Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ανακοινώθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης για μέλλον της ΔΕΗ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σχέδιο για «μικρή» ΔΕΗ σε τρεις φάσεις

Η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ οδηγεί στην ελάφρυνση των φορολογουμένων και διασφαλίζει οφέλη για την οικονομία με τον εκσυγχρονισμό της ενεργειακής αγοράς, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου
Η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ οδηγεί στην ελάφρυνση των φορολογουμένων και διασφαλίζει οφέλη για την οικονομία με τον εκσυγχρονισμό της ενεργειακής αγοράς, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου



       Mε την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρισμού, του ΑΔΜΗΕ εντός του 2013 και την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ ξεκινά η αποκρατικοποίηση της εταιρείας ηλεκτρισμού, που θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια ως τις αρχές του 2016 το αργότερο, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του σωματείου των εργαζομένων «Σπάρτακος».
     Εξάλλου, κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συναντηθεί σήμερα για το θέμα με τον υφυπουργό Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος της ΔΕΗ.
Το σχέδιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την τρόικα  !!!!!!, προβλέπει ότι ο ΑΔΜΗΕ, 100% θυγατρική της ΔΕΗ, θα διαχωριστεί πλήρως από τη μητρική και θα περάσει σε ιδιώτη επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Επίσης θα δημιουργηθεί μία «μικρή» ΔΕΗ, στην οποία θα περιέλθει το 30% του παραγωγικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας από μονάδες λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και φυσικό αέριο και θα πωληθεί σε επενδυτή.
Στην τελευταία φάση, το Δημόσιο θα διαθέσει το 17% των μετοχών της μητρικής εταιρείας. Πρόκειται για το πακέτο μετοχών που έχει ήδη μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Δέσμευση
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου δεσμεύονται για την υλοποίηση του σχεδίου, όπως αναφέρεται σε κοινή τους επιστολή με ημερομηνία 14 Μαΐου 2013, προς τον κ. Μatthias Mors, τον επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, το σχέδιο προβλέπει:
AΔΜΗΕ
Α φάση.
 Είσοδος επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για τη απόκτηση ποσοστού ως το 49% της εταιρείας και ανάληψη του μάνατζμεντ. Η προετοιμασία ξεκινά άμεσα, εντός του Μαΐου και αναμένεται να διαρκέσει ως τον Αύγουστο, οπότε και θα δημοσιευτεί διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.
Β φάση.
 Η συμφωνία με τον επενδυτή της πρώτης φάσης θα περιλαμβάνει υποχρεωτικό όρο για την εξαγορά επιπλέον μεριδίου ως και το 51% του μετοχικού κεφαλαίου. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο 2014. Στόχος είναι η ΔΕΗ να αποχωρήσει πλήρως από το μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ, που σήμερα της ανήκει κατά 100%, και ταυτόχρονα η συμμετοχή του Δημοσίου στον Διαχειριστή να μην πέσει κάτω του ποσοστού της καταστατικής μειοψηφίας.
Νέα εταιρεία
Δημιουργείται μία νέα καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρισμού στην οποία θα περιέλθει το 30% του δυναμικού παραγωγής της ΔΕΗ. Στην νέα εταιρεία, η οποία θα πωληθεί, θα εισφερθεί η πελατειακή βάση της ΔΕΗ καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό που αναλογούν.
    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν γύρω στους δώδεκα μήνες για προετοιμασία, από τον Ιούνιο 2013 ως τον Ιούνιο 2014. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2015.
Πώληση 17%
    Πρόκειται για το πακέτο των μετοχών της ΔΕΗ που έχει περάσει από το ελληνικό δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει το τρίτο τρίμηνο του 2015, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της «μικρής» ΔΕΗ και να τελειώσει το αργότερο ως τις αρχές του 2016. Στόχος είναι το πακέτο αυτό να περάσει σε στρατηγικό επενδυτή. Σήμερα, μαζί με το μερίδιο του ΤΑΙΠΕΔ το Δημόσιο ελέγχει το 51% της ΔΕΗ.
Με ισχύ 2.400 MW η μικρή ΔΕΗ
    Παραγωγική ισχύς 2.400 MW, που αντιστοιχεί στο 30% του δυναμικού της ΔΕΗ, από λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και φυσικό αέριο συν ορυχεία λιγνίτη, το ανθρώπινο δυναμικό και την πελατειακή βάση που αναλογούν μαζί με το αντίστοιχο μέρος των δανειακών και άλλων υποχρεώσεων θα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της νέας «μικρής» ΔΕΗ, που θα πωληθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη επενδυτή.
Στη νέα εταιρεία, η ΔΕΗ θα εισφέρει περίπου 1.400 MW με καύσιμο λιγνίτη συν ορυχεία λιγνίτη, 500 MW υδροηλεκτρικού δυναμικού και 500 MW μονάδων με φυσικό αέριο.
Οι μονάδες που θα προικοδοτήσουν την υπό πώληση «μικρή» ΔΕΗ θα προσδιοριστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου ύστερα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες εξετάζονται οι λιγνιτικές μονάδες Φλώρινας και Αμυνταίου, υδροηλεκτρικά στο Νέστο, το εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Κομοτηνή κ.λπ.
Πρόσβαση
    Παράλληλα, το ελληνικό δημόσιο θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε λιγνιτικά πεδία που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ, όπως το ορυχείο της Βεύης, το οποίο βρίσκεται σε διαγωνισμό από την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή. Στο σχέδιο που ανακοινώθηκε χθες, αναφέρεται ότι ορυχεία, των οποίων η εκμετάλλευση έχει προκηρυχθεί, μπορούν να δοθούν σε τρίτους
    Στη νέα εταιρεία, εκτός από το ενεργητικό θα εισφερθεί και ένα μέρος των υποχρεώσεων της ΔΕΗ (συμπεριλαμβανομένων του δανεισμού της) καθώς και το αναλογικό ποσοστό δραστηριότητας της γενικής διεύθυνσης εμπορίας της ΔΕΗ, προκειμένου το παραγωγικό μείγμα, η πελατειακή βάση, αλλά και τα στοιχεία παθητικού να αντιπροσωπεύουν αναλογικά τα αντίστοιχα τμήματα και τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ.
Τέλος, ορίζεται ότι το τίμημα πώλησης δεν θα πρέπει να δημιουργεί ζημία στη ΔΕΗ, δηλαδή δεν θα επιτραπεί η πώληση κάτω από τη λογιστική αξία των εισφερομένων στοιχείων.
   Της Μανταλένας Πίου  
   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=113043938

