Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Θρασύτατη επιστολή στον πρωθυπουργό απο τους αιολικούς ΑΠΕτζηδες !!!


Οι ΑΠΕτζηδες , είχανε μάθει σε επιστημονικές μελέτες  , ''αλλά καρτ'' !!!

 

     
          Εν όψη της επικείμενης διάσκεψης στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή  , η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , κατέθεσε πολυσέλιδη μελέτη  για διαβούλευση .
    Απο μια πρόχειρη ματιά  η μελέτη αυτή αποτελεί copy paste της κατά παραγγελία μελέτης της Εθνικής Τράπεζας ( Προβόπουλος ) το 2011,  επι πρωθυπουργίας ΓΑΠ   Επιπτώσεις απο τη κλιματική αλλαγή  , τη οποία συνέταξαν οι ίδιοι επιστήμονες , με συντονιστή τον θιασώτη της ''πρασινης ανάπτυξης'',  καθ.Χρ.Ζερεφό .Τα ονόματα των υπολοίπων θα τα δείτε  παρακάτω .
      Για την ιστορία σας πληροφορούμε , οτι η έκθεση  αυτή κατέληγε στο γελοίο συμπέρασμα οτι το κόστος για την Ελλάδα ,των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή θα έφθανε στο αστρονομικό ποσό των 700 δις ευρω το έτος 20100 !!!
 Κλιματική τρομοκρατία  , με επιστημονικό περίβλημα . Αυτά συμβαίνουν όταν οι έρευνες γίνονται επι παραγγελία ως προς το αποτέλεσμα και ειδικά όταν είναι ...καλοπληρωμένες !.
    Ανεξάρτητα λοιπόν, αν συμφωνούμε η οχι με το περιεχόμενο της έκθεσης , ( οι θέσεις μας περί κλιματικής αλλαγής κλπ , είναι κατατιθεμένες  στο SAGINI3
 ) ,  πιστεύουμε οτι η χθεσινή αντίδραση της συντεχνίας των αιολικών ΑΠΕτζηδων της ΕΛΕΤΑΕΝ με την επιστολη του κ.Τσιπουριδη   ΕΔΩl στον πρωθυπουργο  , εναντίον των 46 επιστημόνων του κ.Τσιρώνη και του πρωθυπουργού ,  είναι θρασύτατη , απαράδεκτη και πρωτοφανής .
                                                                 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΕΤΑΕΝ
Η ΕΛΕΤΑΕΝ  είναι  μια συντεχνιακή  επιστημονική ένωση που στρέφεται προκλητικά εναντίον της ...........επιστήμης , όταν αυτή έχει αλλη άποψη !!!!.
      Τώρα ποιος είναι  επιστήμων και ποιος παπαγάλος , καλύτερα να το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος .
Η προκλητική  αντίδρασή της ΕΛΕΤΑΕΝ  , για κάτι που δεν είναι και τόσο σοβαρό  κατά την άποψη μας , επιβεβαιώνει τις σκέψεις  οτι οι ΑΠΕτζηδες ήταν και θέλουν να παραμείνουν ,  ''κράτος εν κρατει '', αφού κουνάνε το δάκτυλο , ακόμα και  στον πρωθυπουργό του κράτους που τους πληρώνει και εγγυάται τα κέρδη τους .

    Εδώ πρέπει για χάρη της επιστημονικής αλήθειας να αναφερθούμε στη ανεξάρτητη δημοσιευμένη , υδρογεωλογική μελέτη του καθ.Γεωλογίας του ΕΚΠΑ καθ.κ. Γεωρ.Στουρνάρα  που έγινε στα νησιά των Κυκλάδων το  2013- 2014 , με σκοπό να ερευνηθούν πιθανές αρνητικές συνέπειες απο την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας .
 Η  μελέτη διαπίστωσε σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον στις Κυκλάδες και ήταν καταπέλτης σε μελλοντική εγκατάσταση ανεμογεννητριών .
 Προφανώς η μελέτη του κ. Στουρνάρα , αντιτίθεται στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΛΕΤΑΕΝ που χαρακτηρίζει σαν   ''απίστευτες τερατολογίες  '' το κείμενο στη σελίδα 44 (Παράρτημα Ι) της έκθεσης .

