρυξε το έργο διασυνδεσης ,  θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 13η Οκτωβρίου 2011.
 Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από δύο κοινοπραξίες, την γερμανογαλλοϊταλική SIEMENS - NEXANS - PRYSMIAN και τη γαλλοελληνική ALSTON - Ελληνικά καλώδια. 
Η επιλογή αναδόχου προβλεπόταν να γίνει μέσα στον Μάιο του 2012.
Η πρόσκληση για την ένταξη στα συγχρηματοδοτούμενα του ΕΣΠΑ απευθυνόταν αποκλειστικά στη ΔΕΗ και είχε προϋπολογισμό πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ, και περίοδο υποβολής από 17/ 10/ 11 έως 30 / 3 / 12.
Δηλαδή, η πρόσκληση δημοσιεύτηκε μετά την κατάθεση των προσφορών και το συγχρηματοδοτούμενο ποσό ήταν αρκετά μικρότερο του ποσού δημοπράτησης.
Οι δαπάνες για τα ενταγμένα, στο ΕΣΠΑ, έργα θεωρούνται δημόσιες. Κοντολογίς, τις πληρώνει ο ελληνικός λαός».

 Γιατί λοιπόν να συμβαίνει αυτό -διερωτάται το δίκτυο- σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας;


    «Η Κρήτη θα μετατραπεί σε πράσινη Πτολεμαΐδα»



ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ για τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο προωθείται η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων στην Κρήτη είναι η εκπρόσωπος του Παγκρήτιου Δικτύου αρχιτέκτων Βάνα Σφακιανάκη, η οποία μας αναφέρει ως παράδειγμα:’



           «Δύο εταιρείες, η ΕLIKA, συμφερόντων Κοπελούζου και η TERNA του Περιστερη , έχουν πάρει άδειες παραγωγής από την ΡΑΕ για συστοιχίες πάρκων των 1000 MW η καθεμία (πρόκειται για δεκάδες σταθμούς με ξεχωριστή άδεια ο καθένας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).
      Ανεξαρτήτως, όμως, πού και σε ποια περιοχή εγκαθίστανται, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να υποβάλλουν νέες αιτήσεις για εκατοντάδες ακόμη MW, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του επόμενου σταδίου, που είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Στο μεταξύ, έχουμε και τις νέες αιτήσεις της ΔΕΗ στα νησάκια Ντία και Διονυσάδες, που βρίσκονται απέναντι από το Ηράκλειο.
Τα νησάκια όμως αυτά είναι όχι μόνο τουριστικά επισκέψιμα με καραβάκια, αλλά υπερπροστατεύονται από τη νομοθεσία λόγω της αρχαιολογικής τους σημασίας και της φυσικής τους ιδιαιτερότητας.
Μπορώ να σας πω πλείστα όσα παραδείγματα» προσθέτει, 
 «που δείχνουν ότι η Κρήτη τείνει να μετατραπεί σε μια πράσινη Πτολεμαΐδα, σε βάρος άλλων οικονομικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, χωρίς κανένα όριο ισχύος».
 Τα ενεργειακά έργα που δρομολογούνται, τονίζει το Παγκρήτιο δίκτυο,
 «καμία σχέση δεν έχουν με την έννοια και τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εξασφαλίζονται με την αυτοπαραγωγή, την άμεση διάχυση των ωφελημάτων στην τοπική κοινωνία, την υποστήριξη, και όχι την υποκατάσταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας των φυσικών πόρων.
Για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των έργων έχει ψηφιστεί νομοθεσία***        (χωροταξικό ΑΠΕ, νόμος για την επιτάχυνση των ΑΠΕ κ.λπ.) που επιτρέπει την επέκτασή τους σχεδόν παντού:

........σε δασικές εκτάσεις, σε κορυφογραμμές, σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλλους -natura- και αλλού».

(Πηγή:Ισοτιμία : )





   *  Είναι μεγάλο ψέμα οτι το κόστος των διασυνδέσεων των νησιών ,   πληρώνεται από  τους «μεγαλοαιολικάδες» .
 Τα λεφτά αυτά    πληρώνονται  μονο  από τα ''κοροιδα''.

**   ''   Σχεδιάζονται'' δεν σημαίνει και ''πληρώνονται  ''

*** ο πράσινος νόμος Μπιρμπιλη .

ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ .......ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΑΣ . ΤΩΡΑ

 

 

 

Ευρωπαϊκή εντολή: "Να ξεριζώσουν τα αμπέλια οι αγρότες που δεν τα έχουν δηλώσει"


       Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών.
Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω.
 Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.


 Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ)έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Δνση Αγροτικής Οικονομίας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής:

«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

 http://www.argolikeseidiseis.blogspot.com/2012/05/blog-post_448.html#more


                                   



                Μέχρι τώρα πιστεύαμε οτι οι Έλληνες αγρότες και πολίτες ,  ήταν ελεύθεροι να καλλιεργήσουν ότι επιθυμούσαν στα κτήματα τους . 
Εξαιρείται και απαγορεύεται βέβαια η καλλιέργεια  ινδικής κάνναβης ( χασίς )
Τώρα μάθαμε ότι απαγορεύεται και η καλλιέργεια της αμπέλου .
 Προφανώς η απαγόρευση αυτή αφορά όλη την Ελληνική επικράτεια .
Ένα- ένα τα απαγορεύεται της ΕΕ οδηγούν στον ολοκληρωτικό έλεγχο της κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας .  Άλλη Ευρώπη όμως  επιθυμούσαν οι λαοί .
                                                                                 sagini

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΧΙ........... ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ

       

 ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ   ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ  ΔΕΗ   

 

  ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑ 

 

                                                                ΙΚΑΡΙΑ  

   ΚΡΗΤΗ

                                                                       ΝΑΞΟΣ

Ανακοινωση του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ  

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει. Ανέβαλε ξανά ο κ. Καλογερής τη λήψη απόφασης από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για το υβριδικό υδροηλεκτρικό

18-5-12
Ούτε την Πέμπτη 17-5-2012 πήρε απόφαση για το θέμα του Παγκρήτιου υβριδικού υδροηλεκτρικού σταθμού των 100 ΜW, η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος στην οποία συζητήθηκε το θέμα. Στην πρώτη συνεδρίαση, ο προεδρεύων ανέβαλε τη λήψη απόφασης επικαλούμενος την απουσία ολοκληρωμένων εισηγήσεων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη χθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση, υπήρχαν πλήρεις εισηγήσεις των υπηρεσιών περιβάλλοντος και υδάτινων πόρων, από τις περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου, οι οποίες ήσαν αρνητικές για τη Μ.Π.Ε. του συγκεκριμένου έργου. Όπως, επίσης αρνητική ήταν και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου.
Το γεγονός των αρνητικών εισηγήσεων από τις υπηρεσίες των Π.Ε. Λασιθίου και Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό, αφού εκεί χωροθετείται το κύριο και βασικό τμήμα του έργου, οι αντλησιοταμιευτήρες.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Καλογερής διέκοψε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, με πρόσχημα μια ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε κατοίκους από το Αποπηγάδι Χανίων και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας, και παρέπεμψε τη λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.
Το λεκτικό επεισόδιο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την αναβολή της απόφασης ήταν η λογική κατάληξη μιας προκλητικά αντιδημοκρατικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα: πολίτες και μέλη επιτροπών που έχουν καταθέσει τεκμηριωμένη ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, παρακολουθούσαν εξ αρχής με υποδειγματική ηρεμία την συζήτηση. Αρχισαν όμως να χάνουν την υπομονή τους καθώς επι δύο περίπου ώρες, ο προεδρεύων κ. Καλογερής, παρά την αρνητική για το έργο έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, έκανε απίστευτους λεκτικούς ελιγμούς και μεθοδεύσεις υποτιμητικές, ακόμα και για την πιο χαμηλή ανθρώπινη νοημοσύνη, προκειμένου να μην οδηγηθεί η επιτροπή σε αρνητική για το έργο απόφαση.
Τα όρια της ανοχής και της αντοχής των παρευρισκομένων πολιτών δοκιμάζονταν συνεχώς ανάμεσα στην κομματική έπαρση και στην προκλητική «ευθιξία» ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης: Στην δραματική έκκληση κάποιου πολίτη να μη παραδοθούν τα βουνά μας στις ξένες εταιρείες, ένας ιδιαίτερα γαλαντόμος προς τον «επενδυτή» Σύμβουλος της πλειοψηφίας, ακράτητος, άρχισε να κραυγάζει «Με ποιο δικαίωμα μου λες εσύ τι να ψηφίσω»!
Όπως ήταν επόμενο, μπροστά, και, στα ειρωνικά χαμόγελα του μελετητή
της ΜΠΕ (και συγχρόνως μετόχου και εκπροσώπου της εταιρείας) ένας από
τους ηλικιωμένους αγωνιστές του Αποπηγαδιού δεν άντεξε και ξέσπασε.
Τονίζουμε εδώ, ότι ενώ η ολιγόλεπτη ένταση ξεπεράστηκε, οι τοποθετήσεις των πολιτών συνεχίστηκαν κανονικά και θα μπορούσε να παρθεί απόφαση, ο κ. Καλογερής έχοντας διαπιστώσει ότι κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του θα καταψηφίσουν την μελέτη, άδραξε την ευκαιρία του λεκτικού διαπληκτισμού και ανέβαλε για δεύτερη φορά την λήψη απόφασης. 
Η παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη είναι ήδη έκθετη από τους χειρισμούς της σε αυτή την τόσο σημαντική υπόθεση, που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες και στους 4 νομούς του νησιού. Όμως απ΄ότι φαίνεται οι πιέσεις από την κατασκευαστική εταιρία και από κομματικούς παράγοντες του είναι ισχυρές και γι΄ αυτό η λήψη απόφασης αναβάλλεται συνεχώς.
Πρόκειται για μια στάση ανευθυνότητας που υποβαθμίζει πλήρως το ρόλο της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι αναβλητικοί χειρισμοί από την πλευρά του κ. Καλογερή και της παράταξης του Στ. Αρναουτάκη γίνονται με προφανή στόχο να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των κοινωνιών και οι αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιών, με στόχο να βρεθεί κάποια πρόφαση κάποια στιγμή για να εγκριθεί η ΜΠΕ, για την οποία έχει κατατεθεί εμπεριστατωμένη ένσταση υπογεγραμμένη από εμάς και άλλους φορείς και ομόφωνη αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου.
Όμως σε περίπτωση που προχωρήσουν, η πολιτική ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά όσους κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα  - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ
Επιτροπή Αγώνα Βραχασίου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου
Επιτροπή Αγώνα στο Κράσι για το υβριδικό στην Ανατολική πλευρά του Δήμου Χερσονήσου