                                                                                                                                                                 

      Δεν πιστεύουμε οτι η πώληση της ΔΕΗ θα είναι επωφελής για τους καταναλωτές, ούτε οτι οι υψηλότατες  τιμές του ρεύματος θα μειωθούν . Αντίθετα η κυβέρνηση και η χώρα θα χάσει το στρατηγικό  ενεργειακό πλεονέκτημα της ενεργειακής αυτάρκειας ,από τα εθνικά αποθέματα λιγνίτη και θα εξαρτάται αποκλειστικά πλέον,  από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.
                                                                                                                         SAGINI
                                                                                                                                                                 


  ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ( ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ )
 

          Όσοι ασχολούνται με την ενέργεια ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουμε την αλήθεια... πολύ απλά, με την συμπεριφορά ορισμένων συνδικαλιστών της ΔΕΗ, αλλά και τις αλόγιστες σπατάλες της διοίκησής , της μερικές φορές με τους εθνικούς προμηθευτές εργολάβους σε προμήθειες της επιχείρησης και ακόμα και με τις παλιές διογκωμένες δαπάνες μισθοδοσίας, έχασαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ το δίκιο τους ... και λέω παλιές γιατί για όσους γνωρίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν απολέσει το 50% τουλάχιστον των παλιών μισθών (με κομμένους 13 και 14 μισθό) και ευθυγραμμισμένους με ενιαίο μισθολόγιο...και μιλάμε για περιπτώσεις έμπειρων επιστημόνων, μηχανικών, υπομηχανικών που μάλιστα σε πλείστες περιπτώσεις έχουν υπογραφή και ευθύνη σε τομείς με εργατικά ατυχήματα και βλάβες σοβαρές όταν παρόμοιος μισθός δίνεται σε υπάλληλο δημοσίου χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και ευθύνη ... ευτυχώς που δεν πέρασα ποτέ από ΔΗΜΟΣΙΟ γιατί αυτή η νοοτροπία αμοιβής μηχανικού - επιστήμονα με ευθύνη σε γνώση και υπηρεσία μου είναι αδιανόητη...