Στην φωτο ο κος Γ.Στουρναρας ανακοινώνει στην Τήνο τα αποτελέσματα των ερευνών του.

Η ''ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ''   επιστολή !!!!

 ----------    Σε επιστολή  προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και ολη την πολιτική ηγεσία  ,   η ελληνική αιολική ένωση ( ΕΛΕΤΑΕΝ)  , κατηγορεί αρχικά τον ιδιο οτι τους έκανε .. 
'' μια δυσάρεστη εκπληξη'' .
     Στην συνέχεια  κατηγορεί τους  46 επιστήμονες που υπογράφουν την μελέτη , για ...
''απιστευτες τερατολογιες , οτι συγχέουν τις ανεμογεννήτριες με τους ανεμομικτες , λάθος  που ουτε ενας μαθητης δημοτικού δεν κάνει ''.
Επίσης οτι
 ''οι ισχυρισμοί τους στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, είναι μνημείο σκοταδισμού και προϊόν ιδεοληψιών και στόχο έχουν να πλήξουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες αποτελούν κατά πλανητική ομολογία, το κυριότερο όπλο στη φαρέτρα αντιμετώπισης και αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής''.
 Στην συνέχεια  τους κατηγορούν  για ....
''Αθώο λάθος εξ αιτίας κακής πληροφόρησης ή εξυπηρέτηση συμφερόντων των λόμπυ των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας; ''
 και οτι .........
''Το κείμενο αυτό εκθέτει κατ αρχήν εσάς αλλά και την πατρίδα μας την οποία θα εκπροσωπήσετε στη διάσκεψη για το Κλίμα''.
 Στην συνέχεια , προχωρούν σε  απειλές κλιματικού τρόμου .........
''Το χειρότερο όλων είναι πως οι συνέπειες αυτών και παρόμοιων συκοφαντικών προσπαθειών που ουσιαστικά εμποδίζουν την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής, θα κάνουν το μέλλον αβίωτο για τα παιδιά μας''.
 Κατηγορούν ευθέως στον πρωθυπουργό ,  τον αν.υπουρ.ΠΑΠΕΝ κο Τσιρώνη για  τις ........
'' Βιομηχανικές  Ανανεώσιμες Πηγές  Ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.),    όρος που χρησιμοποιείται απαξιωτικά και στοχεύει να συνδέσει τις ανεμογεννήτριες με περιβαλλοντική καταστροφή και να απαξιώσει τον κλάδο και μαζί του μια εγχώρια πηγή ενέργειας ''.
 Ακολουθεί ''σεμινάριο'' για τις ΑΠΕ , μιλάνε για επιστημονική αλήθεια που προφανώς αποκρύβουν οι παραπάνω 46 επιστήμονες και αναφέρουν  ξανά απειλές τρόμου αφου η κλιματική αλλαγή αποτελεί για αυτούς ......
 ''την υπ’ αριθμόν ένα απειλή κατα  της ανθρωπότητας, η οποία εκ των πραγμάτων θα πλήξει περισσότερο και σκληρότερα τα λαϊκά στρώματα καθώς και τις υπανάπτυκτες χώρες, ενώ θα προσθέσει εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων της Μεσογείου ''.
 Στην συνέχεια προτρέπουν τον πρωθυπουργό  κο Τσίπρα να αλλάξει το κείμενο αυτό και να ......
'' ζητήσετε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και την αναθεώρηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που αντιλαμβάνονται πέρα και πάνω από τις γνώσεις τους τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, όπως η Greenpeace και το WWF  ''.
Απύθμενο θράσος . Κάτω οι Έλληνες επιστήμονες .  Πάνω οι ξένοι Greenpeace και  WWF..
 Στην συνέχεια το ''μαθημα''΄του πρωθυπουργού ,συνεχίζεται και η.......
''  Ένωση διαμηνύει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η επίτευξη μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα καθίσταται πλέον παγκόσμιος μονόδρομος ''. 
Συνεχίζουν με διαφήμιση της πραγματείας τους( τις ανεμογεννήτριες ) , μαζί με άλλα πράγματα που όμως δεν είναι δικά τους όπως ...
''Υδροηλεκτρική ενέργεια, η Ηλιακή ενέργεια, η Γεωθερμία, η Βιομάζα ''
 Καταλήγουν οτι οι ανεμογεννήτριες ....
''θα προσφέρουν στη χώρα μας, δηλαδή ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική, αληθινή παραγωγική ανασυγκρότησή και έξοδο από την κρίση, μέσα από την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να υπάρξει από πηγές ενέργειας ''.
 Αναμένουν την ''παθιασμένη''   απάντηση του κο Τσίπρα  , οπου βέβαια θα συμφωνεί μαζί τους διότι οι ανεμογεννήτριες ...... 
''   Συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη  . Παρέχουν ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού.  Προστατεύουν το άμεσο περιβάλλον.   Καταπολεμούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ανθρωπότητας, την κλιματική αλλαγή και επομένως πρωτίστως προστατεύουν τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες,''

