Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

                                                           Gap -Andricos I4sence

Το μοντέλο της "πράσινης ανάπτυξης"..... Εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις προτείνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης» που θα απαντά ταυτόχρονα στην κλιματική αλλαγή, στην ενεργειακή ασφάλεια και την αυτονομία, στις οικονομικές ανισότητες, στην ποιότητα ζωής και εργασίας. Μια «πράσινη επανάσταση» για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας.

Για μας, η ευθύνη μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού στην αγορά αλλά και να αναδιοργανώσει το κράτος ώστε η χώρα μας να γίνει πρωτοπόρα της νέας τεχνολογικής επανάστασης. Να κάνουμε γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ από τον άνεμο, τον ήλιο, τη γεωθερμία, που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παντού! Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα......


Αθήνα, 4 Ιουνίου 2008
Άρθρο του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


 
                                                           
      Την προπαγάνδα της ''πράσινης ανάπτυξης '' στην Ελλάδα  την ανέλαβε ο....... Πρωθυπουργός  της !!!!


          Ο ΓΑΠ είχε το νερό του ...........Καματερού , που ήταν η λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας .
       Παραμυθιαζε  και παρέσυρε ενα λαό , οτι δήθεν αυτός είχε έναν νέο  τρόπο, την ''πράσινη επανάσταση''.
Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αμέσως και με πολύ προθυμία ανέλαβαν το δικό τους κομμάτι της πράσινης προπαγάνδας με καπηλεία φυσικά της οικολογίας.
 Τηλεοπτικοί σταθμοί (Σκαι κα)  , εφημερίδες ,τράπεζες   ( Πειραιώς , Γιουρομπανκ , Τρ. Ελλάδος ) , πανεπιστημιακοί καθηγητές ( Ζερεφός και τόσοι άλλοι ) , εκδότες,   πολυεθνικές ( siemens, vestas,energon ), κυβερνήσεις , παρακυβερνητικες δήθεν οικολογικές οργανώσεις     ( γκρηνπις , βεβεεφ ).
Συνέδρια , ομιλίες, σεμινάρια, ταξίδια, χορηγίες, διαφημίσεις, εκπομπές όλα για την '' πράσινη επανάσταση'' , που θα φέρει και έφερε  πολλά λεφτά  .
Οχι βέβαια στους Έλληνες εργαζόμενους πολίτες !!!
        Την  ''πράσινη απάτη'' την  χρηματοδότησε  με πολλά εκατομμύρια το Πασοκ του φευγάτου σήμερα ΓΑΠ,  της επίσης άφαντης  Ταγάρως και του απρόσεκτου Παπακ/νου , στηρίχτηκε βασικά σε αοριστολογίες και  άχρηστες και πανάκριβες τεχνολογίες του αέρα και του ήλιου , που πάνε όμως μαζί με το φυσικό αέριο ,  αλλά και τις Γερμανικές εξαγωγές .
Εδώ είναι το μυστικό . Φυσικό αέριο .
Το φυσικό αέριο , έπρεπε πάση θυσία να γίνει το βασικό καύσιμο της Ελλάδας .
 Οι λόγοι πάρα πολλοί κυρίως όμως , οικονομικοί , πολιτικοί η γεωπολιτικοί  . Είναι το βασικό  καύσιμο της λοιπής Ευρώπης για θέρμανση αλλά και για παραγωγή ενέργειας ( πλούσιοι ), με σχεδόν αποκλειστικό προμηθευτή την Ρωσία .
Το θέμα ''φυσικό αέριο '' , είναι τεράστιο και κρύβει πολλές και σημαντικές παραμέτρους.
 Κάποιοι πλουτίζουν πολυ εύκολα ,σήμερα στη χώρα μας ,απο το φυσικό αέριο σε βάρος του λιγνίτη.
      Ο '' βρώμικος  τρόπος '' για να επιβάλεις την ευρεία χρήση φυσικού αέριου σε μια χώρα είναι η εξάπλωση των ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή . Αφου οι ΑΠΕ ως γνωστόν,  δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργοστάσια εφεδρείας φυσικού αέριου .
ΑΠΕ φτιάχνουν κυρίως οι Γερμανοί και φυσικό αέριο έχουν οι Ρωσοι που είναι και ο βασικός προμηθευτής της Γερμανίας   . Έτσι βολεύονται και οι δυο, ιδιαίτερα δε οι Γερμανοί που εξασφαλίζουν εξαγωγές και θέσεις εργασίας στη χώρα τους , αλλά ταυτοχρόνως  βρίσκουν καλούς και σίγουρους πελάτες για το φυσικό αέριο των Ρώσων  .
Λέτε να το κάνουν αυτό , χωρίς ανταλλάγματα δηλαδή τζάμπα ?
Τα προϊόντα αυτά πωλούνται ...με το ζόρι σε λαούς σαν και εμάς , αλλά μας παρασύρει το ''παραμυθι '' ,  ο τρόπος δηλαδή και είναι λίγο δύσκολο  να..... ''το πιάσεις με την πρώτη το θεμα''.
( ολοι γνωρίζετε σήμερα  το ενδιαφέρον του Ρωσικού κολοσσού Gasrpom να αγοράσει την ΔΕΠΑ )
Βέβαια οι ΑΠΕ ( πλην υδροηλεκτρικών ) με την σημερινή τους αξιοθρήνητη απόδοση  ( 20-25 % ετήσια  διαθεσιμότητα )  είναι αστείες πηγές ηλεκτροπαραγωγής , που παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα ηλεκτρικά δίκτυα .  Αυτό ουδόλως ενδιαφέρει , αφού....... φέρνουν λεφτά.
Α.....  ξέχασα . Δεν βγάζουν λενε  ρύπους , αρα........ είναι για το καλό μας!!!! .