Δυστυχώς πολλοί που γράφουν  δεν γνωρίζουν γιατί γράφουν  .Οι μανάβηδες και οι  άσχετοι που δεν γνωρίζουν ότι τηλεπικοινωνίες είναι ένα μάτσο ηλεκτρονικές κάρτες και κεραίες , άρα άμεσα διαθέσιμες σε ανταγωνισμό επενδύσεων τεχνολογίας και ιδιωτικές επενδύσεις .Δεν γνωρίζουν ότι η ενέργεια στηρίζεται σε εθνικούς πόρους οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι προς νταβατζιλίκι και κερδοφορία ιδιωτών , εκτός αν μπορείς να επιτύχεις την εύλογη εκμετάλλευσή τους, πράγμα αδύνατο με την ανικανότητα της κρατικής μηχανής και τα λαμόγια των δανειστών που έχουν άλλες επιδιώξεις.
 Ο λιγνίτης και τα νερά δόθηκαν από τον Θεό στους πολίτες μιας χώρας και όχι για πλουτισμό πονηρών και μάλιστα εις βάρος των καταναλωτών...

 Ν   Αν αυτά τα απλά επιχειρήματα δεν πείθουν για την σοβαρότητα τεράστιων επενδύσεων με χρήματα του κόσμου , στον τομέα της εκμετάλλευσης των εθνικών πόρων λιγνίτη και νερού (μονάδες εξόρυξης και έργα φραγμάτων), τότε εκείνο που πρέπει να αναρωτηθεί ο απλός καταναλωτής είναι μερικά απλά ερωτήματα

1) Γιατί σήμερα το ρεύμα που πληρώνει ο καταναλωτής στην ΔΕΗ είναι από τα χαμηλότερα της Δυτ. Ευρώπης ? γνωρίζει άραγε ο καταναλωτής την τιμή του ηλεκτρισμού δίπλα στην Ιταλία, στην Βρετανία ή αλλού και από ποιους καθορίζεται σε ένα στρογγυλό τραπέζι? μάλλον δεν θα αρέσει αυτό σε ορισμένους παραδοσιακούς ηλεκτροπαραγωγούς ...
2) Γιατί οι ιδιώτες με μεγάλες μονάδες φυσικού αερίου επιθυμούν αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι δικές τους μονάδες που βασίζονται στην διεθνώς ακριβή παραγόμενη θερμική ενέργεια  από φυσικό αέριο?
 Γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε ότι διεθνώς η παραγωγή ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο είναι πανάκριβη κι όμως συναινείτε στην κατανάλωση φυσικού αερίου για τον πλουτισμό της Ρωσίας? Ακόμα και από την  αιολική ενέργεια είναι ακριβότερη η θερμική του φυσικού αερίου για όσους γνωρίζουν σε τιμές ανοιγμένης θερμικής.
3) Μήπως πραγματικά όπου έγινε ιδιωτικοποίηση της ενέργειας , τα τιμολόγια στους καταναλωτές απογειώθηκαν?
 Γνωρίζει κανείς την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Βρετανία; και πώς χώρες της Δυτικής Ευρώπης προσπαθούν να αναιρέσουν ή να περιορίσουν την άναρχη αύξηση των τιμολογίων από trust ηλεκτροπαραγωγών?
3)Τέλος κάτι τελευταίο γιατί βλέπω ότι όλοι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας είμαστε , αλλά μερικοί δεν γνωρίζουν ότι τομείς κρίσιμοι της οικονομίας , όπως η ενέργεια παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο ή και μονοπώλιο σε ορισμένες χώρες για στρατηγικούς λόγους (εθνικοί πόροι, εθνική ασφάλεια, διαμόρφωση πληθωρισμού κτλ).
 Αν δεν το γνωρίζουν , ας μας πληροφορήσουν γιατί στην Γαλλία η μονοπωλιακή εταιρεία ηλεκτρισμού EDF είναι κρατική ... δεν θυμάμαι να πληροφορήθηκα ότι η Γαλλία έχει γυρίσει σε κομμουνισμό...
Αλήθεια πιστεύετε ότι η μικρή σχετικά ζημία της ΔΕΗ (όταν επί σειρά ετών η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα) λόγω της μείωσης της κατανάλωσης , των αυξημένων λειτουργικών της εξόδων και της ανυπαρξίας επενδύσεων ήταν το πρόβλημα της τρόικα για την οικονομία... εμείς που παροικούμε στην Ιερουσαλήμ της ενέργειας και μάλιστα στην ιδιωτική πλευρά γνωρίζουμε εταιρείες με ονοματεπώνυμο που πιέζουν για να αγοράσουν την ΔΕΗ και βρήκαν αφορμή την κρίση για να φάνε το φιλέτο ... έλεος δηλαδή, που ακούστηκε το κάθε ένα λαμόγιο να βγάζει κέρδος από τα υδροηλεκτρικά στα οποία έχει συνεισφέρει ο λαός για τις επενδύσεις των φραγμάτων και τα οποία χρησιμοποιούν εθνικό πόρο του νερού που δεν είναι προς εκμετάλλευση πονηρών ?