ακολουθεί η υπογραφή του εγγράφου της ΕΛΕΤΑΕΝ
με εκτίμηση,
Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ΔΣ
Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ


                                                                                                                                                   .
Ολα το ονόματα των συντακτών της έκθεσης

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ  ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
                                        15/10/2015
                                      Eπισπεύδοντες
                            Α. Κοντογιάννη, Μ. Σκούρτος
Συγγραφική Ομάδα
Αντωνακάκη Θ. ,  Αριανούτσου Μ. , Ασημακόπουλος Δ.                                 
Ασημακοπούλου Μ. ,Γιαννακόπουλος Χ.,Γιαννόπουλος Γ.
Δαμίγος Δ.,Ζέρβας Γ., Ζερεφός Χ.,Κάπρος Π.
Καραμάνος Α.,Καψωμενάκης Ι.,Κοκκώσης Χ.
Κοντογιάννη Α.,Κόρκα Ε., Μανούση Β.
Μαυρογένης Σ.,Μητσάκης Ε.,Νάστης Α.,Νάστος Π.
Νικολοπούλου-Σταμάτη Π.,Ξεπαπαδέας Α.
Παπαϊωάννου Μ.,Παπακωνσταντίνου Κ.,Παπανδρέου Α.
Παπανικολάου Δ.,Παπουτσόγλου Σ.,Παρτσινεβέλου Σ.
Πούλου Α. ,Σανταμούρης Μ ,Σαμπεθάι Ι. ,Σαρτζετάκης Ε.
Σκουληκάρης Χ.,Σκούρτος Μ.,Σπυροπούλου Σ.
Στάμος Η.,Σταυράκη Β.,Στουρνάρας Γ. ,Τσάλτας Γ.
Τσιαούση Β.,Τσίμα Μ.,Τουρκολιάς Χ. ,Φύλλας Ν.
      Χριστοπούλου Α

 http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232&language=el-GR


                                                                    
                                                                   
                                                                    

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ προς τον κ. Τσίπρα αναφέρει τα εξής:

