Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Όχι οικολόγοι αλά καρτ !!!!!


Σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ήμερα περιβάλλοντος .



     5/6/2013

       Μιλάνε οι εικόνες 

 Εδώ καταλήγει ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς ανεπεξέργαστων λυμάτων, του αποχετευτικού δικτύου του Γαυρίου Ανδρου . Στην αριστερή  είσοδο του λιμανιού του Γαυρίου  κάτω απο τον  παλαιό  φάρο  . Ο σωλήνας τα τελευταία χρόνια , είναι σπασμένος και έχει αποκοπεί πλήρως από τον εύκαμπτο πλαστικό της ίδιας διαμέτρου , που πάντοτε  μετέφερε  !!!   τα λύματα σε ικανή απόσταση από την στεριά  στο βυθό της θάλασσας , όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλους οικισμούς του νησιού. 
Κοντά και γύρω απο την μικρή παραλία με τα βοθρολύματα  , επιτρέπεται η αλιεία και το κολύμπι !!!! , αφού πουθενά δεν υπάρχει έστω μια , ενημερωτική πινακίδα.
Ένας πλωτός κίτρινος αυτόματος φάρος έχει προσδεθεί από χρόνια στον παλιό  πλαστικό αγωγό ,  100 μέτρα περίπου από τη στεριά.
Ακριβώς  επάνω απο την παραλία που βλέπετε , υπήρξε μίνι χωματερή ,(έκτακτης ανάγκης ) με  '' εμφανή'' παρουσία σήμερα .


Ενημερώνουμε τους Αρμοδίους.

Για  να   ..     '' μην πέσουν απο τα συνεφα '' ..... 

  Σίγουρα γνωρίζουμε οτι τα προβλήματα που γενικά υπάρχουν στο νησί μας είναι πολλά και δυσεπίλυτα . Ειδικά τα περιβαλλοντικά .
       Ίσως το Περιβαλλοντικό Κέντρο Κορθίου , να μην ενημερώθηκε ποτέ για τα παραπάνω.
       Ίσως  οι περισσότεροι  αιρετοί Δήμαρχοι  Αντιδήμαρχοι και  Δημοτικοί σύμβουλοι να μην ξέρουν η να προσποιούνται άγνοια του θέματος.
       Ίσως το λιμενικό σκάφος να μην πέρασε ποτέ απο εκεί η ποτέ δεν είδαν απο το μπαλκόνι του λιμεναρχείου τους ψαράδες να ρίχνουν τα δίκτυα τους στο σημείο και δεν υπάρχει  ενημέρωση της υπηρεσίας τους για να επιβληθεί ο νόμος.
       Ίσως οι ιδιοκτήτες των γειτονικών πολυτελών εξοχικών κατοικιών να μην ενοχλούνται απο την βρώμα και την ρύπανση της θάλασσας και της στεριάς . 
       Ίσως και οι επαγγελματιες που ζουν απο τον τουρισμό δεν το ήξεραν.
       Ίσως δεν γνωρίζουν οτι η ρύπανση του περιβάλλοντος απο την συγκεκριμένη  ανθρωπογενή δραστηριότητα είναι αυτόφωρο αδίκημα και οι υπεύθυνοι έχουν βαριές ποινικές ευθύνες. 

  
     Το θέμα όμως είναι ενα πρόβλημα όλων των Ανδριωτών και ετσι πρέπει να το δούμε.
Όλοι αγαπάμε την Ανδρο και έχουμε πραγματικές  περιβαλλοντικές ανησυχίες . 
Πέρα απο τις ηλίθιες τοπικιστικές αντιπαραθέσεις  , πρέπει ΟΛΟΙ να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και να δοθεί άμεση λύση   
    



ΥΓ. Τα μολυσμένα νερά όταν πνέουν νότιοι άνεμοι , όπως την τελευταία εβδομάδα , εγκλωβίζονται μέσα στο λιμάνι του Γαυρίου. 





9 σχόλια:

  1. Όλοι χώνουν το κεφάλι τους μέσα στην άμμο .Όλοι αυτοί ζήτησαν ψήφο και την πήραν. Καταστρέφουν την Άνδρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτη καταγγελία .Αίσχος .Μήπως υπερβάλλετε SAGINI ?? Να πάρει θέση άμεσα ο Δήμος και οι Υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισαγγελέας Περιβάλλοντος κος Δασουλας εδω.... http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%86%CF%89%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή-τε 11.56 ,
    για του λόγου το αληθές μπορείτε να εύκολα να επισκεφθείτε το σημείο των φωτογραφιών ,αν ακολουθήσετε το δρόμο για τον Χάρακα -Γαυρίου ,που καταλήγει επάνω από την ''μικρή μολυσμένη παραλία'' και τον φάρο λιμένος Γαυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε.. 12.09
    Πιστεύουμε οτι πολλά θέματα μπορούν να λυθούν πανεύκολα οταν υπάρχει διάθεση για προσφορά και αγάπη για στον τόπο μας .Τα δικαστήρια θα πρέπει να ειναι η εσχάτη λύση αλλα ανοίγουν μόνιμες πληγές και έχθρες στις τοπικές κοινωνίες .Εμείς ξεκινάμε μια ενωτική προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα με την βοήθεια όλων των κατοίκων σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρου . Εθελοντική εργασία ζητήθηκε απο μας στο παρελθόν και προσφέρθηκε απο τους κατοίκους του Γαυριου.Το ίδιο (ελπίζουμε) θα γίνει πάλι για το θέμα των λυμάτων στη θάλασσα .Το θέμα είναι κορυφαίας προτεραιότητας για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά είναι αστειότητες .Μονο όταν ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον ΟΛΩΝ θα λυθεί το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηδη περάσαν 5 ήμερες και καμία αντίδραση για το οικολογικό έγκλημα στο λιμάνι του Γαυριου.
    Περιμένουμε μήπως ξεκινήσουν απο εβδομάδα .Το θέμα δεν θα το αφήσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και σήμερα τίποτα. Ήταν Κυριακή ,ίσως απο αύριο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