-------ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και τα γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα ... ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ γιατί είμαι καταναλωτής ... επαναλαμβάνω να μου πληρώσεις εσύ το ακριβότερο τιμολόγιο της ιδιωτικής ΔΕΗ που γουστάρουν οι μεγάλοι του κλάδου...
ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ αν δεν γνωρίζεις ... και να απαντάς ... αλλιώς άστο το θέμα σε εκείνους που γνωρίζουν ...
Για την Βρετανία που μιλάς , έχω ζήσει και σπουδάσει εκεί ...ο κόσμος βλαστημάει για το ακριβό ρεύμα ... σταμάτα το παραμυθι sotiris... κάθε εργαζόμενος , το πρώτο που βάζει στην άκρη μόλις πληρωθεί είναι για το ρεύμα που του πίνει το αίμα ... με ότι μείνει ψωνίζει για να φάει ... σου επαναλαμβάνω ότι όσο περνάει ο καιρός οι κυβερνήσεις επιβάλουν μεγαλύτερες περιοριστικές διατάξεις ... και αναζητούν επανέλεγχο παραγωγής... θα τα δεις όλα μην ανησυχείς ... στην ΙΤΑΛΙΑ μάλιστα πριν από όλους ...
 stroukos


--------ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ σε κάθε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και των νερών.

Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία της οποίας η πραγματική άξια ίσως υπερβαίνει τα 50 δις. Και έγινε αυτό που είναι σήμερα με έξοδα του Ελληνικού λαού.

Στο χρηματιστήριο η αξία της ΔΕΗ είναι κάτω απο 2 δις ενώ στα χαρτιά η λογιστική γύρω στα 7 δις.

Όμως αυτή η άξια (η λογιστική ) σε ΤΙΠΟΤΑ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της ΔΕΗ.

Θα σας πω ένα παράδειγμα που έχω πει αρκετές φόρες για να γίνει κατανοητό.

Η ΔΕΗ εχει συνολικό Δυναμικό παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας 12,800 ΜΒ.(μεγαβάτ).

http://www.dei.gr/ECOrganization.aspx?id=2610&nt=101&lang=1

Η νέα μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ ( η λεγόμενη ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V) δυναμικού 660 ΜΒ έχει προϋπολογισμό κατασκευής 1,4 ΔΙΣ

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/634029

Μια απλή αναγωγή στα πιο πάνω νούμερα μας δίνουν το αποτέλεσμα οτι αν σήμερα θέλαμε να φτιάξουμε μια νέα ΔΕΗ απο την αρχή ΜΟΝΟ (επαναλαμβάνω...ΜΟΝΟ )για μονάδες παραγωγής θα θέλαμε περίπου 20 δις ΕΥΡΩ.