Έτσι  μπήκαν με το ζόρι στην ζωή μας .  Γέμισαν τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες και η αγροτική γη με φωτοβολταϊκά .
Η εισαγωγή,  η  αγορά   και η εγκατάσταση και η ύπαρξη  των ΑΠΕ  είναι πανάκριβη , αλλά η απόδοση τους είναι  ....για γέλια .
Όμως το εγκληματικό είναι οτι πληρώνουμε πολλά και  με το μήνα στους  ιδιόκτητες ΑΠΕ , χωρίς την θέληση μας , αφού τα τέλη υπέρ ΑΠΕ μπαίνουν υποχρεωτικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ .
Σήμερα το τέλος ΑΠΕ έχει μια τρελή ανοδική πορεία και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει . Μιλάμε για δεκαπλασιασμό ανα εξάμηνο .

Η ''πράσινη απάτη '' είναι ένα έξυπνο και σατανικό σχέδιο που βγάζει  πολύ χρήμα .
 Χρήμα πολύ και σίγουρο χωρίς κανένα ρίσκο που το μοιράζονται ολοι οι παραπάνω .   
 Στην χώρα μας και δεν ξέρω και που αλλού , η ''πράσινη απάτη'' είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την διαφθορά. Οι πολιτικοί μας λαδώνονται αβέρτα-κουβέρτα απο τους διαπλεκόμενους γνωστούς βαρόνους της ενέργειας , απο την SIEMENS και άλλες πολυεθνικές ,  που με την σειρά τους πληρώνουν και τα έξοδα για την προπαγάνδα  της πράσινης ανάπτυξης στα ΜΜΕ και όπου αλλού απαιτεί η....... δουλειά τους.

Η Αιολική Ενέργεια: μια βασική  παράμετρος απάτηςhttp://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif

Είναι καταστροφική για την οικονομία , αφού σπαταλάμε τεράστια κεφάλαια χωρίς ουσιαστικό λόγο. Παράγουμε ρεύμα μόνο όταν φυσάει.


Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται  , με την υπάρχουσα σήμερα τεχνολογία.

Δεν αποτελεί βιώσιμη ενεργειακή λύση . Όσα και να βάλουμε , απλώς ξοδεύουμε λεφτά , ακριβαινουμε τα τιμολογια και ρεύμα θα έχουμε όταν φυσάει.

Μας οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση απο το φυσικό αέριοτης Ρωσίας η της Αλγερίας.


Καταστρεφει το περιβάλλον ,αφού εκχερσώνουν τα βουνά μας, σκοτώνει χιλιάδες άγρια πουλιά,υποβαθμίζει την άξια της γης κ.α.

Είναι εξαιρετικά Ακριβή .  Το αιολικό ρεύμα μας κοστίζει 4 έως 5 φορές ακριβότερα απο το συμβατικό του Ελληνικού φθηνού λιγνίτη .
 Με πολύ λιγότερα λεφτά θα βάζαμε φίλτρα στα λιγνιτικα εργοστάσια της ΔΕΗ. Ο αέρας είναι τζάμπα , αλλά για να μετατραπεί σε ρεύμα , κοστίζει πανάκριβα .

Φέρνει πληθωρισμό και ύφεση . Όταν αυξάνει το ρεύμα αυξάνονται οι τιμές στα πάντα και τα προϊόντα μας γίνονται ακριβότερα.

Δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας . Μόνο στο στάδιο εγκατάστασης εργάζονται, πρόσκαιρα , χωματουργοί και μπετατζήδες.

Καταστρέφει το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ, που λειτουργεί με μεγάλες αυξομειώσεις φορτίου,
και αποσταθεροποιείται συνεχώς.

Στην επόμενη ανάρτηση μας θα συνεχίσουμε  με την απάτη των αιολικών.