Μέλη του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ 


                                                                 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ


                                        IMG_1837.jpg


Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στις 21-4-2010 στον Άναβο Καντάνου, υπερασπιζόμενοι με ειρηνικό τρόπο, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και τις ιδιοκτησίες τους απο την εγκατάσταση ανεμογεννητριών  . 
Στο δικαστήριο που έγινε στην Κάντανο, κατέπεσαν οι κατηγορίες τις εταιρείας των ανεμογεννητριών και οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν έγραφα και μηνύσεις του δασαρχείου προς την εταιρεία, που αποδείκνυαν τις παράνομες εργασίες της και την καταστροφή του περιβάλλοντος, που θέλησαν οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι, να εμποδίσουν.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους φίλους και συναγωνιστές, που ήρθαν από το μακρινό Λασίθι, για να μας συμπαρασταθούν.



 Σχετική  ανάρτηση

 http://sagini3.blogspot.com/2012/05/10-e.html

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ιστορία της οικολογικής ιδέας



.....και η καπηλεία της...
 




         Μα, πως φτάσαμε αλήθεια σε αυτό το σημείο να δίνουμε εμείς οι ίδιοι τις “σφαίρες” για τα όπλα που κάποιοι έχουν στραμμένα επάνω μας;

Αν παρακολουθήσει κανείς την ιστορία από τη γέννηση της οικολογικής ιδέας δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η απάντηση.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '60, είχαν ήδη δημιουργηθεί κάποια μικρά, αυτόνομα οικολογικά κινήματα, από απλούς ανθρώπους που έβλεπαν την καταστροφή της φύσης.
Όταν αργότερα τα κινήματα αυτά άρχισαν να μετρούν αρκετές χιλιάδες οπαδούς, οι κινούντες τα νήματα του συστήματος που σήμερα ονομάζουμε “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, διέβλεψαν την μελλοντική εξέλιξη των κινημάτων αυτών και θέλησαν να τα ελέγξουν, κατά τη ρήση του Λένιν, πως “ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση, είναι να την οδηγείς”.

Διάφορες δεξαμενές σκέψεις, τα γνωστά think tanks, είχαν αρχίσει από τότε ακόμη να σχεδιάζουν τα βήματα που θα ακολουθούσαν για να συσπειρώσουν τους λαούς ενάντια σε ένα ανύπαρκτο κίνδυνο.
Ο Alexander King, ένας από τους ιδρυτές της Λέσχης της Ρώμης, παραδέχεται χαρακτηριστικά:

“Ψάχνοντας για ένα καινούργιο εχθρό που θα μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη... ήταν ό,τι μας χρειαζόταν!”...

H “βιώσιμη και η πράσινη ανάπτυξη” ξεπήδησαν σαν έννοιες ακριβώς μέσα από τέτοιες δεξαμενές σκέψεις -σαν τη Λέσχη της Ρώμης, τη Λέσχη 1001, τη Λέσχη Bilderberg κ.α.-, ώστε να πείσουν για το “κλιματικό και οικολογικό αδιέξοδο” αφ΄ενός, αλλά και την προώθηση της λύσης που θα τους επέτρεπε να μετατρέψουν την οικολογία σε επικερδή επιχείρηση παγκόσμιας εμβέλειας...

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες δημιουργήθηκαν νέες οικολογικές οργανώσεις, με μη εκλεγόμενο συμβούλιο, σαν την Greenpeace, και στην κορυφή των σημερινών μεγάλων οικολογικών οργανώσεων τοποθετήθηκαν τα ίδια τα στελέχη και οι γόνοι των μελών αυτών των Λεσχών, που ταυτίζονται με τις οικογένειες των μεγαλοτραπεζιτών της υφηλίου.


Ετσι εξηγείται και το γιατί γνωστά ιδρύματα, όπως τα Ροκφέλερ και Σόρος, προσεγγίζουν τα οικολογικά κινήματα και προτείνουν χρηματοδότηση χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή περιορισμό...

Οι πρώτοι καθαροί ιδεαλιστές οικολόγοι, δεν συμβιβάστηκαν βέβαια με τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις από κεντρικούς τραπεζίτες και σταδιακά εκτοπίστηκαν και αντικαταστήθηκαν από επαγγελματίες μάνατζερ και διοικητικά στελέχη που φρόντιζαν να καλύπτουν τις αληθινές προθέσεις τους με ένα “οικολογικό προφίλ”.

Γόνοι της μεγάλης τραπεζικής οικογένειας των Ροκφέλερ έγιναν διοικητικά στελέχη οικολογικών οργανώσεων.
Οι νεοταξικές δεξαμενές σκέψεις, αυξήθηκαν σε αριθμό και φτάσαμε να μετρούμε σήμερα πάνω από 500 οργανώσεις – «think tanks» που έχουν σχέση με τις Λέσχες των Τραπεζιτών, χρηματοδοτούν “πράσινα» κινήματα, οικολογικά συνέδρια, βιβλία “βιώσιμης ανάπτυξης”, ιστοσελίδες κ.α.