Αντίστοιχα πράγματα μπορώ να σας πω για τα ΔΙΚΤΥΑ (Η Ελλάδα λόγω Γεωγραφικής έκτασης και αναγλύφου του εδάφους ) εχει μεγαλύτερα σε έκταση δίκτυα απ οτι χώρες πολύ μεγαλύτερες (όπως Γαλλία , Γερμανία κλπ).

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ η πώληση της ΔΕΗ για πολλούς λόγους.

Και ένα τελευταίο.

       Κάτι που πολλοί αγνοούνε είναι οτι η Ελλάδα είναι απο τις λιγοστές χώρες στον κόσμο που ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από εισαγόμενες πηγές ενέργειας (πχ πετρέλαιο) για να κινήσει τις μονάδες παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του άφθονου λιγνίτη...που έχει στο υπέδαφος της...

Αυτό συνιστά ενα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ πλεονέκτημα για την χώρα μας. Ακόμα και να κατεβάσει ρολά η χώρα (πχ κηρύσσει πτώχευση και δεν μας δίνει κανένας ούτε πετρέλαιο ούτε Φυσικό Αέριο κλπ. ).
 Η Ελλάδα μπορεί να τροφοδοτεί με Ηλεκτρική ενέργεια τους πολίτες της χωρίς πρόβλημα...!

Έκτος λοιπόν απο τις Μονάδες Παραγωγής η ΔΕΗ διαθέτει τεράστια αποθέματα (μεταλλεία κλπ )   Λιγνίτη...που την καθιστούν αυτάρκη και αυτόνομη...τεράστιας αξίας...!(αυτό είναι το μόνο που δεν έχω βρει αξία ...αλλά απ όσα είπα μπορούν ολοι να κατανοήσουν την αξία τους...αλλά κυρίως την ΣΗΜΑΣΙΑ τους από κοινωνική και ΕΘΝΙΚΗ άποψη.)

----------- .....''Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ είναι ότι η εταιρεία ουσιαστικά για δεκαετίες διοικείται από μια φανατισμένη και εξαιρετικά αντιπαθή στην κοινωνία συνδικαλιστική κάστα της ΓΕΝΟΠ, η οποία στην κυριολεξία λυμαίνεται την εταιρεία και τη μεταχειρίζεται σαν "τσιφλίκι" της, κατεβάζοντας τους διακόπτες όποτε της καπνίσει και αδιαφορώντας για τη ζημιά και την ταλαιπωρία της υπόλοιπης κοινωνίας. Παράλληλα, έχουν αποσπάσει απίστευτα και προκλητικά για την εποχή μας προνόμια, όπως δωρεάν ρεύμα ακόμη και για τα εξοχικά τους, συντάξεις χιλιάδων ευρώ στα 45 και παχουλότατη χρηματοδότηση του ταμείου τους με 750εκ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από τον προϋπολογισμό (δηλαδή από τον ΦΠΑ που πληρώνουν ακόμη και οι 1.300.000 άνεργοι!).

Οι κύριοι λοπον αυτοί θυμούνται ότι "το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό" ή ότι "η ΔΕΗ είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού" και άλλα τέτοια ηρωικά μόνον όταν κινδυνεύει κάποιο από τα "κεκτημένα" τους και όχι όταν κατεβάζουν ανεξέλεγκτα τους διακόπτες ή όταν ξεκοκκαλίζουν τα χρήματα της ΔΕΗ σε "συνδικαλιστικές" κρουαζιέρες στην Καραιβική. Με τη συμπεριφορά αυτή όμως ενισχύουν τη δυσαρέσκεια και την οργή της κοινωνίας, η οποία με ένα ωραιότατο "άι σιχτίρ" θα δεχτεί την πώληση της ΔΕΗ όσο-όσο αρκεί μόνο να απαλλαγεί από αυτούς!''.....
 @"ΕΛΛΙΝΟΦΡΕΝΙΣ" 

 http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3760474&pg=4&OrderDir=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