Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Πρόσκρουση σε ύφαλο του πλοίου SPORADES STAR

 



      


Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των επιβατών , προκαλεί η χθεσινή δεύτερη πρόσκρουση σε ύφαλο της Σύρου , του πλοίου ‘’SPORADES STAR ‘’της SEA JETS !

    

    Χθές , Τετάρτη (23.8.2023) το πρωί στο πλοίο ‘’Σποράδες Σταρ’’,  ναυπήγησης 1975 , προσέκρουσε σε ξέρα έξω από την Αζόλιμνο της Σύρου .  


    Μάλιστα αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό πρόσκρουσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες την ( 9/8/2023 στο παρθενικό του δρομολόγιο ) , είχε προσκρούσει σε πλωτή δεξαμενή των Ναυπηγείων του Νεωρίου Σύρου , στο λιμάνι της Ερμούπολης.  


     Τοτε , διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους πάνω από την βολβοειδή πλώρη (βολβό) του ανωτέρω πλοίου, ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός (01) μέτρου μήκους και πέντε (05) μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.

   Χθες κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε και παλι ρήγμα στη δεξιά πλευρά όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων.


   Το πλοίο πραγματοποιούσε επιδοτούμενο  προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο , για τους λιμένες Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου και Μήλου.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Συρου , αποβιβάζοντας  90 άτομα, 22 οχήματα και 7 δίκυκλα.


  Το Sporades star  , ξεκίνησε στις 8/8/2023 , επιδοτούμενα ενδοκυλαδικά δρομολόγια διασύνδεσης , αντικαθιστώντας το γνωστό μας  ‘’Άρτεμις ‘’. 


      Το πρόγραμμα δρομολόγησης προβλέπει την προσέγγιση και διανυκτέρευση στο Γαυριο Ανδρου κάθε Τετάρτη βράδυ με αναχώρηση στις 07.00 της επομένης για Τηνο -Συρο . 

     Είναι  το μοναδικο δρομολόγιο σύνδεσης της Ανδρου με την πρωτεύουσα του Νομού , την Σύρο  , με κρατικά επιδοτούμενα  εισιτήρια .


     Σύμφωνα με πληροφορίες μας ,το  πλοιο Sporades star ,  επρόκειτο  να αντικατασταθεί ( με αδεια του ΥΕΝ )  σύντομα  , απο το πλοιο  AGOUA JEWELL   της ιδίας  πλοιοκτήτριας ( SEA JETS)  στο τέλος Αυγούστου . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