Το βιβλίο «Οικονομία του υδρογόνου» του Τζέρεμι Ρίφκιν για παράδειγμα, -μεγαλοστέλεχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων με διασυνδέσεις στο τραπεζικό κατεστημένο- μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και αποτελεί σήμερα βασικό εργαλείο προώθησης της “πράσινης ανάπτυξης” των πολυεθνικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τρόπο που να εγγυάται την διατήρηση της υποταγής των λαών σε αυτές, για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια...
Άλλα μάλιστα συγγράμματα, σαν την πολύκροτη “πράσινη βίβλο” άρχισαν να δημιουργούν έδαφος ακόμη και για μια θρησκευτικού τύπου προσέγγιση της οικολογίας...

Αποκορύφωμα της πλεκτάνης;

Ο γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες τραπεζιτών, ο Ντεϊβιντ Ρόθτσιλντ παρουσιάζεται σήμερα ως “παγκόσμιος αρχηγός” των οικολόγων της Γης, οργανώνοντας το φεστιβάλ “Live Earth” για την “υπερθέρμανση”...


http://vickytoxotis.blogspot.com

ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ !!!!!

Κάτω οι διεθνείς τοκογλύφοι


Η ακροδεξιά και ακροαριστερά ρητορική συμφωνούν σε ένα πράγμα: 
«Κάτω οι διεθνείς τοκογλύφοι».
 Έχοντας κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, μένει να μας πουν με ποιόν τρόπο η χώρα θα βρει φθηνότερα κεφάλαια. 
Αν θεωρούν «τοκογλυφικό» το 4% ή το 6%, τι πρέπει να πει κανείς για το 20% και το 30%;
 Εκτός κι αν έχουμε ξεχάσει πόσο ήταν τα επιτόκια της δραχμής.


Μία άλλη «άποψη» είναι να μην δανειζόμαστε ούτε μία... δραχμή από τις τράπεζες. Να ζήσουμε σε μία χώρα που θα καταναλώνει μόνο ό,τι παράγει. Ως άποψη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά αμφιβάλουμε αν ο ελληνικός λαός είναι διατεθειμένος για ένα τέτοιο πείραμα.


Είναι πολλά που μπορούμε να συζητήσουμε σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Για τις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού και για τις πρακτικές που ακολουθούν για να βγάλουν κέρδη. Από το σημείο εκείνο μέχρι το να χαρακτηρίζουμε τοκογλυφικό το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης, υπάρχει απόσταση.


Ο πολιτικός κόσμος συνεχίζει και σήμερα να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.
 Του χαϊδεύει τα αφτιά με τον λαϊκισμό, αλλά δεν του λέει με ειλικρίνεια τι τον περιμένει την επόμενη ημέρα.
 Ο υψηλός πληθωρισμός θα εξαφανίσει το όποιο εισόδημα και τα υψηλά επιτόκια θα στραγγαλίσουν όλους τους δανειολήπτες, ακόμη κι αν τους έχουν κουρέψει γενναία τις υποχρεώσεις.


Το χειρότερο όλων είναι ότι υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί που τις σαφείς αυτές προειδοποιήσεις τις εκλαμβάνουν ως «εκβιαστικά διλλήματα» εκ μέρους των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειλικρινά, δεν δίνω δεκάρα τσακιστή αν σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα βρίσκουν πέτρα για να κρυφτούν.
 Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μην φτάσουμε στο ατύχημα. 

Να μην επιτρέψουμε στον λαϊκισμό να κερδίσει αυτή την παρτίδα...


Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:www.capital.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Στο ειδώλιο 10 Eλληνες




                                                           
Στο ειδώλιο 10 αγωνιστές κάτοικοι  για το Αποπηγάδι Χανίων


Στο ειδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 , οι δέκα αγωνιστές κάτοικοι  από το Αποπηγάδι Χανίων , που είχαν συλληφθεί στις 21- 4-2010 από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, από την εισβολή των εταιρειών ανεμογεννητριών  ΑΠΕ .


http://www.kandanos.eu/node/1884


Η δίκη θα γίνει στην Κάντανο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη δίκη που έγινε για το Αποπηγάδι το περασμένο φθινόπωρο, οι 14 τότε κατηγορούμενοι, αθωώθηκαν.
                                    

                                                       
                         ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

 

        Ο  50χρονος  αδικοχαμένος Κώστας Πενταρακης   προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Χανιων ,  έφυγε από το σπίτι του για να πάει μία βόλτα και εξαφανίστηκε...   Είχε αντιταχθεί στον νόμο Μπιρμπιλη και είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για τα αιολικά στο Αποπηγαδι Χανίων . Το πτώμα του βρέθηκε μετά από πολύ καιρό σε χαράδρα όπου είχε..... πέσει με το αυτοκίνητό του.

 

 

ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ "Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΔΕΗ . ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ????



 Πρέπει να μας πούνε δημόσια, ποιος υπέγραψε αυτήν την απόφαση .                                   


