Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτές πηγές μόλυνσης

 

Ξέμειναν από καπάκια 3.000 κάδοι απορριμμάτων
Σε ανοιχτή εστία παραγωγής μπόχας και φιλοξενίας κουνουπιών και κάθε άλλου είδους εντόμων έχει μετατραπεί σχεδόν ένας στους 4 κάδους απορριμμάτων στο δήμο Αθηναίων, καθώς έχουν μείνει χωρίς καπάκια.
Η ελλιπής συντήρηση και η «προχωρημένη» ηλικία σε μέρος του υλικού καθαριότητας δημιουργούν ανυπόφορες καταστάσεις σε πολλές συνοικίες, ειδικά όπου οι δρόμοι είναι στενοί και τα παράθυρα των σπιτιών βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους κάδους.
Η κατάσταση θυμίζει πλέον καθημερινά τις περιόδους των απεργιών στην καθαριότητα, αφού δεν χρειάζεται να συσσωρευτούν σκουπίδια εκτός κάδου για να σκορπίσουν στον αέρα την αποφορά τους. Αναμένεται δε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, καθώς τα σκουπίδια αυξάνονται με την επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού, αλλά την ίδια στιγμή ούτε οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά ούτε και τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι εδώ για να ανακουφίσουν τους κατοίκους.
 Επίσης, μεγάλος αριθμός κάδων αποσύρονται εντελώς από το δρόμο, οπότε τα σκουπίδια μένουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο περιμένοντας την αποκομιδή.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Α. Βαρελάς υπολογίζει τον αριθμό ων κάδων που έχουν μείνει χωρίς καπάκι σε 2.500 έως 3.000. 
Θεωρητικά, στους δρόμους του δήμου Αθηναίων βρίσκονται για να υποδέχονται τα σκουπίδια μας 13.000 κάδοι για τα σύμμεικτα απορρίμματα (πλην ανακύκλωσης).
Εξ αυτών:
• Η μεγαλύτερη παρτίδα είναι οι μαύροι πλαστικοί και προέρχονται από την τελευταία προμήθεια μέσω λίζινγκ της περιόδου 2008-09.
Ο δήμος τότε προμηθεύτηκε 5.000 κάδους και μετά τα γεγονότα του 2008 ακόμη 1.000. Επειδή πρόκειται για προμήθεια λίζινγκ η προμηθεύτρια εταιρεία δίνει ανταλλακτικά, αλλά η συμφωνία λήγει τον επόμενο μήνα.
• Μεγάλη προμήθεια έγινε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και αφορούσε κάδους μεταλλικούς με πλαστικά καπάκια.
 Πρακτικά, όλοι οι εναπομείναντες κάδοι εκείνης της περιόδου είναι χωρίς καπάκια, ενώ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι είναι η ίδια η προμηθευτική εταιρεία που δεν παράγει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό.

ΠΗΓΗ
ΕΔΩ



 Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε πολλούς δήμους της χώρας μας. Σκουπίδια παντού και διαλυμένοι κάδοι .Κινδυνεύει η δημόσια υγεία.Λεφτά υπάρχουν μόνο για πράσινα έργα,κοινωνικούς πράσινους συνεταιρισμούς ,φωτοβολταϊκά στα σχολεία,φωτοβολταϊκά στις στάσεις ,φωτοβολταϊκά στους στύλους φωτισμού και λοιπές άχρηστες αηδίες ,για να αρπάζουν εύκολα δημόσιο χρήμα οι επιτήδειοι.
                                                                                                                         SAGINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