Προς
Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα
Κοιν.
 • Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση
 • Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
 • Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γενημματά
 • Γεν. Γραμματέα Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα
 • Πρόεδρο Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη
 • Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο
 • Πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη
 • Πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, κα Κατερίνα Ιγγλέζη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Λίγες μέρες πριν τη σημαντική Διάσκεψη των Η.Ε. για το Κλίμα στο Παρίσι, μας επιφυλάσσατε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Αναφερόμαστε στην κείμενο Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός σας στο ΥΠΕΝ, έθεσε στις 24/11/2015 σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 8η Δεκεμβρίου, στην οποία φυσικά θα συμμετάσχουμε και θα το σχολιάσουμε στην ολότητα του.
Δεν μπορούμε όμως να μη σταθούμε σε ένα συγκεκριμένο κείμενο στη σελίδα 44 (Παράρτημα Ι), όπου αναφέρονται απίστευτες τερατολογίες, όπως ότι οι ανεμογεννήτριες εμποδίζουν τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας να κατεισδύουν στο έδαφος, στεγανοποιούν τις λεκάνες απορροής ποταμών και επιπλέον είναι τρωτές στην κλιματική αλλαγή.
Οι συντάκτες συγχέουν τους ανεμομίκτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να μην επιτρέψουν το φαινόμενα παγετού σε καλλιέργειες προκαλώντας ρεύματα αέρα στην περιοχή, με τις ανεμογεννήτριες που παρά το όνομα τους δεν παράγουν αλλά αξιοποιούν τα υπάρχοντα ρεύματα αέρα.
Μια σύγχυση στην οποία, ίσως, ούτε μαθητής του δημοτικού δεν θα υπέπιπτε.
Οι ισχυρισμοί αυτοί στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, είναι μνημείο σκοταδισμού και προϊόν ιδεοληψιών και στόχο έχουν να πλήξουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες αποτελούν κατά πλανητική ομολογία, το κυριότερο όπλο στη φαρέτρα αντιμετώπισης και αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.
Για ποιο λόγο γίνονται άραγε;
Αθώο λάθος εξ αιτίας κακής πληροφόρησης ή εξυπηρέτηση συμφερόντων των λόμπυ των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας;
 Όπως και να ‘χει οι απόψεις αυτές συνιστούν μια ακόμη (αρνητική) ελληνική πρωτοτυπία μια και δεν έχουν προβληθεί παρόμοιοι ισχυρισμοί αλλού και σίγουρα θα αποτελέσουν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους ομόλογους σας στη Διάσκεψη στο Παρίσι.
Το κείμενο αυτό εκθέτει κατ αρχήν εσάς αλλά και την πατρίδα μας την οποία θα εκπροσωπήσετε στη διάσκεψη για το Κλίμα. Πιστέψτε μας οι ομόλογοι σας όχι μόνο δεν ασπάζονται αυτές τις ανυπόστατες σκοταδιστικές απόψεις, αλλά στηρίζουν δυναμικά την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το χειρότερο όλων είναι πως οι συνέπειες αυτών και παρόμοιων συκοφαντικών προσπαθειών που ουσιαστικά εμποδίζουν την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής, θα κάνουν το μέλλον αβίωτο για τα παιδιά μας.
Πέραν της υιοθέτησης αυτής της απαράδεκτης θέσης από το ΥΠΕΝ, το κείμενο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, χαρακτηρίζεται από τεράστια θεματικά κενά, επιφανειακές προσεγγίσεις, γενικόλογες, ασυντόνιστες και ακοστολόγητες προτάσεις δράσεων και άφθονα γραμματικά και συντακτικά λάθη, που δηλώνουν την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε.
κ. Πρωθυπουργέ, πιστεύουμε πως η υιοθέτηση αυτού του κειμένου των θέσεων της σχετικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε επί τη βάση της θέσης πολλών στελεχών σας, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή ΥΠΕΝ, περί Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.), όρος που χρησιμοποιείται απαξιωτικά και στοχεύει να συνδέσει τις ανεμογεννήτριες με περιβαλλοντική καταστροφή και να απαξιώσει τον κλάδο και μαζί του μια εγχώρια πηγή ενέργειας.