Προεκλογικό «δωράκι» στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με αυξήσεις στα οδοιπορικά έδωσε υπουργική απόφαση     ( αρμόδιος για την ΔΕΗ υπουργός ο ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντινου , που έφαγε  χώμα στις εκλογές ) δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

Όπως ενημερώνει η ίδια η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «την Παρασκευή 4 Μάη ''κατάφερε'' να λύσει ένα μέρος του... προβλήματος της εκτός έδρας μετακίνησης» μετά από πολύμηνο αγώνα.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Αφενός ότι αυξήθηκε ( 72 % ) η αποζημίωση για την διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για την διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€)και αφετέρου μειώθηκαν τα χιλιόμετρα για την εκτός έδρας μετακίνηση στα 110km από τα 160km, όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο, και στα 90km από τα 120km, όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο.


Αναρωτιέστε το αν απασχολεί κάποιον του ΔΣ της ΔΕΗ   (Α. ΖΕΡΒΟΣ και λοιποί διορισμένοι κρατικοδίαιτοι  ) το γεγονός ότι η επιχείρηση βρίσκεται στο «κόκκινο» και, μάλιστα, επικαλούμενη αυτό ακριβώς το γεγονός , έχει ανακοινώσει αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης;
Λεπτομέρειες.
 Το μπόνους είναι μπόνους!


http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/mponoys_odoiporika_sth_genop_-_deh_paramonh_twn_eklogwn.1768755.html

                                                                                                           

                       
                          ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ  ΠΙΑ  ΤΟ ΡΕΥΜΑ


Αναλυτικά οι αυξήσεις ΔΕΗ  που μας  έχουν επιβληθεί ,  απο τον Αύγουστο του 2006  έχουν ως εξής:


1.     1η Αυγούστου 2006, μεσοσταθμική αύξηση 4,8%
2.     2 Μαρτίου, 1 Ιουλίου 2007, μεσοσταθμική αύξηση 3,57%
3.     1η Δεκεμβρίου 2007, μεσοσταθμική αύξηση 6,41%
4.     1η Ιουλίου 2008, μεσοσταθμική αύξηση 7,24
5.     Ιούλιος 2009, καθορισμός των χρεώσεων ΥΚΩ στα 500 εκατ. ευρώ και επιμερισμός τους στους πελάτες της ΔΕΗ
6.     Ιούλιος 2009, αύξηση κατά 30% των τελών χρήσης δικτύου
7.     Β’ τρίμηνο 2010, αυξήσεις ρήτρας καυσίμου 0,23% ή αλλιώς 0,22 ευρώ/1000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ/1000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ/1000 kWh στη χαμηλή τάση
8.     Μάρτιος 2010, αύξηση ΦΠΑ από 9% στο 10%
9.     Μάιος 2010, επιβολή ΕΦΚ 5,00 ευρώ ανά 1.000 kWh για Οικιακή και Δημόσια χρήση και 2,50 ευρώ ανά 1.000 kWh για Επιχειρηματική χρήση.
10.     Μάιος 2010, επιβολή χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5 0/00 ΔΕΤΕ ή αλλιώς 0,50 ευρώ ανά 1.000 kWh
11.     Ιούνιος 2010, αύξηση 1756% του τέλους ΑΠΕ από 0,3 ευρώ σε 5,57 ευρώ η μεγαβατώρα για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες
12    . Ιούλιος 2010, αύξηση ΦΠΑ από το 10 στο 11%
13.      8 Ιουλίου 2010, αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού αναδρομικά από την αρχή του χρόνου 15% στη μέση τάση και 7% στη χαμηλή τάση
14.     Δεκέμβριος 2010, νέα αύξηση του πλαφόν για το τέλος ΑΠΕ που πληρώνουν οι επιχειρήσεις από 716.955 ευρώ σε 735.296 ευρώ.
 Η επιπλέον επιβάρυνση είναι της τάξης του 2,65%
15.     Δεκέμβριος 2010, αύξηση του πλαφόν για τις ΥΚΩ επίσης σε 735.296 από 716.955 ευρώ ετησίως και καθορισμός των ΥΚΩ σε 496 εκατ. ευρώ για το 2010
16.   Ιανουάριος 2011, αύξηση ΦΠΑ από το 11 στο 13%
17.     Ιανουάριος 2011, μέση αύξηση 13,7% στα οικιακά τιμολόγια και μειώσεις από 5 έως 18% στα εμπορικά και τις μεγάλες καταναλώσεις
18.     2012           Η δεύτερη δόση των αυξήσεων απο 12-19%,στην χαμηλή και μεσαία τάση,
20%στο αγροτικό ρεύμα,
456%αύξηση στο τέλος ΑΠΕ
19.    2012        επεται  και αλλη αύξηση των τιμολογίων, εγγυήσεων σύνδεσης και λοιπών χρεώσεων,διαφορετική τιμολόγηση μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου.


                                                              


Τα παραπάνω στοιχεία , για τις αυξήσεις ΔΕΗ , απο τον milkman αναγνώστη του Χάρη Φλουδόπουλου του capital.gr την 11/5/12



Η γνώμη μας

Πολλοί  καταναλωτές βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το κοινωνικό αυτό αγαθό .

