Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ..........ΕΛΛΑΔΑ





      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ'' ΤΟΥ  

  .........GAP  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ........  

        ΠΡΑΣΙΝΩΝ     ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ




      ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


                                                                                          Η  φωτο  από το χωριό Σιτανος στην Κρήτη



Δείτε το εξαιρετικό  βίντεο εδώ...

http://androsfilm.blogspot.com/2012/05/blog-post_4764.html



Ένα οδοιπορικό στη Σητεία και συγκεκριμένα στο χωριό Σίτανος αποκαλύπτει στην πράξη την εικόνα ενός κρητικού χωριού που «αναπτύχθηκε» μέσα από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το politestv συναντά τους κατοίκους της Σιτάνου και συζητά μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση του τόπου. Οι κάτοικοι μιλούν για τα οφέλη που αρχικά πίστεψαν ότι θα αποκόμιζαν, όπως τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση ή κατάργηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά και για το ποια ανταλλάγματα τελικά ήρθαν από την Πράσινη Ενέργεια στο χωριό τους και το πόσο επηρεάστηκε η ζωή τους μέσα σε μερικούς μήνες.

Έτσι η Σίτανος, άλλοτε ιστορικό χωριό στο ιδιόμορφο τοπίο του «οροπεδίου των βράχων» κοντά στο Καρύδι, με το εντυπωσιακό σπήλαιο Όξω Λατσίδι στα βορειοδυτικά του και περικυκλωμένο από σημαντικά μνημεία-σταθμούς για την τοπική ιστορία, σήμερα αποτελεί μικρογραφία της αντίληψης των εταιρειών και των τοπικών φορέων για τη μελλοντική έννοια της ανάπτυξης της υπαίθρου…

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Κρήτης αντιδρούν πλέον στην αλόγιστη και μη αναστρέψιμη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων του νησιού και μάλιστα χωρίς σημαντικά ανταλλάγματα για τις τοπικές κοινωνίες.

Το κειμενο ,   απο εδω  http://www.zougla.gr/

                                                                                                                                           

ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ  .....ΤΗΝΟΣ


          Χάρτης της ΡΑΕ (κλικ για να τον δείτε καθαρά) που δείχνει σχεδιαζόμενα αιολικά,      σε    μέρη που δεν υπάρχει δρόμος. Τα αιολικά θέλουν πρόσβαση και διασύνδεση.



Διαβάστε στο παρακάτω Link  τις μεθοδεύσεις των πράσινων οικονομικών συμφερόντων ,για διάνοιξη δρόμων στην Τηνο ,  σε παρθένες περιοχές οπου  θέλουν να εγκαταστήσουν βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις οι εθνικοί ,  γνωστοί σε όλους μας πια ,  μεγαλοεργολαβοι.

http://ophioussa.blogspot.com/2012/05/blog-post.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