Σημειώστε πως οι κατηγορίες αυτές αναφέρονται σε μια πηγή ενέργειας που δεν εκπέμπει ούτε στερεούς, ούτε υγρούς, ούτε αέριους ρύπους. Οι Ανανεώσιμες Πηγές αποτελούν την πιο φιλική στο περιβάλλον πηγή ενέργειας (Παράρτημα ΙΙ).
Αν τις απορρίψουμε, η εναλλακτική λύση για το ενεργειακό είναι η συνέχιση της  χρήσης ορυκτών καυσίμων ή η πυρηνική ενέργεια. Αυτό θέλουμε;
Μας είναι αδύνατο να φανταστούμε πως η νέα κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις. Και οφείλουμε να το πούμε, πως τέτοιες μέρες θυμόμαστε με νοσταλγία τον εκλιπόντα σύντροφο σας, τον αγαπητό Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Mας είναι αδύνατον να διανοηθούμε πως η κυβέρνηση της χώρας, με οδηγό τις αρχές της επιστημονικής αλήθειας, δεν έχει σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της υπ’ αριθμόν ένα απειλής της ανθρωπότητας, η οποία εκ των πραγμάτων θα πλήξει περισσότερο και σκληρότερα τα λαϊκά στρώματα καθώς και τις υποανάπτυκτες χώρες, ενώ θα προσθέσει εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων της Μεσογείου.
    Μας είναι αδύνατο να δεχτούμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν τον όρο Β.Α.Π.Ε. (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ό,τι με αυτό υπονοείται από τις ομάδες «αντίστασης» κατά της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας, της πιο φιλικής ενεργειακής πηγής. Και για να είμαστε ξεκάθαροι: δεν μας ενοχλεί η χρήση του όρου καθ’ εαυτή. Μακάρι να είχαμε καταφέρει να έχουμε βιομηχανία ΑΠΕ στη χώρα μας και μεγάλη ανάπτυξη, αλλά οι πολιτικές του παρελθόντος δεν το επέτρεψαν, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, που δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.
Διαμαρτυρόμαστε στη χρήση του όρου, που εξισώνοντας την έννοια βιομηχανία με καταστροφή του περιβάλλοντος, προσπαθεί να απαξιώσει την αιολική ενέργεια.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, ελπίζουμε να σας πείσαμε για το τεράστιο λάθος που συντελείται και να ζητήσετε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου και την αναθεώρηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που αντιλαμβάνονται πέρα και πάνω από τις γνώσεις τους τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, όπως η Greenpeace και το WWF.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η επίτευξη μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα είναι πλέον παγκόσμιος μονόδρομος και γι αυτό εμείς θα κρατήσουμε την αιολική σημαία ψηλά, να κυματίζει από το παραγωγικό αεράκι του Αίολου, ελπίζοντας πως μια μέρα, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε το μοναδικό πλούτο που η Αιολική ενέργεια, αλλά και η Υδροηλεκτρική ενέργεια, η Ηλιακή ενέργεια, η Γεωθερμία, η Βιομάζα, με τις οποίες είναι προικισμένη η Ελλάδα, μπορούν να προσφέρουν στη χώρα μας, δηλαδή ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική, αληθινή παραγωγική ανασυγκρότησή και έξοδο από την κρίση, μέσα από την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να υπάρξει από πηγές ενέργειας. Και θα περιμένουμε την απάντησή σας στις ανησυχίες και προβληματισμούς μας, η οποία ελπίζουμε να είναι παθιασμένα υπέρ των ΑΠΕ, ώστε να υιοθετήσει επιτέλους η χώρα μας τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ως πηγών ενέργειας που
 • Συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη
 • Παρέχουν ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού
 • Προστατεύουν το άμεσο περιβάλλον
 • Καταπολεμούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ανθρωπότητας, την κλιματική αλλαγή και επομένως πρωτίστως προστατεύουν τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες,
με εκτίμηση,
Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ΔΣ
Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ
Εκδότης Ανεμολογίων

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