Η χώρα μας ευτυχώς ,  διαθέτει μεγάλες ποσότητες φθηνού λιγνίτη .
Τόσα χρόνια ο λιγνίτης και η ΔΕΗ  βοήθησαν την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
Όμως κάποιοι στην ΕΕ των Αλαμανων ,  θέλησαν να στερήσουν απο τους Έλληνες αυτή την Πηγή πλούτου .
Με πρόσχημα την ρύπανση του περιβάλλοντος επέβαλαν στην Ελλάδα την άχρηστη και πανάκριβη τεχνολογία των αιολικών και των φωτοβολταϊκών .
Αυτο είναι το αποτέλεσμα της σπατάλης πολλών δις ευρω τα τελευταία χρόνια ,  για την ''πρασινη απατη '' των αιολικών και των φωτοβολταϊκών που οχι μόνο παράγουν αστείες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος  και υπερχρεωνουν τους καταναλωτές με επιδοτήσεις  εκατομμυρίων ευρω , αλλα  επιβάλλουν υποχρεωτικά και το φυσικό αέριο σαν ορυκτό καύσιμο εφεδρείας .
Επιπλέον καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον .
Είναι σε όλους γνωστό οτι το φυσικό αέριο εισάγεται οπως και το πετρέλαιο και είναι ακόμα μια Ακριβή Πηγή εξάρτησης της χώρας .
Οι νεες πολιτικές δυνάμεις καλούνται να ανατρέψουν αυτή την πολιτική της υποτέλειας  και να δώσουν φθηνό ρεύμα στους Έλληνες καταναλωτές.


ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ............ΦΥΛΑΚΗ ?????

                                                                                                            SAGINI

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΚΟΚΑΙΝΗ

  1                                  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΑΙΝΗ;


 
Η λέξη κοκαΐνη αναφέρεται στο ναρκωτικό με μορφή σκόνης ή κρυσταλλική μορφή.1 
 Η σκόνη διαλύεται συνήθως σε αδρανείς ουσίες όπως άμυλο καλαμποκιού, σκόνη ταλκ και ζάχαρη ή άλλα ναρκωτικά όπως προκαΐνη (ένα τοπικό αναισθητικό) ή αμφεταμίνες.
Η κοκαΐνη παράγεται από τα φύλλα της κόκας και αρχικά χρησιμοποιούνταν ως παυσίπονο. 
Συνήθως σνιφάρεται και η σκόνη εισχωρεί στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των ρινικών ιστών. Μπορεί επίσης να ληφθεί από το στόμα, ή να τριφτεί πάνω στα ούλα.
Για να απορροφηθεί γρηγορότερα από το αίμα οι χρήστες την «χτυπάνε» με ένεση, κάτι που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο της υπερβολικής δόσης.
 Η εισπνοή της με μορφή καπνού ή ατμού επιταχύνει την απορρόφησή της με λιγότερο κίνδυνο για την υγεία του χρήστη απ’ ότι αν την χτυπήσει σε ένεση.
«Πιστεύεις ότι η κοκαΐνη θα οξύνει την αντίληψή σου, ότι θα σου επιτρέψει να υπερβείς τον εαυτό σου, ότι θα μπορείς να ελέγχεις διάφορα πράγματα.
 Όλα αυτά είναι βλακείες. Μετά από λίγο δεν πληρώνεις πλέον τους λογαριασμούς σου, δεν πλένεσαι, παρατάς τους φίλους σου, την οικογένειά σου. 
Μένεις ανυπεράσπιστος και μόνος».
 –Νάιτζελ

Η θανατηφόρα άσπρη σκόνη

Η κοκαΐνη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά που γνωρίζει ο άνθρωπος.
 Μόλις το άτομο αρχίσει να παίρνει το ναρκωτικό, έχει αποδειχθεί ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει από τα δίχτυα του, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
 Σωματικά, διεγείρει σημαντικούς υποδοχείς (καταλήξεις νεύρων που εντοπίζουν τις αλλαγές στο σώμα) μέσα στον εγκέφαλο. 
Αυτοί οι υποδοχείς, με τη σειρά τους, προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας στο οποίο οι χρήστες αναπτύσσουν γρήγορα ανοχή.
 Μόνο με μεγαλύτερες δόσεις και συχνότερη χρήση μπορούν να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Σήμερα, η κοκαΐνη αποτελεί μια παγκόσμια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων.
 Οι χρήστες της ανήκουν σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ακόμα και σε μαθητές δημοτικού οκτώ ετών.
Η χρήση κοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας, συμφόρησης, εγκεφαλικής αιμορραγίας ή καρδιακής προσβολής. 
 Παιδιά που γεννιούνται από μητέρες εθισμένες στην κοκαΐνη έρχονται σ’ αυτό τον κόσμο εθισμένα και τα ίδια. 
Πολλά γεννιούνται με αναπηρίες και πληθώρα άλλων προβλημάτων.
Παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί, η χρήση της κοκαΐνης συνεχίζει να ακμάζει – ίσως επειδή οι χρήστες δυσκολεύονται να ξεφύγουν από τα πρώτα κιόλας βήματα που κάνουν στο μακρύ και σκοτεινό δρόμο της κοκαΐνης ο οποίος αναπόφευκτα οδηγεί στον εθισμό.
  1. Στην κρυσταλλική της μορφή ονομάζεται κρακ της κοκαΐνης.

ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΟ

ΚΟΚΑΪΝΗ  

Snow

Paradise

White

Sniff

Coke

                                                                                                            

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ


Έρευνες δείχνουν ότι περίπου οι μισοί Ευρωπαίοι που πηγαίνουν σε κλαμπ κάνουν χρήση κοκαΐνης.
Η κοκαΐνη είναι το δεύτερο πλέον διακινούμενο παράνομο ναρκωτικό στον κόσμο.
 Πρόσφατες στατιστικές δείχνουν ότι οι κατασχέσεις κοκαΐνης σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται φτάνοντας τους 756 τόνους με τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικού να έχουν κατασχεθεί στη Νότιο Αμερική με δεύτερη τη Βόρειο Αμερική.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Εξάρτηση, η κοκαΐνη, είναι και στην Ευρώπη, το δεύτερο πιο διαδεδομένο παράνομο ναρκωτικό.
 Μεταξύ των νέων (15 έως 34 ετών), εκτιμάται ότι 7,5 εκατομμύρια έχουν πάρει κοκαΐνη τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, 3,5 εκατομμύρια μέσα στον τελευταίο χρόνο και 1,5 εκατομμύριο τον τελευταίο μήνα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2006, η Εθνική Έρευνα για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία αναφέρει ότι 35,3 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης. Πέρυσι, το ποσοστό χρήσης από νεαρά άτομα 18 έως 25 ετών, έφτασε το 6,9%.
 Μεταξύ των μαθητών λυκείου, το 8,5% των τελειόφοιτων έκαναν χρήση κάποια στιγμή στη ζωή τους, σύμφωνα με την έρευνα του 2006 «Παρακολουθώντας το Μέλλον» από το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Χρήση Ναρκωτικών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κοκαΐνη συνεχίζει να είναι το συχνότερα αναφερόμενο παράνομο ναρκωτικό στο Δίκτυο Προειδοποίησης Χρήσης Ναρκωτικών από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.


«Ο φίλος μου έκανε χρήση ναρκωτικών για τέσσερα χρόνια, τρία από αυτά με σκληρά ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη, το LSD, η μορφίνη και πολλά αντικαταθλιπτικά και παυσίπονα. Στην ουσία, έπαιρνε οτιδήποτε έβρισκε. Παραπονιόταν συνεχώς για τρομερούς πόνους στο σώμα του και όλο χειροτέρευε ώσπου τελικά πήγε σ’ ένα γιατρό.
»Ο γιατρός του είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ότι λόγω της φθοράς του σώματός του, δεν θα ζούσε και πολύ. Σε μερικές μέρες ήταν νεκρός».
 
– Ντουέιν

 

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΚΑΙΝΗ ΕIΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΘΙΣΤΙΚΗ;


Photo credits (top): Cordis
Μετά τη μεθαμφεταμίνη,      1          η κοκαΐνη δημιουργεί τη μεγαλύτερη ψυχολογική εξάρτηση από οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό.
 Ερεθίζει τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και δημιουργεί εξαιρετικά μεγάλη ευφορία.
Η ανοχή στην κοκαΐνη αναπτύσσεται γρήγορα – ο χρήστης δεν βρίσκει την ευχαρίστηση που έβρισκε πριν με την ίδια ποσότητα κοκαΐνης.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η κοκαΐνη μερικές φορές λαμβάνεται με άλλα φάρμακα, όπως ηρεμιστικά, αμφεταμίνες, αμφεταμίνη: ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, που συχνά ονομάζεται «σπιντ». μαριχουάνα και ηρωίνη.
 Αυτοί οι συνδυασμοί αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο από τη χρήση της κοκαΐνης.
Εκτός από την πιθανότητα ανάπτυξης εθισμού σε δύο ναρκωτικά, ο χρήστης μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μια μίξη ναρκωτικών που να αποβεί μοιραία.

«Δεν είχα πλέον μέλλον. Δεν έβλεπα πώς θα μπορούσα να ξεφύγω από τον εθισμό μου στην κοκαΐνη. Ήμουν χαμένη. Είχα συνεχώς κρίσεις και δεν μπορούσα να σταματήσω να παίρνω όλο και περισσότερη κοκαΐνη.  
Είχα παραισθήσεις, ένιωθα ότι διάφορα ζωύφια περπατούσαν κάτω από το δέρμα μου. Τα ένιωθα κάθε φορά που έκανα ένεση και έξυνα το δέρμα μου με τη μύτη της βελόνας μέχρι να τρέξει αίμα, για να τα κάνω να φύγουν. Μια φορά έπαθα τόσο σοβαρή αιμορραγία που έπρεπε να με πάνε στο νοσοκομείο».– Σούζαν
  1. 1. μεθαμφεταμίνη: εξαιρετικά εθιστικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος και σπονδυλική στήλη).


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της κοκαΐνης;
 
Η κοκαΐνη προκαλεί ένα σύντομο αλλά έντονο φτιάξιμο το οποίο ακολουθείται αμέσως από το αντίθετο – έντονο συναίσθημα κατάθλιψης, νευρικότητας και λαχτάρας για περισσότερο ναρκωτικό. Τα άτομα που κάνουν χρήση κοκαΐνης συχνά δεν τρώνε και δεν κοιμούνται κανονικά.
 Συχνά νιώθουν δυνατές ταχυκαρδίες, μυϊκούς σπασμούς και παροξυσμούς.
Το ναρκωτικό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται παρανοϊκοί, 1 θυμωμένοι, εχθρικοί και αγχωμένοι - ακόμη και όταν δεν είναι φτιαγμένοι.
Ανεξάρτητα από τη δόση ή τη συχνότητα χρήσης του ναρκωτικού από ένα άτομο, η κοκαΐνη αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συμφόρησης ή αναπνευστικής ανεπάρκειας και οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.

Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κοκαΐνης;

Η φράση «μανιακός της ντόπας» επινοήθηκε πολλά χρόνια πριν, για να περιγράψει τις επιπτώσεις της συνεχούς χρήσης της κοκαΐνης.
 Καθώς αυξάνεται η ανοχή στο ναρκωτικό, γίνεται απαραίτητο για το χρήστη να παίρνει όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να πετυχαίνει το ίδιο φτιάξιμο.
 Η καθημερινή και μακροχρόνια χρήση κοκαΐνης προκαλεί αϋπνίες και απώλεια όρεξης για τροφή.
Το άτομο μπορεί να γίνει ψυχωτικό και να αρχίσει να έχει παραισθήσεις.
Καθώς η κοκαΐνη παρεμβαίνει στον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις χημικές ουσίες, το άτομο χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού για να αισθάνεται «φυσιολογικά».
 Τα άτομα που εθίζονται στην κοκαΐνη (όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα ναρκωτικά) χάνουν το ενδιαφέρον τους για άλλους τομείς της ζωής.
Καθώς περνάει η επήρεια του ναρκωτικού, προκαλείται στο άτομο σοβαρή κατάθλιψη και θα κάνει οτιδήποτε για να ξαναβρεί τη δόση του – ακόμα και φόνο.
Αν δεν μπορέσει να βρει κοκαΐνη, η κατάθλιψη μπορεί να γίνει τόσο έντονη που μπορεί να οδηγηθεί στην αυτοκτονία.
Βραχυπρόθεσμες Επιπτώσεις
  • Απώλεια όρεξης
  • Ταχυπαλμίες, υψηλή πίεση και αυξημένη θερμοκρασία σώματος
  • Συστολή των περιφερειακών αιμοφόρων αγγείων
  • Αυξημένος ρυθμός αναπνοής
  • Διεσταλμένες κόρες των ματιών
  • Διαταραχές στον ύπνο
  • Ναυτία
  • Υπερδιέγερση
  • Παράξενη, σπασμωδική και πολλές φορές βίαιη συμπεριφορά
  • Παραισθήσεις, υπερβολικές εξάρσεις και οξυθυμία
  • Παραισθήσεις αφής οι οποίες δημιουργούν την πλάνη ότι διάφορα ζωύφια κινούνται κάτω από το δέρμα του χρήστη
  • Έντονο αίσθημα ευφορίας
  • Ανησυχίες και παράνοια
  • Κατάθλιψη
  • Εξαιρετικά έντονη ανάγκη για ναρκωτικό
  • Πανικός και ψύχωση
  • Υπερβολική δόση (ακόμη και για μια φορά μόνο) μπορεί να οδηγήσει σε παροξυσμούς, κρίσεις και ξαφνικό θάνατο.
Η κοκαΐνη προκαλεί βλάβες στην καρδιά, στα νεφρά, στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες.
Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
  • Οι μόνιμες βλάβες στα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου 
  • η υψηλή πίεση αίματος, οδηγούν σε καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και θάνατο
  • Βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά και στους πνεύμονες
  • Καταστροφή των ρινικών ιστών αν σνιφάρεται
  • Αναπνευστική ανεπάρκεια, αν καπνίζεται
  • Μολύνσεις και αποστήματα, αν γίνεται χρήση με ένεση
  • Υποσιτισμός, απώλεια βάρους
  • Εκτεταμένη καταστροφή δοντιών
  • Παραισθήσεις ακοής και αφής
  • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες, βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα και υπογονιμότητα (σε άντρες και γυναίκες)
  • Αποπροσανατολισμός, απάθεια και εξάντληση λόγω σύγχυσης
  • Οξυθυμία και αιφνίδιες αλλαγές διάθεσης
  • Αυξημένη συχνότητα ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς
  • Παραλήρημα ή ψύχωση
  • Βαριάς μορφής κατάθλιψη
  • Ανοχή στο ναρκωτικό και εθισμός (ακόμη και μετά από μία μόνο χρήση)
«Μην πλησιάζετε την κοκαΐνη. Πέρασα δυο χρόνια στη φυλακή εξαιτίας αυτού του ναρκωτικού. Και όταν βγήκα, η ζωή ήταν τόσο δύσκολη που άρχισα να παίρνω πάλι κοκαΐνη. 
Γνωρίζω 10 κοπέλες που έγιναν πόρνες εξαιτίας της κοκαΐνης. 
Σε φέρνει τόσο πολύ στα άκρα και εξευτελίζεσαι τόσο που δεν το πιστεύεις. Εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποιούμε σε τι βαθμό μας καταστρέφει». 
–Tomy
  1. 1. παρανοϊκοί: καχύποπτοι, δύσπιστοι και φοβούνται τους άλλους ανθρώπους.


LINK
http://gr.drugfreeworld.org/home.html